AUTOMOBILI U RAZMERI

M5 je stigao :) Detaljnije slike i recenzija ce biti za koji dan, sada me oci bas nesluzu najbolje. . . Inace neki prvi utisak je da je boja dobra, hauba takodje, ali ostatak. . . Neka, kad mi se povrati vid onda cu u detalje. . . A do tad dve slike. . .

scaled.php

scaled.php

Nemam. . . Njega je uradio Schuco u 1:18 ali ga nikad nisam video u prodaji i pojma nemam koja mu je cena, ali svakako bih ga rado stavio u kolekciju ma koliko on bio nestandardan BMW. . . U 1:43 vec ima da se nadje ali nisam siguran ko ga je radio, mislim da je i tu u pitanju Schuco. . .

I ja sam tu naravno, "samo vas posmatram". ;-) Nego bre, samo BMW, pa BMW, pa pobogu ljudi ima li jos kakvih limuzinki? ;-) Evo, primetio sam da su japanci i koreanci apsolutno nezastupljeni. Mazde, Tojote... Nista. Manja zainteresovanost, ili se teze dolazi do njih?

Pa bila je jedna mecka pre koji dan :D
Sto se tice japanera ja vijam Mazdu 3 u 1:43 i to je otprilike sve. . . Imam Lansera EVO X, Subaru Imprezu WRX STI i od Mazde RX8 i MX5. . . Od Micubisija u obzir dolaze sad jos Pajro i Pajero Sport, i od Mazde jos tako na sta se naleti ali mi nije prioritet. . .nisu prioriteti pa ih zato i nevidjas da ih nabavljam. . .

Bmw 328 roadster (1936) 1:18 Ricko...model koji me je iskreno najmanje odusevio...boja je svakako interesantna,ali ne bas najsjanije odradjena,enterijer je tapaciran,tacnije patos automobila.Hauba ne moze mnogo da se podigne,pa tako ni motor nije bas najbolje vidljiv,auspuh je jadno uradjen,kao kod Bburago-vih i njemu slicnih jeftinih modela.Vrata se bukvalno jedva otvaraju!Kao sto se vidi na drugoj slici...vrata su otvorena do maksimuma,dalje od toga ne moze.Ocekivao sam od auta vise,ali...kolko para tolko muzike,za 20eur,bolje od ovoga se ne moze ocekivati.
SSA54239.jpg
SSA54245.jpg
SSA54241.jpg
SSA54243.jpg
SSA54248.jpg

Bmw 3.5CSL Winner Daytona 1976 1:43 Spark...Model je PERVERZIJA!!!U svakom smislu te reci...i ako je od plastike,uradjen je bolesno dobro i detaljno!
Model ima tezinu,kao da se radi o metalnom,a ne plasticnom primerku.Jeste da je placen dosta,50eur...ali tvrdim da vredi svaki evro.Ne verujem da bi se bilo ko pokajao ako ga uzme...Ne znam vise sta pre da hvalim na modelu,odakle da pocnem...ali mislim da slike govore vise od hiljadu reci...
SSA54229.jpg
SSA54230.jpg
SSA54235.jpg
SSA54231.jpg
SSA54232.jpg

Bmw M5 F10 1:18 Paragon...s obzirom da sam od prilike znao sta me ceka i da nisam ocekivao nesto posebno od ovog modela,ipak je drugacije.Model ima odlicnu plavu metalik boju,medjutim i dosta mana,na primer...felne,totalno promasene,uopste nisu kao sa pravog M-modela,auspuh koji se cini dosta manji nego kod pravog M5,instrument tabla...mogla je da bude mnogo bolje odradjena od obicnih nalepnica u stilu Maista i kompanije...jos jedna od mana je i polozaj tockova,dok nisam podigao auto,mislio sam da su tockovi razljebljeni (kao kod fice) zbog tezine modela,medjutim,kad sam ga podigao,video sam da su tockovi tako namesteni,sve u svemu stvara se utisak da je M5 malo "lego" na tockove.Jos jedna mana bi mozda bila i tezina,model je dosta tezak i nekako glomazan (imam osecaj kada bi se uporedio sa Kyosho-vom sedmicom F02,da bi bio iste duzine) Dobar detalj koji mi je zapao za oko je na primer "nebo",koje je odradjeno kao kod pravog automobila samo sto je odradjen od plastike,a ne go metal kao kod jeftinijih proizvodjaca,medjutim,taj detalj nisam uspeo da slikam.Svidja mi se i kombinacija enterijera,belo-crna...pozadi ima lepo odradjene pojaseve za vezivanje,napred takodje i tapaciran je patos,takodje ima i amortizere koji rade.
I na kraju...kako sam se nadao dobro sam prosao,model je ostavio pozitivan utisak na mene,zadovoljan sam.Ali mislim da ne vredi para koje se traze za njega...Neka realna cena,po mom misljenju bi bila maksimalno 50eur.
Evo i slika...
SSA54270.jpg
SSA54268.jpg
SSA54265.jpg
SSA54266.jpg
SSA54264.jpg

Bmw 3.5CSL Winner Daytona 1976 1:43 Spark...Model je PERVERZIJA!!!U svakom smislu te reci...i ako je od plastike,uradjen je bolesno dobro i detaljno!
Model ima tezinu,kao da se radi o metalnom,a ne plasticnom primerku.Jeste da je placen dosta,50eur...ali tvrdim da vredi svaki evro.Ne verujem da bi se bilo ko pokajao ako ga uzme...Ne znam vise sta pre da hvalim na modelu,odakle da pocnem...ali mislim da slike govore vise od hiljadu reci...
Pogledajte prilog 249559Pogledajte prilog 249560Pogledajte prilog 249558Pogledajte prilog 249561Pogledajte prilog 249562

Spark izuo!

Poslednja izmena:

Back