mario80
Stara legenda
- Poruka
- 82.796
Možda joj nisu kosmičke sile naklonjene pa zato truli svejdno kod Bosch je uvek potrošač kriv 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao onaj Rus u Veterniku. Od njega bežite što dalje - to bolje.Nije isto kad prodaje plac i kad prodajem ja od kuce a to treba znati mada ima balvana koji i od kuce varaju a ja te ljude zaista ne mogu da razumem.
A sta je tebi neobicno u tome sto sam napisao?Eto i ti si ko i svaki preprodavac odma opleo po kupcu da je sam kriv jer ga je ovaj izvarao čuj ams pregled nije ustanovio rđav br šasije (pitam se zašto) pa ga onda naguzili na tehničkom.
I onda obavezno neka tvoja tužna pričica sa srećnim završetkom.
Najgore kod placeva sto ne mozes da proveris trap i menjac... Al dobre stvari su uglavnom limarija sredjena.To je nezgodno kod placeva što najčešće ne može auto da se proba. A opet, ti automobili su voženi na bolje gorivo i po boljim putevima nego ovi koji su kod nas. Tako da nema pravila, sve je od slučaja do slučaja.
A opet kod njih slab izbor, mada jesu malo bolje upoznati sa vozilima. A bas na jednom manjem placu jedan prodavac mi garantuje i garantuje i tako 50 puta garantuje da je dobar auto, a ja ga pitam a sta ti podrazumeva ta garancija ako sutra otpadne tocak jel mogu da vratim auto. Narvno ne, ali ja garantujem da je auto dobar. Dovidjenja, prijatno. Mozda je auto i bio dobar, ali toliko jaka garancija me prosto oterala sa tog placa.Dobro, nisu svi tako veliki, ima ih i sa samo 5 - 10.
Kako se to polira volanPa samo limariju srede, zašiju sedišta ispoliraju volan i čekaju nekoga da prevare. Jel se ono dule jednom žalio kukao kako je kupio neku hondu kojoj se raspao trap pa morao da remontuje sve živo, bio bolestan mesec dana nije ustajao iz kreveta. Pazi kada su njega prevarili možeš MISLITI šta rade prosečnom kupcu i kako ih varaju? Da baš auto nije dobio ams potvrdu na lepe oči pa posle čovek imao problema kod drugih majmuna na tehničkom.
I koliki je to lihvar, njega prevare i on i dalje protiv trgovaca umesto da kaže e nije ok, nije fer, u pravu je ne, on tvrdi da je kupac kriv za sve. I to vam govori kakav je to čovek i na šta je sve spreman kada je zarada u pitanju. Mislim da se u ovih par postova odao kakav je i da ga forumaši zaobilaze u širokom luku.
Znam ja takve prodavce, izvlače i tečnost za brisače pa kada se upali lampica da fali onda malo samo vrate dok se ne ugasi.
Trebao bi da zna jer ih kupuje i svaki treba da se pregleda otklone nedostaci ako ih ima pre nego ga stave na prodaju..To bi bilo normalno za ozbiljno prodavce nebitno koliko automobila imaju .. tako se najbrze prodajeSkoro sam obisao bas dosta placeva i ima bas raznih prodavaca. Cest slucaj je da covek pojma nema kakva su mu kola, bar su iskreni, kazu skoro su stigla imam puno kola ne mogu sve da pregledam. Gledaj ti pa izaberi sta ti se svidja.
A ima i onih koji se kunu u svaki auto da je u savrsenom stanju, oni su mi najgori prodavci, za koji god auto da ga pitas kaze sve savrseno, a svaki sledeci još bolji. A realno zna isto kao i onaj prvi sto kaze da ne zna nista.
Realno, na placu ima 100 automobila koji su istovareni sa slepera i parkirani, kako moze bilo ko da pregleda i proveri sva ta vozila, a pri tom ne mogu ni da se voze.
Ako je sve to tačno prodavac ga jeste prevario. Ali je i kupac blago rečeno naivan i neupućen. Da li neko auto ima ESP se lako provjeri na licu mjesta. Isto kao i tempomat. Broj šasije valjda svakako provjeravaš. Ako je njemu jedini mehanički problem bili amortizeri dobro je prošao.Kako to otprilike izgleda kupovina od slatkorečivih preprodavaca krševa kod nas. Naravno kada izađe ovakav neki tekst javno, auto otpad tj plac brzinom svetlosti menja ime i nastavlja sa radim (varanjem) lično sam opleo jednog svojevremeno :-)
http://perpetuum-mobile.net/etc/kako-sam-prevaran-na-auto-placu-a-cars-auto-komision-mg/
Apsolutno se slažem sa tobom, ozbiljan plac treba da ima garažu u kojoj se proveravaju i servisiraju vozila za prodaju kako bi se izbegle ovakve situacije gde su automobili tehnički neispravni i rizični za vožnju. Ali očigledno da je vlasniku skupo da zaposli servisera i kupi alat pa muljači. I kasnije bi mu ta garaža donela pristojnu svotu novca od redovnih servisa i popravki automobila jer - sve je u poverenju. Ovaj očigledno voli da prevari i kasnije da se cenjka i tu uštine. Definitivno plac za izbegavanje uopšte svi koji idu po sistemu - kupac je kriv za sve (što nisi gledo de su ti oči).I ovde je tako kod nekih , kad sam isao pre neki dan sa kolegom da mu pogledam jedan f31 ista priča auto je uglacan ispoliran unutra sreden na oko odličan ali nedostataka more od guma kocnica servisa ... Kolegi sam napisao listu i rekao mu da mu je da ..Prodavac otklonio sve sa liste i kolega kupio auto ..nije to prevara jer i te gume i te kocnice su mogle jos par hiljada i servis je mogao da tera jod nekih 1500km pa bi morao da ga radi.. Tako da to nije prevara vec znanje ili neznanje kupca da predvidi troskove koji dolaze .. Zato ako ne znate sami da ocenite vozila obavezno povedite nekog sa sobom
Tako što se naliva komad gume na nepostojeći raspali, brusi i obrađuje pa zatim farba ceo obruč ili po želji presvlači jeftinim skajem ili kožom u malo ekskluzivnijim modelima automobila.Kako se to polira volan![]()
A gde je to poliranje i nzn kako ce naliti tu gumu pa je izbrusiti da lici na orginalni volan to je nemoguce ...Volan se izlijeva u klalup a tako se i renovira kod nekih vererana gde se ne moze naci zamena ... menjajje koze kije poliranje vec tapaciranje i to je sasvim legitimno..imas x ostalih naznaka da je auto preslo vise km koje se ne mogu sakristi tj mogu ali kosta dosta pa se ne isplati ali tu treba imati i malo iskistva..Apsolutno se slažem sa tobom, ozbiljan plac treba da ima garažu u kojoj se proveravaju i servisiraju vozila za prodaju kako bi se izbegle ovakve situacije gde su automobili tehnički neispravni i rizični za vožnju. Ali očigledno da je vlasniku skupo da zaposli servisera i kupi alat pa muljači. I kasnije bi mu ta garaža donela pristojnu svotu novca od redovnih servisa i popravki automobila jer - sve je u poverenju. Ovaj očigledno voli da prevari i kasnije da se cenjka i tu uštine. Definitivno plac za izbegavanje uopšte svi koji idu po sistemu - kupac je kriv za sve (što nisi gledo de su ti oči).
Tako što se naliva komad gume na nepostojeći raspali, brusi i obrađuje pa zatim farba ceo obruč ili po želji presvlači jeftinim skajem ili kožom u malo ekskluzivnijim modelima automobila.
Kupovina od privatnog lica je jedno a kupovina na placu od pravnog lica je nešto sasvim drugo i podleže zakonima mnogo deblje. Drugo je to što su prevare mahom 100-200 evra koje nisu isplative za tužbu i sudsko gonjenje što preprodavci polovnih krševa uveliko zloupotrebljavju. Najgore mi je kada na polovnom autu za prodaju vidim dve nove gume tek montirane (najjeftinije naravno) onda mogu misliti našta liči taj trap!
Haha pa on ga je samo ofarbao sa bojim za kozu a koza je presvlaka ba volanu ..Imaš milion i jedan video na jutjubu kako se krpari, moj drugar je konkretno u servisu ceo komad volana nalivao tom gumom (bila samo šipka) raspalo se od sunca (dobri polovnjaci iz italije hehe)