Аутофагија

Мени није ригорозна, ја уопште не осећам глад. Чак размишљам и да померим сат уназад да рецимо 17 не једем. Изузетак би био кад бих ишао на неку вечеру рецимо. Али то је ионако ретко.
А како мислиш да не сме да се пијуцка? Колико ја знам не сме само да се грицка.

https://milos.io/kalorijska-restrikcija-autofagija-i-post-kako-se-radi-i-ima-li-smisla/

Практикује ли неко аутофагију? Ја крену од јуче, од 19 сати па најмање до поднева не уносим ништа од хране.
u samom tekstu pise da je to vrsta posta sto svakako nije lose za organizam.. konkretno u danasnjici posle dva meseca izolacije
zbog pandemije a i prolece je nije lose jedan period uvesti sebi autofagiju, iscistiti i ispostiti organizam

Мени није ригорозна, ја уопште не осећам глад. Чак размишљам и да померим сат уназад да рецимо 17 не једем. Изузетак би био кад бих ишао на неку вечеру рецимо. Али то је ионако ретко.
А како мислиш да не сме да се пијуцка? Колико ја знам не сме само да се грицка.

Pa ne bi smele da se unose nikakve kalorije, nema veze dal su u cvrstom ili tecnom stanju.
Kalorije su i vino i pivo, vocni sokovi, kola tako da bi trebalo piti samo vodu ili nezasladjen caj, kafu
( bez mleka ili bilo cega drugog.
Znaci samo voda bez pomisli na cashu picva, vina.

Pa ne bi smele da se unose nikakve kalorije, nema veze dal su u cvrstom ili tecnom stanju.
Kalorije su i vino i pivo, vocni sokovi, kola tako da bi trebalo piti samo vodu ili nezasladjen caj, kafu
( bez mleka ili bilo cega drugog.
Znaci samo voda bez pomisli na cashu picva, vina.
Видиш то не пише у оном тексту или сам прескочио. Размислићу да ли да поштујем тако строг режим.

Видиш то не пише у оном тексту или сам прескочио. Размислићу да ли да поштујем тако строг режим.
Moguce je da to u tvom tekstu i ne postoji jer misle da bi svako trebalo da zna da nije vazno
da li hleb nas nasushni unosis sa hlebom ili recimo pivom.;)
To je za mene glavni zayeb kod te dijete ili nacina ishrane.

Ovo je gladovanje, nema veze sa nekim dijetama ili zdravom hranom.
Trebalo je da procitas.
u samom tekstu pise da je to vrsta posta sto svakako nije lose za organizam.. konkretno u danasnjici posle dva meseca izolacije
zbog pandemije a i prolece je nije lose jedan period uvesti sebi autofagiju, iscistiti i ispostiti organizam
Sam tekste je u strtu netacan,govori o ketozi a rec je o autofagiji.Osim ako drzi keto dijetu,jedno sa drugim ne idu.Ne moze tela da upadne u ketozu ako se unose bilo kakvi ugljeni hidrati,ako se ja dobro secam.
Inace bilo kakva dijeta treba da se pocinje jako oprezno,da se osluskuje organizam,sta telo kaze.Nekome ce prijati potpuno biljna ishrana,meni licno nije prijala nikako,imao sam dosta problema.A prijala mi je keto ishrana.Moj kolega moze da jede i travu iz dvorista,nista mu nije,a meso jede jednom nedeljno i to jako malo.
Mislim da je umerena ishrana u kombinaciji sa fizickom aktivnoscu najoptimalnija,i opet ponavljam-slusati svoje telo.

Moguce je da to u tvom tekstu i ne postoji jer misle da bi svako trebalo da zna da nije vazno
da li hleb nas nasushni unosis sa hlebom ili recimo pivom.;)
To je za mene glavni zayeb kod te dijete ili nacina ishrane.

A sta bi se desilo da ponekad,retko prekine tu dijetu,neka rekacija organizma ili cisto da se ne opusti pa pocne da preteruje?
Pitam zato sto ne znam,iskreno,znam da se unosenjem UH prekida ketoza kod ljudi koji se strogo pridrzavaju te vrste ishrane.

A sta bi se desilo da ponekad,retko prekine tu dijetu,neka rekacija organizma ili cisto da se ne opusti pa pocne da preteruje?
Pitam zato sto ne znam,iskreno,znam da se unosenjem UH prekida ketoza kod ljudi koji se strogo pridrzavaju te vrste ishrane.

Ovaj intervalni " post" nije zapravo nikakva dijeta, ne verujem da se gube kilogrami ako se 8 sati jede, a 16 sati
pauzira. Ljudi koji drze dijete imaju problem da oslabe desetak kilograma, a onda to stane, gladuju ili se pridrazavaju
te svoje dijete, a dve nedelje nema pomaka i onda se njima preporucuju da prekinu taj svoj nacin ishrane i jedu sve,
ali 8 +16, a moze i 24 sata pauze, ko to moze. ja nikako.

živ sam preko 14k dana u nizu i zajedničko je što sam u svakom od njih pojeo nešto.

međutim, reših da probam što bi rekli vernici - strogi post.
počinjem od sutra. cilj mi je da izdržim 3 dana bez hrane i pratim svoje psihofizičko stanje.
imam 74kg na 180cm. videćemo situaciju u ponedeljak.
ako mi prija, produžiću i do 5 dana.

ono što me brine kod izgladnjivanja je gubljenje kose.
vidimo i da japanac sa linka iz uvodnog posta nema napred kosu.
kada sam 2013. naglo izbacio kompletno meso iz ishrane, hranio se skrobom i spao na 65kg, počeo sam da ćelavim, možda je slučajnost, ali se pominje da je meso bitno za kosu.

da podelim svoje iskustvo...

ljudi, teže je nego što sam mislio i glad je zajebana stvar, to sam zaključio.

nakon slabe večere oko 18h, sledećeg dana započeo sam strogi post na svoj način.
iako sam planirao da ništa ne stavim u usta...
prvog dana popio sam pola litra vina, čašu soka od cvekle i šaku ribizli.
osetio sam kako gladan idem na spavanje, razmišljao sam o pečenom piletu.
imao sam procenu da mi se neće jesti kad se probudim i da je ovo samo početna kriza koju treba prevladati

drugog dana - probudio sam se ipak odmah gladan, osetio sam se malaksao, govorio sam tiše i usporenije, kretao se usporenije, primetio sam da mi se ruka blago trese, verovatno mi je šećer bio nizak.
oko 9h izjutra drugog dana prekinuo sam eksperiment.

verovatno mi se tropski talas i trenutno pogoršano pishičko stanje dodatno otežali da trodnevno gladovanje izvedem...

da podelim svoje iskustvo...

ljudi, teže je nego što sam mislio i glad je zajebana stvar, to sam zaključio.

nakon slabe večere oko 18h, sledećeg dana započeo sam strogi post na svoj način.
iako sam planirao da ništa ne stavim u usta...
prvog dana popio sam pola litra vina, čašu soka od cvekle i šaku ribizli.
osetio sam kako gladan idem na spavanje, razmišljao sam o pečenom piletu.
imao sam procenu da mi se neće jesti kad se probudim i da je ovo samo početna kriza koju treba prevladati

drugog dana - probudio sam se ipak odmah gladan, osetio sam se malaksao, govorio sam tiše i usporenije, kretao se usporenije, primetio sam da mi se ruka blago trese, verovatno mi je šećer bio nizak.
oko 9h izjutra drugog dana prekinuo sam eksperiment.

verovatno mi se tropski talas i trenutno pogoršano pishičko stanje dodatno otežali da trodnevno gladovanje izvedem...

U nekim institutima za gladovanje ( gladuje se i 2nedelje) ide tako da pijes corbe od povrca, recimo dva litra dnevno
i neke cajeve, verovatno je najvazniji taj unos vode i minerala. Corbe su kuvane sa svim mogucem povrcem i svezim
zacinima pa tako uneses sve sto ti treba. Corba od kupusa je odlicna, skuvas ogromnu serpu, lonac ( kupus, luk,
paradajz, paprika, shargarepa, mirodjija, persun, paskanat, celer) i pijes to kao caj. Ja to mogu samo dva dana,
muka mi je posle i kad pomislim na kupus, ali tri dana sigurno moze da se izdrzi. Mozda da probas tako nesto.

Meni nije. Navikneš se...

Ja bi kapiram mogao samo obrnuto , da jedem samo posle 6 , jer znas cesto znam da dosta kasno ustajem ono 12,1 a kad ustanem nisam gladam, obicno mi se jede neko voce i klopam voce, tek recimo nekon 3 sata pocinjem polako da osecam da bi mogao nesto da klopam , a recimo skoro svako vece idem da pikam basket i to najcesce odem oko 11,12 i vratim se oko 1,2 a onda kad sam se dobro istrsio moram nesto malo da pojedem, da povratim malo secer, energiju, itd.
Mada generalno nisam nikad bio ni na kakvoj dijeti, autofagiji ili bilo kakvom specijalnom rezimu ishrane, nisam nikad imao problema sa viskom kilograma, ono drzim ovu kilazu jos negde od srednje skole (znaci vec 15+ godina) , onako fizicki sam aktivan, relativno zdravo i pravilno se hranim, ne pusim, ne pijem, cak ni kafu ne pijem........i prosto nema potrebe ni za kakvim specijalnim rezimima ishrane.

Back