Auto - radionica, potraznja delova

Nemaš pojma i voziš reno pa može i da ti se oprosti.

Mozda vozim Reno, ali nisam ljubitelj istog. Jedine vece neznalice od ljubitelja Renoa su ljubitelji korejskih automobila.

Taj Reno je kod mene presao 100.000 i mogu da kazem da ima dosta pouzdan motor i mehaniku, a i zabice na branicima nisu lose, sve stoji kako treba, nisam imao potrebu da ih lepim trakom i silikonom.

Ja sam ljubitelj Porschea i Alfe, ali posto nemam dovoljno za Porsche, Cayenne ne racunam u tu pricu, onda vozim druge automobile, tj. sta naleti. Bice jednog dana neki 911 ili Cayman

Pa da, zato sto motor nije pouzdan, zato ih taksisti voze. Ako nisi znao, 1.6 Reno otori u Meganu 2,3 i drugim automobilima iz tog perioda su jedni od najpouzdanijih. Opusteno prelaze oko milion km, dokazano u praksi. Jedino sto se ponekad desi je da posle 300-400 hiljada voznje na plinu izgore ventili, a taksisti to resavaju u jednom danu, tako sto uzmu polovnu glavu i ujedno odrade i veliki servis, itd.

Mehanika je prilicno pouzdana, trapovi jednostavni i jeftini i retko crkavaju.

Pa da, zato sto motor nije pouzdan, zato ih taksisti voze. Ako nisi znao, 1.6 Reno otori u Meganu 2,3 i drugim automobilima iz tog perioda su jedni od najpouzdanijih. Opusteno prelaze oko milion km, dokazano u praksi. Jedino sto se ponekad desi je da posle 300-400 hiljada voznje na plinu izgore ventili, a taksisti to resavaju u jednom danu, tako sto uzmu polovnu glavu i ujedno odrade i veliki servis, itd.

Mehanika je prilicno pouzdana, trapovi jednostavni i jeftini i retko crkavaju.
Voze i lade na taksiju pre neki dan sam vido i stojadina :rotf: :rotf: :rotf:

Evo sveze iskustvo iz verifikovanog servisa Mercedes:lol:...
Radi se o mecki w204 koja je imala servis u Mercedesu pre 2 meseca,,,
Auto je dat zeni na koristenje i pre dva dana se ona zali na brujanje .. Sednem pogledam i cujem lezaj u prednjem desnom tocku .. Otvorim fakturu koju je covek pre mene platio a na njoj stoji 2x lezaj prednja osovina .. OK .. dignem auto na dizalicu i vidim da u tocku ima lufta bas puno.Skinem tocak i zastitnu kapicu od lezaja i rukom okrenem saraf na lezaju za 3/4 kruga ,ubacim imbus za zakljucavanje i vidim da nije zategnut (Inace prednji lezaj na Mercedesi me steze rukom)... Otpustio im se saraf jer ga nisu zakljucali a zena ga spalila za dva dana :per:.. Odem do merceda i nalepim ih pred mustarijam..Kupum set prednjih lezaja mada nisam trebao ali mi se neda cimati za 15€ ... Eto da se ne kunete previse ni u one koji bi trebali znati najbolje

Na svim starijim automobilima se zateže rukom a zaključava osiguračem, isti si mogao da menjaš žmureći a taj na mečki verovatno nije bio osiguran pa se otego i spalio. Znaju i creva da ne zategnu pa spadnu i naprave svinjac što od rashladnog sistema što od interkulera. Zaborave jbg zato ja uvek sve proveravam posle servisa.
Ovlašćeni su dobri za garanciju i ništa više.

Na svim starijim automobilima se zateže rukom a zaključava osiguračem, isti si mogao da menjaš žmureći a taj na mečki verovatno nije bio osiguran pa se otego i spalio. Znaju i creva da ne zategnu pa spadnu i naprave svinjac što od rashladnog sistema što od interkulera. Zaborave jbg zato ja uvek sve proveravam posle servisa.
Ovlašćeni su dobri za garanciju i ništa više.
Konusni lezaji se stezu rukom ..Tj stezu se toliko da nema lufta a da ima sloboda hod.. Gde da covek skida tickove i gleda jesu li zaključali matice a sta ako je laik što se toga tice .. Mislim ako ljidi nemaju poverenje u njih onda nzn u koga bi trebali da imaju..

Steže se ali mora mikron lufta da ima tj prema slobodnom okretanju se zateže. Ne sme da klati ali ne sme ni da se zaustavi brzo kada ga zavrtiš. Vidiš mislio sam da mečka ima ove pakete ko danas sa sve glavčinom. Sviđa mise ta stara škola, ako paziš i kontrolišeš, menjaš grafitnu mast traju zauvek.

Back