Citam stare postove... Blumax nam je predstavio nekoliko svojih modela na jako zanimljiv nacin

Posto nema nista novo (dosada i besparica ubi). Po sistemu svaki cigan svoga konja hvali

Pozajmicu njegovu ideju, da predstavim neke od svojih modela
Za pocetak... Top Sport Car of the 1960s (dobro poznata svima) Maisto Special Edition - Chevrolet Corvette Sting Ray 1965 1/18
Naizgled jako zanimljiv model... Dosta ostrih ivica i izbocina na karoseriji (tipicno za Amerikance iz 60-setih). Ni malo, a ni mnogo niklovanih detalja (branici, felne...). Kao kod vecine niskobudzetnih modela (dosta klimavo pricvrsceno i brzo gubi sjaj).
Sam model i nije toliko lose uradjen. Vrata su veoma cvrsta, ne skripe pri otvaranju i zatvaranju... Hauba isto tako, cak je unutrasnji deo oblozen plastikom (inace detalj koji se retko vidja na modelima). Farba je odlicna (mada na nekim vidljivim mestima, kao na ivicama vrata su mogli da ne stede). Oznake su jako male, ali pod lupom izuzetno dobro vidljive i citke. Jedna od mana koja meni smeta su stakla, koja zbog svog oblika krive celu sliku (gledano iz razlicitih uglova)
Sad najzanimljiviji deo

enterijer... Za razliku od drugih modela koje sam vidjao (imao) uradjen od kvalitetne plastike... Pogotovo sedista. Koja gledana iz daljine, odaju utisak kao da su od prave koze... Ostali detalji (instrument tabla, hromirani detalji i volan) nisu nimalo losi.
ENGINE

(meni omiljena skrivena tajna pod haubom kod svih modela). Veoma detaljan motor... Da ne serem dalje, slika je tu... Sami procenite.
Gledan odozdo

(sto je meni totalno nebitno, ali ajde...) Model ima amortizere. Tockovi su (naravno) klimavi... Auspuh, blok motora, osovine, ostali detalji... Sve je tu (mogli su mesto za srafove, za pricvrscivanje na postolje stekovati bolje, mnogo su izbaceni)
Sve u svemu...

Lep model (za imati ga na polici), svakom bih ga preporucio.
Nadam se da vas nisam smorio

Mercedes Benz 300S COMING SOON

Mrzelo me danas
Dajte neka se ukljuci jos neko, da bude zanimljivije.

svima