AUTOMOBILI U RAZMERI

Evo posle nekog vremena 3 nova modela su mi se uselila u garazu.
Prvi je Porsche 911 (930) 3.3 Turbo iz 1986 godine.
Drugi je Hot Wheels Elite Ferrari F599 GTO 2010 Limited edition 5000 komada
Treci je Hot Wheels Elite Ferrari F430 Spider Seal Limited edition 5000 komada
Na zalost vreme mi je takvo da tek za 10ak dana cu stici da odem po njih pa tom prilikom i slike, amozda do tada upadne jos neki nov model u kolekciju

Meni je pre mesec dana uleteo jedan F430 Spider ali obicna Hot Wheels serija u crvenoj boji. Obzirom da je bio po meni bagatelnih 12 evra ( prodavan je kao polovan ali nikad otvorena kutija nije bila, znaci nov ) nisam se dvoumio dal da ga uzmem do momenta kad mi uleti takav model ali u Elite seriji. Eto naleteo mi je na zalost u crnoj boji ali Ok, i opet sto mi se ne dopada i ovaj je spider, da je bar jedan od ta dva kupe bilo bi bolje ali sta je tu je. Inace u vrebanju sam jedne Panamere Turbo od Noreva. Ne znam sta da ocekujem od tog modela, ako uspemd a ga uhvatim videcemo dal sam se zezno ili vredi.

Stigli novi automobili u garazu kao sto sam ih i najavio.

Da pocnem od Porschea

prvi je starac Porsche 911 ( 930 ) turbo 3.3 iz 1986 od Auto Arta. Sto se modela tice nemam sta da pisem, jednom recju perfektan model sa maximalno detaljnom i kvalitetnom izradom.
Drugi je Porsche Panamera Turbo od Noreva. Model je Ok uradjen, detaljan je ali da bi bio odlican fali mu par stvari. Unutrasnjost nije tapacirana, u odnosu na Auto Art znak na haubi je ocajno izradjen, sama izrada zaostaje za AA, ali za tu cenu je odlican primerak. Ima sva otvaranja ( hauba, 4 vrata, gepek, polica gepeka se podize,...)
Treci primerak je Ferrari F430 Spider Seal Hot Wheels iz Elite in Musik serije, 66. model od 5000 proizvedenih. kao i svaki model iz Elite serije, dobra izrada, dobri detalji, ali zaostaje za AA.
Cetvrti je opet Ferrari 599 GTO 2011 od Hot Wheels-a, Elite serija. Odlican model, ima dobre detalje i kvalitetnu izradu. Po meni jedan od lepsih Ferrarija.
I za kraj, uspeo sam da donesem par modela od kuce, ovo je stiglo sad za vikend.
problem je samo sto vise nemam gde da ih redjam.
I slike naravno.
CIMG0919-1.jpg

CIMG0920-1.jpg

CIMG0921-1.jpg

CIMG0922-1.jpg

CIMG0923-1.jpg

CIMG0924-1.jpg

CIMG0925-1.jpg

CIMG0926-1.jpg

CIMG0927.jpg

CIMG0928.jpg

CIMG0929.jpg

CIMG0930.jpg

CIMG0931-1.jpg

CIMG0932.jpg

CIMG0933.jpg

CIMG0934.jpg

CIMG0935.jpg

CIMG0936.jpg

CIMG0938.jpg

CIMG0939.jpg

CIMG0940-1.jpg

CIMG0948-1.jpg

CIMG0941-1.jpg

CIMG0942-1.jpg

CIMG0943-1.jpg

CIMG0944-1.jpg

CIMG0945-1.jpg

CIMG0946-1.jpg

CIMG0947-1.jpg

CIMG0950-1.jpg

CIMG0951-1.jpg

CIMG0952-1.jpg

CIMG0953-1.jpg

CIMG0954-1.jpg

CIMG0958.jpg

CIMG0955.jpg

CIMG0956.jpg

CIMG0957.jpg

@vaskrsije

Odlicni noviteti nema sta po mom ukusu! Panameru turbo si treba da uzmes u crvenoj ili tamno zelenoj boji, posto jedino one imaju tepihe unutra bas sam ih detaljno gledao posto planiram i ja da je kupim!
Ako te ne mrzi slikaj malo CL da vidim posto i njega planiram da uzimam!

Pozz

@ ....
Da to je BMW E46 M3 Coupe od Kyosha. danas sam imao vremena pa sam bio u ogromnom BMW prodajnom centru i izmedju ostalog gledao modele 1:18. Sva sreca pa kod sebe nisam imao para ali sam video nekoliko modela koji su me zainteresovali. Naravno ne znaci da se necu opet prosetati do njih ali ovaj put sa nekom kintom u dzepu.
@Dramy
Sto se panamere tice nisam znao to sto si mi rekao, gledao sam na you tube jedan je lepo snimio i predstavio panameru u crvenoj boji i ucinilo mi se da sav video tapaciran enerijer. Kada sam je kupio videh da moja crna nema ali Ok sta sad. U principu platio sam je 25 evra u kutiji nije bila vadjena jos su bile nalepnice na vratima da se ne otvaraju i u porseovoj fabrickoj silver kutiji je dosla. Nisam imao izbor da biram a za te pare nemam zamerku. Slikacu je detaljnije sve nedostatke koje ima, mada mislim da je najveci problem sto sam je kupio zajedno sa 911 Turbom (930) od AA koji je perfektan pa kada ih gledam nalazim panameri dosta zamerki. Ali sa druge strane zaista je unutrasnjost lepo i detaljno iradjena. U svakom slucaju ako si nameravao da je kuips uzmi bar te sa tepihom, vidim da je cena 50 evra sto je i maximum koliko vredi a i to je pitanje. Vise zaista ne vredi.
Sto se CL-a tice od AA je u pitanju je CL500 dobio sam ga na poklon a poklonu se u zube nikada ne gleda. Da sma licno birao nikada ne bih njega i ne u toj boji izabrao. Recimo da bih pre izabrao bilo koji AMG modela ko vec mora da bude Mecka (C63, S63 pa i CL AMG model) ali OK nije ni ovaj za paciti to je sigurno. Ako si vec planirao CL-a savet je da kupis AMG. Sad mi nije foto pri ruci, slikacu ih u narednih par dana detaljnije i okaciti slike. CL-u zameram tj AA sto farovi nisu na nivou koji znaju da naprave, sto poklopac gepeka sa unutrasnje strane nije oblozen tapacirom i mozda malo lepse uradjen prostor pod haubom mada i kod 1:1 samo vidis plasticne crne kutije i poklopce.
Za sad nemam neke modele u najavi osim mozda nekog BMW a sto sam video u salonu ali otom potom.

Lako je bilo kupovati modele, kada sam pogledao da maltene stoje jedan drugom na krovu dao sam se u potragu za novim garazama i evo sta sam uzeo pre neki dan a juce okacio o zid. Doduse to nije sve jos veliki broj modela mi je u NS, jedan deo je u dnevnoj, jedan deo u spavacoj sobi,...U svakom slucaju gde god se okrenes iskoci neki model automobila. Ove visece police koje sam kupio su odlicne, videcu da kupim bar jos dve i da zbrinem jos 24 modela u garazu.
CIMG1047.jpg

Nova garaza, odlicno se vide modeli, recimo da joj fali samo neko diskretno unutrasnje osvetljenje ali i to ce se srediti.
CIMG1048.jpg

CIMG1049.jpg

CIMG1052.jpg

CIMG1050.jpg

CIMG1051.jpg

Da, police su zatvorene. To su police od Ikee, nove su 69 eura, ja sam obe platio 50 polovne doduse, ali nigde ostecene. Sad sam malo gledao nasao sam jos jednu polovnu za 30 pa ce verovatno i da da se dokupi. Inace gledao sam po netu, uglavnom tj u 90% slucajeva ovo kupuju kolekcionari modela motora, automobila, kamiona,...Dobro je sto na svakih 1 cm imas varijnatu da suzis prostor izmedju poica i mozes da dokupis staklene pregrade. U svakom slucaju preporuka za ovu policu kao stvorena je za 18 ice.

@vaskrsije
Svaka cast na modelima i na policama! Evo kako kod mene izgleda slicna polica za 1/18 modele, samo sto sam ja to nacrtao i odneo stolaru da mi napravi i izasla me je od punog drveta oko 70evar i staje 28 modela i visoka je 2m, ali jos trebam da stavim staklena vrata da bi ulazilo sto manje prasine! U svakom slucaju evo kako su i kod mene razbacani po sobi! Pozdrav za sve!!!

P7210001.jpg

P7210003.jpg

P7210005.jpg

P7210006.jpg

P7210009.jpg

@ Dramy

Dobro izgleda, kao sto si rekao razbacio si ih bas svuda po sobi. Sto se police tice, mislim da ti je stolar mnogo uzeo, 70 evra, plus ti jos trebaju staklena vrata, sto znaci treba ti staklo, staklar da to staklo obradi izbrusi, izbusi rupe za sarke i naravno sarke. To ce te izaci preko 100 evra. Moj savet je da nekako probas da nadjes policu recimo ovu koju ti dajem link. http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10011055
To je Ikea, ali prostor izmedju polica mozes da suzis za duplo ili troduplo kupovinom dodatnih staklenih ploca koje nisu nesto skupe ili opet varijanta premeris das staklaru da to uradi sto je isplativije kuci sigurno. Ja imam takvu po sirini staju 3 modela ili 2 da se lepo vide. Kada bi dodao nekoliko pregrada bez problema 36 modela moze da stane ili 24 da se svi lepo vide. Druga varijanta je kao ove sto sam ja sada kupio to je takodje Ikea model Bertby. Na zalost vise se ne proizvode moguce da ih ima zaostalih na nekim stanjima, cena nove je 70, kao sto rekoh ja sam moje obe platio 50, a jos jednu cu uzeti za 30. U svaku staje 12 modela i kao da su krojene za modele 1:18. Naravno zatvorene su imaju vrata, dobro dihtuje nema prolaza prasini, slikacu to danas detaljnije i okaciti slike...
Problem je verovatno srpsko trziste koje osim modela je jadno i sto se tice vitrina mada koliko je meni poznato u SRB ima Ikea, raspitaj se mozda nadjes nesto.

Sad videh Dramy na novoj polici gore da imas osvetljenje sa dve halogenke ili mi se samo cini. Moj savet je da to skidas iz sledeceg razloga. Kada stavis staklena vrata i upalis svetlo grejace se nenormalno unutra, te sijalice greju kao lude, citao sam na stranim forumima da modele nikako ne treba osvetliti sa tim sijalicama pogotovo ne na tako bliskoj razdaljini. Ostetice se model, u dobrom slucaju izgubice se sjaj farbe a u losem slucaju ce se ostetiti tj ljustiti boja, bukvalno ces ispeci krov modela. Neki su cak isli i u krajnost da ce se enterijer ostetiti usled zagrevanja krova bla bla bla, sto cisto sumnjam ali ovo za farbu je moguce. Upali svetlo stavi ruku na 10ak cm daljine i vidi koliko ces izdrzati dok ne pocne da pece. Najbolje ali naravno i najskuplje osvetljenje je sa LE diodama, dal u traci ili pojedinacno diode kako god. Ne greju se daju lepo svetlo,...Ja o tome razmisljam samo sto da bih sve to uradio treba dosta para a nije mi to bas na prioritetu.

Poslednja izmena:

Back