AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Kažem drugar je kupio automobil kome je izgoreo gornji deo volana i otpao u dužini 20 cm je virila samo šipka čelična. Otišao u servis koji se bavi samo time i oni mu nalili ceo taj deo volana, obrusili, ispolirali i volan ko nov. Vidi se da je dodato posle nekog vremena od upotrebe ali se nije raspalo. Da je još presvukao kožom recimo, nikada nebi ni naslutio da se taj volan potpuno dezintegrisao od upotrebe i vremena. Ne pronalazim ništa na internetu slično da bih zalepio ovde. U pitanju je ona penasta kao guma.

Kažem drugar je kupio automobil kome je izgoreo gornji deo volana i otpao u dužini 20 cm je virila samo šipka čelična. Otišao u servis koji se bavi samo time i oni mu nalili ceo taj deo volana, obrusili, ispolirali i volan ko nov. Vidi se da je dodato posle nekog vremena od upotrebe ali se nije raspalo. Da je još presvukao kožom recimo, nikada nebi ni naslutio da se taj volan potpuno dezintegrisao od upotrebe i vremena. Ne pronalazim ništa na internetu slično da bih zalepio ovde. U pitanju je ona penasta kao guma.
A pa to moze ali ne na postojeci vec onda skidaju sve i liju nov volan u kalup to sam ti rekao da se radi ali jedno na drugo da vezu da se ne vidi to ne moze

mario sad izmislja da bi ispalo kao da on nesto zna.
Zna se sta je farbanja koznih volana a sta je raspadnuti gumeni volan.
Poliranje volana ne postoji jer zna se sta je poliranje a volan se ne polira.
Ima firma u Sapcu koja radi livenje volana i treba da se odnese stari volan i oni ga naliju tj skinu sve sa njega do zice i onda stavljaju u kalup i dobije se volan kao nov. Samo to bas i nije jeftina investicija jer kosta 6000-7000 dinara i jednostavnije je da se kupi drugi volan koji moze da kosta od 20 pa navise eura. Verovali ili ne za X3 volan kosta po 300-350€ sto je totalno neisplativo s obzirom na danasnju zaradu.
Eto moj poslednji X3 je imao malecke sitne pukotinice na kozi i drugar kom sam prodao je izrazio zelju da se presvuce.Ja ga odgovarao jer nije bio los volan ali on je navalio i onda sam ga odneo kod tapetara i za 60€ je uradio sa 4 dela gde su bokovi bili sa rupicama a gornji i donji deo gladak.
Volan sad nije kao originalni ali to je bila zelja kupca a ima toliko radova i radova koji nisu u fabrickoj izvedbi i jednostavno neki ljudei vola da imaju drugaciji volan pa ga presvlace u alkantaru ili cak menjaju oblik volana.
Ima toga na fejsbuku poprilicno i kace slike svojih radova.

Ma postojeći volan, nalije komad neke hemije koju kasnije obradi. Vidi se posle nekog vremena da je tu dodat ceo komad. Nek ti dule objasni on prodaje spaljene automobile iz italije. Ako sme normalno a ja mogu da tražim fotografiju tog volana ako još uvek ima taj auto. Ovo je bilo nešto džabe ovde u beogradu ne slušajte ovog duleta on se u sve ugrađuje verovatno i samom sebi.

Taj posteni i savesni gradjanin je opet okacio laznjak koji ne podrzava ono sto je izjavio.
Hajde da se kladimo da ne rade to sto si ti napisao tj da je falilo 20 cm obloge volana i da su nakalemili i da se nista nije videlo!
Ovde vrse sitne popravke a sve im se svodi na kozu i oblaganje volana kozom.
Nazovi pa ces se uveriti.

Pa napisao sam da se nije videlo kada je tek zakrpljeno (ofarbano u crno) a kasnije je progledalo i video se naliveni deo od nekih 15-20 cm. Da se razumemo ja sam bio oduševljen da se i to radi. Tražio sam dodatne fotografije od drugara pa ćemo da vidimo ako u međuvremenu nije zamenio vozilo ili volan. Znam da mi je pominjao da bi uzeo drugi.

Vrlo je jednostavno, auto do 200.000 km mora da izgleda kao nov unutra, kao da je sada izašao iz salona, bez ijedne ogrebotinice na komandnoj tabli, bez jednog končića da viri iz sedišta ili tapacirunga. Volan isto treba da bude kao nov ali da ima onaj sjaj od upotrebe jer je ipak 200 tkm. Spolja treba da izgleda ODLIČNO kao nov a da nije ceo farban ako je bio dobar vozač možda krilo i branik.
Ispod auta ne sme da bude prskan smolom znači klješta moraju da budu zarđala površinski i ostatak trapa a ne crno.
Ako je crno odma znaš da je krš.

U prostoru motora treba da bude prašnjavo ali da nije masno nigde, da ne curi ulje.

Felne cele neizlupane, gume normalno potrošene.

Ako ispunjava sve ove uslove, pozoveš majstora da pregleda auto.

Back