Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ne zakomplikujes puno?Znaju li ista o aparatu?U stvari drmusanje ne bi imalo efekta, ako ga pritisak pumpe ne moze pomjeriti ni ovo ne bi imalo smisla.Onda je kamenac, nema sta drugo.

Ma imaju nekog nazovi majstora za aparate . prvo im je na aparatu pisalo e 20 a to je onaj plovak u kantici za otpad necu da lupam glavu bez veze i sutra je dan cujemo se pozdrav

Ma imaju nekog nazovi majstora za aparate . prvo im je na aparatu pisalo e 20 a to je onaj plovak u kantici za otpad necu da lupam glavu bez veze i sutra je dan cujemo se pozdrav

Jooj, e zbog te glupe greske sam jednom izgubio tri sata, momci obisli aparat, ocistili ga i zatvorili, izbaci gresku da nema vode.Nema sta im nisam savjetovao da probaju, ali dzaba.Ja dosao, aparat radi,kazu, sam proradio.Tek kad sam ih pitao detaljno sta su radili od trenutka mog polaska do dolaska kazu da su tu kantu pomjerili.Glupost, ali...

Ma svo ovi dosa sto sam uzimao su restuling imaju onaj mali pravougaoni bojler a ovo nisam video dosad isto kratak mali ali okrugao

Pa to je vjerovatno kao i kod mojih Siria, to je ta serija svijetlo plava, takav skoro isti je i u Saeco Cristallo 400 koji takodje ima tu, staru, grupu za kafu, u svim Siriima i Orionima s tim da neki imaju dva bojlera, a nekima je jedan zajednicki i za kafu i za instante.I takvi modeli imaju staru grupu, Saecovu jer tada Bianchi nije imao svoju grupu.Ta Saecova se pokazala kao odlicna, ja nisam imao nekih vecih problema.

Bio sam danas na sajmu u Mostaru, gledao sam Bianchijeve LEI400, LEI SA, novi Iris, klasika od 952 i od Necte sam razmatrao model Koro, spada u segment HO.Re.Ca, hoteli, restorani, kafei, ima nekoliko vrsta napitaka, ali je sve instant, zgodan za "coffee to go", razmisljam i o tome.Nije nimalo jeftin, dodje oko 1800 eur.Ima i mana i prednosti...!Ima i novijih modela od Necte, npr.Colibri C5, ali mi se ne mijenja Bianchi...

Prilozi

• koro_b.jpg
    koro_b.jpg
    18,3 KB · Pregleda: 6
Pa to je vjerovatno kao i kod mojih Siria, to je ta serija svijetlo plava, takav skoro isti je i u Saeco Cristallo 400 koji takodje ima tu, staru, grupu za kafu, u svim Siriima i Orionima s tim da neki imaju dva bojlera, a nekima je jedan zajednicki i za kafu i za instante.I takvi modeli imaju staru grupu, Saecovu jer tada Bianchi nije imao svoju grupu.Ta Saecova se pokazala kao odlicna, ja nisam imao nekih vecih problema.

Bio sam danas na sajmu u Mostaru, gledao sam Bianchijeve LEI400, LEI SA, novi Iris, klasika od 952 i od Necte sam razmatrao model Koro, spada u segment HO.Re.Ca, hoteli, restorani, kafei, ima nekoliko vrsta napitaka, ali je sve instant, zgodan za "coffee to go", razmisljam i o tome.Nije nimalo jeftin, dodje oko 1800 eur.Ima i mana i prednosti...!Ima i novijih modela od Necte, npr.Colibri C5, ali mi se ne mijenja Bianchi...

Jesi li zagledao malo unutra nove modele ja bas nisam zadovoljan mislis da ce trajati koliko i ovi stari modeli devedesetih sumnjam

Danas mi stigao jedan antares neces verovati crkao grejac na instrumentu pokazuje sve ok ko da je ispravan a ipak ne greje dali je moguce da je bas toliko zakovao od kamenca

Meni se to desavalo na Incontru, moras ga skinuti i ispitati, na Incontru je otpor grijaca nekih 50 ili 90 oma, ne sjecam se,nekako se strujni krug zatvara negdje preko mase i dobijes neku vrijednost otpora sto te navede na pogresan zakljucak dok ga ne skines i promijenis.

Poslednja izmena:
Jesi li zagledao malo unutra nove modele ja bas nisam zadovoljan mislis da ce trajati koliko i ovi stari modeli devedesetih sumnjam

Jesam, mislim da su kvalitetno uradjeni, skoro su isti kao i BVM 952 recimo, Bianchi je napravio jednu dobru platformu i samo je nadogradjuje, ovaj LEI400 je isti kao i BVM952, ali je manjeg kapaciteta, 400 casa, i ima manje kanistere sto mu je mana jer ima prostora za veci kontejner za kafu recimo, moze stati i onaj od 952, a ima i jos neke izmjene.Iris ima istu onu grupu kao i ostali, samo je jos manjeg kapaciteta, otprilike je kao Kolibri i rijesene su mu neke mane poput prosipanja i prasenja unutra, ja imam nekoliko BVM952 i zadovoljan sam, povremeno treba procistiti grupu ako je kafa sitna, sito zna da zapekne pa ne ide kafa.Imaju svi ono predgrijanje bunkera za kafu sto joj daje dodatni kvalitet.

Meni se to desavalo na Incontru, moras ga skinuti i ispitati, na Incontru je otpor grijaca nekih 50 ili 90 oma, ne sjecam se,nekako se strujni krug zatvara negdje preko mase i dobijes neku vrijednost otpora sto te navede na pogresan zakljucak dok ga ne skines i promijenis.

Ma skinucu ga sutra nego ne mogu da verujem da ima iste vrednosti ko nov a ne greje cak sam mu i potrosnju merio pod naponom nije probio iste vrednosti

Pozdrav svi mali aparati na caldice su vecinom tako resili problem da grejac ne ostane bez vode a automatsko ciscenje kamenca ide periodicno aparat zaustavi vodu i onda diggne vecu temperaturu i kamenac otpadne

Ja imam na caldice one Lavazzine aparate, modele EP800, posto su novi i nisu puno odradili nisam imao problema, a nisam ih ni rastavljao, vidis, dao si mi ideju da potrazim nesto literature o njima, nemam nista sem uputstva.

Back