AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Informisan sam odlicno kako se zivi u inostransvu. To je bas retkost, da neko toliko putuje. Nisu oni bas ludi i glupi da minimum 4 sata dnevno gube u putu, plus troskovi goriva, plus amortizacija, itd. Pored dobre mreze auto puteva, npr. u Nemackoj, ima dosta deonica van auto puta, pa, radovi, pa ogranicenja, pa zastoji i guzve, jednostavno se ne isplati, 8,5h na poslu, + 4h puta, to je minimum 12,5h dnevno, odnosno, od npr. 7 ujutru do pola 8 uvece, a gde je vreme za porodicu, itd.?
Ja samo znam za 100km puta do posla i to mi je logicno i normalno da ljudi odlaze sto dalje od gradova,ovde idu jos busem iz mladenovca,lazarevca,obrenovca za bg pa se pate jer je zemlja zaostala,ako po evropi niko ne vozi ispod 140/h onda tih 100km prodje kao neko sedmicom od bulevara do bloka 45

Ja sam uvezao teretni kombi koji je imao stakla i prepravljen je sa teretnog na putnicki a ubacili smo sedista i pojaseve iz drugog takvog i zaveli ga na 8+1.
I sad imam homologaciju da je kombi registrovan za 8+1 a sedista nemam jer sam ih vratio. Kod nas su bas skupa pa sve gledam hoce li naleteti neka po normalnoj ceni.Bar kad se radi o Vivaru.
Da je T5 moglo bi lako da se nađe ali za Vivara Promastar i Trsfica nema baš puno .. Za 500evra komplet kožna kabina T5
Screenshot_20190912_182248_com.facebook.katana.jpg
Screenshot_20190912_182248_com.facebook.katana.jpg

Evo mog iskustva sa jednim velikim auto placem.

U nedelju sam video oglas auto placa iz Beograda i uspeo da najavim posetu placu za sutradan (ponedeljak).
Ujutru sam kontaktirao prodavca koji je bio jako ljubazan i predusretljiv i zatražio mu dodatne informacije i broj šasije za proveru što je on bez problema i uradio.
Rekao sam mu da dolazim na plac za nekoliko sati (nisam iz Beograda) u ozbiljnoj nameri da kupim vozilo.
10 minuta pre mog dolaska smo se takođe čuli i prodavac mi je potvrdio da je vozilo i dalje aktuelno i da je bilo već nekoliko potencijalnih kupaca.

Došao sam na plac, video vozilo i tokom provere unutrašnjosti, prodavac mi saopštava da je vozilo prodato!
Izvinio se i rekao da "nije do njega" iako je znao da nisam iz Beograda, da sam uzeo slobodan dan na poslu i potrošio gorivo koje mi neće niko nadoknaditi.

Molim vas za mišljenje pošto mi se ovaj stepen bezobrazluka (i bezobzirnosti) u životu nije desio.

Evo mog iskustva sa jednim velikim auto placem.

U nedelju sam video oglas auto placa iz Beograda i uspeo da najavim posetu placu za sutradan (ponedeljak).
Ujutru sam kontaktirao prodavca koji je bio jako ljubazan i predusretljiv i zatražio mu dodatne informacije i broj šasije za proveru što je on bez problema i uradio.
Rekao sam mu da dolazim na plac za nekoliko sati (nisam iz Beograda) u ozbiljnoj nameri da kupim vozilo.
10 minuta pre mog dolaska smo se takođe čuli i prodavac mi je potvrdio da je vozilo i dalje aktuelno i da je bilo već nekoliko potencijalnih kupaca.

Došao sam na plac, video vozilo i tokom provere unutrašnjosti, prodavac mi saopštava da je vozilo prodato!
Izvinio se i rekao da "nije do njega" iako je znao da nisam iz Beograda, da sam uzeo slobodan dan na poslu i potrošio gorivo koje mi neće niko nadoknaditi.

Molim vas za mišljenje pošto mi se ovaj stepen bezobrazluka (i bezobzirnosti) u životu nije desio.
Jbg u, Srbiji se ne poštuje ni ugovor a kamoli reč to je tako.. Zato sam ja govorio mom strucu pre jedno 10g da otvorimo salon u Bgd i da ćemo vremonom sigurno preuzeti tržište polazeći od 2 svake
Servis prema musterijama kao na Zapadu i sve transparentno bez prevara muljana i slično.. Nema tu, puno, ljidi koji mogu konkurisati ni cenom ni kvalitetom.. Međutim on se bojao i još uvek se boji orgsbizovanog kriminala.. Inace tu nema rizika kako rade i kako se odnose prema kupcima je sigiran, uspeh, za nekog ko malo drgscije razmišlja, a ima dobre veze sa nabavku vozila..

Jbg u, Srbiji se ne poštuje ni ugovor a kamoli reč to je tako.. Zato sam ja govorio mom strucu pre jedno 10g da otvorimo salon u Bgd i da ćemo vremonom sigurno preuzeti tržište polazeći od 2 svake
Servis prema musterijama kao na Zapadu i sve transparentno bez prevara muljana i slično.. Nema tu, puno, ljidi koji mogu konkurisati ni cenom ni kvalitetom.. Međutim on se bojao i još uvek se boji orgsbizovanog kriminala.. Inace tu nema rizika kako rade i kako se odnose prema kupcima je sigiran, uspeh, za nekog ko malo drgscije razmišlja, a ima dobre veze sa nabavku vozila..
Ja znam samo jedan plac koji radi sve kako treba,zamilsi da je pored svega u Sapcu! koji je poznat po muljatorima...
Uglavnom uvozi automobile sa malim kilometrazama,stare 2-3 god, i kod njega nema auta za 2-3k.Daje ti garanciju na kilometrazu,i ni jedan jedini put mu niko nije reklamirao istu.Ima svoju ekipu koja mu nabavlja takve automobile,i zaista je napravio ime.
Stariji auto moze da se nadje kod njega samo ako je u zameni,i prodaje ga odmah,da ne bi zatrpavao plac otpadom,a i u zamene ne uzima svasta.

Ja znam samo jedan plac koji radi sve kako treba,zamilsi da je pored svega u Sapcu! koji je poznat po muljatorima...
Uglavnom uvozi automobile sa malim kilometrazama,stare 2-3 god, i kod njega nema auta za 2-3k.Daje ti garanciju na kilometrazu,i ni jedan jedini put mu niko nije reklamirao istu.Ima svoju ekipu koja mu nabavlja takve automobile,i zaista je napravio ime.
Stariji auto moze da se nadje kod njega samo ako je u zameni,i prodaje ga odmah,da ne bi zatrpavao plac otpadom,a i u zamene ne uzima svasta.
To ti kazem video sam ja to šta se uvozi i kako se radi.. Taj koji stvari reputaciju se brzo procuje..nemsmo mi još izgrađen taj, odnos prema musterijama koji je na zapadu.. Kod nas je kao da ti vise nikad niko neće doći.. :)

To ti kazem video sam ja to šta se uvozi i kako se radi.. Taj koji stvari reputaciju se brzo procuje..nemsmo mi još izgrađen taj, odnos prema musterijama koji je na zapadu.. Kod nas je kao da ti vise nikad niko neće doći.. :)
Ovaj je na placu imao BMW (milim da je neki 7ca) i prodao ga za 120k!!! Ima ime zaista,i ne bakce se sa djubretom,toga u Sapcu i okolini imas na svakih 200m

Jel znate vi sta je 20000km?
To je cifra za koliko neki autoplacevi spustaju kilometrazu a servisna istorija se apsolutno poklapa jer se radi o veoma mladim automobilima pa se npr desi da je auto ove godine u maju imao 160k km i da je sad imao 190k km sto je taman pred servis jer preko se rade servisi na 30k km. Istorije nema jer nije radjen taj servis a uvoznik spusti taj auto na 170k km. Morate priznati da zvuci mnogo lepse od onih koji su blizu 200k.
Posto ne mozete da ih proverite 20k se spusta veoma cesto sto vama i bilo kome drugome ne bi predstavljajlo problem ali lepse zvuci i izgleda na satu.
Da,verovali ili ne to se radi uveliko.
Samo da mi neki sad ne pocnu prosipati kako je to nista i da ih ima koji spustaju po 200-300k km sto je takodje tacno ali i 20k km je nekome dve godine voznje u Srbiji.

Prodajnije je .. Magične cifre su 99900 i 159000 kod tih brojeva .. Da seervisi se rade na 40k kod ovih novih a registracija prva posle 4g tako da ima dovoljno prostora da se može vratiti ko to želi..znamo da se ti dizeli voze 40-50k godišnje neki i dosta vise Međutim ovde bi mogao da platiš dobru kaznu za to ako se dokaže da si se igrao sa km a da nisi o tome obavestio musteriju,.. Samo vraćanje nije prekršaj ako ne pokušas da sakrijes.. Nema tog vraćanja koje se ne može proveriti jer trag uvek ostaje ako se auto da na detaljniju analizu koju će ti prikaciti na kaznu.. Slično ti je i u Beneluxu.. Kod Nemaca nema zaštite em ih deru na putevima em vraćaju masovno.. Arapi Rusi

Poslednja izmena:

Back