Autizam u porastu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@tema Mislim da unošenje raznih preparata koji bi kao trebalo da pomognu naprave neki kuršlus u toku formiranja ploda. Da pojednostavim, sada trudnice sa pregleda dolaze kući sa kesom prenatala, vitamina, folnih kiselina i slično a to nije bila praksa prije dvadesetak godina. Lično sam iznijela dvije trudnoće da nisam popila ni aspirin.

@openbox nemoj , nemoj molim te sa nesuvislim postovima i teorijama , imaš onamo alternativa medicina pa tamo protežiraj tvoje teorije
slobodno otvori i temu sko želiš za benefit od konzumacije sirovog mesa ,ili šta god da je
nema pp, ovde ti javno kažem
eno ti i forum _opusti se, možeš da trolaš do sto jedan i nazad

Vidis da ovi iz Batuta pricaju da te institucije ne vode tacan broj,zarazenih i umrlih posle operacije.Znaci da postoji velika mogucnost,da je to veci procenat,
imaju sve podatke , kao i u svim naučnim krugovima , sakupljeni podaci se klasificiraju i obrađuju , kako bi se izvukla najbolja moguća rešenja , u slučaju ponovne pojave istih slulajeva
nauka , pa i medicinska je fluidna , i nema nikakve potrebe da nekome podnosi izveštaje za svoja ispitivanja ili sakupljenih podataka,
za pacijente je bitno da dobiju adekvatan tretman
insistiranje na javno prezentiranje, je samo retorika, kojom se izražava lično nezadovoljstvo zbog nekog sporadičnog slučaja , a oko procentualnoj zastupljenosti za vreme i post operativnog zahvata, samo kao primer je operacija slepog creva
smrtnost nakon operacije slepog creva (apendektomije) je generalno vrlo niska, posebno u modernim zdravstvenim sistemima. Međutim, tačan procenat zavisi od specifičnih okolnosti:
  1. _Standardna apendektomija(bez komplikacija, u ranim fazama akutnog apendicitisa):
    • Stopa smrtnosti je manja od 0,1% kod zdravih ljudi bez pridruženih bolesti.
  2. _Komplikovani slučajevi(perforacija, peritonitis, ili odložena dijagnoza):
    • Smrtnost može biti veća, ali obično ne prelazi 1-2%, čak ni kod komplikacija, uz pravilno lečenje.
  3. _Neobjašnjivi uzrok smrtiposle apendektomije:
    • U savremenoj medicini, slučajevi smrti bez vidljivog uzroka su ekstremno retki, ali mogu se desiti zbog:
      • Neidentifikovanih srčanih problema (kao što je iznenadni srčani zastoj).
      • Tromboembolije (krvni ugrušci koji uzrokuju plućnu emboliju).
      • Sepsa (šok zbog infekcije) u neprepoznatim komplikacijama.
u celini, bez ozbiljnih faktora rizika, smrtnost bez očiglednog uzroka nakon operacije slepog creva praktično je ispod 0,05%.

sigurno ste čuli za reč " idiopatski" , ti bi bilo ivako nešto
reč "idiopatski" potiče iz grčkog jezika: idios (sopstveni, poseban) i pathos (patnja, bolest). U medicini se koristi za označavanje stanja ili bolesti _nepoznatog uzroka_
kada se kaže da je neka bolest i_diopatska_, to znači da nije moguće jasno odrediti uzrok njenog nastanka, uprkos dijagnostičkim ispitivanjima. umesto toga, bolest se opisuje i leči na osnovu simptoma i kliničke slike

imaju sve podatke , kao i u svim naučnim krugovima , sakupljeni podaci se klasificiraju i obrađuju , kako bi se izvukla najbolja moguća rešenja , u slučaju ponovne pojave istih slulajeva
nauka , pa i medicinska je fluidna , i nema nikakve potrebe da nekome podnosi izveštaje za svoja ispitivanja ili sakupljenih podataka,
za pacijente je bitno da dobiju adekvatan tretman
insistiranje na javno prezentiranje, je samo retorika, kojom se izražava lično nezadovoljstvo zbog nekog sporadičnog slučaja , a oko procentualnoj zastupljenosti za vreme i post operativnog zahvata, samo kao primer je operacija slepog creva
smrtnost nakon operacije slepog creva (apendektomije) je generalno vrlo niska, posebno u modernim zdravstvenim sistemima. Međutim, tačan procenat zavisi od specifičnih okolnosti:
  1. _Standardna apendektomija(bez komplikacija, u ranim fazama akutnog apendicitisa):
    • Stopa smrtnosti je manja od 0,1% kod zdravih ljudi bez pridruženih bolesti.
  2. _Komplikovani slučajevi(perforacija, peritonitis, ili odložena dijagnoza):
    • Smrtnost može biti veća, ali obično ne prelazi 1-2%, čak ni kod komplikacija, uz pravilno lečenje.
  3. _Neobjašnjivi uzrok smrtiposle apendektomije:
    • U savremenoj medicini, slučajevi smrti bez vidljivog uzroka su ekstremno retki, ali mogu se desiti zbog:
      • Neidentifikovanih srčanih problema (kao što je iznenadni srčani zastoj).
      • Tromboembolije (krvni ugrušci koji uzrokuju plućnu emboliju).
      • Sepsa (šok zbog infekcije) u neprepoznatim komplikacijama.
u celini, bez ozbiljnih faktora rizika, smrtnost bez očiglednog uzroka nakon operacije slepog creva praktično je ispod 0,05%.
Ma napisi mi to u brojkama,pa mi dokazi da to nije mnogo.Ja sam pokazao da godisnje posle laksih operacija umre 775 bolesnika.Jel' to malo.{a 7 je mnogo da umre od operacije slepog creva u danasnje vreme.

Ma napisi mi to u brojkama,pa mi dokazi da to nije mnogo.Ja sam pokazao da godisnje posle laksih operacija umre 775 bolesnika.Jel' to malo.{a 7 je mnogo da umre od operacije slepog creva u danasnje vreme.
konkretne brojke su različite za svaku godinu , nikad nije isti broj operativnih zahvata
zato su tu procenti
msm da je , samo kao primer , kod operacije slepog creva , na 100,000 jedan je smrtni slučaj bez vidljivog uzroka

konkretne brojke su različite za svaku godinu , nikad nije isti broj operativnih zahvata
zato su tu procenti
msm da je , samo kao primer , kod operacije slepog creva , na 100,000 jedan je smrtni slučaj bez vidljivog uzroka
Kod mene u okolini vise od 5 slucajeva sepse,za 2 meseca,troje umrlo,a dvoje se jedva izvuklo.I tebi je to malo.Ne pisi gluposti.

Kod mene u okolini vise od 5 slucajeva sepse,za 2 meseca,troje umrlo,a dvoje se jedva izvuklo.I tebi je to malo.Ne pisi gluposti.
za ove dve i po decenije ordiniranja nijedan pacijent nije imao nikakvih problema , sli nijedan pi nijednom osnovu
kako samo kod tebe i kod teletabisa veći broj slučajeva
nešto tu ne štima
i ne, ne pišem gluposti , to su fakti, stigmatizacija, zbog ličnog gubitka ili čuo sam od onog što je čuo ne može da prođe brojke su egzaktne
a i po zakonu, svaki preminuli u medicinskoj ustanovi podleže autopsiji , i tačno se zna ko je zbog i od čega preminuo
dve drugo su špekulacije

za ove dve i po decenije ordiniranja nijedan pacijent nije imao nikakvih problema , sli nijedan pi nijednom osnovu
kako samo kod tebe i kod teletabisa veći broj slučajeva
nešto tu ne štima
i ne, ne pišem gluposti , to su fakti, stigmatizacija, zbog ličnog gubitka ili čuo sam od onog što je čuo ne može da prođe brojke su egzaktne
a i po zakonu, svaki preminuli u medicinskoj ustanovi podleže autopsiji , i tačno se zna ko je zbog i od čega preminuo
dve drugo su špekulacije
Ovde je svaki drugi dobio,bar neku bakteriju u ranama,ako nije veci problem.Vi se i ne druxite sa ljudima,pa i ne znate nista o tome.

Ne zanimaju me dokumentarci o ishrani, jer ja mogu tebi da posaljem isto dugacak dokumentarac koji govori nesto suprotno , reci mi argumente iz dokumentarca pa mozemo da raspravimo.
Plus vrlo je tesko biti siguran i vrsiti naucne eksperimente oko ishrani , jer ne mozes da pratis ljude godinama i da znas sta tacno unose , zato je nauka o treningu mnogo bolja , jer odmah moze da se izmeri i snaga i kondicija i ne moze da se isfolira.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back