AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Iskreno, ne bi mi svejedno kad sam cuo. Pri tom, kolega gde radim je isto taxista u pink udruzenju. Pitao ga i on kaze da je taj slucaj nista sta ljudi rade...
Neko davno rece da najbolji auto je nov auto.

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

svi vlasnici placeva koji prodaju auta od 5-15 godina starosti su uglavnom falsifikatori i prevaranti bez razlike

da nisu odavno bi ugasili firme

Jedino mozda nisu ovi sto uvoze mlade polovnjake do 4 godina starosti .

Traziti auto bez skinute kilometraze na auto placu je kao da trazis nevinu devojku za zenidbu u kupleraju

Poslednja izmena:
pa covek kojem je to jedini auto svakako ne .

Dok covek koji ima uvek po 4-5 auta u dvoristu - svakako da
Ma i ti kojima je jedini, narocito ako vise voze. Moj poznanik je pre nekog vremena prodao Megana 3, Kupio ga je novog, presao 190.000, vratio na 97.000 i prodao. Posto vecinom vozi van grada sve je to izgledalo utegnuto, ma ekstra. Ne znam kako je sredio za servisnu knjizicu, ali moguće na neki od vec opisanih nacina. Svako zeli da brze i bolje proda kola.

svi vlasnici placeva koji prodaju auta od 5-15 godina starosti su uglavnom falsifikatori i prevaranti bez razlike

da nisu odavno bi ugasili firme

Jedino mozda nisu ovi sto uvoze mlade polovnjake do 4 godina starosti .

Traziti auto bez skinute kilometraze na auto placu je kao da trazis nevinu devojku za zenidbu u kupleraju

Ne nisu svi preprodavci nepošteni. A i da jesu tom u dobroj mjeri doprinose kupci. Da neko u oglasu iskreno napiše da je auto prešlo 300 000 km koliko bi ga ljudi zvalo? Jeftino i kvalitetno ne ide zajedno.Ima i dobrih polovnjaka ali oni koštaju. A naš čovjek gleda da uštedi i 20 evra.

Ma i ti kojima je jedini, narocito ako vise voze. Moj poznanik je pre nekog vremena prodao Megana 3, Kupio ga je novog, presao 190.000, vratio na 97.000 i prodao. Posto vecinom vozi van grada sve je to izgledalo utegnuto, ma ekstra. Ne znam kako je sredio za servisnu knjizicu, ali moguće na neki od vec opisanih nacina. Svako zeli da brze i bolje proda kola.

moj nijedan prijatelj i poznanik se nikada nije bavio tim prevarama

Fino drustvo imas . Znaci da nikada ne treba da kupim auto nekog iz Novog Sada :lol: Sve prevaranti

- - - - - - - - - -

Ne nisu svi preprodavci nepošteni. A i da jesu tom u dobroj mjeri doprinose kupci. Da neko u oglasu iskreno napiše da je auto prešlo 300 000 km koliko bi ga ljudi zvalo? Jeftino i kvalitetno ne ide zajedno.Ima i dobrih polovnjaka ali oni koštaju. A naš čovjek gleda da uštedi i 20 evra.

pa svi lopovi imaju opravdanje sto su lopovi ali to ih ne opravdava

I onaj sto opljacka banku se vadi posle da je to uradio zato sto je imao tesko detinjstvo i zato sto nije mogao da nadje normalan posao sa platom preko 150 evra ali to ga ne vadi - ide u zatvor zar ne.

Da budemo jasni , vracanje kilometraze je krivicno delo prevare koje se kod nas ne sankcionise od strane nadleznih vlasti.

To ti je isto ko da uzmes da falsifikujes godiste vozila , da ga podmladis

U Nemackoj ih makar hapse

Ni u Evropskoj uniji, i pored visokih zaprećenih kazni i rigorozne kaznene politike situacija nije ni malo ružičasta. Prevara je široko rasprostranjena a procene o šteti variraju od 5 pa sve do 10 milijardi evra godišnje. Procena nemačke policije je da je na oko 30 procenata polovnih automobila vraćana kilometraža i pored toga što je manipulacija kilometražom na inicijativu nemačkog automobilskog saveza ADAC-a od 17. avgusta 2005. zabranjena dopunama tamošnjeg Zakona o drumskom saobraćaju. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do jedne godine, a ista kazna preti i proizvođačima kompjuterskih programa čiji je cilj izvršenje jednog takvog dela. Od tada je u Nemačkoj zabranjeno i reklamiranje uređaja za manipulisanje pređenom kilometražom u novinama, časopisima i na internetu. Zakon zabranjuje već i samu ponudu vršenja nedozvoljene usluge. Uprkos tome, takvi oglasi i internet sajtovi su i dalje veoma rašireni u praksi.
Koliko je prevara sa brojačem kilometara zapravo raširena pojava, dovoljno govori i jedan takav slučaj koji se dogodio u Bavarskoj. Minhenska policija je u martu 2011. sprovela veliku raciju koja je obuhvatila 150 mehaničarskih radionica i privatnih stanova. Rezultat racije – 26 uhapšenih lica i 300 zaplenjenih vozila. Prilikom te racije otkriven je i BMW koji je ukupno prešao 700.000 kilometara, a zatim prošao kroz tako „uspešno“ podmlađivanje da je na brojaču pokazivao svega 150.000 kilometara. Tako je vrednost ovog automobila sa realnih 5000 evra, posle „korekcije“ kilometraže i „kozmetičkog ulepšavanja“ uvećana na 15.000 evra.

U Svakom slucaju najbolje resenje je da sto veci broj gradjana kupuje nove automobile. Znam da je to sa nasom ekonomskom situacijom tesko ali drugog resenja nema. Kada bi vise nas kupovalo nova vozila, bio bi na trzistu u opticaju kasnije i veci broj polovnjaka kupljenih novih kod nas samim tim bi se smanjio broj prevaranata i prevarenih.

Poslednja izmena:
:ok:
Ovo je tačno kao što je pomorandža okrugla i narandžasta.
Imao sam prilike da vidim kakve su POČETNE cene na aukcijama onih vozila koja su zaista prešle kilometraže do 120.000.
Na Arvalu, takve aukcije obavezno imaju sufix "LOW KM"
Poređenjenja radi, takav Peugetot 308, 2013 godište košta minimum 2.500 evra više nego što se obično kreću cene ovde u Srbiji (6,5-7.000). Minimum

Druga stvar: kupio sam auto od coveka koji vozi najvise po auto putevima, ubacis u petu brzinu i pici... Nema gradske voznje, cimanja, zapusenih dizni i tako redom...autu milina. Kvacilo duze traje, takvi auti su uvek bolji od "gradskih" explatisanih.
Bolje kupiti takav auto i sa predjenih 170000 km nego neki koji nije izasao iz grada sa 80000 km.

pa svi lopovi imaju opravdanje sto su lopovi ali to ih ne opravdava

I onaj sto opljacka banku se vadi posle da je to uradio zato sto je imao tesko detinjstvo i zato sto nije mogao da nadje normalan posao sa platom preko 150 evra ali to ga ne vadi - ide u zatvor zar ne.

Da budemo jasni , vracanje kilometraze je krivicno delo prevare koje se kod nas ne sankcionise od strane nadleznih vlasti.

To ti je isto ko da uzmes da falsifikujes godiste vozila , da ga podmladis

U Nemackoj ih makar hapse

To bez ikakve sumnje jeste prevara i krivično dijelo. Ali je vrlo teško dokazivo. Sem toga kako ti prodavac može garantovati da još prije stavljanja na prodaju u inostranstvu i isporuke u Srbiju ili BiH nije vraćena kilometraža? Ne postoji opravdanje naravno. Ali koliko lud moraš biti da ppovjeruješ da je veliko auto staro preko 10 godina prešlo 150 000 km?

- - - - - - - - - -

:ok:
Ovo je tačno kao što je pomorandža okrugla i narandžasta.
Imao sam prilike da vidim kakve su POČETNE cene na aukcijama onih vozila koja su zaista prešle kilometraže do 120.000.
Na Arvalu, takve aukcije obavezno imaju sufix "LOW KM"
Poređenjenja radi, takav Peugetot 308, 2013 godište košta minimum 2.500 evra više nego što se obično kreću cene ovde u Srbiji (6,5-7.000). Minimum

Naravno. I onda poslije kreće kukanje. Meni je uvijek bilo nejasno da se ljudi više raspituju i informišu kada kupuju mobilni, komp, veš mašinu nego kada uztimaju stambeni kredit ili kupuju auto. Ako ništa plati mehaničaru da ide sa tobom da pogleda auto. Većini je žao da ga plati kao što im je žao da plati advokata kad sklapa ugovor sa bankom.

. Ako ništa plati mehaničaru da ide sa tobom da pogleda auto. Većini je žao da ga plati kao što im je žao da plati advokata kad sklapa ugovor sa bankom.
I sta mehanicar moze da garantuje oko motora?
Moze da iscita greske ali u kakvom je stanju motor ne moze da garantuje jer ne zna ni sam kako je vozen i kad mu je menjano ulje.
Toliko sam puta dosad cuo price mehanicara kako su licno pregledali auto i posle mesec dana nesto rikne pa onda oni ni krivi ni duzni budu gledani kao neko ko je kriv za to.
Dovoljno je otvoriti oci i gledati a onda naculjiti usi i slusati. Trap je najmanji problem jer se to da resiti uglavnom za normalne pare ali motor je ozbiljna stvar i kosta madfa veoma retko ode motor i ja za ovih skoro 14 godina sto na autoplacu gde sam radio a sto iz svojih licnih iskustava imao sam priliku da vidim samo dve generalke i par zamena lezajeva na radilici. Menjaca je bilo x,turbina onako ali ja ta kola nisam svakako uzimnao pa za svo ovo vreme jos nijednu turbinu nisam imao potrebe da radim.
Farbarija je bilo i bice mada ja zaista izbegavam da uzimam kola na kojima mora nesto da se radi osim ako je bas bas dobra cena a vidi se da je auto dobar pa sta bi falilo da ofarbam npr. branik i krilo.
Tako sam pre mesec dana mogao da uzmem bas dobru Alfu 159 2006 gde su se trebali farbati branik,hauba i blatobran jer im se ljustio lak ali sve je bilo u liniji i stajalo kako treba a nije bilo skidano ali sve bih to i progutao da nije postojao i problem sa lezajevima menjaca a cije sam ponasanje od svih trgovaca ja prepoznao jer sam imao takav isti menjac u GP-u i problem s njim pa sam ga radio a ta popravka je kostala 350€ tako da ako ulozim sve to u ovu Alfu gde sam onda ja?
A kupac mora da dobije nov auto bez ijedne greskice.:)

moj nijedan prijatelj i poznanik se nikada nije bavio tim prevarama

Fino drustvo imas . Znaci da nikada ne treba da kupim auto nekog iz Novog Sada :lol: Sve prevaranti
Nije iz Novog Sada. :plez:

U Svakom slucaju najbolje resenje je da sto veci broj gradjana kupuje nove automobile. Znam da je to sa nasom ekonomskom situacijom tesko ali drugog resenja nema. Kada bi vise nas kupovalo nova vozila, bio bi na trzistu u opticaju kasnije i veci broj polovnjaka kupljenih novih kod nas samim tim bi se smanjio broj prevaranata i prevarenih.
Medjutim, ni ti sam ne kupujes nova kola. :mrgreen:

Postoji bitna stvar: vozilo koje je kupljeno novo kod nas u Srbiji... Mislilo se da je to sigurna investicija... Medjutim nije. I tu ima mahinacija raznih i neverovatnih... A o uvozu necu da komentarisem...

Pa ti kupi ganc novi auto sa nula kilometara i 7 godina garancije kod Hyundai-a ili KIA-e

Tu ces nadam se biti srecan

- - - - - - - - - -

Nije iz Novog Sada. :plez:

Medjutim, ni ti sam ne kupujes nova kola. :mrgreen:

pa sledeci auto cu verovatno da kupim nov

Jer mogu da dam 10-15.000e za auto , sve preko toga mi je previse a kad sam kupovao auto 2011 nisam imao nov auto u limuzina segmentu koji bi mi zadovoljavao potrebe za taj novac . Tada je za takav nov trebalo 25-30.000

Sad moze da se prodje i sa 14-15-16

Pa ti kupi ganc novi auto sa nula kilometara i 7 godina garancije kod Hyundai-a ili KIA-e

Tu ces nadam se biti srecan

- - - - - - - - - -

pa sledeci auto cu verovatno da kupim nov

Jer mogu da dam 10-15.000e za auto , sve preko toga mi je previse a kad sam kupovao auto 2011 nisam imao nov auto u limuzina segmentu koji bi mi zadovoljavao potrebe za taj novac . Tada je za takav nov trebalo 25-30.000

Sad moze da se prodje i sa 14-15-16

Meni je u toj grupi ponajbolji novi Renault GrandCoupe

Stekati pare za novu ladu vestu... :)

pametno :ok:

Novo je novo.

evo ti primer jedne moje skole

Kupio brat pre par godina za 300 evra neku polovnu kosilicu john deer . Do sada smo ulozili jos najmanje toliko u njeno odrzavanje. A nova Hondina kosilica samohodna sa 3 godine garancije kosta 500 evra

Sad kad se opet nesto pokvarilo rekao sam ujaku da je baci proda u staro gvozdje sta god hoce.

Kupio sam novu elektricnu za 200 evra, ekstra sa 3 godine garancije.

Poslednja izmena:
Samo sto ce svaki zapadni polovnjak da podere tu Ladu po svemu.
Kako po limariji tako i sa motorom a da ne pricamo o ugodjaju u voznji jer znamo svi kakva je ruska plastika i kvalitet enterijera i ostalih delova.

nece

Ovo je nov auto. I vozi se ko svaki drugi Reno ili Nissan jer su u saradnji sa njima napravili taj auto

Ta tvoja krsina nemacka na dizel pogon ce dva put da se raspadne dok ova Lada da bogu dusu.

Evo ti koliko danas ima na putevima Srbije jos Ladi specijalki starih 40 i vise godina u odlicnom stanju

A jel joj brzine idu u H kad se vozi kao i svaki drugi Reno? :D
U odlicnom stanju?
Gde ti to vidis?
Kod nas toga nema jer se odavno raspalo od rdje.
Seti se Aleka i nove tehnologije i buducnosti ruske autoindustrije kad ono.... ćorak.
Danas ih nema na ulicama jer su se svi raspali.
Tako ce biti i sa ovom Ladom

A jel joj brzine idu u H kad se vozi kao i svaki drugi Reno? :D
U odlicnom stanju?
Gde ti to vidis?
Kod nas toga nema jer se odavno raspalo od rdje.
Seti se Aleka i nove tehnologije i buducnosti ruske autoindustrije kad ono.... ćorak.
Danas ih nema na ulicama jer su se svi raspali.
Tako ce biti i sa ovom Ladom
Znam neke ljude koji i dan danasnji voze te krseve od lade... preko 30 godina... i jos ce ih voziti. Po svim terenima... koji drugi auto ces voziti i cepati bas bi voleo da vidim...
Pri tom, vozim ladu nivu, jest da je krs ali je skoro nepoderiva. Prodje gde pozelim. Ne brinem ako je zagrebem.

Ta prica o Nivi je ista kao i prica o Golfu II koji se kao ne kvare a malo malo su kod majstora.
Bar sam se nagledao tih Nivi kod drugara koji ima servis i malo malo dolaze i to neretko iste jer stalno im nesto crkava i to na malim kilometrazama.
Proci ce ona svuda al kad joj je ispravan diferencijal a koji cesto odlazi.

Ta prica o Nivi je ista kao i prica o Golfu II koji se kao ne kvare a malo malo su kod majstora.
Bar sam se nagledao tih Nivi kod drugara koji ima servis i malo malo dolaze i to neretko iste jer stalno im nesto crkava i to na malim kilometrazama.
Proci ce ona svuda al kad joj je ispravan diferencijal a koji cesto odlazi.
Moze biti ali ja imam nivu 2007-dmo godiste... istina, crklo joj kvacilo do sada zbog gradske voznje kreni stani. Kupljena u salonu sa 0 km. Sad ima oko 50000 i kusur. Gume iste fabricke. Ako racunas sluzbene nive koje se akaju i ako racunas stare nive preko 2o godina koje niko i ne odrzava, onda ok. Po sistemu, nek tera koliko tera. Teraj nivu preko rupetina, vozi neki drugi auto ili terenac preko dzombi pa ces da vidis sta je izdrzljivost.
Udario me autobus od pozadi u branik... Meni nista a njemu pukla maska prednja. A imao sam i golfa 2. Za to vreme extra auto. Nikad manje dizela nisam potrosio a navozao se bas...
Nema toga auta koji se ne kvari... Kvarila se istina retko i cuvena toyota corola xl i mercedes 123 ali mnoooogo manje nego ovi danasnji auti, sa i bez elektronike.

pametno :ok:

Novo je novo.

evo ti primer jedne moje skole

Kupio brat pre par godina za 300 evra neku polovnu kosilicu john deer . Do sada smo ulozili jos najmanje toliko u njeno odrzavanje. A nova Hondina kosilica samohodna sa 3 godine garancije kosta 500 evra

Sad kad se opet nesto pokvarilo rekao sam ujaku da je baci proda u staro gvozdje sta god hoce.

Kupio sam novu elektricnu za 200 evra, ekstra sa 3 godine garancije.
Gledao sam da kupim novu kosilicu za firmu letos ... Sve radnje sam obisao... Od stihla.... pa i na kraju honde u Karadjordjevoj ulici u Bg. Najslabija hondina kosilica nije bila ispod 70000 din. A kretale su se cene do 100 000 din. Za 500 e mozes kupiti vilager kosilicu, koja je shit. :) i koja vibrira ko vibrator ali gradjevinski.... :)

A eto ja sam kupio dvotaktnu kosacicu na pijaci od cigana koji su je doneli iz Nemacke i koristim je 5 godina i za svo to vreme joj je samo pukla sajla gasa koju sam prepravio i opet sve funkcionise besprekorno.
Marka LawnBoy neka leva za koju niko nije cuo al radi bas fino a ja imam oko 600 kvadrata da kosim i to cinim maltene jednom nedeljno jer trava bas raste i tako 5 godina sa osmehom na licu tako da je sveto stvar srece i na sta naleti a ja sam ovu uzeo jer sam dobio fabricko uputstvo za rukovanje,dve bocice neotvorenog dvotaktola i novu rezervnu svecicu sto govori o pedanteriji vlasnika.
Tako je i sa kolima i zato ja kazem da je najbolja kupovina kad se uzme auto koji nije ulickan za prodaju jer po tome vidis kako se prethodni vlsnik odnosio prema njemu.

Na prvi pogled, Fiat Grande punto kao nov, lepa oprema, utegnut, opran sonom kiselinom, lepe felne ali... Hajmo malo da kopamo po fotkama :mrgreen:
Auto HM 021 opaaa Duletove komšije iz NS :lol:
https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/10421321/fiat-grande-punto

486c687ec42b-800x600.jpg

Pogledajte pod haubom kako se vidi, sa leve strane i ispod izolacije požarnog zida - automobil je bio crvene boje :lol:

2d5dad31e9f2-800x600.jpg

Poslednja izmena:

Back