AUTOMOBILI U RAZMERI

@ vaskrsije

Hvala, znam za te police, ali meni ne bi ona odgovarala, zato sto nisam imao dovoljno mesta, tako da sam morao da uzimam tacne mere da bi je uglavio izmedju zida i ormara, a i uzeo sam puno drvo i ofarbao ga u boju kao sto mi je i orman da se ne bi razlikovalo! Znam za halogene sijalice da greju kao lude, ali ja to palim jedanput mesecno i bas na kratko, a na modelima jos uvek nisam nista primetio!

Evo kako polica izgleda iz drugog ugla. Visina je 170 cm, sirina police je 42cm s tim sto su vrata sira od prostora gde se stavlja model i za model ostaje 32 cm. Dubina je dovoljna da se moze staviti i ukoso da se vidi iz par uglova. Cova pre mene je stavio i tanke sundjere da mu ne ulazi prasina izmedju vrata pa cemo videti dal prasina prolazi ili ne. ZA sada posle par dana je nema.
CIMG1061.jpg

U svakom slucaju polica kao da je pravljena za modele u razmeri 1:18.
I ovo je ostatak modela koje sam zaboravio da stavim a koji su mi pri ruci. Ostatak se lagano seli, mislim da imam jos 80-90 modela da prebacim tj prosvercujem.
CIMG1053.jpg

CIMG1057.jpg

CIMG1056.jpg

CIMG1055.jpg

CIMG1054.jpg

I ovako izgleda u vitrini.
CIMG1058.jpg

CIMG1059.jpg

CIMG1060.jpg

CIMG1062.jpg

CIMG1063.jpg

CIMG1064.jpg

CIMG1065.jpg

@ vaskrsije

Lepo izgleda i modeli mi se bas svidjaju, samo bi te savetovao ako ti bude ponestajalo mesta da prodajes Burago, Maisto i MotorMax modele, kao sto sam ih ja sve prodao! Bolje da ih imas manje, a da su svi od vrhunskih proizvodjaca! Moja polica je visoka 205cm, siroka 30cm, a duboka 33cm tako da staju po dva modela po duzini, a moze i kao kod tebe po jedan ukoso!

AAAuuuuu,letovanje li je sta li je pa nema nikokog.Evo od mene jedan model koji sam dobio na poklon,i ako ne sakupljam tu vrstu,poklonu se u zube ne gleda.Upitanju je plimut cuda,u razmeri 1/24 i nemam pojma koja je firma.Na njemu pise samo PROFESIONAL COLLECTIBLES, i to je to.

Prilozi

• P1010050.jpg
    P1010050.jpg
    29,5 KB · Pregleda: 6
  • P1010051.jpg
    P1010051.jpg
    33,1 KB · Pregleda: 3
  • P1010052.jpg
    P1010052.jpg
    25,7 KB · Pregleda: 4
  • P1010053.jpg
    P1010053.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 5
  • P1010055.jpg
    P1010055.jpg
    36,9 KB · Pregleda: 4
AAAuuuuu,letovanje li je sta li je pa nema nikokog.Evo od mene jedan model koji sam dobio na poklon,i ako ne sakupljam tu vrstu,poklonu se u zube ne gleda.Upitanju je plimut cuda,u razmeri 1/24 i nemam pojma koja je firma.Na njemu pise samo PROFESIONAL COLLECTIBLES, i to je to.

Mene sada ovaj model najvise interesuje
60d27ae2fef6610aaf7d148040f5.jpg

Mada do pre 5 dana nije ni bio na listi prioriteta :D A i cena mu je jos uvek ozbiljna. . .
Mislim da cu na kraju ipak otici sa kabrioletom serije 1 (sparkling gray) sto je vec odavno na prvom mestu za nabavku. . . Videcemo za mesec - dva :)

@ ...

Imam ja isti takav BMW X5 samo u zlatnoj boji i mogu ti reci da me je model odusevio! Gepek mu se otvara iz dva dela i ima tri reda sedista, sve je na vrhuskom nivou osim po mom misljenu motora koji su mogli dosta bolje da urade, evo i par slicica mada sam ih vec postavio!

P3180001-1.jpg

P3180010-1.jpg

P3180012-1.jpg

P3180017-1.jpg

P3180011-1.jpg

P3180023-1.jpg

Hvala! Ja i zaboravio da ga ti imas :)
Sto se tice motora, generalno, kod ovih novih modela i nimeaju bas previse mesta gde da budu detaljni jer je ce motor pokriven plastikom pa se nigde ne vide neki kablovi i sl. Motor vide nije kao sto je pre bio pa zato i nisu u mogucnosti i da pruze neke jace detalje. . . Ali zato ostali detalji. . . Kod njih je vec druga prica :)

Vidim da se polemise oko nabavke Kyosho BMW X5 modela. Ja sam moj uzeo u Delti u BGD i to prvo ovaj zlatni kao sto ima drammy cak nije bio ni skup ko na netu 66 evra cini mi se mada je tada bio aktuelan i neki popust iako je to tad bio skroz novi model. Identican potpuno i onda mi lik koji radi prodaju kaze cek da vidim imam u magacinu jos neke X5 mozda ima druga boja i donese mi belog. Jest da belu boju i ne volim ali na X5 zaista deluje mocno i po meni 3 puta je lepsi od ovog krem i ja reko ajde daj mi tog belog. I tek kada sam dosao kuci otpakovao ga vidim da se na belom treci red sedista ne dize tj da uopste ne postoji ima samo 5, a onaj krem sto sam prvo planirao je imao 7 sedista. E sad ne znam kog ti zelis da nabavis, ako su ti bitna ta 2 zadnja sedista onda odustaj od belog, ako nisu onda hvatas lepseg, mada gde god vidim beli je malo skuplji.
U svakom slucaju model preterano uradjen, moja jedina licna zamerka je odabir ovih felni za taj model ali to nije do izrade nego do odabira tipa felni, mogli su neke atraktivnije da uzmu i odrade.
Sve ostalo je na svom mestu.

Kod mene je beli najjeftiniji ali bez obzira na cenu on me nekako najvise i privlaci jer ga ima neki komsija u 1:1 tako da ga relativno cesto vidim pa sam se nekako i navikao na to da je on beli. . . Sto se tice treceg reda sedista o tome nisam ni razmisljao, a sada ne znam ni sam. Opcija jeste lepa, ali ipak beli je beli :) U svakom slucaju hvala :)
Da li zna neko je li uradjen 1M kupe u 1:18? Video sam da je uradjen u 1:43 (a danas sam na ulici i naleteo na jednog i mogu reci auto je super) i kosta papreno (lik reazi oko 110$) ali me zanima 1:18. . .

Za sad nema u 1:18 1M jer i mene takodje zanima. Imao sam na umu da uzmem jedinicu kupe ili kabrio ali malo cu sacekati za 1M. nadam se samo da ce ga uraditi kyosho a ne Norev kao zadnjih par modela sto je bilo ( novi X3, nova petica,...). kyosho je odlicno odradio jedinicu kupe i kabrio dok cujem da su sa obicnom jedinicom sa 5 vrata malo ukakili neke stvari.

Imam kupe i sa 5 vrata i ako se ne varam jednom smo pricali o njima (bas kad sam ih nabavljao) i upravo je tako kao sto kazes, kupe boli glava, sa 5 vrata ima propusta. Meni je plan da u do NG ugrabim i kabriolet i da onda kompletiram seriju jedan. . .

Drugi put ;) Kod mene ima takav jedan na e-gay za 73$+10$ postarine ali ja cu ici na onaj grafitni, isto tolko samo postarina iz nekog razloga 13$ a isti prodavac je u pitanju. . . Krivo mi je sto kabriolete nisu uradili u vise boja kao kupe i onog sa 5 vrata. . . Jednog dana mozda uzmem i plavi i crveni kupe jer su bas dobro odradjeni i jako mi se svidjaju. . .
Mene sad samo nervira sto sam propustio 535i od Minichampsa. . . Dok sam se ja nakanio da ga uzmem oni ga skroz rasprodali, a kontao sam da uzimam crvenog sa krem unutra, on mi je onako posten bio. . .

Tesko ces naci crvenog, crni se jos i da naci ali crvenog ne pamtim kad sam video. Meni je Minichamps ko i Kyosho rizican, volim prvo da ga vidim uzivo i ako mi je Ok ajde da ga uzmem. Od svih Kyosha koje imam neki su preterano dobro uradjeni kao na primer novi X5,X6, M3 E46 dok su novu trojku, sesticu, stari X5 po meni losije uradili tj padaju na sitnim detaljima koji nisu skupi niti komplikovani da se poboljsaju.

Tesko ces naci crvenog, crni se jos i da naci ali crvenog ne pamtim kad sam video. Meni je Minichamps ko i Kyosho rizican, volim prvo da ga vidim uzivo i ako mi je Ok ajde da ga uzmem. Od svih Kyosha koje imam neki su preterano dobro uradjeni kao na primer novi X5,X6, M3 E46 dok su novu trojku, sesticu, stari X5 po meni losije uradili tj padaju na sitnim detaljima koji nisu skupi niti komplikovani da se poboljsaju.

Nasao sam E34 crveni o kome pricamo bez problema u EU, ima ga u modellisoimo ili kako se vec pise, 90 evra. A koliko sam video ima dosta drugih zanimljivih koji su na snizenju 1800TISA je oko 40 evra i sl. Da sam sad u EU posteno bih se natrosio :mrgreen: Ali neka, samo da mi se bivsa devojka preseli u Nemacku i onda cu da krenem u narucivanje preko nje :)
Onomad sam pricao sa nekim likom o crvenom AutoArt-ovom M5 i rekao mi je da ce auto ponovo da bude pusten u proizvonju samo treba jos datum da se odredi (inace informacija je potvrdjena od AA-ovog predstavnistva u kaliforniji). . .

Poslednja izmena:
@...
Cek koju peticu u crvenoj boji ti ganjas, prvi M5 E29 crvene boje sa belom unutrasnjosti ili 535 E34 u bordo boji. E34 se moze naci to znam, M5 u toj boji tesko
I ja se jedva obuzdavam da platu sa racuna ne prosledim na sajtove za prodaju modela. Tj obuzdava me zena deca i troskovi ali uvek uspem da odvojim za neki model, a na zalost modeli mi nisu jedini hobi, imam ih vise pa nekako balansiram

@MrGiovanni

U Delti u BGD imas sigurno, a cak se moze desiti i da bude jeftini u nekom momentu nego na sajtovima. Desi se da Delta daje popust, a mozes u svakom slucaju i da pitas da ti daju neki popust a kada se uracuna i troskovi postarine od preko dodje mu povoljnija varijanta u Delti. Mislim da je oko 70ak bio sad nem pojma ne secam se. Ja sam kupovao u paketu X5,X6,X3 i Mini cooper S JCW i pitam jel moze jos neki popust i ladno mi daju rabat jos 12 posto (nem pojma odakle je izbunario bas taj broj) sto na tu cifru nije bilo zanemarljivo

Vijam i jednog i drugog. M5 (E28 AutoArt) kao sto sam vec rekao uskoro ponovo biti izdat samo se jos ne zna datum ali ide u proizvodnju sigurno tako da se obuzdavaj i suzdrzi jos malo (vise) i ugrabices ga :) Sto se tice obicne 535i (E34 Minichamps) kod mene ne mogu da ga nadjem da ga uzmem, pre ga je bilo na e-bay i kontao sam ga uzimati ali sada je misteriozno nestao u svim bojama. . . Sad kako i zasto ne znam ali samo cekam da se opet pojavi i uzimam ga. . .

Back