Auto - radionica, potraznja delova

Ја имам аутоматску мануелну климу и могу да укључим грејање и без укључивања климе, а могу и са климом. Наравно у другом случају се укључује компресор ;) Е сад... нисам сконтао никако (додуше нисам се много ни трудио) на Аудију да било какву акцију направим а да ми се не укључи клима (аутоматска дигитална)...

Za Radio...sumnjam na sam uredjaj...posebno sto proradi u voznji(truckanje)

Za + i - kleme, nema to veze sta skidas, kolo ce biti otvoreno. Vec se uvek skida minus, u slucaju da se napravi spoj na masu nece se nista desiti. Kad bi skidao plus i dodirnes masu-PLJAS...

Za klimu. Sve zavisi od idejno\mehanickog resenja...Negde pali stalno(Dovla-Audi), negde samo kad je hladan auto(dok ne zagreje tecnost)...

Ti iz Audija nista ne umeju da naprave;)
"Glupi" Nemci...

Mozda on pali kompresor samo dok je hladan, kad se zagrreje greje sa ras.tecnoscu(klasika).

Све је могуће, кажем - нисам га много возио, али ово што јесам тако је... нисам се ниједном до сада грејао нити хладио дуже од 10ак минута па не знам шта заправо ради, али ово што написах горе сам 100% сигуран да ради тако :)

Sto se tice klime, razlika izmedju automatske i "obicne" je da kod automatske nastelujete temperaturu u vozilu koju zelite i komp sam pali/gasi kompresor. Kompresor ne radi svo vreme, to se vama cini da radi. Remenica koju okrece neki od kaisa se vrti svo vreme dok motor radi ali kompresor ne. On se aktivira kad dobije struju na eletromagnetu koji "spoji" remenicu i kompresor. Malo sam konfuzno pojasnio, ali cu objasniti ako nekog zanima nesto posebno.
Znaci, na kraju, kompresor klime ne radi celo vreme dok je auto upaljen.

a kako na ekstremno niskim temperaturama?
znaci neko ovdje nekoga vuce za nos:)
Kako sta? Ako mislis na rad kompresora dovoljno je da senzor posalje signal za stop ako je temp.< -15\ -20C. Ali i to je pitanje jer se isparivac kompresora nalazi na ili do hladnjaka koji ce relativno brzo povecati temperaturu. Plus radi skoro kao inverterski sistemi jer ima promenjiv broj obrtaja pa moze da radi na jos nizoj temperaturi;)

Ja isto imam dugme AC kojim manuelno palim ili gasim kompresor, stim sto klima nastavi da radi automatski ali bez kompresora.

Imam i ja problem sa radiom,odnosno sa muzikom u kolima.Od kada sam promenio zvucnike u kolima(prednje) radio radi 20-30 min i onda-nista.Trazi stanice,MP3 vrti,ali se nista ne cuje.Samo kada ga ugasim i upalim cuje se ono pucketanje,ali veoma kratko.napominjem da nisam nista dirao(mislim na zice),Samo sam izvadio stare zvucnike i ubacio nove.3 sam radia pokvario,ili mislim bar da sam pokvario.koga god sam pitao kaze da to jos nije doziveo i ne zna sta da radi(mislim na profi ljude koji samo to rade).Da li ce mi pomoci ako stavim nove zice,ili su zvucnici prejaki?
Zvucnici su SounStream od 150W sinusa i rade na 4 oma?
Ima li koga koji bi zeleo ,a da zna da mi pomogne?
Hvala unapred.

Imam problem sa opel astrom 1,7td 1994,problem je sa prvim jutarnjim paljenjem nekad hoće da upali nekad ne.Na šlep hoće da upali.Proverio sam grejače uredu su,očistio sam rezervoar i dizne kod majstora pre 10 dana, ali i dalje ujutru imam isti problem.Dešava mi se i da se auto ugasi u toku vožnje.Ugradio sam i nepovratni ventil ali i dalje se isto dešava.Šta bi tu mogao da bude problem?

pretpostavljam da je ISUZU motor u pitanju..
ako si auto vozio na dijagnostiq..koji kod grerske izbacuje?
generalno postoji problem tipski kvar koji se javlja na racunaru pumpe..ne na motornom kompjuteru pazi..taj racunar je smesten fizicki na pumpu visokog pritiska..i usled vibracija koje se javljaju u radu dodje do pucanja lemova na ploci tog kompjutera..stvar bi trebalo da moze da resi svaki TV majstor:)p
mirise na pocetne stadijume tog kvara..sudeci po opisu..

Back