pozdrav
imam opel vectru A 2.0 16v ecotec motor,iz 1995 god.....(zadnja serija vectri A) i problem sa elektronikom...nemam plin,auto je benzinac...
naime,desi se da mi se upali zuta (CHEK ENGINE) lampica na instrument tabli....odnosno,stoji upaljena od samog paljenja auta,i sve vreme gori,ne gasi se dok se ne ugasi auto......kompjuter(ECU) tada auto prebaci u SAFE mod,i imam blokadu motora na 4500 obrtaja...
bio sam u servisu na dijagnostici i utvrdjeno je da sa senzora bregaste radilice ima netacan signal,odnosno crk'o taj senzor...
zamenjen je novi senzor,lampica se nije palila na instrument tabli neko vreme,i auto je super isao jedno 3000-4000 km.....zatim ponovo paljenje lampice,opet crko sentor bregaste.....zamenjen,auto opet super ide 3000-4000 km,i opet lampica,crko senzor.......ajde opet zamenjen senzor,i pre par nedelja opet se pali lampica,crko isti senzor.....
e sad,moje pitanje je za strucnije ljude,majstore,elektricare,kako vam se ovo cini??....sta tu u stvari nije ispravno??.......da li je moguce da ti senzori crkavaju na svakih par hiljada km??.....a kostaju oko 80 eura....da li mozda ti majstori nabavljaju neke sumnjive senzore pa oni tako brzo crkavaju??.....(mada,bio sam u vise servisa)
ili mozda mi sam kompjuter automobila(ECU) nije u redu,pa stalno prijavljuje nepostojecu gresku??.....(sto ne iskljucuju i u servisu)
da li znate neki servis u Beogradu koji popravlja te ECU-e??...(kompjutere motora).....jer ja takav servis ne mogu da nadjem,svi me majstori bledo gledaju.....
auto je inace,super,mislim sve ostalo OK radi,ali me ta elektronika vise dovodi do ocajanja...
hvala