Auto - radionica, potraznja delova

To je to što je speklo:

DSC03894-1.jpg

Ne bi bilo zgoreg da zamenim desni disk (mada se diskovi uvek menjaju u paru). Ali nema problema, lepo koči, sa otpuštenim volanom na klizavoj podlozi ne vuče u stranu, prošao tehnički skoro bez razlike u kočionim silama.

DSC03895-1.jpg

I ovo je senzor za ABS:

DSC03896-1.jpg

Mora da ima dva airbag-a.
I piše se Ghia peciznije. ;)

1cc8_1.JPG
41f3_1.JPG

Nije to ništa specijalno, ja sam ti napisao šta mi fali do Ghie koja je najluksuznija. Msm, kad npr predješ izYuga u to (kao mi) onda deluje kao ne znam šta, ali kad predješ iz nekog iole bolje auta pa nije nikakav doživljaj specijalan.

Pitam jer sa slike deluje da bi moglo crevom ili minivosom da se istera prljavstina-bez skidanja.
Ja svaki put kad perem kola, mlazom operem diskove, paknove i ceo sistem isljuskam da izbaci gares i prljavstinu.
Negde se poteglo to pitanje pa reko da li je izvodljivo ili mora da se skida tocak, senzor pa rucno;)

На Аудију ми се дешава да температура не прелази преко 60 степени... стари тврди да је све ок и да се он хлади при великој брзини (на аутопуту), али он не прелази 60 степени ни када сам на магистралном путу, па чак ми и пар пута у граду (када сам обраћао пажњу) није прешао 60... Е сад... прво сам сумњао да је црк'о показивач међутим има он своје ''периоде'' када показује нормално 90-100... просто нисам могао да сконтам никакву зависност зашто би једном показивао 60, а после 90 осим можда да кажем те неке спољашње температуре...

Рецимо недавно сам рано ујутру (око пола 7) кренуо ка Свилајнцу... Панчево-Ковин-Смедерево-аутопут-Свилајнац. Није прелазио 60 степени... а онда сам се враћао истим путем, али је било око 12х и рецимо да је било доста топлије и онда је показивао 90-100...

Зашто то све видим као проблем... па скала му иде од 60... значи када скала не би имала бројеве него боје ту би било плаво... има ли неко некаква искуства или идеју шта би могло бити? Иначе за оне који не знају или су заборавили ради се о А4 1,9ТДИ 2000год.

vrlo jednostavno, kolko sam ja shvatio to sto on pokazuje 60, znaci ustvari da ne pokazuje nista.
izgleda da je crkao davac. tj ne radi u potpunosti, pa kada radi onda pokaze normalnih 90/100 a kada ne radi, onda pokazuje tih 40.

na mom volvu (brodu) mi je bio crkao davac pa ispalo da mi brekce na 40 stepeni stalno. jes mal morgen, proverio sam instrument on radi, davac je bio falican.

naravno da kod tebe moze biti problem bilo sta na liniji davac-pokazivac ali treba krenuti od kraja a to je davac :)

Сумњам да му је то радна температура... требало би да је око 100ке... нисам обратио пажњу на вентилатор... а ово се дешава од рецимо септембра... раније је све било ок тј показивао је око 90...

I stvar, da li motor na leru u mestu dostigne 90-100C, to se oseti pod rukom u odnosu na 60-motor je vreo.
II Da li na leru u mestu upali ventilator posle par minuta?
III Ako su odgovori na oba Da, crkao je ili davac ili pokazivac(pre davac) a moze biti i los kontakt ili spala zica...
Ako su odgovori Ne onda je termostat zaglavio i stalno pusta toplu vodu u hladnjak, te nemoze da dostigne r.temp.

Back