AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Ja nikada nisam imao srece sa tim starijim a ocuvanim automobilima. Doduse, nikada krupni kvarovi, ali ono malo po malo, pa kada se saberes ispadne dosta. Vise srece sam imao kod novijih automobila sa vecom kilometrazom.
Ja bogami imam probleme sa ovim novijim +2012 i oko 200-220k km dizeli preko ne uzimam ispod isto tako ne ..Nabo sam ih par komada te turbo, te egr te kvacilo ...sad evo imam jeenu Insigniu 2014 200k neki cudan zvuk ispista jad se ousti gas prvo sam mislio da je turbo ali nije jos uvek gatam..:)

Ja bogami imam probleme sa ovim novijim +2012 i oko 200-220k km dizeli preko ne uzimam ispod isto tako ne ..Nabo sam ih par komada te turbo, te egr te kvacilo ...sad evo imam jeenu Insigniu 2014 200k neki cudan zvuk ispista jad se ousti gas prvo sam mislio da je turbo ali nije jos uvek gatam..:)
Ja sam na Volvou imao slican problem, samo sto je auto zvizdao svaki put kada stanem na gas i preko 35km/s. Na kraju je ispalo da je neka pena/guma ispod instrument table pogresno ugradjena te je pravila tu buku.

Ja sam na Volvou imao slican problem, samo sto je auto zvizdao svaki put kada stanem na gas i preko 35km/s. Na kraju je ispalo da je neka pena/guma ispod instrument table pogresno ugradjena te je pravila tu buku.
Moguce da je neka glupost problem mi je sto je peridicno i ne mogu da je lociram a vec 3 mušterije mi okrenuke leda radi toga ..morat cu malo vremena potrošiti.. Naci ce se samo treba malo kopati a nisam bas dobar sa vremenom :)

Ja imao tako na jednom autu cudan zvuk prilikom davanja i pustanja gasa i na kraju se ispostavilo da je bio davac pritiska turbine.
50€ sa rukama majstora i auto se vise nije cuo.

Novija auta su teski krsevi danas na zalost.

Tako nije samo za auta vec za svu ostalu tehniku.

Meni crkla ves masina posle 13 godina intezivnog rada i sad pricam sa drugarom majstorom sta da se uzme kaze sve je sad isto uzmi samo da ti traje garancija 5 godina jer su ih napravili sad sve da crknu cim prodje garancija . Vise lageri nisu dostupni za zamenu, sve je integrisano , bubnjevi plasticni tako da kad crkne nemas nikakvog racuna da pravis.

Znaci sve se pravi da sluzi 3-4-5 godina tj koliko traje garancija a da posle crkne jer proizvodjaci znaju da ce taj koji je kupio novo opet isto da uradi . A njima je zelja da prodaju sto vise vozila novih i tako zarade vise.

Ja imao tako na jednom autu cudan zvuk prilikom davanja i pustanja gasa i na kraju se ispostavilo da je bio davac pritiska turbine.

Lepo li je voziti atmosferca benzinca. Nemas kvarove i probleme koje vi vozaci dizel trovaca imate.

Da kvare se i oni, tacno je, ali imas neuporedivo manji broj kvarova i problema nego sa tim razdrndanim dizelima.

Lepo li je voziti atmosferca benzinca. Nemas kvarove i probleme koje vi vozaci dizel trovaca imate.

Da kvare se i oni, tacno je, ali imas neuporedivo manji broj kvarova i problema nego sa tim razdrndanim dizelima.
To jeste Tihi istina, al atmosferac benzin prvo ubija potrosnju (drugar 1.6 Jetta 15.2 l/100km Beograda i beogradske guzve; plin ie doduse resenje), a drugo, zaista je automobil mrtav... Moras da ga vozis u visokim obrtajima a onda osim ako nije BMW redni sestak nije ugodno.

Ova turbasima je max torque na 1800-2000 i cupaju ko ludi

Al koliko Tihi imas atmosferaca danas u ponudi?
Hocemo voziti stare kante od 20 godina da bi izbegli TSI,FSI,DID i ostale motor sa direktnim ubrizgavanjem?
Necemo te s toga sanjaj euro3 i pravi ga od blata kao sto sam rekao da cemo raditi.
A i da si miran sa obicnim atmosfercom je mit jer sve je tanje i eto imao sam Zafiru 1,8 2005 koja nikad nije imala plin i kupim je sa problemom da radi na 3 cilindra uz objasnjenje da je otisla bobina koja vid cuda je takve konstrukcije da kad crkne jedna moras da menjas sve 4 jer su napravljene u redu i nije svaka za sebe. Dijagnoza na kraju da je ozgoreo ventil i kad je skinuta glava ono 4 ventila izgorela tj dva ful a dva krenula.
Znaci nije da si miran i sa benzincem.

Moguce pogledat cu sutra ..
Novija auta su teski krsevi danas na zalost.

Tako nije samo za auta vec za svu ostalu tehniku.

Meni crkla ves masina posle 13 godina intezivnog rada i sad pricam sa drugarom majstorom sta da se uzme kaze sve je sad isto uzmi samo da ti traje garancija 5 godina jer su ih napravili sad sve da crknu cim prodje garancija . Vise lageri nisu dostupni za zamenu, sve je integrisano , bubnjevi plasticni tako da kad crkne nemas nikakvog racuna da pravis.

Znaci sve se pravi da sluzi 3-4-5 godina tj koliko traje garancija a da posle crkne jer proizvodjaci znaju da ce taj koji je kupio novo opet isto da uradi . A njima je zelja da prodaju sto vise vozila novih i tako zarade vise.
Nije brt imas i nemackog Miele i svedskog Asko i jedan i drugi su naoraveljni kvalitetno i daju 10g garancije..samo je pitanje hoces li ti to da platis ili ces kao i većina kupiti 2 Gorenje.. Imas danas kvaoiteta salo sto je skup i vecinom ljudi kupuju jeftinije jer im traje tih nekih 5g ..

Imam utisak da su LG i Smasung kvalitetni ali su i skuplji od ovih niskobudzetnih. Imaju bolje motore i duzu garanciju.
Ja imam Miele i evo 10 godina samo peremo.
Ma jok ..Od Miele nema bolje ja sam svoju prvu drljao 10g i dosadila zeni kaze hoce neku vecu pa sam joj uzeo drugu a ovu staru Miele sam dao punici koja je koristi zadnjih 5g ..znaci nekih 15g bez bilo kakvih popravki .. kao sto jedan serviser kaze dobro je da ima ovih Wirpool Gorenje itd jer da zivim od poravnki Miele masina odavno bi propao :)

smrdljivi dizelasi

em smrde, em truju, em je kvalitet nikakav

Imam utisak da su LG i Smasung kvalitetni ali su i skuplji od ovih niskobudzetnih. Imaju bolje motore i duzu garanciju.
Ja imam Miele i evo 10 godina samo peremo.

Crkla mi pre neki dan masina za ves posle 13-14 godina rada, marke Ariston. Dosao lik serviser da je pogleda kaze ne isplati se da pravis otisli lageri i osovina. Koju novu da kupimo kaze bilo koju , samo gledaj da je garancija 5 godina sad ti je sve to isto. Svaka se sada pravi da crkne cim izadje iz garancije. Lageri osovina motor sad je sve to spakovano ujedno da ne mozes da otvoris i popravis, stavljaju plasticne bubnjeve, a i elektroniku ne dozvoljavaju u odnosu na pre da se popravlja. Na kraju rece da sve crkavaju cim izadju iz garancije pa i te preskupe Miele za koje rece da nema nikakve popravke tj racuna. Tako je danas za svu tehniku uglavnom.

Ma jok ..Od Miele nema bolje ja sam svoju prvu drljao 10g i dosadila zeni kaze hoce neku vecu pa sam joj uzeo drugu a ovu staru Miele sam dao punici koja je koristi zadnjih 5g ..znaci nekih 15g bez bilo kakvih popravki .. kao sto jedan serviser kaze dobro je da ima ovih Wirpool Gorenje itd jer da zivim od poravnki Miele masina odavno bi propao :)

To su mozda ove stare nove su napravili sve da crknu posle 5 godina tj cim izadju iz garancije bez obzira na proizvodjaca. Tako tvrdi lik koji je ovlasceni serviser za vise renomiranih brendova.

Moguce pogledat cu sutra ..

Nije brt imas i nemackog Miele i svedskog Asko i jedan i drugi su naoraveljni kvalitetno i daju 10g garancije..samo je pitanje hoces li ti to da platis ili ces kao i većina kupiti 2 Gorenje.. Imas danas kvaoiteta salo sto je skup i vecinom ljudi kupuju jeftinije jer im traje tih nekih 5g ..

Ta miele kosta 2000e nova sa 10 godina garancije. Ariston, Indesit, Beko, Whirpool, Gorenje - kostaju 200-240e sa 5 godina garancije.

Ko sisa Miele glupost , za cenu jedne te masine cu da kupim 10 ovih drugih sa 5 godina garancije tj , imam za te pare masinu 50 godina da pare pa makar svaka crkla 1 dan nakon sto izadje iz garancije.

I onda dolazimo opet do onog zasto su Audi,BMW i Mercedes skuplji od ostalih jer tako i Miele masina drasticno bolje opere ves jer ima daleko bolje programe za pranje.
Al opet kako kod automobila tako i kod ves masine ne mozes to objasniti da je bolje sve dok ne dodje u ruke coveka i krene da je koristi.
Ja sam jedan od onih koji je uvek ima dobru markiranu belu tehniku i crkao mi je frizider posla 20 godina i sad popravka je neisplativa i povucen tom pricom o novom i 5 godina garanciji i da je sve to isto kupim Beko koji je bio na akciji a dobijam 5 godina garancije i sve je to lepo ali vidim da moram vrata jace da stisnem da bi guma legla kako treba a takodje sad stalno cujem i motor kako radi za razliku od prethodnog gde maltene nisam cuo kad upali motor.
E to je ta razlika Tihi u koju ti ne verujes pa koristis sve jeftino u zivotu.Radi i to ali ne radi na nivou skuplje placenog uredjaja.

Ta miele kosta 2000e nova sa 10 godina garancije. Ariston, Indesit, Beko, Whirpool, Gorenje - kostaju 200-240e sa 5 godina garancije.

Ko sisa Miele glupost , za cenu jedne te masine cu da kupim 10 ovih drugih sa 5 godina garancije tj , imam za te pare masinu 50 godina da pare pa makar svaka crkla 1 dan nakon sto izadje iz garancije.
E tu je problem kod vas koji pricate o kvalitetu , vi bi kvalitet za 200€ e pa neće da moze ...te masine kostaju otprilike 2x od ovih običnih nekih 700€ na akciji ovde a gorenje kosta 300-350€... nit ih cujes da rade nit ti kidaju vec niti skacu ..sve ima svoje zašto

E tu je problem kod vas koji pricate o kvalitetu , vi bi kvalitet za 200€ e pa neće da moze ...te masine kostaju otprilike 2x od ovih običnih nekih 700€ na akciji ovde a gorenje kosta 300-350€... nit ih cujes da rade nit ti kidaju vec niti skacu ..sve ima svoje zašto

Meni lik koj ije ovlasceni serviser kaze da su sve te masine danas iste. Skuplje te samo rokaju po usima i nista vise a sve namestene da crknu isto - posle 5 godina cim izadju iz garancije , crknu lageri , osovina ili elektronika da nemas vise racuna da popravljas nego da opet kupis novu. Tako je i sa autima novim danas.

Sto novije to manje kvalitetno na zalost u vecini slucajeva. Prave auta samo da zadovolje prvog vlasnika a za sve ostale nakon toga ih zivo zabole. U interesu im je da se sve kvari i crkava posle 4-5 godina, jer ce te naterati da kupis nov auto + zaraditi dodatno na prodaji delova.

Meni lik koj ije ovlasceni serviser kaze da su sve te masine danas iste. Skuplje te samo rokaju po usima i nista vise a sve namestene da crknu isto - posle 5 godina cim izadju iz garancije , crknu lageri , osovina ili elektronika da nemas vise racuna da popravljas nego da opet kupis novu. Tako je i sa autima novim danas.

Sto novije to manje kvalitetno na zalost u vecini slucajeva. Prave auta samo da zadovolje prvog vlasnika a za sve ostale nakon toga ih zivo zabole. U interesu im je da se sve kvari i crkava posle 4-5 godina, jer ce te naterati da kupis nov auto + zaraditi dodatno na prodaji delova.
Nije isto ne moze biti isto jer jedni daju garanciju 10g drugi 5 a treci 3g ..marerijali su drugačiji..Miele masine imaju oko 100kg Asko takode a ove ostale skoro dulo manje sem AEG koji je na oko 70 kg .. Ja sam prvu Miele sam unosio nisam znao....

Nije isto ne moze biti isto jer jedni daju garanciju 10g drugi 5 a treci 3g ..marerijali su drugačiji..Miele masine imaju oko 100kg Asko takode a ove ostale skoro dulo manje sem AEG koji je na oko 70 kg .. Ja sam prvu Miele sam unosio nisam znao....

5 godina sad daju svi kod nas garanciju a 10 na motor

Miele daje 10 godina garancije a kosta 10-20 puta vise para.

Netacna informacija a pogotovo ova za motor.
Samo LG i Samsung daju garanciju od 10 godina na motore jer su invertorski.
KAd budes probao Mielel onda ces shvatiti o cemu pisemo.
A samo slusaj majstora koji uopste ne mora biti merodavan.
Slazem se da je novija bela tehnika manje kvalitetna i da manje traje ali kod Miele masine je lezaj bubnja duplo veci nego kod ostalih ves masina,kazan je od kvalitetnijeg materijala,creva su od kvalitetnije gume u sta sam se uverio kad sam na mojoj jednom otvorio poklopac i to je ispod sve kao prvog dana i ni prasine nema.Limarija je bolja jer znate i sami da hoce da trule ves masine usled vlage u kupatilu ako tamo stoje.

Back