Auto - radionica, potraznja delova

ne, akumulator je ok. nishta nije ostalo ukljucheno. svetla ne mozhesh da zaboravish jer ako si ih ostavio upaljena i izvuchesh kljuch auto pishti ko blesav i nece da se zakljucha.
muzika ne radi kad izvuchesh kljuch tj. sve se pogasi ukljuchujuci i pojachalo.
nemam pojma zaista... :confused:

e sad jedino je mozhda ostalo svetlo u kabini upaljeno ali chisto sumnjam, a mislim da nema teorije da one male sijalice potroshe akumulator za 8 sati.

Ta sijalica moze da izvuce dosta struje.

Slazem se, ako ste upalili tako sto ste prikacili kablove, to znaci da je akumulator bio prazan, sto dalje implicira da je nesto vuklo struju ili da je alternator gekno. E sad, posto se od tada vozis normalno - garant je bilo do sijalice. Mislim da su ovde imali frku sa Puntom (?), da mu se nije gasila ona sijalica u gepeku, i preko noci izvuce akumulator nacisto.

Kod mene se u gepeku sijalica pali na prekidacu, ali nisam proveravao da li se ugasi sama kad zatvorim gepek. S obzirom da imam na instrument tabli indikator (lampicu) koja sija kad gepek nije lepo zatvor, ili je skroz otvoren, pretpostavljam da se sama gasi kad zatvorim. Provericu pa cu da vam kazem. Inace, kod mene ako zaboravis da ugasis svetla na autu, cim otvoris vrata pocne da pisti. Bilo koja svetla, ali opet, nisam proveravao sta je sa gepekom.

Slazem se, ako ste upalili tako sto ste prikacili kablove, to znaci da je akumulator bio prazan, sto dalje implicira da je nesto vuklo struju ili da je alternator gekno. E sad, posto se od tada vozis normalno - garant je bilo do sijalice. Mislim da su ovde imali frku sa Puntom (?), da mu se nije gasila ona sijalica u gepeku, i preko noci izvuce akumulator nacisto.

Majstor je u servisu 15 minuta poshto sam upalio na kablove proverio akumulator i bio je na 100%, proverio je i alternator i alnaser i sve je ok.
Imam 5 sijalica u autu (DE3175 13 Volts, 0.77 Amps, 10 Watts). dve kod vozacha i suvozacha, dve izmedju drugog i treceg reda sedishta i jedna u gepeku.
Nikad ne gori svih 5. zavisi koja vrata otvorish te sijalice se upale.
e sad ako su dve sijalice izvukle akumulator za 8 sati onda do mojega. sve mislim da nisu ostale upaljene al' me sad natripovaste nachisto :)

Pozdrav svima,

Gde bih mogao u NSu da kupim celicne felne (neke "lepse")? Gledao sam po oglasima, ali nesto mi se ne daje za OZove ili Momo felne omanje bogatstvo...
Tacnije, trebaju mi felne na koje bih mogao da montiram gume 175/70 R13.

Da li neko zna neku vulkanizersku radionicu ili prodavnicu gde bih mogao da nabavim felne?

Hvala. :)

Pored amortizera i delova oslanjanja, najverovatniji problem su veliki sileni pozadi. I meni je auto tako ljuljao. Kad vozim malo brze i uletim u krivinu, pa jos bude neravnina na putu, onda auto ljulja zadnjicu levo - desno. Zamenio sam zadnje velike silene i resen problem.

1. možda kad si već balansirao točkove nisu dobro vraćeni, zavrnuti ukrivo proveri šrafove
2. možda homokinetički
3. možda su loše prednje gume ili samo jedna
4. krivi diskovi napred

Шрафови су у реду, хомокинетички такође, на дискове сам и ја помислио јер ауто тресе кад јаче кочим.

Back