Auto - radionica, potraznja delova

Alo pa ti se stvarno gubis.:hahaha:
Nisam ja okacio ovaj link nego ti. Sad kad sam ja procitao tekst i ukazao na to ti okreces pricu na placen tekst a covek te pitao sta je to DPF.
Da li si ti svestan uopste koliko si prolupao?
Izmisljas i lazes ovde na forumu i lecis svoje komplekse dok drugi voze kola i uzivaju u carima nemaca a ti sa tom tvojom smrdljivom plastikom po kojoj su poznati koreanci mozes da skaces i pucas od besa.

Za one koji ne znaju kako izgleda DPF unutra evo slika pre i posle ciscenja.

.
F2894CB7-6D75-4290-9881-2F9C4E17941E.jpeg
D473CA9F-66A7-4E8E-805E-D5E616D9D5A1.jpeg

Poslednja izmena od moderatora:
Kad smo kod Forda evo jednog primera koji upravo resavam drugaru koji je uzeo ovaj Focus od mene pre 4 godine i pre neki dan svrati da cujem sta se cuje kad vozi. I otvorim haubu a ono masno okolo turbine i vidim da je puklo crevo.
Sutradan odem kod njega kuci i skinem crevo a ono je sastavljeno iz tri komada. Ovo koje ide direkt na turbinu ulazi u veliko crevo koje ide na kuciste filtera vazduha ali na njegaide jos jedno od iberlaufa.
Znaci meni ne trebaju ovo veliko i crevo ibera nego ovo malo crevce ali majstori ga ne prave ni u kakvoj izvedbi kao rezervni deo nego se mora kupiti komplet od sva tri creva.
U domacoj proizvodnji iz Indjije kosta komplet 5600 dinara dok to malo crevo kosta 580 dinara ali ga ne prave za ovaj model creva. Zvao sam i GrandM ovlasceni diler za Ford vozila i oni takodje nemaju taj deo pojedinacno nego samo u kompletu a vid cuda skromna cifra od 28880 dinara za to crevo je zaista skromna.:eek:
I sad cekam komplet od 5600 iz kog cu da izvadim ovo malo crevo i da ga stavim u originalno a ostatak mogu da bacim jer mi ne treba.
Napisao sam ovima iz Forda da onda nije ni cudo kad narod nece da kupi Forda kad imaju ovakve gluposti prisutne u rezervnim delovima.
64730DC6-E75B-44B0-9D8E-5BF177A5C8AE.jpeg
3682C8C6-446A-4D11-963A-E5501A495131.jpeg

Sličan problem sam imao i ja na g60 isto je otišlo to malo crevce i bogme sam ga platio original jedno 15 evra, čekao mesec dana da stigne. Verovatno od nekog drugog modela može da se naguzi uz temperaturni silikon.
Može to tako da se vozi ali smrdi iberlauf u kabini a ti gasovi su najotrovniji.

I kakav je to krš od motora koji nema interkuler?!??

Mogao si i neki otpad da zvrcneš ali su oni obično skuplji samo to crevce od celog kompleta jer misle da prodaju originalne delove, makar i truli bili.

Ford je inače najgori auto na svetu, nigde nisam video toliko razrađene šeme sa kvarovima i otimanjem para. Ili se navikneš ili nikada više ne kupiš forda. Ista im je politika zadnjih 100 godina. Kupiš jednog forda i za delove platiš još jednog.

Dobar Ford je odlican auto.Brat vozi 6 punih godina bez ijednog jedinog kvara a presao je 60000km.
Sad ces ti reci da si i ti toliko presao bez kvara ali si ti krenuo od nule a brat od 315000km.
Inace na otpadu su trazili za ovo polovno crevo 30€ tako da je kupljeno ovo novo za 5600 i namontirano i sad motor opet sapuce i nema propratnih zvukova.Za 4 godine i 42000km ovo je prvi kvar na ovom Focusu.

U domacoj proizvodnji iz Indjije kosta komplet 5600 dinara dok to malo crevo kosta 580 dinara ali ga ne prave za ovaj model creva. Zvao sam i GrandM ovlasceni diler za Ford vozila i oni takodje nemaju taj deo pojedinacno nego samo u kompletu a vid cuda skromna cifra od 28880 dinara za to crevo je zaista skromna.:eek:
I sad cekam komplet od 5600 iz kog cu da izvadim ovo malo crevo i da ga stavim u originalno a ostatak mogu da bacim jer mi ne treba.
Ne treba trenutno, ali može jednog dana da ode i to drugo. Ništa ne treba bacati, ko zna kad može zatrebati.

Back