Auto - radionica, potraznja delova

Najčešći tip senzora za kišu danas je LE dioda koja emituje svetlost u opsegu infracrvenih zraka. Ta dioda je postavljena pri dnu šoferke i svetlost je uperena pod uglom od 45 stepeni u šoferku. Ako je šoferka mokra, po zakonu refleksije će se manje svetlosti odbiti pravo u senzor.
Da li je taj sistem i kod tebe - ne znam. Ono što ti hoćeš se može izvesti počevši od komplikovanijeg načina (koji sam opisao gore), do nekog prostijeg, tipa nalepi parčence ogledala na šoferku sa unutrašnje strane tamo gde padaju zraci iz diode, pa će se tako uvek ista količina svetlosti odbijati.

Za detalje gde se tačno nalazi senzor i kog je tipa najbolje bi bilo da se raspitaš u nekom servisu koji je specijaliziran za tu marku vozila koju imaš.

Da toliko nema vode, davno bi se ceo motor iskrivio...
@Stefan i Gun
Ili ta varijanta ili je senzor gore pri krovu iza retrovizora kad gledas iz kabine. Princip funkcionisanja je pretpostavljam isti...

e, ma nije. Ja nisam imao dovoljno vode i vozio sam ga. Naravno, nisam ga vozio mesecima, no par dana. Nije ostao na dve kapi vode, nego dovonjo da ne pokrene ventilator.

e, ma nije. Ja nisam imao dovoljno vode i vozio sam ga. Naravno, nisam ga vozio mesecima, no par dana. Nije ostao na dve kapi vode, nego dovonjo da ne pokrene ventilator.
Ok, to stoji, ali da on nema vodu - ne bi nikad imao tako malu temperaturu.
Možete vi i bez ventilatora da vozite, na kraćim relacijama, tipa par kilometara pod malim gasom i izbacivanjem na ler.

Tako je ...termostat za temp je u bloku a za ventilator u hladnjaku i to pri dnu tako da ako ima i malo vode treba da pali. Ako nema ni malo vode kad termostat otvori vrela voda ce se sliti na termoprekidac i ventilator ce se upaliti. Ovo sve vazi za grad jer na otvorenom ventilator se ionako retko pali.
Pa gde ti je termoprekidac na hladnjaku?
Da li neko moze da mi objasni kako moze da se smanji potrosnja plina.Pre mi je trosio oko 12 litara a sada oko 18.U pitanju je Audi jaje...
Kupi kvalitetniji autogas, stelovanje uredjaja i\ili ciscenje filtera, zamena filtera za vazduh. Provera instalacija na curenje. Neznija voznja.

Ako nije sekvencijalni onda svi cilindri ne sagorevaju istovremenu istu kolicinu goriva i onaj najdalji tu najlosije prolazi.
Nije mi najjasnije, moze malo opsirnije?
Zar usisna grana nije onako krivudava da bi do svakog cilindra podjednaka smesa dosla, a smesa se pravi ispred usisne grane konstantnim protokom plina+vazduha. Zasto bi za neki cil. smesa bila bogatila ili siromasnija?
I koji je to najdalji cilindar? Pretpostavljam da mislis na 1 ili 4ti.

Ovo mi se još nije desilo.
Sat vremena da skidam točak.
Lepo odšrafio sve šrafove i felna i dalje stoji, neće da spadne pa nema Boga.
Tek posle zalivanja WD-om i uljem izmedju felne i glavčine, e tek tada je popustilo malo. Mada sam ipak morao da bijem malo pajserom i čekićem da bih odvojio felnu. Magarac vuzlkanizer je toliko stegao proletos da je neverovatno speklo.
Da mi je pukla negde ta guma na putu - mogao bih samo da se slikam.

da li je alu felna u pitanju?

Back