Auto - radionica, potraznja delova

pa drug ce da iskombinuje nesto na rate...pa mozda dodjemo...sve je na njemu...ja dina nemam nista...ni on nema vise...suvi smo... mozda na rate ako padne registracija onda dodjemo...

videcemo...kasnije idemo da vidimo prednji trap koliko ce da kosta i ko ce da radi...

p.s. napominjem, kombi je vlasnistvo kog druga, kojeg smo mesecima zajedno sredjivali... a u gume su slabe, tako da ocekujemo donaciju od njegovog oca makar dve gume :D

a joj. Ta pomoc ce da te kosta 2 000dinara. ima i drugo resenje. Zahteva strpljenje. Odete u JEEP predstavnistvo i kazete im broj sasije i motora i ako je original radio, odnosno nije menjan, onda ce vam dati podatak, odnosno CODE. i taj CODE upamtite, jer pri svakom prekidu struje ce vam to traziti.

e sad, druga stvar, kad nabavite CODE otidite do elektricara najblizeg vama i neka vam otkuca CODE. To se ne naplacuje. Morate znaci kombinaciju dva tastera sa radija da pritisnite da vam se pokaze MENI za ukucavanje CODE. Kad ukucate CODE pritisnite ta dva tastera opet.
npr iz audi a6 radio pritisnem RDM i TP cini mi se i drzim ta dva tastera par secundi i pojavi mi se meni. Ukucam 1796 i opet pritisnem i drzim RDM i TP i proradi radio...

pozdrav

sto se tice mog problema sa kocnicama:

otac je zamenio nosace motora koji su skroz propali. Jedan je iskrivio nosac nosaca motora, odnosno mesto gde se postavlja nosac. U jednoj radnji su bili 3200 dinara. U drugoj radnju su bili 2500dinara. I na otpadu je moj otac nasao tri veoma dobra za 600dinara. Dvesta dinara komad. Vibracija je malo smanjena. Posle sam otisao na pregled trapa. Jabucica desna otisla skroz. Leva je isto propala. Spone dobre. Silen blokovi dobri. Ramena dobra. Videcu da zamenim ovih dan/dva te jabucice i da uradim miler i da probam. Ako nije to onda su novi diskovi i nove plocice krive. Skidam diskove i nosim na strug, da vidim jel su krivi. . . javljam sta sam uradio. Na put idem oko 12 aprila, tako da moram da zavrsim s tim sto pre...
pozdrav.

pricao sam sa covekom koji od 18. godine budzi vozila za sebe. Na yuga je stavio 4 karburatora i mehaniku pola preradio i dobio 90konja. Sada je chipovao svoj audi s8 i dobio pravih 20 konja. Umesto 340ks sada ima 360ks i 280km/h-300km/h bez problema.

kaze, to sto pricaju chipovanje elektronski i ta sranja mozes da dobijes najvise 10ks. Zar su ludi oni sto trkacka kola sredjuju za 50ks da dobiju oni rade uglavnom mehanicke prerade i to masu njih. . .
rekao mi je ime masine i naziv te provere koliko tacno ima konja neki auto. Ova obicna provera i sve to moze da laze. Ima neka specijalizovana, ne tako jednostavna provera. Kaze ovi sto pricaju da isteraju yugo sa 120konja da mu dodju na adresu i da ce mu dati svoj a8 ako ima toliko konja, ali on da ga tera na proveru.

evo s8 od tog lika. Gume 18" 265ice :) kaze da mu relaciju 180km/h trosi 8litra. Ima 5ventila po cilindru. Po gradu 15-17litra trosi, a kad se manijacis 25litra.

sto se tice mog problema sa kocnicama:

otac je zamenio nosace motora koji su skroz propali. Jedan je iskrivio nosac nosaca motora, odnosno mesto gde se postavlja nosac. U jednoj radnji su bili 3200 dinara. U drugoj radnju su bili 2500dinara. I na otpadu je moj otac nasao tri veoma dobra za 600dinara. Dvesta dinara komad. Vibracija je malo smanjena. Posle sam otisao na pregled trapa. Jabucica desna otisla skroz. Leva je isto propala. Spone dobre. Silen blokovi dobri. Ramena dobra. Videcu da zamenim ovih dan/dva te jabucice i da uradim miler i da probam. Ako nije to onda su novi diskovi i nove plocice krive. Skidam diskove i nosim na strug, da vidim jel su krivi. . . javljam sta sam uradio. Na put idem oko 12 aprila, tako da moram da zavrsim s tim sto pre...
pozdrav.

zamenio jabucice. Isti q. Otac je primetio neke zazore na trapu. Uglavnom kod silen blokova sto drze viljusku. To ce sredimo ovih dan/dva. E, sada, posto nismo znali jos zasto trese auto, reko aj ja cu ga proverim polako. I testiram ga ja malo brze, pa polako pa ovo ono i dodjem do jedne cake ;) kad se spustam niz brdo neko pritisnem malo samo kocnicu. I ne kocim do mere da mi trese auto, vec samo malo, cisto da kljesta privuku plocice ka disku. I on koci pomalo i pedala mi ide napred nazad. Znaci udara mi u nogu... pipnem levu felgu: vruca samo tako. Diskovi novi, pakne nove. Sta smeta?

druga stvar: amortizeri. Da li moze zbog toga? prednji su mrtvi skroz... da l mozda zbog toga trese auto?

@nesha:

Kociona kljesta. Gumice zamenjenje i sada ima tu dva valjka koja se odvrcu sa imbusom 10. I gumice se stavljaju na ta dva valjka? Znas li o cemu pricam? I skinem oba valjka i vidi se da su osteceni na jednom mestu, odnosno zaglavi se jedan valjak. Kad skinem tocak pogledam da mi spoljnu plocicu primakao uz disk, a druga plocica stoji 2mm od diska, tj. kako i treba da bude....

po tvom misljenju, i misljenju drugih, da li to moze da uzrokuje tresenje auta, volana i papucice za kocnicu? odnosno to blokiranje kljesta?

p.s. Na slici je jedno vezivanje viljuske. Vidite razor od 2mm-3mm. Hteo sam da zategnem tu maticu da privucem gumu,ali ima taj granicnik u vidu matice. E, drugo vezivanje viljuske ima razor od 1cm. Mozda i zbog toga malo trese auto, pa cu i to sa tatom za dan/dva zameniti.

pozdrav.

Imam profi coveka za to u Staroj Pazovi. Za taj auto da se chipuje na 110ks izadje 250 eura.
Posledice po motor nema,jedino ako si manijak mozes poderati lamelu,menjac i gume :)

Danas sam bio kod jednog majstora koji servisira Peugeot i Citroenova vozila ali ne radi tuning. E sad, izmerio je pritisak, sto daje pumpa za gorivo i rezultat je 1100bara sto bi za BOSHovu pumpu bilo ok, ali navodno ova pumpa,SIMENS, bi trebala da daje pritisak od 1600bara i da je "slaba" za tuning. Zamena ove pumpe za remontovanu je oko 500e. Pa sad ostaje pitanje isplati li se ova rabota ako se stvarno mora menjati pumpa visokog pritiska.Ili preformulisano da li je taj pritisak dovoljan od 1100bara?

@ RogiS Hvala ti i molio bi te da mi posaljes broj na koji mogu da kontaktiram tog majstora, pa da popricamo vredi li.

druga stvar: amortizeri. Da li moze zbog toga? prednji su mrtvi skroz... da l mozda zbog toga trese auto?
Trešenja volana zbog amortizera ne bi trebalo biti, jedino se auto prilično ljulja nakon nailaska na neravnine.
@nesha:

Kociona kljesta. Gumice zamenjenje i sada ima tu dva valjka koja se odvrcu sa imbusom 10. I gumice se stavljaju na ta dva valjka? Znas li o cemu pricam? I skinem oba valjka i vidi se da su osteceni na jednom mestu, odnosno zaglavi se jedan valjak. Kad skinem tocak pogledam da mi spoljnu plocicu primakao uz disk, a druga plocica stoji 2mm od diska, tj. kako i treba da bude....

po tvom misljenju, i misljenju drugih, da li to moze da uzrokuje tresenje auta, volana i papucice za kocnicu? odnosno to blokiranje kljesta?
Da, svakako da može, pre svega u situaciji kad se to dešava na jednom točku. To ti je na onom Opelu problem? Mwni je bio na prošlom, ta klješta nisu dobra konstrukcijski bila, ali ne znam kakva su kod tebe. Marka?

Trešenja volana zbog amortizera ne bi trebalo biti, jedino se auto prilično ljulja nakon nailaska na neravnine.

Da, svakako da može, pre svega u situaciji kad se to dešava na jednom točku. To ti je na onom Opelu problem? Mwni je bio na prošlom, ta klješta nisu dobra konstrukcijski bila, ali ne znam kakva su kod tebe. Marka?

ne bih ti znao reci koja je marka, mislim da su fabricka kljesta. No, samo taj problem sa tim valjcima u kljestima. Jedan valjak glavi. Treba mi jedna mesingana sipka i cekic da ga izbijem, a drugi ide lagano, rukom malo jace ga gurnem i izvadi se. Zbog toga glavi levi prednji tocak i puno se greje...

pricao sam malocas sa ocem...

zamenili smo neke stvarcice, pa mi je skroz cudno, jer preko 75 000km koliko je kod mene nikad, sem na pocetku polovnu bregastu otac stavio, nismo menjali ovoliko delove...

u skorije vreme bas bas...no,

*jabucice - nisu.
*nosaci motora - par % smanjili vibraciju
*kljesta - blokira i greje se puno levi tocak. To resavam iduce nedelje, ali mislim da nije.
*amortizeri - kako kaze moj otac jos to i viljuska ostaje. Ne ljulja puno u krivinama, al rece otac da su amortizeri iscureli i gotovi, pa eto mozda kojim slucajem su oni. Posle viljuske to menjam.
*viljuska, silen blokovi - postoji taj zazor na jednom vezivanju od par mm *slika* i na drugom mestu od 1cm. E, sada, ja kontam da je to kao i putnik.

Kad zakocim putnika vuce ka sofersajbni. Tako i sa viljuskom. Kad zakocim viljuska se pomeri 1cm u pravcu motora i dok i dalje kocim ona je privucena kad drugom delu zazora. Cista fizika. I kad auto stane, putnik se vraca na svoje sediste, odnosno kad auto stane viljuska se vraca nazad na drugi deo zazora. Ako ste me uspeli razumeti. Odnosno, kad zakocim viljuska ne bi trebala da ide od jednog kraja zazora do drugog i tako onda mislim da nije od nje ta vibracija.

Ako nista od toga nije cekam iducu vojnu platu i teram ga kod mehanicara. Otac nema dizalicu, nema radionicu. I sve je probao i cak ni nekim ljudima nije jasno, koji se takodje razumeju u mehaniku. Kazu: oterajte ga u neki manastir 3 dana, uklet je.
No, kazem, oteracu ga kod mehanicara, i neka ga 5 dana kod ne provali sta je. I to je to...

otaje jos kljesta, viljuska i amortizeri... javljam sta uradih.

ok...sutra imamo obaveze, tek iduce nedelje.,..
da li si znao da je puno tesko naci druga kljesta ? :S

zvao sam dosta radnji i niko nema, a ni na otpadima nema. . . imas li predstavu koliko kostaju leva kljesta?

inace, na nizbrdici ga pustim malo brze i drzim samo malkice kocnicu. Znaci malo samo tek pred pocetak vibriranja auta i pedala mi radi gore dole...bas bas po nekoliko cm udara u nogu...

moguce kljesta. To prvo menjam...hvala nesho.

Pre ce biti da ti je davac otiso\rastelovo se...to nema veze sa tablom.
Manje verovatno je da se pokazivac razdesio...
... na točku, to je uvek manje nego na zamajcu.
Pa nije poenta da nasviras +50KS motoru a da na tockovima ne dobijes nista;)
Kolko ja znam efektivna snaga pri bilo kakvoj modifikaciji se meri na tocku, ne na zamajcu-da bi se video realan dobitak snage...ono sto je Damnjan pricao.

Ma znam, ali ako dobiješ u motoru recimo 20% onda će isti procenat dobitka biti i na točku. Hteo sam samo da naglasim da se niko ne razočara kad dobije na točku manju snagu nego što piše jer je to normalno. Oni koji upravljaju time znaju naravno koliki gubitak treba da bude ako je sve u redu.

Pozdrav.
Poshto je doshlo vreme da poradim neshto po pitanju izduva, reko da dodjem da vidim s' forumashima shta oni predlazu. Imam ford taunus-a 1.3 `77god i razmishljam da stavim izduve sa strane, levo i desno. Znachi skidam zadnji lonac i iz prednjeg sprovodim 4 cevke dve levo i dve desno. e sad, da nebi izgubio kompresiju da Vas pitam koji FI cevi da uzmem? I josh jedno pitanje, da li je moguce nekako dobiti onaj zvuk, hmmm, kako da ga opishem :roll:....ono kad auto "prdi", radi kao na 3 svecice?

Back