AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Vidi, sto se tice ovlascenih servisa u Srbiji, apsolutno niko ne moze da ti garantuje da i oni nisu veliki prevaranti.
Recimo, Grand M u NS-u, ovlasceni servis i diler za Forda i Mazdu. Prevaranti na kvadrat, a ovlasceni su.
Bivsi komsija mi tamo radi, pa mi prica sta i kako se radi kod njih. Nije mi dao da je tamo odrzavam, nego me uputio kod onog majstora iz Mornarske ulice na Telepu, sto radi fordove - i bio sam prezadovoljan.

A vidis taj isti majstor iz Mornarske tj Grubic je meni za neki moj auto koji je bio na pregledu kod njega rekao pre nekih 17 godina da je auto los jer mu je losa kompresija i da mora da se radi gerneralka a taj sam auto prodao drugaru koji je posle toga presao jos 80k km i da ga nije slupao kaze da bi presao jos 100k km.
Bitno da na moje pitanje dali mozda gubi kompresiju na ventilima nije znao da odgovori i samo je tvrdio da je kompresija slaba i da taj motor mora da se radi.
Toliko o njemu i njegovom kvalitetu i znanju.
Na kraj krajeva to je bilo davno i mozda je on i prestao da radi pa je u medjuvremenu to neko drugi preuzeo al ja tamo svakako vise nikad nisam imao nameru da odem i to pored Pere Maksima koji je ok majstor za Ford u Novom Sadu.

A vidis taj isti majstor iz Mornarske tj Grubic je meni za neki moj auto koji je bio na pregledu kod njega rekao pre nekih 17 godina da je auto los jer mu je losa kompresija i da mora da se radi gerneralka a taj sam auto prodao drugaru koji je posle toga presao jos 80k km i da ga nije slupao kaze da bi presao jos 100k km.
Bitno da na moje pitanje dali mozda gubi kompresiju na ventilima nije znao da odgovori i samo je tvrdio da je kompresija slaba i da taj motor mora da se radi.
Toliko o njemu i njegovom kvalitetu i znanju.
Na kraj krajeva to je bilo davno i mozda je on i prestao da radi pa je u medjuvremenu to neko drugi preuzeo al ja tamo svakako vise nikad nisam imao nameru da odem i to pored Pere Maksima koji je ok majstor za Ford u Novom Sadu.

Sramota, i rođenog brata :sad2: :sad2:

Ti ako ne znas da citas onda začepi.
Drugar je presao 80k km posle dijagnoze tog majstora a ti izgleda kao sveznalic ne mozes da povezes dva i dva ocigledno.
On se slatko navozao s tim autom i posle toga je kupio opet od mene Vectru i s njom se takodje lepo navozao a onda je uzeo Mondeo i vozi ga takodje i sledeci auto ce opet da uzme od mene jer,STA MARIO?
Pa covek je zadovoljan i nece da menja dobrog nabavljaca a to sto neki majstori samo nagadjaju i pretpostavljaju to tonu i kod njih niko moj nece ici jer nece dobiti preporuku.
Preporuka je majka biznisa i ja tako opstajem a da sam los ne bi me odavno bilo jer vidis sinko 15 godina je iza mene a to nesto govori.
Isto tako su mnogi placevi nahvatani preko onog programa za reviziju u Italiji i dali to znaci da treba da se ide kod njih da se kupuje jer ste otkrili da varaju?
To je do vas ako volite da kupujete kola sa manjom cifrom od 200k i zelite da se tesite da ste bas vi ti koji su naleteli na pravi auto sa malo km i po povoljnoj ceni.
Pre neki dan drugar posalje meni tablice da proverim neki auto i ono kaze da je auto prosle godine ima 261k a lik ga prodaje sa 120k na oglasu i pise NOV,NOV,NOV.:)
E pa ja nemam nova kola i nikad nisam ni imao jer zna se staje novo i gde se kupuje.

E pa to sto su oko tebe sve sami lazovi to je tvoj problem a pogotovo sto postoji ona izreka " Sa kim si onakav si".
Dodji kupi pa onda serri a ne ovako pucas prazno konstantno i samo ispadas smesan.
Ako si proveravao neki auto po onom linku i pricas o nekoj proveri onda daj i slike kao sto ih daju na ostalim forumima a ne opet samo pises a dokaza nigde.
Naravno,vec znamo da opet neces okaciti nista jer ti si taj tip koji samo izmislja i prrica price koje su neistinite.

Iz koje drzave?
Ja uvozim iz Italije i jos nikad nisam imao TX tablicu.
Imao sam jod 2010 nekih 10-15 automobila iz Nemacke i takodje nemadoh TX ali doduse tamo sam uzimao kola od privatnih lica.
Preko da se razumemo nece uzeti auto sa 150k km pa da istaksira s njim jer oni imaju rigorozne kontrole tako da se tamo uzima nov auto za taksi.
Pogotovo zbog normi koje moraju biti sto vise da bi auto mogao da ulazi u sam centar grada ako pricamo o velikim gradovima a uglavnom se tu i prave velike kilometraze na taksiju.

Autoplac Banija Temerin
Preverant prve klase. Zaobici u sirokom luku! Kupio sam auto , presao 231 km i na autu crkne motor. Njegove reci na to , citiram :" Mene to ne zanima , onog momenta kada si izasao s placa da auto eksplodira to nije moj problem."

pa naravno da ga ne interesuje. kad me neko pita za garanciju, ja mu kazem ima, do semafora....

Očito do sada nije bilo velikih i brzih kvariva naautima koje si prodao. Ali da mene neko zezne kao taj iz gornjeg posta popio bi tužbu. A onda bih ga dao u sve moguće medije.

dje pise da je od mene kupio auto???

- - - - - - - - - -

evo skoro neki lik kupio auto, dao mu ja da ga vozi kod majstora, cijeli dan ga pretresali i sve super.
i platio lik i zove nakon sat vremena kaze trza auto oce da mu vratim pare :))

Poslednja izmena:
dje pise da je od mene kupio auto???

- - - - - - - - - -

evo skoro neki lik kupio auto, dao mu ja da ga vodi kod majstora, cijeli dan ga pretresali i sve super.
i platio lik i zove nakon sat vremena kaze trza auto oce da mu vratim pare :))

Nismo se razumijeli :D Kažem da ti očito nisi dolazio u situaciju da ti brzo propadne auto koje si nekome prodao. Druga rečenica se odnosila na iskustvo forumaša koji kupio auto u Temerinu.

Ko kaže da ne postoji :D Ja nikada ne bih kupio auto od bilo koga na riječ. Znači pravimo ugovor. A u ugovoru naravno mora biti ime ili naziv prodavača. Ako mi je prodavač ( uopšte nije bitno da li je to fizičko ili pravno lice ) proda neispravan automobil a to prećuti i prikrije radi se o najobičnijoj prevari. Eto ti osnova za tužbu.

Inače sam uvek imao visoko mišljenje o vojvođanima ali kako u zadnje vreme pratim oglase i gledam automobile - u životu tamo nebi kupio auto jer su teški prevaranti - prava auto mafija! Svaki drugi auto ima šivena i krpljena sedišta a to znači 500.000 km!
A ispoliraniiiiiiiiiii da oslepiš gledajući na placu, motori oprani sonom kiselinom, gume nauljene zejtinom. Uloženo 153 dinara sveukupno.
U svetu se auto komplet proveri, popravi, zameni ulje i filteri, kaiševi ali kod nas? Samo sede i čekaju nekoga da opljačkaju.

Oni najgori traže iljadu evra više samo zato što su oprali auto na brzaka :lol:
Ili oni što su bili u poplavama, odlepljeni tapacirunzi, otpalo nebo, sedišta flekava kao da je slon pišao po njima i na kraju stoji: ZATO JE CENA TA a ista ko i za ostale u oglasu. Jednostavno su se preprodavci osilili kao i svaka kriminalna organizacija.

Sve to treba hapsiti i zatvarati čim se požali neki kupac.

- - - - - - - - - -

U prolupali auto sipaju menjačko ulje i prodaju ga ko novog jer prestane da dimi. Posle 200 km motor potpuno izgori. Ili dodaju aditive a iza coska ti procuri hladnjak, motor prokuva i rikne. Sve su to klasične prevare preprodavca nasta ti on kaze ja kad sam ti prodao radilo je.

Odmah krivična prijava.

Back