AU pair in USA

j sma otisle preko hrvatske agencije koja ima pretstavnistvo u crnoj gori
culturalcare au pair se ozve
pa najbitnije je to,da su neki normalni ljudi.meni su se masu gluposti desavale ali pgg kad ih pogledam koso znaju sta misli,isto tako porodica plati nesto preko 2500$ za vas,i ako djevojka odluci da ode od njih onda za sledecu plate isto toliko,zato im se ne isplati da mijenjaju mnogo Au paire
ev npr.meni se par puta desilo da otvorim vrata od sobe u sred noci i nadjem Host taticu ispred vrata,prisluskuje valjda sto radim,jednom sam pocela da vristim kad sam vidjela u mraku neku osobu pred mojim vratima...ali eto zajebavam ih kako stignem:)))
isto tako mislim niko iz agencije ne kaze da ce definitivno svakoj od vas soba biti u podrumu kuce,jos za nijednu djevojku neznam da joj je soba na gornjem novi u kuce.mozda ih ima ali ja koga god da pitam soba mu je u podrumu....ja sam se zaprapastila kad sam dosla zbog toga
uglavnom je kod njih svoh podrum jako sredjen i uredjen,uglavnom prostor gdje se djeca igraju ali podrum je podrum
pitajte ih u kom dijelu kuce se nalazi vasa soba pa cete cudi odgovor
zahtijevaju svi oni light celaning ali to je ako sredjivanje kuhinje i to...
eto npr ja sam cijelu prvu godinu cistila sama svu kucu od 100 kvadrata pa nikome nista,htjela sam poci od njih ali su mi rekli"ako tako napravis maci cemo te sa programa i poslati kuci".....drugu godinu su nasli servis da im cisti kucu

meni nije nikakav problem da radim light houseworks itd. da skuvam ponekad, ili da pomognem host mami kad nesto radi,i naravno da vodim racuna da ako boravim u nekoj prostoriji ostavim je u predjasnjem stanju , ali da im ja cistim kucerine njihove kompletno necu pa taman nek me skinu s programa i nek se vratim.poslacu ti za moj t-mobile paket poruku na private da ne smaram ljude ovdje.

Ma salim se ja za podrume :) To je Jelena fora izgleda da se ti ne mesas gore sa njima nego opet nekako da te distanciraju jer hoce kao privatnost svoju sta znam, to mi je jedino objasnjenje, ali eto kazes da su sredjeni podrumi. Meni je samo bitno da imam interneta da mogu da komuniciram sa svojima i prijateljima..

da znam,imas net ne brini i to da chatas po cio dan:).
pa neznam zasto smo smjesteni u podrum ali eto...njima neka ide na dusu,meni bi bilo zao necije dijete staviti u podrum

sto se tice izlazaka to se moras sa njima dogovoriti i pitati ih hoce li ti dati auto,do kad mozes....to je vec stvar koju moras pitati porodicu
tu je sve individualno

meni nije nikakav problem da radim light houseworks itd. da skuvam ponekad, ili da pomognem host mami kad nesto radi,i naravno da vodim racuna da ako boravim u nekoj prostoriji ostavim je u predjasnjem stanju , ali da im ja cistim kucerine njihove kompletno necu pa taman nek me skinu s programa i nek se vratim.poslacu ti za moj t-mobile paket poruku na private da ne smaram ljude ovdje.
To se i ja mislim ok je da pomognes jer zivis tamo, mislim i u svojoj kuci cistis, ali ono da im ja budem cleaning lady nema sanse, i to cemo u ugovor staviti Elekta :)

pa eto...sto ces ,svi oni imaju svoja pravila ali ne pristaj na nicem sto ne zelis,jer samo sebi gore pravis
mnogi npr traze da peres robu za sve njih,ne samo za djecu...
nekako najbolje je postaviti se na nacin,ja sam tu da odradim moj posao a ono izvan posla je moja privatna stvar.
ja imam momka ovdje i host mami sam rekla a tatici ne,medjutim vidim da mu je ona rekla....i pita me dje sam bila,sto sam radila.i ja sam mu samo odgovorila;"nisam uzela tvoj auto i nije bilo moje radno vrijeme,nisam radila nista sepcijalno ili u najmanju ruku nista sto bi tebe trebalo zanimati"od tada me nikad nije pitao nista
najbolje je biti malo drzak,da stvore neku sliku da se ne dajes tako lako,da ne mogu da te zajebavaju

jer ovdje ako nekome ucinis uslugu nece ti reci hvala nego ce traziti jos

To se i ja mislim ok je da pomognes jer zivis tamo, mislim i u svojoj kuci cistis, ali ono da im ja budem cleaning lady nema sanse, i to cemo u ugovor staviti Elekta :)

U PRAVU SI TO SAVJETUJEM SVIM DJEVOJKAMA
RECI SAMO da zelis da budes dio porodice ali da cistis nema sanse
ja da nijesu ovi uzeli servis da im cisti,nebih ostala ovdje vec bih se vratila kuci pa i da su me skinuli sa programa nebih marila

evo moji su ok...evo po 2-3 mejla na dan mi salju....poslali su mi slike sobe gde cu ja biti...ok je...imam radio i cd plejer...tv je u dnevnoj sobi ...i nije mi neka frka zbog toga...
drugo ..sto se tice kompjutera,rekli su mi da mogu da ga koristim koliko hocu i kad hocu...inace on je u radnoj sobi moje host mame...inace poslali mi slike svake sobe i prostorije ponaosob i kuce spolja...
a ta radna soba ,uh....sta da vam kazem kad su mi rekli da ima smao oko 600-700 knjiga?!zamalo da padnem sa stolice kad su mi rekli...
ali strava je jer obozavam da citam...
a soba mi je na drugom spratu ,odmah do detetove,koristim sa njima kupatilo,sto mi ni ne smeta...nisam rodjena u palati...hehehehehe
i da imam samo svoj dzip...oni ce mi posebno davati pare za benzin...mogu da idem gde,kad i gde hocu...nemam neka ogranicenja,ali bas i necu da preterujem...
dobra stvar je sto host mama radi od kuce...tako da nisam sama sa maleckim...i imam obavezu da je vozim na posao 2-3 nedeljno posto zena ne voli da vozi?!
ali ok je...
da kucnem u drvo normalni su..bar ovako...inace koliko je mali svet...porodicni prijatelji mog kuma zive pola sata od ovih i oni su mi rekli da su ok...da su se malo raspitali...
tako da ne brinem...
pozdrav devojke....

i da sto se tice light housework...samo imam da radim za detetom i csitim za njim jer imaju clean servis koji dolazi 2-3 nedeljno...
ali kuvacu sa host mamom,tj pomagacu joj u kuhinji...
nije mi problem...ni to...

i da sto se tice light housework...samo imam da radim za detetom i csitim za njim jer imaju clean servis koji dolazi 2-3 nedeljno...
ali kuvacu sa host mamom,tj pomagacu joj u kuhinji...
nije mi problem...ni to...

meni se ne svidja sto nemas kupatilo posebno.ni ja nijesam rodjena u palati al to nije mjesec ili dva nego si god dana u tudjoj kuci.ok za konekciju iz mamine sobe al ako ona radi od kuce visice ti vazdan u toj radnoj sobi.i TV, stvarno, pa evo kod nas pa televizor se moze naci za 50e,svako ga moze priustiti pa mi je to nejasno, al mozda te paze i nece da se ozracis dok gledas tv iz kreveta:-D:-D

meni se ne svidja sto nemas kupatilo posebno.ni ja nijesam rodjena u palati al to nije mjesec ili dva nego si god dana u tudjoj kuci.ok za konekciju iz mamine sobe al ako ona radi od kuce visice ti vazdan u toj radnoj sobi.i TV, stvarno, pa evo kod nas pa televizor se moze naci za 50e,svako ga moze priustiti pa mi je to nejasno, al mozda te paze i nece da se ozracis dok gledas tv iz kreveta:-D:-D
I posle sam ja trebala biti pravnica a gledaj koliko si mana nasla u startu
:lol::lol::lol:

ma sto se tice kupatila,tv i net-a,veruj mi ,kakvi su mi se sve javljali do sad i ova porodica i ona ranije iz Virginia...su najnormalije...
oni su suvo zlato za ove od ranije...
a i videcemo vremenom sta ce biti i kako ce biti...
i jeste da sam navikla da iz kreveta gladam tv,jer ga imam u sobi...
ali nije mi frka...
tv je najmanja moguca sitnica...
bolja mi je komunikacija sa njima nego gledanje tv...
oni su Indijci,ali slave i americke praznike,tipa Bozic,Uskrs,4.juli,Noc vestica...i posto su se odusevili kad sam im pricala o praznicima i obicajima kod nas...rekli su mi da cemo proslavljati i njih...
liberalni su,bez nekih ogranicenja,predrasdua i slicnih stvari...
oboje su kulturni,obrazovani,vidi se i kad pricamo telefonom,svaki dan me zovu i plus mejlovi...
bar se nadam da sam u pravu...

Cula sam da su debeli, ja cu moju host porodicu da organizujem da vezba svako vece :) Nego Jelana, izvini ako sam indiskretna, taj tvoj frajer jel Amer ili tamo neki nas? Kakvi su momci?

hahahah nijesi indiskretna,ne brini meni nista ne smeta kad me neko pita
momak je nas,iz Dubrovnika.
nekako ovi ameri su mi odvratni i bojim se od njih,opet ovo je tudjina a mi smo same i nekako mi je neko nas bolji.razumjece bolje nego neki amer
isto tako mislim da ameri nemaju mnogo srca,kod njh se sve mjeri dolarima,a kod nas je opet prijateljstv,veza nesto sveto:)
nacija je mijesana,ima mnogo Mexicanaca.ali ima zgodnih
mada meni nijesu zgodni kao nasi momci,nemaju "to nesto"sto nas narod ima:)
ameri su debeli,mada vecinom u juznom dijelu,a ima i extremno mrsavih

ma sto se tice kupatila,tv i net-a,veruj mi ,kakvi su mi se sve javljali do sad i ova porodica i ona ranije iz Virginia...su najnormalije...
oni su suvo zlato za ove od ranije...
a i videcemo vremenom sta ce biti i kako ce biti...
i jeste da sam navikla da iz kreveta gladam tv,jer ga imam u sobi...
ali nije mi frka...
tv je najmanja moguca sitnica...
bolja mi je komunikacija sa njima nego gledanje tv...
oni su Indijci,ali slave i americke praznike,tipa Bozic,Uskrs,4.juli,Noc vestica...i posto su se odusevili kad sam im pricala o praznicima i obicajima kod nas...rekli su mi da cemo proslavljati i njih...
liberalni su,bez nekih ogranicenja,predrasdua i slicnih stvari...
oboje su kulturni,obrazovani,vidi se i kad pricamo telefonom,svaki dan me zovu i plus mejlovi...
bar se nadam da sam u pravu...

e bas ovo milion puta zelim reci za jezik
nekako vidjecete same kako cete odjednom poceti da ga pricate i da mislite cak na engleski
mnogo mnogo mnogo ga je lakse nauciti kad ste ovdje

idem da pokupim maloga iz skole...pozz

nastavak...
bar se nadam da sam u pravu da je najvaznije da mi komuniciramo,da me tretiraju kao punopravnog clana porodice,nego tamo neko gledanje tv...
ja sam slobodna da svako vece od 5 popodne kad ne radim ,mogu da idem u radnu sobu i da budem i do ujutru kad pocnem da cuvam maleckog...niko me nece uznemiravati...
ipak mi je to vaznije,da mogu da sa njima i sednem da popijemo kafu i da pricamo o svemu...takodje posto imaju i bazen iza kuce,cim krene prolece prave rostilj i zovu svoje prijatelje i drustvo tu sam da se druzim i ja sa njima...idem sa njima na sve proslave,partije i slicno...
skoro svakog vikenda ,ili noi prave partije ili idu u kantri klub ili kod prijatelja...vode me svuda sa njima...
rekli su mi da njima ne treba rob,kuvar,cistac,niti ce me oni zvati nanny ni aupair...vec big sister maleckog i njihov dobri prijatelj...
to mi je garancija...tako da i ne zelim da gledam tv,ipak zbog ucenja o novoj kulturi i jeziku dolazim...a za mene je mnogo vaznije sve to...em su Indijci,em su u USA...pa gde cete lepse...

kazite mi ako gresim...

JO84 nadam se da ce sve tako i biti i zelim sve najbolje!

evo mali je skinuo nekoj djevojcici suknju u skoli pa ce mozda da ga suspenduju..debil!!!
eh da nisam vam rekla ovo
vasa nedjeljna plata(po najmanjoj radnoj satnici u USA)iznosi 157$ nedjeljno
sto znaci 157x4=628$ mjesecno
kada sam ja dosla bilo je 140$nedjeljno ,odnosno 560$ mjesecno
presjednik Bush najavio je povecanje najmanje radne vage u usa sto znaci da od jula 2008.vasa nedjeljna plata ce iznositi neke 20$ vise oko 180$ nedjeljno,odnosno oko 720$ mjesecno
od jula 2009 povecava se za jos oko 20$ i bice oko 200$ nedjeljno,odnosno 800$ mjesecno
eto tako da vam javim to sto treba da znate posto vjerujem da ovu informaciju nemate

Back