Auto za lov i ribolov niva ili honda hrv?

Ne znam zašto ste zapeli da auto za lov i ribolov obavezno mora biti terenski. Gledam danas komšiju kako pakuje štapove u najobičniju Oktaviju i razmišljam - zar smo se toliko razmazili? Teško nam je preći nekoliko stotina metara?

Druže, gde sam proterao sve Oktaviju bez ogrebotine ljudi ne bi verovali... Zalutam na neki put, ono žive duše nema, reka teče neka preko puta, pale žice sa bandere po sred puta, a put uzak nema nazad i tako 10km/h ko zna koliko kilometara... Nego sad svako hoće džip da kreše, Ladu za pecanje, Panameru za autoput :D

Pa kada ljudi neće da se rastanu od tih leševa i onda stalno zovu kukaju jauču. Evo sad sam išao da joj skidam akumulator i da ga proveravam, nivo elektrolita i da ga dopunim, sutra ću da ga vratim i testiram punjenje. I to sve tako jadno funkcioniše od prvog dana. A elektronika BOSCH :mrgreen: čak i farovi na toj ladi su bosch. Za sve što se uhvatim je bosch i samo to riknjava a skupo ko lek za sidu. Normalno sočiva otpadaju sa žabica u samom faru kada pređeš preko neke jače rupe. Mogu do sutra da ti pričam kakvo je vnagho život da ti ogadim :lol:

Honda je terenac za gradske uslovi i golo ***** za blato i poljske puteve. Cak i ako ima pogon na cetiri tocka prilicno je niska, nema reduktora, blokade diferencijala. U svakom slucaju mnogo kvalitetnije uradjen auto od Nive.
Niva je sa druge strane mnogo jeftinija, vislja i ima uvek pogon 4x4, reduktor i blokadu, mada je reduktor golo *****. Ja sam je u vojsci vozio po vojvodjanskim atarima i gotovo uvek se zaglavila u blatu. Ako je na tvrdoj podlozi ide kao zmaj, sneg, led nije problem ali blato je ubija. Nije dzabe elektrodistribucija imala UAZ ako ide po raznim vukojebinama.
Opet za tu cenu boljeg terenca od Nive nema, jer zadnji put kada sam gledao cena je bila ispod 10K ojra za novu. Za lov i ribolow je Wrangler, ali ne i za srpski budzet.

Idete iz krajnosti u krajnost, pričam o podignutom automobilu kojim može da se priđe zemljanim putem do reke i oko vikendice eventualno ne ono takmičarsko penjanje i preskakanje potoka i rovova. Znači lajt varijanta a da može i u grad da se ode. U principu smo na tom nekom kršu koji za to koristimo prošle godine odlomili menjač.

IMG_20211207_092753421.jpg

e sa ovim se ide u lov na " ribe"

Back