AUTOMOBILI U RAZMERI

lexus gs300

cararama 1/72

IMG_2350.JPG

IMG_2352.JPG

IMG_2351.JPG

lexus rx300

cararama 1/72

IMG_2339.JPG

IMG_2342.JPG

IMG_2348.JPG

Poslednja izmena:
Napokon je kamion izasao iz garaze, Generalka, farbanje i novi furgon

:) :) :)

Ovakav je bio :)))))

originalslika-Kamioni.jpg

A SAD !!!!!!!!!!!!!!!

IMG_2371.JPG

IMG_2372.JPG

IMG_2374.JPG

IMG_2375.JPG

IMG_2376.JPG

Jos uvek tragam za sponzorom natpisa na ceradi :))))

Ima jos malo dorada, ali to kad se vratim sa mora
poz

Poslednja izmena:
Evo nakon desetak dana, zavrsena je i Ferrari Daytona. Posto je kupljena u delovima, evo i spiska nekih od najznacajnijih radova :

Lepljenje rama za soferku i prednjih levih vrata (sada su funkcionalna) sa tecnim metalom
Kompletno skidanje farbe i farbanje u boju Nero Lucido u 4 sloja (+temeljna naravno)
tapaciranje unutrasnjosti braon "izvrnutom kozom"
Farbanje unutrasnjosti i ostalih detalja
Izrada nalepnica.

Evo i slika:

Odlicno izgleda,svaka cast:super::super::super:

Evo nakon desetak dana, zavrsena je i Ferrari Daytona. Posto je kupljena u delovima, evo i spiska nekih od najznacajnijih radova :

Lepljenje rama za soferku i prednjih levih vrata (sada su funkcionalna) sa tecnim metalom
Kompletno skidanje farbe i farbanje u boju Nero Lucido u 4 sloja (+temeljna naravno)
tapaciranje unutrasnjosti braon "izvrnutom kozom"
Farbanje unutrasnjosti i ostalih detalja
Izrada nalepnica.

Evo i slika:

Slikaj bolje! Da mozemo da vidimo... O cemu se tu zaista radi?!

Citam stare postove... Blumax nam je predstavio nekoliko svojih modela na jako zanimljiv nacin:super: Posto nema nista novo (dosada i besparica ubi). Po sistemu svaki cigan svoga konja hvali:hahaha: Pozajmicu njegovu ideju, da predstavim neke od svojih modela :mrgreen:

Za pocetak... Top Sport Car of the 1960s (dobro poznata svima) Maisto Special Edition - Chevrolet Corvette Sting Ray 1965 1/18

Naizgled jako zanimljiv model... Dosta ostrih ivica i izbocina na karoseriji (tipicno za Amerikance iz 60-setih). Ni malo, a ni mnogo niklovanih detalja (branici, felne...). Kao kod vecine niskobudzetnih modela (dosta klimavo pricvrsceno i brzo gubi sjaj).

40549001.jpg

51297628.jpg

25174832.jpg

72243124.jpg

Sam model i nije toliko lose uradjen. Vrata su veoma cvrsta, ne skripe pri otvaranju i zatvaranju... Hauba isto tako, cak je unutrasnji deo oblozen plastikom (inace detalj koji se retko vidja na modelima). Farba je odlicna (mada na nekim vidljivim mestima, kao na ivicama vrata su mogli da ne stede). Oznake su jako male, ali pod lupom izuzetno dobro vidljive i citke. Jedna od mana koja meni smeta su stakla, koja zbog svog oblika krive celu sliku (gledano iz razlicitih uglova)

Sad najzanimljiviji deo :per: enterijer... Za razliku od drugih modela koje sam vidjao (imao) uradjen od kvalitetne plastike... Pogotovo sedista. Koja gledana iz daljine, odaju utisak kao da su od prave koze... Ostali detalji (instrument tabla, hromirani detalji i volan) nisu nimalo losi.

21089206.jpg

42855708.jpg

ENGINE :klap: (meni omiljena skrivena tajna pod haubom kod svih modela). Veoma detaljan motor... Da ne serem dalje, slika je tu... Sami procenite.

43832310.jpg

Gledan odozdo ;) (sto je meni totalno nebitno, ali ajde...) Model ima amortizere. Tockovi su (naravno) klimavi... Auspuh, blok motora, osovine, ostali detalji... Sve je tu (mogli su mesto za srafove, za pricvrscivanje na postolje stekovati bolje, mnogo su izbaceni)

94401361.jpg

Sve u svemu...:ok: Lep model (za imati ga na polici), svakom bih ga preporucio.
Nadam se da vas nisam smorio;) Mercedes Benz 300S COMING SOON :per: Mrzelo me danas
Dajte neka se ukljuci jos neko, da bude zanimljivije. :bye: svima

Poslednja izmena:
Posto niko nece da pokaze sta ima, da napise neso (tipa sto mu je model toliko drag,poseban). Evo ja cu opet.

Meni jako drag autic Rally Mini Cooper Cararama :super: (siguran sam da ga svi imate, neko cak i vise kom) Odradjen sasvim zadovoljavajuce obzirom da je 1/43...
Detalji koji me odusevljavaju na ovom malom auticu su:
Felne, koje su krajnje detaljno napravljene (dizajn kao na 1/1).
Gume sa vernom imitacijom sara :klap:
Maglenke na prednjem braniku i farovi napred (sa plasticnim prstenom), pozadi (od providne plastike,migavci, stop svetlo i svetlo za rikverc obojeni ;))
Sedista su obojena u 2 boje. Kadica za vozaca, a suvozacu obicno sediste :hahaha:

Jedino sto ja ne volim na auticima male razmere su vrata, koja se otvaraju (mnogo kompaktnije deluju bez toga, nema zazora)
Evo slika...

21251091.jpg

31775218.jpg

3708478056a2a2bc2987b.jpg

80315943.jpg

87870237.jpg

56577801.jpg

19614403.jpg

Poslednja izmena:
Za Ivana slike Porsche-a 1/43

:D:D:D:D:ok::ok::ok::ok: 906 i 924 su mi najlepsi... Mogli su na 356 da izostave retrovizore... Vec, ako nisu umeli da ih odrade kako treba. Kaksv ti je utisak Schuco modela naspram Cararame? Meni sad sve ispod Minichampsa, AA u 1/43 nekako bezveze... A bezveze mi i da dajem 30, 40€ za 43...

Precizniji su Schuco,mada je 356 b isti kao i Cararamin.
Ovde se radi o Schuco junior seriji,ali imaju oni i seriju Schuco classic koja je mnogo bolje i verodostojnije napravljena.
Inace crna 911 je Welly a bila je original upakovana u Schuco kutiju(Cararamina je 911 bolje odradjena ima i kocione celjusti na tockovima).
Isto je i kod Porsche-a 718 rs 60 pravi ga High Speed a bio je original upakovan u Schuco kutiju.
Nedavno sam uzeo Fiat 500 NUOVA od Cararame i pao sam na dupe kako je odradjen.
Pocnes da gledas CMC modele pa ti AA i MINICHAMPS izgledaju bezveze.
Koliko para toliko i muzike,meni je ovo uletelo preko e-bay-a za 20-ak evra pa cekam opet nesto povoljno.
Pozdrav

Momci nije me bilo neko vreme.Da pokazem nesto ija.Iznenadjen sam kvalitetom firme MOTOR MAX koja je otprilike u rangu sa cararamom.Nabavio sam dva mode la kod nas u jagodini po ceni od 366 dinara i za te pare se dobija solidan model.Kupio sam peugeot 407 i plimouth camionet iz 1941, u razmeri 1\43.Evo modela.kod oba modela boja je odlicna i dobro su prikazani detalji.Kod peugeota iako se ne otvaraju vrata vidi se enterijer koji je uradjen super cak i sedista si presvucena crvenom bojom i u podsecaju na ricaro sedista.

Prilozi

• P7120061.jpg
    P7120061.jpg
    39,2 KB · Pregleda: 15
  • P7120062.jpg
    P7120062.jpg
    35,3 KB · Pregleda: 13
  • P7120063.jpg
    P7120063.jpg
    44,4 KB · Pregleda: 17

Back