Audi

Nešto ga "merkam" u zadnje vreme, godišta oko '98.-'99.
Mislim, dizeli su nešto skuplji, 1.9TDI mi se čini "poslab" za toliki auto, za 2.5TDI mi rekoše da počne gubiti kompresiju na oko 250.000km itd... A svi su podosta prešli.
A i volim benzince šestake.
Ima li ga ko, kakvi su utisci, koliko im prelaze motori, pošto je servis, šta im crkava?
Poz.

toliko o cuvenoj audijevoj kvaliteti
pa 300000 prelazi svaki punto 1 pod uslovom da ne ostane bez ulja
a nije ga neophodno ni nesto mijenjati
ja nisam mijenjao 2 godine zaboravio bio
mislio da sam promijenio kad ono se upalila lampica
ja na pumpu dospem kad ono i dalje svijetli
kad ja pogleda naljepnicu a ono ulje nije mijenjano 2 godine:))))
ulje se svo razvodnilo bilo :lol:
trenutno ima 300hiljada i ide kao zmaj
nikakvih dimova i ide odlicno uzbrdo
promijenjena 2 volana i dva para siceva
pa kazu ne valja fiat a audiji svi bljuju dimove sto plave, sto crne:)
narocito su loshi ovi stariji audi 80 sto bi rekli seljaci jaje:)
ovi novi su isto krshevi cuo sam dosta tih 2.4 sa nekim metalnim zvukovima
i raznim dimovima:)
kupi neki normalan auto sta ce ti takve krshine:)

bezzimeni, rekla kazala je za taj audi a6. Taj motor moze prodji duplo vise od tog punta malog, s kojim nemas ni desetinu stvari kao sto imas sa audijem a6, i preci duplo vise od punta sa jednim puntom u gepeku i jednim da ga vuce sa podignutom rucnom.

pa sve sto je rentabilno i pouzdano:)
a davati toliko novaca za matoru drtinu iz proshlog vijeka je za mene odraz inteligencije...sta reci o jednom narodu koji u 21-om vijeku daje bilo kakav novac da bi vozio golfa dvicu:)
sva pricha o jednom jadnom narodu se tu zavrshava:(

bezzimeni, rekla kazala je za taj audi a6. Taj motor moze prodji duplo vise od tog punta malog, s kojim nemas ni desetinu stvari kao sto imas sa audijem a6, i preci duplo vise od punta sa jednim puntom u gepeku i jednim da ga vuce sa podignutom rucnom.

alo ti fiat bravo sa cetvoro vrata tishu mishu:))))

pa sve sto je rentabilno i pouzdano:)
a davati toliko novaca za matoru drtinu iz proshlog vijeka je za mene odraz inteligencije...sta reci o jednom narodu koji u 21-om vijeku daje bilo kakav novac da bi vozio golfa dvicu:)
sva pricha o jednom jadnom narodu se tu zavrshava:(

da imas $ pre bi kupio 10 godina starog audi a6 sa svom opremom i 180ks na naftu ili punta starogg 3-4 godine?

da se vratimo na temu....po cemu je punto bolji od audi a6?

p.s. snimio sam samo da je fiat, nisam ni obracao paznju...matematika me uzela pod svoje. :D

ma svaka chast!
nije niko reko da je bolji nego da je nenormalno kupovati tako stare, izdrndane automobile i pritom ih placati puno para.
jel ti sad sta jasnije?

Зашто мислиш да је 1,9ТДИ слаб? Ја имам А4 1,9ТДИ и баш мислим да је ок снага за наше путеве и потребе, а мотор је квалитетан и издржљив... са бензинцима имам само једно лоше искуство, а то је ОГРОМНА потршња... ако ти то не представља проблем онда препоручујем неки 3,2 ;)

1.9TDI se skoz ok za A4.
Za A6 je ipak, mislim, preslab.
Potrošnja se rešava plinom.
Preko 2500ccm je preskupa registracija za tako stare automobile (da imam para za novi CLS500, ne bih razmišljao koliko košta registracija).

toliko o cuvenoj audijevoj kvaliteti
pa 300000 prelazi svaki punto 1 pod uslovom da ne ostane bez ulja
a nije ga neophodno ni nesto mijenjati
ja nisam mijenjao 2 godine zaboravio bio
mislio da sam promijenio kad ono se upalila lampica
ja na pumpu dospem kad ono i dalje svijetli
kad ja pogleda naljepnicu a ono ulje nije mijenjano 2 godine:))))
ulje se svo razvodnilo bilo :lol:
trenutno ima 300hiljada i ide kao zmaj
nikakvih dimova i ide odlicno uzbrdo
promijenjena 2 volana i dva para siceva
pa kazu ne valja fiat a audiji svi bljuju dimove sto plave, sto crne:)
narocito su loshi ovi stariji audi 80 sto bi rekli seljaci jaje:)
ovi novi su isto krshevi cuo sam dosta tih 2.4 sa nekim metalnim zvukovima
i raznim dimovima:)
kupi neki normalan auto sta ce ti takve krshine:)

Uz stotku C3 i narocito C4 po misljenju mnogih najbolji Audi ikada, prakticno neunistiv

Na jednom drugom mestu se povela slicna rasprava Fiat vs Audi (konkretno Stilo 2002/3/4 ili A4 1998/9) i jedni recenicu cu uvek pamtiti i rado citirati:

Kad je o kvalitetu rec, dovoljno je reci da postoji mnogo vise razvaljenih Stila iz 2003. nego Audija iz 1998.

Poslednja izmena:
pa ne kupiti toliko velik motor
ta drtina ide kao kao neki normalan auto sa 1600 ili 1800 kubika
.

Pa, danas jednom A6 2,4 uz Zlatiibor nisam mogao "opepeliti". A vozim lakši italijanski auto sa 136KS. Ipak je obrtni moment bitan. Doduše, učinilo mi se da je na nizbrdici "bacio" malo sivog dima iz auspuha, što je čudno obzirom da je na plin. Zato i postavljam pitanja.

Uz stotku C3 i narocito C4 po misljenju mnogih najbolji Audi ikada, prakticno neunistiv

Na jednom drugom mestu se povela slicna rasprava Fiat vs Audi (konkretno Stilo 2002/3/4 ili A4 1989/9) i jedni recenicu cu uvek pamtiti i rado citirati:

sta ce nekome auto koji je neunishtiv?
pa nismo na kubi?
auto se vozi par godina i shutne.
a pogotovo dvosjed audi 80
ocesh da kazesh da je u redu kupovati takvo smece u koje se prdilo dvaes godina i koje smrdi?
i sve to jos platiti 3000 evra?
decko pa ti nisi normalan.
ali vidim ja da sa srpchitjima nema shale uzivajte u nagazenim starudijama kad volite..cao:)

Samo da te citiram...

pa to je auto za drndanje sta je cudno
vozi ga cijela familija i upao mi je jednom u rijeku:)
pukao sam ga u stijenu
par puta je sletio sa puta a i 2 puta je prevrtan
imam ja i normalan:lol:
a fiat bash ne zna napraviti sic:lol:
a i mijenjam to zato da ga lakshe mogu prodati
i barem nisu uprdjeni nego poderani:))))

Pa eto, imam i ja 2 skromna autića :).
Ovaj bi mi bio treći :)
Nešto mi se sviđa dizajn, pa k'o velim, još jedan neće biti previše.
A i nisam imao nikad Audi, pa da probam malo...

Imao sam prilike da vozim dosta Audija, i vozio sam ih sa uživanjem, Što se šestaka benzinca tiče, radi se o sasvim pouzdanom i dobrom motoru. Nisu baš kao čuveni petaci, ali u skladu sa modernom politikom automobilskih proizvođača (koja je aktuelna već 10-ak godina) da se više ne isplati praviti kvalitet, oni su sasvim OK. Održavanje nije skupo i ne moraš ga terati u Porsche. Benzinci V6 2,4 baziraju na motorima 2,6 i 2,8 koji su išli u C4 i koji su preležali dečije bolesti, tako da je 2,4 već dobro rešen motor.
Ja bih ga kupio sutra da je quattro i da nema ovoliko lopova koji su se nameračili na Audije.
Što se tiče poređenja sa Puntom i uopšte sa Fiatom :hahaha: :hahaha: :hahaha: .

Back