AUTOMOBILI U RAZMERI

Dobro dosao!!!

Ko si? predstavi swe malo ljudima na forumu i opisi svoj hobi

Pozdrav svima ,ja sam Zeljko. Rodjen u Boru ,a sad zivim i radim u Novom Sadu..
Iskreno,pre dva dana sam kupio svoj prvi model automobila u 1:24 razmeri (1965 Shelby Cobra 427) . Jako mi se dopada taj hobi,posebno automobili koje treba sam sklopiti i doterati. Ako bilo ko ima koji savet kako poceti praviti kolekciju,rado bih voleo cuti,a takodje me interesuje gde se u Novom Sadu i po kojim cenama mogu kupiti modeli i makete automobila ?
Hvala unapred

Poz i tebi... Ja se bas pitam... Gde ste sve povukli svi????

Ma tu sam, nego ne znam ni sta da pisem, pa reko bolje da cutim:D

A i nisam nabavio ni jedan model jos od prosle berze:( tako da mi se ovo mota po glavi, mada nije bas jeftino, tako da se lomim:confused:

pic2-1.jpg

9c37_12.jpg

70e9_12.jpg

Poslednja izmena:
Moze li mi neko preporuciti koja je najbolja marka automobilcica,tj. ko ih najbolje proizvodi?

Zavisi od toga sta zelis da skupljas... Medju najboljim firmama za 1/18 razmeru su CMC - Classic Model Cars, a bogami i najskuplji...

cmchorch1.jpg

Kyosho

ky08475w.jpg

Auto Art (meni omiljen)

5332porsche911997gt3rsr.jpg

MINICHAMPS (koji je veoma popularan kod ljubitelja pre svega zbog 1/43 razmere, a i 1/18)

36987515237858b9ddc4o.jpg

Ako zelis Americku klasiku onda su Signature Models, Highway i Yat Ming ono sto bih ti preporucio...

Signature Models

sg2008.jpg

Yat Ming

dsc04158g.jpg

Highway

ffe50692.jpg

Naravno firme Maisto, Burago, Solido, Norev, Red Line, Revell, Spark, Schuko, Sun Star, Welly.....

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko preporuciti koja je najbolja marka automobilcica,tj. ko ih najbolje proizvodi?

Imas ovaj u razmeri 1/43

http://cgi.ebay.de/MERCEDES-BENZ-30....c0.m14&_trkparms=65:3|66:2|39:1|293:1|294:50

Ovaj je 1/18

http://cgi.ebay.de/Citroen-DS-Le-Da....c0.m14&_trkparms=65:3|66:2|39:1|293:1|294:50

Sve zavisi koliko mozes da odvojis novaca i prostora a ima i onih jeftinijih.
Neko sakuplja samo oldtajmere,neko sve i svasta,kamione,sportske,ima kolekcionara samo policijskih ili vatrogasnih modela,ali najbitnije je da ti uzivas u tome i da ti je svaki model drag i da smo dobili jos jednog drugara kolekcionara :klap::klap::klap::klap:

Pozdrav Goranp

Imas ovaj u razmeri 1/43

http://cgi.ebay.de/MERCEDES-BENZ-30....c0.m14&_trkparms=65:3|66:2|39:1|293:1|294:50

Ovaj je 1/18

http://cgi.ebay.de/Citroen-DS-Le-Da....c0.m14&_trkparms=65:3|66:2|39:1|293:1|294:50

Sve zavisi koliko mozes da odvojis novaca i prostora a ima i onih jeftinijih.
Neko sakuplja samo oldtajmere,neko sve i svasta,kamione,sportske,ima kolekcionara samo policijskih ili vatrogasnih modela,ali najbitnije je da ti uzivas u tome i da ti je svaki model drag i da smo dobili jos jednog drugara kolekcionara :klap::klap::klap::klap:

Pozdrav Goranp

Hvala Goranu i Ivanu na savetima. Najvise sam zainteresovan za modele1 :24, ta mi velicina najvise odgovara . Takodje mislim da cu kolekciju bazirati na oldtajmerima ,mozda i modelima do neke 1990. godine..
Recite mi samo kakva su vam iskustva sa meketama koje treba sam sklopiti,kod nas sam video samo plasticne makete Revell i Metalne Burago... Da li je na kraju vredno truda ili je bolje kupiti odmah gotov model??
Pozdrav

Zavisi od toga sta zelis da skupljas... Medju najboljim firmama za 1/18 razmeru su CMC - Classic Model Cars, a bogami i najskuplji...

cmchorch1.jpg

Kyosho

ky08475w.jpg

Auto Art (meni omiljen)

5332porsche911997gt3rsr.jpg

MINICHAMPS (koji je veoma popularan kod ljubitelja pre svega zbog 1/43 razmere, a i 1/18)

36987515237858b9ddc4o.jpg

Ako zelis Americku klasiku onda su Signature Models, Highway i Yat Ming ono sto bih ti preporucio...

Signature Models

sg2008.jpg

Yat Ming

dsc04158g.jpg

Highway

ffe50692.jpg

Naravno firme Maisto, Burago, Solido, Norev, Red Line, Revell, Spark, Schuko, Sun Star, Welly.....

Pozdrav.

Hvala na odgovoru,zaista ce mi pomoci..

Hvala Goranu i Ivanu na savetima. Najvise sam zainteresovan za modele1 :24, ta mi velicina najvise odgovara . Takodje mislim da cu kolekciju bazirati na oldtajmerima ,mozda i modelima do neke 1990. godine..
Recite mi samo kakva su vam iskustva sa meketama koje treba sam sklopiti,kod nas sam video samo plasticne makete Revell i Metalne Burago... Da li je na kraju vredno truda ili je bolje kupiti odmah gotov model??
Pozdrav

Po mom misljenju bolje je kupiti gotov model jer oko plasticnog imas zezancije oko farbanja potreban je kompresor i pistolj za farbanje(AIRBRUSH),nezni su kod uzimanja u ruku i lako su lomnjivi mada imas vise mogucnosti za detaljisanje modela dok kod metalnih imas mogucnost otvaranja vrata,prtljaznika i haube,na nekim modelima i amortizera.
Sto se tice Buraga to su kao i sklopljeni samo ih ti sam sklopis a i skuplji su od sklopljenih
Pozdrav

Pozdrav

To je tema, o kojoj mozemo raspravljati dve noci i dva dana... Ja licno nisam za to da sam farbam, sklapam... Volim gotov proizvod. Dok sam skupljao Burago kupovao sam neke modele koje je trebalo sklopiti.... Krajnje zabavno, preporucujem...

To je tema, o kojoj mozemo raspravljati dve noci i dva dana... Ja licno nisam za to da sam farbam, sklapam... Volim gotov proizvod. Dok sam skupljao Burago kupovao sam neke modele koje je trebalo sklopiti.... Krajnje zabavno, preporucujem...

Bas sam razmisljao kupiti za pocetak neki Burago model na sklapanje,cisto da vidim i to kako je.
Znam da sam malo dosadan sa pitanjima,ali sta cu,imam ih toliko mnogo,tak sam poceo sa kolekcionarstvom automobilcica..
Mozete li mi preporuciti par sajtova na kojima se mogu kupiti jeftiniji modeli i gde postarina ne izadje mnogo, posto bas i nisam neki parajlija,a imam i zenu???:D:D

Sto kazu kolege makete i modeli su dva ista, a tako razlicita sveta...:D. Ja licno preferiram metalne modele, mada imam i nekoliko plasticnih (Revell, Heller). Najvise mi odgovaraju Bburago i Hot Wheels modeli 1/18 i 1/24, bas zato sto volim da ih rasklopim i sam dodam neke detalje, tapaciram, farbam i sl. Za mene je najveci uzitak kada neki "les" model kompletno restauiram i dam mu svoj "stih". Ali, svi smo mi razliciti sto je jako dobro, tako da ovde imas priliku da vidis i najrazlicitije kolekcije.
Neko se veze za odredjenu razmeru, neko za marku, neko za proizvodjaca...bitno je da ti uzivas u tome i da te ovaj hobi cini srecnim.

Back