AU pair in USA

Jos jedno pitanjce posto vidim da si upucena :) Ti sastanci devojaka, gde se odrzavaju,tu negde u tvom gradu gde si ti ili kako? Ako je negde dalje jel sama placas taj put do tamo? Sta recimo ako tada ne mozes da odes jer ti je radno vreme ili moras na cas ili sta znam, koliko smemo da imamo izostanaka?:)

Jos jedno pitanjce posto vidim da si upucena :) Ti sastanci devojaka, gde se odrzavaju,tu negde u tvom gradu gde si ti ili kako? Ako je negde dalje jel sama placas taj put do tamo? Sta recimo ako tada ne mozes da odes jer ti je radno vreme ili moras na cas ili sta znam, koliko smemo da imamo izostanaka?:)

za jednu godinu od 12 sastanaka mozes 2 da propustis.
sastanke organizuje LCC zavisi kako se dogovorite,moze biti na bazen,u njenoj kuci i traju po 1 sat.ponekad je izvan grada i porodica ti moze dati auto ali i ne mora.u jednoj grupi uglavnom ima po 10 Au paira koji zive blizu tebe ili neki manji gradic do tebe
evo npr meni nikad ne daju auto.nidje da odem.bunila sam se ali sam onda zvala LCC i rekla joj ali ona je rekla da je to u rukama porodice i da ako ne zele da ti ih daju za tvoje potrebe onda ne daju.na srecu imam momka pa dodje za mene...a ako je np sastanak dalje uvjek zamolim neku djevojku iz grupe da me pokupi
npr za skolu i Au pair sastanke mi nikad nijesu pravili probleme,a soping i ostalo odradim dok cekam djecu na neki trening ili tako nesto.
uglavnom put na sastanke Au Pair-a placa porodica,to jeste gas kao i za skolu
Mada neke porodice ni to ne zele da daju..nego i to placas sama
porodica ne smije da ti da radno vrijeme kada imas sastanak Au paira,LCC obavijesti porodicu i tebe(putem e maila) da ce sastanak biti odrzan na tom i tom mjestu u to i to vrijeme,uglavnom je nedjeljom kad si slobodna..u slucaju da se preko potrebna porodici trazi da oni zovnu LCC i obavijeste je da ne mozes doci
isto tako mozes da se ne nadas mobilnom telefonu,neke porodice ni to ne daju..moji meni nijesu dali ali sam kupila sama i sama placam racune..ali nikako im ne dozvoljavam da me zovnu na moj br,kad odem sa djecom uzmem njihov"Au pair" telefon i zovem ih ako mi trebaju,nikad nisam nikoga zvala sa toga telefona..jer bi vidjeli br na kraju mjsesca
i ako ti daju telefon brojace ti minute koliko si pricala..sve to dodje na kraju mjesecnog racuna

izvinite ja sam razumjela da je ESL(englis as second language) besplatan, i da mozemo uzeti pored toga nest drugo za onih 500$ koje imamo od porodice.jeli to tako ili sam ja to nesto po svom ukopcala?dali se ako uzmemo samo ako ESL broje krediti?

ej pa ja evo danas krecem na te besplatne casove..samo to ides zbog sebe cisto bez ikakve diplome ili neceg slicnog..a mozes da uzmes bilo koji kurs sa tim kreditima ali moras da polazes ESL test i citanje..da se uvere da mozes da pratis nastavu..
inace danas sam radila taj test na koledzu i nije tesko uopste..ali ja ga nisam ocekivala i sta sam znala znala sam..tj.moram ponovo da ga radim jer jedan deo nisam uradila zadovoljavajuce i ne mogu da krenem na zeljeni kurs..treba da ponovim za dve nedelje..
taj ESL deo testa se opet sastoji iz dva dela jedan je poznavanje gramatike drugi je poznavanje tj razumevanje jezika..i rezultati iz oba dela treba da budu u nivou 029..sto znaci da i na jednom i na drugom testu imas preko 90 bodova(max je 120,ali onda si nivo faxa a od 90-104 racunaju da si na nivou srednje skole)ja sam na jednomm imala 98 a na drugom 83 tako da sam na nivou osnovca..hehe..ali ne sekiram se sto sam ispala glupson sledeci put ce biti bolje..e da ne znam da li je to neko univerzalno bodovanje ili vazi samo za taj koledz..ali verovatno je priblizno..
pozZ

ajde, meni je nekako i ok (tj. mogu razumjeti) sto kupis sredstva za ciscenje svog kupatila i prasak za svoju robu.zivim sama valjda zato.ajde i gorivo kad koristis auto za svoje potrebe,ni ovdje mi ga niko drugi ne sipa.al da je PLACAM gorivo kad vozim djecu u skolu i na aktivnosti to mi je potpuno nenormalno i nepojmljivo.cura sa ovog chata (soygirl) kaze da je porodica bila super,ali da je gorivo placala ona...

jos nesto,sigurno je glupo ali mi li mozemo ponijeti svoj mobilni pa tamo ubaciti karticu njihovu, mislim jel isti sistem kao kod nas,samo da punjac ima prikljucak za tu njihovu struju..?:confused:

ej pa ja evo danas krecem na te besplatne casove..samo to ides zbog sebe cisto bez ikakve diplome ili neceg slicnog..a mozes da uzmes bilo koji kurs sa tim kreditima ali moras da polazes ESL test i citanje..da se uvere da mozes da pratis nastavu..
inace danas sam radila taj test na koledzu i nije tesko uopste..ali ja ga nisam ocekivala i sta sam znala znala sam..tj.moram ponovo da ga radim jer jedan deo nisam uradila zadovoljavajuce i ne mogu da krenem na zeljeni kurs..treba da ponovim za dve nedelje..
taj ESL deo testa se opet sastoji iz dva dela jedan je poznavanje gramatike drugi je poznavanje tj razumevanje jezika..i rezultati iz oba dela treba da budu u nivou 029..sto znaci da i na jednom i na drugom testu imas preko 90 bodova(max je 120,ali onda si nivo faxa a od 90-104 racunaju da si na nivou srednje skole)ja sam na jednomm imala 98 a na drugom 83 tako da sam na nivou osnovca..hehe..ali ne sekiram se sto sam ispala glupson sledeci put ce biti bolje..e da ne znam da li je to neko univerzalno bodovanje ili vazi samo za taj koledz..ali verovatno je priblizno..
pozZ
e neznam,vjerovatno je to noncredit class

ajde, meni je nekako i ok (tj. mogu razumjeti) sto kupis sredstva za ciscenje svog kupatila i prasak za svoju robu.zivim sama valjda zato.ajde i gorivo kad koristis auto za svoje potrebe,ni ovdje mi ga niko drugi ne sipa.al da je PLACAM gorivo kad vozim djecu u skolu i na aktivnosti to mi je potpuno nenormalno i nepojmljivo.cura sa ovog chata (soygirl) kaze da je porodica bila super,ali da je gorivo placala ona...

a nebi trebala to kupovati.ako se ne sjecas sto Au pair znaci.Au Pair znaci "svi jednaki"ja tu ne vidim jednakost.
i to nije zakonom dozvoljeno,i za Au paire ima zakon propisan ovdje
pa evo ti logika,ti izadjes iz kuce napunis gorivo za sebe,i vratis se kuci i imas pola rezervoara,i onda ti mama trazi da podjes i povedes djecu nedje.ti ih povedes i oni ti ne daju pare za to gorivo....

sto se tice telefona ovdje je struja drugacija i trebao bi ti adaper
isto tako imas telefone sa karticama i one da platis poslije jednog kruga od mjesec dana,tipa postpaid.
a mislim da to nece funkcionisati jer ovi sa karticama,ti zapravo nemas gsm karticu nego kod na telefon,kupis telefon i taj se kod aktivira.i onda kupujes kartice i dopunjavas,to je kao kod nas ali nema gsm kartice.
ovo ti je neisplativo..ja sam jednom probala i trosilo je kao ludo,pa sam uzela T mobile i sama placam racun
mozes ponijeti telefon i uzeti T mobile pretplatu ali opet ti dodje na isto
a meni npr racun izadje 39 $ 5 brojeva da zovem koliko hocu(neograniceno)slobodne noci poslije 9 ,slobodni razgovori vikendom(sve free) i uzme 400 poruka,one kostaju 3.99$,i nesto malo taksi i nekih glupisti i dodje oko 53$
isto tako.neznam dali znate da npr vase pozive kuci sami placate,meni niko to u agenciju nije pominjao.posto mislim kad neko kaze"dzeparac"i "daju ti sve"zna se na cem misli.a zapravo oni dobiju mnogo vise jer nasa mjesecna plata je koliko neka babysitter dobije za nedjelju.....bila je prica" sve ti je placeno" a nije nista zapravo
isto tako da samo kazem da kao AU Pair drugu god ne mozete da putujete izvan USA.

ja isto koristim t-mobile i isto sam postpaid.isto imam 5 gratis brojeva,imam sve free vikendom i kupujem sms paket od 300poruka 4.5E.Ali nijesam znala da mogu to tamo koristiti??:confused:molim te napisi jos ponesto..i hvala ti puno!

A cekaj, recimo ti kad sklapas ugovor sa porodicom pre nego sto odes tamo, jer mozes ti lepo da trazis da se sve napise to lepo, ko placa ovo ko placa ono....itd :)

naravno da mozes!!
mislim pitaj ih kad budete pricali na telefon ili kad budete razmijenjivali mailove
kamo srece da su mnoge pitale....
tvoje je pravo da to pitas
ja nisam nista pitala jer je meni ova menadzerka kod nas ispricala sve i svasta,a ispostavilo se da je samo par stvari tacno

Jelena preko koje agencije si ti otisla...mada mislim da to nije toliko bitno..mislim da u sustini ne moze tamo da te ceka ne znam sta, naravno da ce svi pricati preko telefona ili maila kako je sve lepo savrseno itd, kada bi makar pola od toga ostvarili bilo bi super. Ja bi ono samo da nadjem neke normalne ljude da nisu neki ludaci i da koliko toliko postuju dogovor koji imamo i da me ne teraju da mnogo cistim po kuci :)

ja isto koristim t-mobile i isto sam postpaid.isto imam 5 gratis brojeva,imam sve free vikendom i kupujem sms paket od 300poruka 4.5E.Ali nijesam znala da mogu to tamo koristiti??:confused:molim te napisi jos ponesto..i hvala ti puno!

to ne mozes koristiti ali mozes ponijeti taj telefon ovamo,poci u t mobile predstavnistvo i reci da si iz Srbije i da si imala tamo T mobile i da si koristila njihov servis,sigurno postoji nacin da uzmes samo karticu i samo ubacis u taj telefon.mada desi se da uzmes njihov servis a cesto nude i telefone besplatno
ako zelite zvati odavde vase u srbiji najbolji sajt vam je www.zaptel.com
ja sma probala masu drugih ali nista nijesu valjali,sa karticom sa "zapetl" od 10$ mozete pricati 100 minuta na fixnom telefonu,samo vam treba checking account da bi platili,pa vam porodica moze uzeto dok vi ne otvorite racun u banci,vjerujte mi ovo je najbolji sajt za kartice sa internacionalnim pozivima
koliko placas ti kod nas taj T Mobile servis jer se mislim koji da uzmem kad se vratim?koliko te ispane sve to???

Jelena preko koje agencije si ti otisla...mada mislim da to nije toliko bitno..mislim da u sustini ne moze tamo da te ceka ne znam sta, naravno da ce svi pricati preko telefona ili maila kako je sve lepo savrseno itd, kada bi makar pola od toga ostvarili bilo bi super. Ja bi ono samo da nadjem neke normalne ljude da nisu neki ludaci i da koliko toliko postuju dogovor koji imamo i da me ne teraju da mnogo cistim po kuci :)

j sma otisle preko hrvatske agencije koja ima pretstavnistvo u crnoj gori
culturalcare au pair se ozve
pa najbitnije je to,da su neki normalni ljudi.meni su se masu gluposti desavale ali pgg kad ih pogledam koso znaju sta misli,isto tako porodica plati nesto preko 2500$ za vas,i ako djevojka odluci da ode od njih onda za sledecu plate isto toliko,zato im se ne isplati da mijenjaju mnogo Au paire
ev npr.meni se par puta desilo da otvorim vrata od sobe u sred noci i nadjem Host taticu ispred vrata,prisluskuje valjda sto radim,jednom sam pocela da vristim kad sam vidjela u mraku neku osobu pred mojim vratima...ali eto zajebavam ih kako stignem:)))
isto tako mislim niko iz agencije ne kaze da ce definitivno svakoj od vas soba biti u podrumu kuce,jos za nijednu djevojku neznam da joj je soba na gornjem novi u kuce.mozda ih ima ali ja koga god da pitam soba mu je u podrumu....ja sam se zaprapastila kad sam dosla zbog toga
uglavnom je kod njih svoh podrum jako sredjen i uredjen,uglavnom prostor gdje se djeca igraju ali podrum je podrum
pitajte ih u kom dijelu kuce se nalazi vasa soba pa cete cudi odgovor
zahtijevaju svi oni light celaning ali to je ako sredjivanje kuhinje i to...
eto npr ja sam cijelu prvu godinu cistila sama svu kucu od 100 kvadrata pa nikome nista,htjela sam poci od njih ali su mi rekli"ako tako napravis maci cemo te sa programa i poslati kuci".....drugu godinu su nasli servis da im cisti kucu

moja jasminka mi cemo morati sve to fino u ugovoru navesti,ja cu ove "moje" sve dobro ispitati da ne bude posle da vozim djecu u skolu i na treninge o svome trosku!

porodice se jos nijesu javljale, danas me ova cura iz agencije zvala da mi kaze , ovo ce vas nasmijati, da je 'nedje ispala' na putu za ameriku kopija pasosa, pa da joj je moram hitno poslati i 8 (osam) fotografija pasoske velicine.kopiju sam uredno prilozila dje li je ispala ne znam otprilike nedje na sred okeana:) a za slike mi nije ,neka je ziva i zdrava pominjala da trebaju uopste jer bih ja to na vrijeme zavrsila, i ne bi bilo nikakve frke.

takodje kad sam iz podgorice dosla u beograd na 1 dan jer radim,da bih prilozila dokumentaciju,ona kaze:a kopija diplome dje ti je? ja gledam kao tele jer sam sve fino zapisala sta mi je rekla a to pominjala nije.pa eto sve priupitajte po dvaput nije zgoreg.ja od tada sve je po 2-3 puta pitam,pa sam je posle opet zvala da provjerim za dimenziju fotografija da ne bude da posaljem pasosku velicinu nasu a ona mi kaze sad treba 5puta5 salji opet..

Koliko kosta tamo neki prosecan laptop? Sto se tice interneta pretpostavljam da je to nesto sto svaka kuca ima, jel ti daju da koristis nako free, ili ti traze neku nadoknadu za to? Puno pitanja od mene :)

slobodno pitaj sve sto pozelis
prosjecan lap top je nekih 400$ zavisi ima raznih snizenja
oni ti svi obezbijede free internet,jer kod njih nema sati nego uplatis za mjesec dana i koristis neograniceno...tako da im tu nikakav trosak ne pravis
kod njih internet ne ide preko telefona vec imaju wireless sistem,ako mi vjerujes nijesam ni pitala sto je to:D
definitivno ti za internet ne traze nista,mobilni telefon neki daju,neki ne
fixni daju da koristis definitivno svi:lol:

Kad kazes podrum meni odmah padaju na pamet one scene iz filmova kad muce ljude po podrumima:shock::roll::lol:

ma ne muci niko nikoga..ali u podrumu je mjesto za Au paira
neznam..npr ovi moji imaju gostinjsku sobu gore i prazna je a mene nijesu ponudili da idem gore da spavam
mozda ima neka AU Pair da joj je soba na gornjem novou kuce...ali ja jos takvu nijesam srela
uglavnom su podrumi uredjeni,ne brini

A joj pa i ja sam se slikala danas 8 fotografija ali nase pasoske velicina, pfff, i mene uzasno nerviraju Elekta jer su tako neozbiljni sve po tri puta moram da zovem da pitam i sve ja njih jurim umesto oni da budu azurni ne znam..

Ma salim se ja za podrume :) To je Jelena fora izgleda da se ti ne mesas gore sa njima nego opet nekako da te distanciraju jer hoce kao privatnost svoju sta znam, to mi je jedino objasnjenje, ali eto kazes da su sredjeni podrumi. Meni je samo bitno da imam interneta da mogu da komuniciram sa svojima i prijateljima..

Back