ajde, meni je nekako i ok (tj. mogu razumjeti) sto kupis sredstva za ciscenje svog kupatila i prasak za svoju robu.zivim sama valjda zato.ajde i gorivo kad koristis auto za svoje potrebe,ni ovdje mi ga niko drugi ne sipa.al da je PLACAM gorivo kad vozim djecu u skolu i na aktivnosti to mi je potpuno nenormalno i nepojmljivo.cura sa ovog chata (soygirl) kaze da je porodica bila super,ali da je gorivo placala ona...
a nebi trebala to kupovati.ako se ne sjecas sto Au pair znaci.Au Pair znaci "svi jednaki"ja tu ne vidim jednakost.
i to nije zakonom dozvoljeno,i za Au paire ima zakon propisan ovdje
pa evo ti logika,ti izadjes iz kuce napunis gorivo za sebe,i vratis se kuci i imas pola rezervoara,i onda ti mama trazi da podjes i povedes djecu nedje.ti ih povedes i oni ti ne daju pare za to gorivo....
sto se tice telefona ovdje je struja drugacija i trebao bi ti adaper
isto tako imas telefone sa karticama i one da platis poslije jednog kruga od mjesec dana,tipa postpaid.
a mislim da to nece funkcionisati jer ovi sa karticama,ti zapravo nemas gsm karticu nego kod na telefon,kupis telefon i taj se kod aktivira.i onda kupujes kartice i dopunjavas,to je kao kod nas ali nema gsm kartice.
ovo ti je neisplativo..ja sam jednom probala i trosilo je kao ludo,pa sam uzela T mobile i sama placam racun
mozes ponijeti telefon i uzeti T mobile pretplatu ali opet ti dodje na isto
a meni npr racun izadje 39 $ 5 brojeva da zovem koliko hocu(neograniceno)slobodne noci poslije 9 ,slobodni razgovori vikendom(sve free) i uzme 400 poruka,one kostaju 3.99$,i nesto malo taksi i nekih glupisti i dodje oko 53$
isto tako.neznam dali znate da npr vase pozive kuci sami placate,meni niko to u agenciju nije pominjao.posto mislim kad neko kaze"dzeparac"i "daju ti sve"zna se na cem misli.a zapravo oni dobiju mnogo vise jer nasa mjesecna plata je koliko neka babysitter dobije za nedjelju.....bila je prica" sve ti je placeno" a nije nista zapravo
isto tako da samo kazem da kao AU Pair drugu god ne mozete da putujete izvan USA.