Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kako se snalazis za rez.dijelove za RHEU?

za sad nemam probleme motori miksera se vikluju mesaci od bianchija ,grejac od bojlera ,dozator casa od bianchija ,el ventili mogu bilo koji . a reduktori metalni . ovaj model koji ja imam je samo radjen za nemacko trziste i sve je na 220 volti ovakvi se vise ne prave i jedini problem je sto se ne kvare, imao sam celi magacin delova za rheu da kupim u italiji za 200evra ali nista nije bilo za moj model viva Upravljacka ploca je zasebna jednostrana stampa meni je jednu sredio tv mehanicar ubo sam kontra kablove ,komunikacija sa relejima je opticka Creva 100% silikonska takva jos nisi video 5mm moze da dodje cak i na 20 mm toliko su elasticna da je cudo nema protokomera i rade bez depuratora Ultra zvucni razbijac kamenca A da racuna automatski zaradu pdv i koliko je zaradio

za sad nemam probleme motori miksera se vikluju mesaci od bianchija ,grejac od bojlera ,dozator casa od bianchija ,el ventili mogu bilo koji . a reduktori metalni . ovaj model koji ja imam je samo radjen za nemacko trziste i sve je na 220 volti ovakvi se vise ne prave i jedini problem je sto se ne kvare, imao sam celi magacin delova za rheu da kupim u italiji za 200evra ali nista nije bilo za moj model viva Upravljacka ploca je zasebna jednostrana stampa meni je jednu sredio tv mehanicar ubo sam kontra kablove ,komunikacija sa relejima je opticka Creva 100% silikonska takva jos nisi video 5mm moze da dodje cak i na 20 mm toliko su elasticna da je cudo nema protokomera i rade bez depuratora Ultra zvucni razbijac kamenca A da racuna automatski zaradu pdv i koliko je zaradio

Pa to je extra masina.Odoh cackati malo oko Siria pa se cujemo popodne

Nakon zamjene jedra na ventilu za odvod ne pusta na tom ventilu, sad pusta na sigurnosnom ventilu(u stvari pustao je pomalo na oba) - dio vode iz bojlera, kad se pravi napitak i kad je pritisak veliki, ode preko sigurnosnog ventila u otpadnu kantu, popodne cu i njega zamijeniti pa vidjeti sta se tad desava.To je onaj sestougaoni koji dodje prije bojlera, na onoj trokrakoj racvi, a posto je ispod nivoa bojlera bio tuda se i odlivala voda kap po kap i zato ne da vodu nakon duzeg stajanja.Glupost, ali...desava se, da znas ako ti sta slicno bude.

Zamijenjen, za sad je sve OK, vidjecemo kako se ujutro ponasa.

Poslednja izmena:
Nakon zamjene jedra na ventilu za odvod ne pusta na tom ventilu, sad pusta na sigurnosnom ventilu(u stvari pustao je pomalo na oba) - dio vode iz bojlera, kad se pravi napitak i kad je pritisak veliki, ode preko sigurnosnog ventila u otpadnu kantu, popodne cu i njega zamijeniti pa vidjeti sta se tad desava.To je onaj sestougaoni koji dodje prije bojlera, na onoj trokrakoj racvi, a posto je ispod nivoa bojlera bio tuda se i odlivala voda kap po kap i zato ne da vodu nakon duzeg stajanja.Glupost, ali...desava se, da znas ako ti sta slicno bude.

Zamijenjen, za sad je sve OK, vidjecemo kako se ujutro ponasa.

znaci sigurnosni ventil el ti imas depurature sto to zeza toliko

znaci sigurnosni ventil el ti imas depurature sto to zeza toliko

Imam, ali vjerovatno je bio los ili je voda bila previse topla pa je oslabio, ja sam ga probao ocistiti, ali nisam mogao odvrnuti ona dva dijela sigurnosnog ventila, neko ih je do kraja privio, moram ih u stegu staviti i odvrnuti, onda sam ga cackao srafcigerom pa sam ga mozda dodatno ostetio i pustao je vodu po malo, a ventil oduska po malo tako da nakon noci nije mogao dati dozu napitka jer bi voda iz bojlera iscurila preko sigurnosnog ventila jer mu je dno skoro u ravni sa dnom bojlera, a voda dok je ugrijana polako stvara pritisak i izlazi preko tog ventila kap po kap.Pretpostavljam da je tako bilo.

duke79, NV8 se vise ne proizvodi i sve sto mozes dobiti su remontovani citaci... NV2, Nv3, NV4/5, NV7/8 vise nisu u proizvodnji.
Nv2 je star preko 20 godina i bez obzira koliko kosta, to vise ne vredi...
u srbiji imas predstavnika Innovative technology, proguglaj malo i naci ces kontakt od Beopay sistem.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Drago mi je da se tema lepo razvija i da se razmenjuju iskustva.

Nemam razloga da hvalim ili kudim bilo koje automate. Jednostavno do sada sam imao kontakte samo sa Zanusi i Bjanki automatima i odgovorno tvrdim a i bar 2 servisera iz dve razlicite firme da su Zanusi mnogo kvalitetniji od Saeco i Bjanki automata.

Niko ne kaze da su Bjanki ili Saeco losi ali imaju vise mana u odnosu na Zanusi. Ja imam ponudu da uzmem i Bjanki i Saeco od iste firme ali od dvojice servisera sam saznao da je ipak Zanussi-Necta broj 1 u Evropi.

A imam prijatelja iz koji je kupio automat kod firme u Batajnici i to nov. Sve je bilo lepo 2-3 meseca dok se nije desio kvar, pa je morao AKS-om da im posalje automat u Beograd i ceka ga do sada vec 2 meseca iako je zakonski rok ako je neki uredjaj u garanciji 45 dana. I kad ih pozove , evo samo sto nisu zavrsili popravku. Cuo sam od njega da je ta firma prodata da ne bi otisla u stecaj. Toliko o njihovoj poslovnosti. Zamislite bezobrazluk da cekate na popravku toliko dugo. Imaju mnogo automata ali servis im je 0. Imao sam kontakte sa jednom firmom iz Novog Sada u vezi proizvoda ali mnogo su im skupi polovni automati i to bez naplatnih sistema.
Jednostavno se covek preorjentisao na firmu od koje i ja nabavljam automate.

Ko ima novac najbolje je da kupi nove automate ali odlicno resenje su i polovne masine pod uslovom da se kvalitetno repariraju tj. da se zamene svi potrosni delovi.

Kome treba ICT citac papirnih novcanica ili automati Zanussi, Bjanki, Saeco isl.. neka pozove mog dobavljaca 062-46-46-45 pa neka se raspita o svemu. Firma Magnes Automati. Ljudi rade posteno sto je danas retkost.

I najveca greska nasih ljudi prilikom kupovine automata je ta sto samo gledaju koliko automat kosta a uopste ne uzimaju u obzir koje im se jos usluge prodaju uz kupljeni automat a to je po meni jako vazno.

Najvaznije prilikom kupovine automata za one koji tek ulaze u posao osim cene i kvaliteta samog automata je servis i vreme za koje firma od koje ste kupili automat otkloni kvar kada vam se desi. Da li cekate 2 dana ili 2 meseca da vam poslju rezervni deo ili da dodje serviser. Ja nikada nisam cekao vise od 2 dana da mi posalju deo iz Beograda.

Vecina firmi kod nas ima za cilj samo da vam proda automat i posle ih ne interesuje kako se snalazite i da li se snalazite sa otklanjanjem kvarova kada se dese. Cena za automat je opravdana ako garantni period realno pokriva kvarove i ako se u tom periodu rezervni delovi salju bez nadoknade kao sto je slucaj samnom i sa firmom od koje nabavljam automate. E, sad ja bih teo da istog dana posalju deo iz Beograda ali to bar za sada nije realno i bice da previse trazim.:)

Neko je pitao za ICT. neka pogleda www.mag-nes.com

I najveca greska nasih ljudi prilikom kupovine automata je ta sto samo gledaju koliko automat kosta a uopste ne uzimaju u obzir koje im se jos usluge prodaju uz kupljeni automat a to je po meni jako vazno.

Najvaznije prilikom kupovine automata za one koji tek ulaze u posao osim cene i kvaliteta samog automata je servis i vreme za koje firma od koje ste kupili automat otkloni kvar kada vam se desi. Da li cekate 2 dana ili 2 meseca da vam poslju rezervni deo ili da dodje serviser. Ja nikada nisam cekao vise od 2 dana da mi posalju deo iz Beograda.

Vecina firmi kod nas ima za cilj samo da vam proda automat i posle ih ne interesuje kako se snalazite i da li se snalazite sa otklanjanjem kvarova kada se dese. Cena za automat je opravdana ako garantni period realno pokriva kvarove i ako se u tom periodu rezervni delovi salju bez nadoknade kao sto je slucaj samnom i sa firmom od koje nabavljam automate. E, sad ja bih teo da istog dana posalju deo iz Beograda ali to bar za sada nije realno i bice da previse trazim.:)

Neko je pitao za ICT. neka pogleda www.mag-nes.com

E Marko . Cudan si ti, Kuda idu tvoje ovce nije mi jasno . los mi dojam stvaras pricama o nekom tamo i ko je dobar ko nije .Pusti nama da prosudimo sami o drugima .Samo znaj zlatno pravilo u vendingu je : kad aparat crkne na njegovo mesto ide drugi istog dana , a taj sto mu fali nesto ide u servis na sredjivanje ciscenje i obavezan test na par dana. Sve drugo je samo decja igra i od posla nema nista ili radis ili ne radis

Dao si sam u svom postu odgovor na svoje pitanje - koji je aparat najbolji!Treba uzeti u obzir kvalitet izrade, ali i servisnu mrezu, odnosno mogucnost nabavke rez.dijelova.Po meni je ( za mene) najbolje raditi sa Bianchijem jer su mi njegovi rez.dijelovi relativno lako dostupni, kvalitetni su uredjaji, mozda je Necta skuplja i bolja, ali i to je relativno jer recimo elektroventili, kao i bojleri su bolji, najbolji, kod Bianchija, a doci do rezervnih dijelova za Nectu je jako tesko!Ja pricam iz mog petogodisnjeg iskustva i iz iskustava kolega koji su u vendingu vise od 15 (petnaest) godina!Uostalom, kako rece Steelmax, najbolje mi znamo koji nam je aparat najbolji, nema smisla prepirati se u tim stvarima.

Poslednja izmena:
Dao si sam u svom postu odgovor na svoje pitanje - koji je aparat najbolji!Treba uzeti u obzir kvalitet izrade, ali i servisnu mrezu, odnosno mogucnost nabavke rez.dijelova.Po meni je ( za mene) najbolje raditi sa Bianchijem jer su mi njegovi rez.dijelovi relativno lako dostupni, kvalitetni su uredjaji, mozda je Necta skuplja i bolja, ali i to je relativno jer recimo elektroventili, kao i bojleri su bolji, najbolji, kod Bianchija, a doci do rezervnih dijelova za Nectu je jako tesko!Ja pricam iz mog petogodisnjeg iskustva i iz iskustava kolega koji su u vendingu vise od 15 (petnaest) godina!Uostalom, kako rece Steelmax, najbolje mi znamo koji nam je aparat najbolji, nema smisla prepirati se u tim stvarima.

Pricamo o kvarenju aparata bas bez veze . Za godinu ipo dana sam na delove imao stavku 50 setak evra ko da je to stavka za diskusiju u vendingu se kaze narani svinje i nista ne diraj dok radi samo pazis na higenu ( polovinu mojih kolega sipaju sirovine ne skidajuci dozatore posle kuknjava ne radi ovo ili ne radi ono) kad crkne nesto a to je vrlo retko onda u radionicu i skidas sve detaljno pranje i svaki konektor sa kontakt sprejem od kablova menjas sve mikro prekidace stavka po 65 dinara komad ,gumice obavezno, depurator obavezno prekontrolises creva i prestelujes doze i pustis barem dva dana da radi u garazi i kad ga postavis znas da mora da sljaka ko sat. ne mogu da verujem da se pominju neke vrste aparata nit ima podrske za delove nit kataloga a kamoli delova u srbiji i to sto ima sve papreno i polovno i moje je misljenje osim bjankija i kad se kupi nesto drugo to mora da plati jeftino i nek sljaka dok radi posle otpad. sto se citaca tice samo smajli i nista drugo za srbiji sve drugo je bacanje para .

Poslednja izmena:

Back