AUTOMOBILI U RAZMERI

Novi sam na forumu pa ću ukratko o sebi.
Dakle, jedan matorac koji se bavi sakupljanjem modela die-cast automobila .
U svojoj kolekciji imam oko 60-ak modela u razmjeri 1:18 (burago,maisto,solido,revell...), 20-ak modela u razmjeri 1:24 i 20-ak u još manjim razmjerama.
Kako sam pojedine modele kupio još prije dvadesetak godina u mojoj kolekciji ima par "rariteta".
U zadnje vrijeme sam največu pažnju obratio na nabavku vozila u razmjeri 1:18 i to 4x4 vozila i vozila starijih godišta .

Imam jedan model Minichamps i to Opel Kadett C Coupe orange,planiram jednu malu kolekciju ali sa nekom jeftinijom markom,mozda Burago, Revell,Solido,Road Signature....ustvari nemam pojma...sta mislite vi iskusniji treba li se opredeliti samo za jednog proizvodjaca ili je nebitno....koji proizvodjac je idealan?BTW jedan moj poznanik ima lepu kolekciju samo sa Auto Art ali im je cena poprilicna :sad:

Brago modeli su mi bolji a jeftiniji. Samo sto ga je sve manje. Od maista imam tri amera u 1:18 ( he he), ali nisam nesto zadovoljan detaljima i kvalitetom izrade, mislim nisu losi daleko od toga, ali nisu ni nesto ekstra. To je po meni sve sto vredi kod nas , ostale i ne uzimam. T.j. uzeo sam jedan firebird motormax ili nesto slicno, ali vise necu. Sad cekam da odem u inostranstvo pa cu da kupim par komada.

@ Superbird - imas pp :wink:

evo moje kolekcije 1:24 ( naravno, sve amerikanci )

dsc00062ih6.jpg

NEDO:
Novi sam na forumu pa ću ukratko o sebi.
Dakle, jedan matorac koji se bavi sakupljanjem modela die-cast automobila .
U svojoj kolekciji imam oko 60-ak modela u razmjeri 1:18 (burago,maisto,solido,revell...), 20-ak modela u razmjeri 1:24 i 20-ak u još manjim razmjerama.
Kako sam pojedine modele kupio još prije dvadesetak godina u mojoj kolekciji ima par "rariteta".
U zadnje vrijeme sam največu pažnju obratio na nabavku vozila u razmjeri 1:18 i to 4x4 vozila i vozila starijih godišta .

Dobrodosao. Ne bi bilo lose da postavis i neke slike.

krenuo sam u sklapanje vette modela koji sam uzeo..... nije toliko komplikovano kao sto se cini ali nije ni prosto..... jedini problem je taj sto bi mi za boje trebalo vise love nego za sam model pa koristim neke jednolicne varijante tako da nece ispasti bas savrseno

Mislim da je jedna kutijica boje oko 100 dindzi, ali ce ti trajati dugo, tako da ako hoces i u buduce da sklapas isplati se. Ja recimo imam oko 15-20 kutijica boje a nijedan model nisam sklopio!
Neke sam uzeo samo da ofarbam rubikovu kocku.

luci:
cekaj hemi onaj sat je bas taj koji je nosio stiv ili je samo modl isti

postoji tri varijante
prva, koju ja imam je Tag Heuer Monaco 69 koji je steve nosio u Bullittu
drga je Tag Heuer V4 koji je nosio u Le Mansu ( isto samo su mali satici bele boje )
i treca, Tag Heuer Monaco Steve McQueen a to je specijalna verzija, posvecena njemu koja je izasla pre par godina i napravljena je u limited seriji ( i preskupa je )

Tag Heuer Monaco Steve McQueen
tag-heuer-monaco_h384.jpg

navodno ima plavu podlogu jer je lik imao plave oci :roll: :lol:

a ovo je moj ( moram da se hvalim )
isti kao iz Bullitta sto mi je i bilo najvaznije :wink:

cw2111.fc6177.jpg

Volio bih da mi se javi neko iz NS.
Naime,ženin rođak živi tamo ali baš nije tip koji bi redovno pratio šta je novo u radnjama.
Platiti,uzeti i donijeti u SA mu nije problem.Interesuju me modeli 4x4 (SUV) i modeli starijih godišta (do 1970-1975 max.) u razmjeri 1:18.
Naravno da sam spreman za uslugu sa moje strane.
Svakako da nije uslov da je iz NS ali ja jedino iz tog grada imam mogučnost plačanja i dobave bez problema.
H V A L A .

Back