AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Pre neki dan gledam nov akumulator i čovek traži za vidno prašnjav 12.000 din tvrdi da je nov i ima garanciju. Rekoh kada je kupljen paaa redovno je dopunjavan služio kao neki bekap bolji je nego nov u radnji.

Kažem pa nov u radnji isti takav košta 8.000 din sa punom garancijom. Kaže on može za 8000 din eto velikodušno mi spušta cenu. Ne odustaje jbg prevarant lovi u mutnom nekog soma.

Eto tako nekako ide trgovina sa tim krševima iz uvoza na kilo.

Znam dosta ljudi koji nisu dobro prošli sa tim krševima iz uvoza svake godine po 500 evra samo na trap tako daaaa. I prodali bud zašto neki na otpad.

Vidi ovog otpao mu točak na parkingu jbg puklo remontovano kinesko rame :lol:

Screenshot_2024-01-07-14-11-31-997-edit_com.miui.gallery.jpg

Nzn o čemu ti pricas ..Auto Fiat 500 ili bilo koje drugo auto nije kupljeno sređeno iz salona za top cenu već je uzeto sa zamene iz nekog salona ili od nekog privatnog lica koji ga prodaje povoljno jer ima nekih sitnica da se odradi...Neto cena su auta sa falinkana u 99% slucajeva ,..Po tome ocenjivati auta iz Svicarskoj je teški debilizam . NZN sta tu ima da nije jasno

Poslednja izmena:
Fiat 500 je inace slab sa kvalitetom i moja cerka ga vozi i na 104k km sam morao da menjam potisni lezaj na kvacilu koji je propisao ulje.
Ja ga ne volim i kazem da je samo lep i nista vise.
A eto pre neki dan sam otkupio moj beli Punto i evo vozim ga i uzivam u voznji.Nista ne lupka ,nista ne tandrce,pali,radi,ide a za male pare.
S druge strane sad ima 60k km od kojih je 24k vozen po Srbiji tj po Novom Sadu gde nimalo nije sjajan asfalt a lezecih ima sve vise i vise.
Tako da je do modela a ne treba zaboraviti da je Punto najuspesniji fiatov proizvod.

Nije baš tako, ali kao što rekoh trapovi im nikad nisu bili bog zna kakvi. A onda nemojmo zaboraviti da ni napolju putevi nisu baš svuda ravni kao pista. Tome dodati i gomilu ležećih policajaca svuda. Oni doduše spašavaju decu, ali sahranjuju trapove.
Ovo bas i nije tako, za lezece policajce. Kod nas ih ima mnogo vise. Stvar je u tome da imamo neki budzet za unapredjenje bezbenosti saobracaja, koji se puni od kazni (30%). Taj budzet moze da se potrosi na saobracajnu signalizaciju i lezece policajce. Ne moze da se trosi na izgradnju trotoara, sto je glupo. Pola ulica u Srbiji u manjim mestima nema trotoar.

Potisni ležaj ne može da propiša ulje.
Bem li ga ali je propustio ulje i nauljio lamelu koja je bila kao nova.
Uglavnom se morao skidati menjac pa sam ga nosio u Sabac gde su to promenili sa sve rukama za 50€.
I posto je kvacilo bilo dobro stavio sam na lamelu nove obloge koje su bolje od fabrickih i novo ulje u menjacu sa nekim aditivom koji pospesuje podmazivanje i evo dve godine ga vozi i sve je extra.

Bem li ga ali je propustio ulje i nauljio lamelu koja je bila kao nova.
Uglavnom se morao skidati menjac pa sam ga nosio u Sabac gde su to promenili sa sve rukama za 50€.
I posto je kvacilo bilo dobro stavio sam na lamelu nove obloge koje su bolje od fabrickih i novo ulje u menjacu sa nekim aditivom koji pospesuje podmazivanje i evo dve godine ga vozi i sve je extra.
To je otišao semering radilice koji se inače menja na nekoj km zajedno sa lamelom, mora i zamajac da ide dole. On vrisne i kada se vozi na plin recimo. Hoće i semering menjača da vrisne isto pa izađe ulje. U oba slučaja ode i lamela...

Sad vidim fijat 500 on je čuven nadaleko po semeringu menjača...

Back