Auto - radionica, potraznja delova

Pazi ovako, ja sam 15 godina vozio hidraulični progresivni servo na sportskom nemačkom automobilu koji je tada nov koštao 60 soma dem nikad nikakvih problema, ni ulje nisam menjao. Na koreancu je isto odrađen progresivni elektro hidraulični servo i ima lep osećaj. Najgora varijanta je valjda ova sa el motorom koji vrti volan. Hidraulični servo sa hidrauličnom pumpom je mama.

Pazi ovako, ja sam 15 godina vozio hidraulični progresivni servo na sportskom nemačkom automobilu koji je tada nov koštao 60 soma dem nikad nikakvih problema, ni ulje nisam menjao. Na koreancu je isto odrađen progresivni elektro hidraulični servo i ima lep osećaj. Najgora varijanta je valjda ova sa el motorom koji vrti volan. Hidraulični servo sa hidrauličnom pumpom je mama.
To je bilo nekad el su jednostavniji manje delova brze i lakse se nalazi problem, moze da ode sensor i el motor kog menjas za 150-200€ ili ga repariras za nesto sitntno .. Nema tu puno filoziije ..Ja ih evo imam na skoro svakom autu i nisam nesto imao problema sa njima ... osetljivi su na udare tako da za one koji lupaju tockovima od ivicnjak nije ..

Pa razvodna kapa zna da pukne i da probija struja na njoj a takodje zna i taj grafit na sredini nje da se pojede a to ciscenje smirglom tih kontakata je najmanji problem.
Meni jos nije crklo nista na servu volana za 26 godina voznje ali pocela je da se pali lampica na Puntu i sve radi dobro ali kaze drugar da je najverovatnije kontakt na motoru serva na dzeku jer njednom jos nije ugasio servo i da mi volan ide tesko ali nikako da nadjemo vremena i da to pogledamo jer to se desava samo kad je vlazno i hladno a preko leta ne pali lampicu.

E sjebao sam se jučer promenim turbo na insigniji i opet se čuje , dosta manje ali ga ja čujem ....mozda prođe za koji dan dao sam ga zeni da ga malo voza .. ... Lezanje tih delova na policama je nekad gore nego sami km ... inace turbo placan 120€ sa auta koji je oresao ispod 50k ali je deo lezao od 2016 ...nema ni mm lufta ali zvace ponekad ...2x je bila cena renoviranog ali eto zagrizao sam na polovan sad se valja zajebavati :(

E sjebao sam se jučer promenim turbo na insigniji i opet se čuje , dosta manje ali ga ja čujem ....mozda prođe za koji dan dao sam ga zeni da ga malo voza .. ... Lezanje tih delova na policama je nekad gore nego sami km ... inace turbo placan 120€ sa auta koji je oresao ispod 50k ali je deo lezao od 2016 ...nema ni mm lufta ali zvace ponekad ...2x je bila cena renoviranog ali eto zagrizao sam na polovan sad se valja zajebavati :(
Bzv skroz. Da li si siguran da je turbo? Da ne odes na reparaciju a ono nesto drugo zvace?

Bzv skroz. Da li si siguran da je turbo? Da ne odes na reparaciju a ono nesto drugo zvace?
Ma nema sta drugo .. posavjetovao sam se sa jednim iz Opela nisam ni ja bio sigiran da je turbina jer zvuk nije klasicno turbo zvizdanje vec kao remenica da zvace a I skidao sam kaiš sa svega sto se okrece nema nigde nista ..Stari turbo je imao dosta lufta a zvuk je isti samo dosta manjeg inteziteta nek vozi nekoliko dana pa cu malo da kopam ako ne prođe ..

Back