AUTOMOBILI U RAZMERI

Dok kolega ne slika evo slika mog Stojadina

S6305194.jpg

S6305195.jpg

Zar ne dolazi u plasticnoj kutiji ?

Dolazi, ali je zapakovan kao sto su Ist-ovi fica, stojadin i jugo. I onda mi malo glupo da to cepam. . . Ako mogu da izvadim iz pakovanja model ja izvadim, ako ne drzim ga tako zapakovanog a tu mi je pakovanje malo glupo i onda ne znam. . . Inace ima i od Noreva da se uzme 1:18 i to ne bas nesto skupo, oko 55$ sa postarinom, ali to mi je ipak preveliko a i nije mi neko model za 1:18. . .

Inace sto se tice stojadina i ja imam tog crvenog, plus fica i jugo, tako da sam ga video. sve u svemu OK model, mozda malo sitan, ali nista drugo. . .

Pa ja ne planiram al' nedaj Boze da me vise nema necu da familija zamnom govori "Procerdao sve novce na autice, da je bar na zene i kafane, a on na igracke!" nego "Mudro investirao novce u modele pa posle kad je sestra prodala od tih para isplatila kucu!" :lol:

Svaka cast!
Evo kako to kod mene stoji. . .
img1689eq.jpg

Svaka cast.
Koja je ovo razmera ?

Ja sam nekada imao gomulu automobila koja je pravila kompanija Matchbox,
tje teca je radio u Nemackoj pa mi je donosio.
Kasnije sam se presaltovao na Burago, imao sam fantastican Ferrari F40.
Dok se nije rodila starija kcerka.
Dete se igralo i nemam ga vise.
Zao mi je sto nisam imao mogucnost da kupim Ferrari F1 iz sampionsih dana
Michael Schumacher-a.

Ovako, imam dilemu... Trebaju mi nazivi 5 NAJEKSKLUZIVNIJIH fabrika za proizvodnju automobila u razmeri... U tih 5 cu svakako uvrstiti Robert Gulpen Engineering, ali mi treba jos 4 fabrike koje proizvode najskuplje modele automobila u razmeri. Radim seminarski na fakultetu, tako da bih cenio da dobijem odgovor sto pre. Hvala svima unapred. :)))

Ima li uopste u Beogradu ili NS neka radnjica koja se bavi prodajom samo maketa i modelarskih dodataka?
Da nije klasicno knjizara-apoteka-daroteka-prodavnica igracaka i polovne ratne opreme, vec naprosto radnja za maketare?

Ima li uopste u Beogradu ili NS neka radnjica koja se bavi prodajom samo maketa i modelarskih dodataka?
Da nije klasicno knjizara-apoteka-daroteka-prodavnica igracaka i polovne ratne opreme, vec naprosto radnja za maketare?

Ima u BG ,tacnije na Novom BG iza Zepter banke ranja Spektar hobby imaju plasticne makete na sklapanje avioni,helikopteri,brodovi automobili.
Imaju lepkove i boje,a ako mislis na radnju samo sa metalnim modelima automobila to NEMA nigde u Srbiji.
Bila je jedna ali se zatvorila pre par godina,bili su skupi a hteli su puno da zarade

Jos jedan novitet u mene. . .
400120500_n.jpg

Ujedno ovo mi je i prva alfa (a i jedna od retkih koji bih bas zelo i da imam u 1:1), malo mi je zao da nije crvena boja, ali kako ona jos nije izasla i kako bas i nemam sanse da je se dokopam otisao sam sa sivom, a crvena ako jednog dana dodje, dobro dosla. . . Inace necu jos da zavrsim godinu, ima jos jedan model za koji sam odlucan da uzmem pa cemo videti sta ce se desiti u narednih par dana. . .

Ne znam da li iko ovde moze priustiti modele 5 najekskluzivnijih proizvodjaca...
Ja sam licno vrlo zadovoljan kvalitetom nekih vrlo vrlo jeftinih maketa, bitno je da su korektno i detaljno uradjene. Pogled na motor, ili otvaranje gepeka su inace dosta retki u razmeri koju sakupljam, pretpostavljam da je to sto skupi modeli mogu ponuditi

Back