Audi

Sta kazete na novi A4?
9070829.003.1M.jpg

Mnogo dobro izgleda, a sigurno jos bolje ide.

Dopada mi se.

Sada vozim A4, stariji od ovog na slici, ali, opet sam zadovoljan :)

nešto razmišljam...
Audi, VW, Seat...sve je to da kažemo - isto... Zašto ne bi prekrstili topic u recimo VW-Audi-Seat... Kladim se da bi ovo tada bio najjači topic, s obzirom na to koliko se u ovoj zemlji poštuje VW

Људи... где у БГу купити делове? Где сервисирати? Треба да средим овај А4, да му заменим комплет каишеве и зупчасти и филтере и сет квачила и да ресетујем боард итд итд... ГДЕ?

И имам још једно питање... вадио сам седиште синоћ и морао да откачим каблић од аирбага и сад када сам вратио седиште, прикопчао каблић, на табли ми сија лампица ѕа аитбаг... јел' то само зато што сам га искључивао и може се решити дијагностиком, или је проблем ипак дубље природе :)

Par preporuka:

1. Miki u Kotežu na Zrenjaninskom putu
Jeste da u servisu sve liči na treći svetski rat, ali Miki je bio i ostao doktor za Audije. Ulica je Pakračka, ali bolji orijentir je jedna ulica levo pre Škoda centra iz pravca Beograda. 064/1111-677

2. Jaša u Učiteljskom naselju
Zvanično se zove Auto servis Marinović i dolaze vozila VW i Audi novijih generacija. Sasvim ok. Marčanska 3 (ulica kojom se trole spuštaju iz Učiteljskog naselja u Zage Malivuk). 011/4894454

3. Draško u Zemun Polju
Nikad nisam bio kod njega, ali sam od ljudi čuo samo najbolje o njemu. Navodno doktor za elektriku. 011/3756418

U principu spoljasnje razlike medju njima i nema, osim sto je vecina Super 90 imala ove odbojnike na branicima. Super 90 je bio model prevashodno namenjen izvozu i to na trziste Severne Amerike. Nudio se i u karavan verziji, koja se kao i kod VW zvala Variant. Audi Super 90 je imao mnogo bolju opremu nego modeli Audi 60, 75 i 80 i to je glavna razlika. Modeli su dobijali oznake po snazi motora, s tim sto je kod Audija 60 to malo zaokruzeno sa 55 KS na 60.
Inace prvi model se jednostavno zvao samo Audi, jer je to tada bio jedini model u ponudi (VW je preuzeo Auto Union 1964 od Mercedesa). Kasnije mu je u narodu dodeljena oznaka 72 (zbog 72 KS), pa je do dana danasnjeg u sirim krugovima ostao upamcen kao Audi 72. Fabricka oznaka je bila F103.
Pravili su se kao limuzine sa dvoje i cetvoro vrata i kao karavan sa troje vrata.

Audi_Super_90_F103_1_8_7025_big-1.jpg

60variant-1.jpg

super90_1-1.jpg

Nešto ga "merkam" u zadnje vreme, godišta oko '98.-'99.
Mislim, dizeli su nešto skuplji, 1.9TDI mi se čini "poslab" za toliki auto, za 2.5TDI mi rekoše da počne gubiti kompresiju na oko 250.000km itd... A svi su podosta prešli.
A i volim benzince šestake.
Ima li ga ko, kakvi su utisci, koliko im prelaze motori, pošto je servis, šta im crkava?
Poz.

Back