AU pair in USA

Ima dosta agencija preko kojih se ide koja je najbolja?Ja sam zainteresovana ali sam cula da ih se dosta vrati sa losim iskustvom da li je to tacno?Da li je dobro znanje jezika neophodno?

Da. Ima dosta dobrih agencija. Ja ti preporucujem agenciju Ayusa iz Beograda. :ok:

Desavaju se dobra i losa iskustva.Tako je i u zivotu...pa ni au pair nije med i mleko, imat ces i dobre i lose dane...a mnogo toga je iskljucivo do tebe koliko si spremna da se transformises, prihvatis sredinu, novi i drukciji nacin zivota i koliko se uspevas prilagoditi uslovima. A sve to da bi tebi bilo bolje! I naravno, veliki je dobrobit kada biras porodicu da ne srljas, nego da razmotris svaku mogucnost i spojis se sa onima koji ti najbolje odgovaraju.

Dobro znanje jezika nije neophodno, ali je veliki plus ako znas! sto bolje znas, bolje za tebe i lakse ces proci. Vecina nas je bila pocetnik s engleskim, osnovno znanje da se mozes sporazumeti. A kada dodjes u usa, vrlo brzo ces cvrkutati a da neces ni primetiti :)

Puno srece ti zelim! dobrodosla u club au pairki :klap:

Ima dosta agencija preko kojih se ide koja je najbolja?Ja sam zainteresovana ali sam cula da ih se dosta vrati sa losim iskustvom da li je to tacno?Da li je dobro znanje jezika neophodno?

uzmi endzi malo citaj unazad pa sto ti ne bude jasno mi cemo raschivijat...iskustava ima raznih...kako ce ti biti ovdje zavisi od puno faktora medju njima je 50%sreca a 50% tvoja psihicka snaga da sebe ubijedis da ti je super.da meditiras da ti je odlicno i da ne moze biti bolje...
ne ,dobro znanje jezika nije neophodno ali je svakako olaksica tebi ako se mozes solidno sporazumjeti sa okolinom...Sve agencije su Ok.to ti je sve ista pashta.

Sta se radi u Sijetlu?:)

Nishta novo sestro pa to ti je. Ima novo da sam se skinula sa bootcampa, i da sam se ponovo pochela buciti, pa sam ti krenula u teretanu. Od nedavno sam krenula trchati, i stigla sam do 5 milja dnevno i to brzinom od 5 na sat. Doslo je do toga da mi je to jedina preokupacija, plashim se prolupacu. A ovo shto sam upravo izjavila je dokaz da se u mom zivotu ochajnichki i pod hitno neshto mora desiti jerbo cu postat' isfrustrirana (a pazi kao vec nisam hahahah) I tako. Sve u svemu nije mi loshe, 'fala bogu pa nema nishta ruzno da se desilo.... osim par plikova na noznim prsticima koji bole kao prst u oko... (kad hoce mala hardcore pa eto joj ga na :confused:) A vi kako te? :cmok:

Nishta novo sestro pa to ti je. Ima novo da sam se skinula sa bootcampa, i da sam se ponovo pochela buciti, pa sam ti krenula u teretanu. Od nedavno sam krenula trchati, i stigla sam do 5 milja dnevno i to brzinom od 5 na sat. Doslo je do toga da mi je to jedina preokupacija, plashim se prolupacu. A ovo shto sam upravo izjavila je dokaz da se u mom zivotu ochajnichki i pod hitno neshto mora desiti jerbo cu postat' isfrustrirana (a pazi kao vec nisam hahahah) I tako. Sve u svemu nije mi loshe, 'fala bogu pa nema nishta ruzno da se desilo.... osim par plikova na noznim prsticima koji bole kao prst u oko... (kad hoce mala hardcore pa eto joj ga na :confused:) A vi kako te? :cmok:

joj draga kako ti zavidim!5 milja!o bogo moj!e to je meni Mince science fiction...a buchim se i ja nije da se ne buchim i jedem ko da ce smak svijeta, ko da mi je 29 novembar poslednji dan:(
Nema nista novo ni kod nas..pomalo se izadje vikendom,proseta,preko nedjelje se cuchi kuci.Bukirala sam ljetovanje al to sam ti se sigurno vec ishfalila toliko pricam o tome u nedostatku drugih novosti.. vidi....ma sad mi dodje ko da sam vec bila tamo;)
Plikovi ce da prodju kroz nedjelju dana daj sebi malo pauze ja sam bila zaradila neke noseci neke new fenci shoes..

Dobrodoslica novim clanovima!
Ej ja sad idem malo od teme, ali me interesuje jel zna ko kad se salje novac za Srbiju koji je najbolji nacin za to? Hvaja :)

pa najbolji je Jale da posaljes po nekome ko ide za Srbiju:) jer ce svugdje drugo da te oderu sa provizijom,Danica je slala njenima platila ona proviziju platili oni pri podizanju novaca:eek:...mada neko mi je pricao preko PayPal-a moze nesto free al nijesam vise sigurna davno je bilo..

Ja kada sam slala preko western uniona, za $900 su mi skinuli $50, kada sam slala preko racuna skinuli su mi manje, isto tako kada su meni slali iz Srbije isto preko racuna, mozda su skinuli $20.Zavisi koja je cifra u pitanju....

Dobrodoslica novim clanovima!
Ej ja sad idem malo od teme, ali me interesuje jel zna ko kad se salje novac za Srbiju koji je najbolji nacin za to? Hvaja :)

Ma vidi vidi, ko to ima viska para??? Mora da dobro odradjujes te prekovremene...
Salji preko svog racuna, banka naplacuje istu cijenu usluge bez obzira koliko nula saljes. Western naplacuje zavisno od visine cifre.
Ja imam otvoren racun u Chase, platila sam 40$ kad sam slala pare, ali mislim da su oni malo poskupi. Mozda ostali uzimaju manje. Priupitaj u "svojoj" banci koliko oni naplacuju transfer pa svrljni ovdje, bas me interesuje.

Kakva je situacija kad se ode u ambasadu traziti viza?

Sto traze?

Imal odbijonica?

Ja sam boravio u USA kod rodbine 4 mjeseca a viza mi je bila na 6 mjeseci tj.vratio se ranije 2.mjeseca,dali je to plus ili minus?

Pozz

Sto traze?

Imal odbijonica?

Ja sam boravio u USA kod rodbine 4 mjeseca a viza mi je bila na 6 mjeseci tj.vratio se ranije 2.mjeseca,dali je to plus ili minus?

Pozz

Situacija je sledeca, odes u ambasadu sa svim neophodnim dokumentima, a to su ti
papiri koje dobijes od agencije kad budes prihvacen od strane neke porodice i papiri koji dokazuju da si vezan za svoju zemlju, tj da imas razloga da se vratis, npr potvrda da si student koji relativno redovno polaze ispite ili potvrda da si u radnom odnosu, onda da imas neku imovinu ti ili tvoji roditelji, potvrda o primanjima roditelja itd itd..da ti spisak agencija sta ti je sve neophodno... Kao i za svaku vizu ima i odbijanja, ali nista nije bezrazlozno, u sustini znas i sam dal ima razloga da te odbiju ili ne... A to sto si se vratio ranije mislim da nema nikakve veze, bitno je da ispostujes vizu...
Eto tako i ja da pametujem malo posto vidim da nik nista ne pise, aj ziveli :super:

Sto traze?

Imal odbijonica?

Pozz

Ako nije plus,onda je u svakom slucaju nije minus jer si ispostovao vizu.
Da te odbiju uvek postoju sansa,mada ti kao neko ko vec ima americku vizu u pasosu imas vece sanse da dobijes vizu od nekog drugog ko aplicira po prvi put.

Ja imam i Britansku studentsku vizu u pasosu,mislim da ce sve biti ok...

Ja sam inace iz Sarajeva i jedina agencija je www.bhvedu.com.

Dali netko ima iskustva sa ovom agencijom?

Cao!
Imam ja iskustva.Fini su s tobom i sve to ali ne podlijezi njihovom pritisku da izaberes sto prije porodicu.Ja kada sam birala porodice i rekla ne mnogim porodicama zvali su me nekoliko put na dan.Sa mnom su bili fini ali mnogo djevojaka se zale da znaju biti grubi.Ali ako trbas njihovu pomoc dok si u Americi zaboravi na to....
Puno srece

Pozdrav svima, evo mene opet
jos sam u staroj porodici al se nisma javljala dugo pa cu eto opet o mom iskustvu
skupila ja hrabrost i razgovarala sa host mamom kako nesto nije uredu i kako se ona promenila, evo vec mesec dana, i ona meni pocne da se dere i kaze mi da sam ja samo radnik ukuci i da decu ne treba da ucim i da samo treba da slusam i da idalje pricam gde i idem i tako, i jos mi se smeje u lice i pita me gde su mi prijatelji
e to je vec bilo previse:otkacio::otkacio::otkacio::otkacio:
i posle mozda pola sata po razgovoru ona sve OK, super prema meni, cak je i sve bolje u kuci al ja ne prelazim preko onih njenih grubih reci, inace ja sam mirna osoba i ne zameram se al sam i ja morala da upadnem u svadju kad ona vice, mogu i ja
i moja LCC nece da mi pomogne
i moram da pohvalim moju AYUSA - Beograd agenciju koja me je zvala i koja mi pokusava pomoci, zvali su vise koordinatore od ove moje i navodno ce resiti
samo moram da budem strpljiva
dal ja imam pravo da trazim porodicu, il ce oni da mi dodele, jer sam ja razumela agenciju da ce mi oni naci bolju porodicu
ovi moji su sad tako fini da mi ih je zao, al mi svi govore da oni to rade da bi me samo zadrzali:thumbdown:
veliko poz
i pazljivo birajte porodice
kako kazu Dva puta meri jednom seci!!:ok:

Back