AU pair in USA

HEJ Florrie! Jel si i dalje aktivna? Treba mi tvoja pomoc? Zapravo dobro bi mi dosla pomoc devojaka koje su menjale porodice, trebaju mi saveti! Pa ako mozete da mi se javite u privatnoj poruci ili napiste nesto ovde. :) Ili ako neka devojka zavrsava program u nekoj dobroj porodici da me preporuci! ;) Inace moja porodica je zadovoljna sa mnom ali ja nisam sa njima. Mnogoo radim devojke mnogoo, 3 dece, ni slucajno! Ali ajde to, nego porodica je bas bas zahtevna, imam jos milion obaveza pored troje malih slatkih indijanaca!
Inace Sanja, ja sam apsolvent i dobila sam vizu. S tim sto sam ja poslednji ispit dala u septembru. A vizu trazila u martu. Vidi ako mozes da izvadis neki dokument da radis negde moze da ti dodatno pomogne, i spremi dobru pricu zasto moras da se vratis u Srbiju da bih ubedila. Drzim ti palceve! :)

Ti si ozbiljan apsolvent, a ja sam neozbiljan :zcepanje: Posavetovala sam se na više strana, izvadiću potvrdu iz firme u kojoj radim, mada sam ja kao htela da idem na kartu kao student sam jel'te... :zper: Sve u svemu sutra ćemo zakazati intervju, pa mi držite figeee :worth: Plus mi malo pre stigla i avionska kartaaaa, mojoj sreći nema kraja :super: Javljam se kad bude bilo nešto konkretno!
Inače ja ti ne mogu biti trenutno od pomoći odavde, baš bezveze što ti je tako ispalo, ali realno gde i prihvati to sa troje dece?! :eek: Ja ako sam nešto znala u vezi ovog programa, je da neću četu dece :hahaha: Pozdrav draga, i želim ti puno srećeeee, pa piši kad ugrabiš vremena :bye:

Curke hvala vam puno na čestitkama :) i eto Stela nam se napokon pridružila, govorila sam joj za ovaj forum i kako može sve dileme podijeliti sa vama, te da više glava bolje razmišlja od jedne same :D:zcepanje:
Cijeli proces u ambasadi je trajao oko 2h (čekanje najviše od svega). Ostala sam iznenađena najviše za taj engleski, al drugo su bila sve normalna pitanja + malo detaljnije na nekim djelovima tipa: 1. da li poznaješ obitelj? (pa ja njemu odgovorila da da, a on kao stvarno ih poznaješ? ja opet: pa da. on: osobno ih poznaješ? i onda kontam da se nismo skužili pa mu odg.: ma samo preko Skype-a... hahaha), 2. da li studiraš? (ja rekla da sam zamrznula godinu i da imam još jednu do diplome, on: kada?, ja: prošlu godinu, on: i šta si radila od tada do sada? ja: radila sam ljeti - pomagala roditeljima, on: a po zimi? ja: ništa, on: kako ništa? ja: ništa, odmarala, on: cijelu si zimu gledala tv? ja: da (i smijem se), on: zašto?, ja: jer sam lijena (i već sam se malo jače smijala hihihi)). I on se samnom na kratko nasmijao, počeo tipkati u komp i nakon min-dve mi rekao da je viza odobrena :P:P Eto vam najdetaljniji opis intervjua za vizu hahaha. Još sam naravno nadodala da će mi Au Pair program pomoći u mojoj daljnjoj karijeri i školovonju, naučit ću bolje engleski, cultural exchange itd. :) Samo se malo bolje pripremite od mene, ja stvarno nisam očekivala da će me pitati da li sam cijelu zimu gledala tv :zcepanje:

Jovana - ubrzo krećemooo :) uzbuđena? Ja jesam, ali mislim da ću bit još više tek pred sam polazak, sad mi još to nekako daleko izgleda hehe.
Sanja - super za večericu, nadam se da je dobro prošlo sa tatom :) I ovo je strašno što te traže da sada ispite riješavaš? Ima kakvih novosti u vezi toga? :confused:

Cure, još sam vas htjela pitati da li ste i vi imale uz plaćanje agencije da nadoplatite i dodatna osiguranja (kod nas je A. 130 i B. 215 eura = 345 eu za oba osiguranja ili pojedinčno, ne moramo oba) i ako da da li ste ih nadoplatile?
+ onaj izlet po NYC na orijentacijskim danima od $70? Mislim, bit ću jako blizu grada, ali opet nekako mislim da bi mogla ići na taj izlet sa ostalim curama sa orijentacije? Imate i vi tako i što ste napravile u vezi toga?

Pozz :)

Cao curke,
ja sam nova na ovom forumu. Trenutno cekam i nadam se na match,ali vec mesec dana sto mi je profil objavljen a samo jedna me porodica kontaktirala. Pricali smo par puta na skajpu, i sad nista. Bas me brine zasto me nisu kontaktirale vise porodica, zasto samo jedna? Nemam pojma sta se desava. Molim vas recite mi nesto.
Hvala unapred

Sanja srecnoooooooooo:) javljaj nam se!!
Nlove pisem ti privatnu!!
Crvenkapice sve je to sreca, a i mozda postoji jos nesto kod nje sto im je zasmetalo!!
Ess ja sam jako uzbudjena i hvata me blaga trema ma sva osecanja su se izmesala:)) kod tebe? hahhhahahahhaha "gledala TV", kakv lik, znaci da su kod vas bas opusteni! Sto se tice placanja kod nas je to uracunato sve u pocetnu cenu programa, a taj izlet placamo tamo ali je negde oko $40, tako su bar pricale devojke koje su otisle!
Pozdrav devojke i drago mi je sto smo bar malo opet ozivele forum(mnogo je lakse kad delimo savete jedna drugoj)!!!

Pozz Sanja
Znam da su moju drugaricu odbili za vizu zato sto joj je ostao samo diplomski i gledali su joj index :(
nadam se da ces uspeti da sredis to nekako... srecno

Hvala crvenkapice! :) Treba meni dosta do diplomskog tako da zbog toga ne brinem, brinem zbog toga što u skorije vreme nije dat nijedan ispit :confused:
Ali izdaće mi iz firme potvrdu, pa idem na tu kartu, a index cu priložiti pa neka ga gledaju baš ako hoće!

Curke hvala vam puno na čestitkama :) i eto Stela nam se napokon pridružila, govorila sam joj za ovaj forum i kako može sve dileme podijeliti sa vama, te da više glava bolje razmišlja od jedne same :D:zcepanje:
Cijeli proces u ambasadi je trajao oko 2h (čekanje najviše od svega). Ostala sam iznenađena najviše za taj engleski, al drugo su bila sve normalna pitanja + malo detaljnije na nekim djelovima tipa: 1. da li poznaješ obitelj? (pa ja njemu odgovorila da da, a on kao stvarno ih poznaješ? ja opet: pa da. on: osobno ih poznaješ? i onda kontam da se nismo skužili pa mu odg.: ma samo preko Skype-a... hahaha), 2. da li studiraš? (ja rekla da sam zamrznula godinu i da imam još jednu do diplome, on: kada?, ja: prošlu godinu, on: i šta si radila od tada do sada? ja: radila sam ljeti - pomagala roditeljima, on: a po zimi? ja: ništa, on: kako ništa? ja: ništa, odmarala, on: cijelu si zimu gledala tv? ja: da (i smijem se), on: zašto?, ja: jer sam lijena (i već sam se malo jače smijala hihihi)). I on se samnom na kratko nasmijao, počeo tipkati u komp i nakon min-dve mi rekao da je viza odobrena :P:P Eto vam najdetaljniji opis intervjua za vizu hahaha. Još sam naravno nadodala da će mi Au Pair program pomoći u mojoj daljnjoj karijeri i školovonju, naučit ću bolje engleski, cultural exchange itd. :) Samo se malo bolje pripremite od mene, ja stvarno nisam očekivala da će me pitati da li sam cijelu zimu gledala tv :zcepanje:

Jovana - ubrzo krećemooo :) uzbuđena? Ja jesam, ali mislim da ću bit još više tek pred sam polazak, sad mi još to nekako daleko izgleda hehe.
Sanja - super za večericu, nadam se da je dobro prošlo sa tatom :) I ovo je strašno što te traže da sada ispite riješavaš? Ima kakvih novosti u vezi toga? :confused:

Hahahah pa to je sjajno! :D Ti si bre super prošla, s'obzirom da si mu rekla da si lenja :zcepanje: Izgleda da su tamo stvarno opušteniji što se viza tiče, no kako god, drago mi je zbog tebe, još ja to da pregrmim, pa se gledamo tamo uskoro :zper:
A što se tiče tih dodatnih plaćanja, mi nemamo to, kao što ti je Jovana već napisala, mi plaćamo sve pre nego što udjemo u ceo ovaj proces aplikacije, pa onda sve kreće... ;)
A ispite neću davati sada jer nemam vremena, dogovorila sam se sa devojkom iz agencije da mi izdaju na poslu potvrdu, jer ako igram na kartu ''studenta'' mogu da izvisim, tako da idem na sigurnu varijantu! Za desetak dana ću znati na čemu sam, pa vam javljam kako sam prošla i kako je bilo ;)

Ja sam cula da je komercijalna najbolja, i sama sam tamo uplatila,lepo ljudi znaju o cemu se radi, brzo zavrse. Imas bas kod Ayusa-e jednu.Meni je provizija bila 600din. A sto se tice lekarskog pregleda meni je to odradila zena koja radi u hitnoj kao lekar, ne znam tacno koje je to zvanje.
Srecno! :)

E super, ima nas vec koji idemo oko septembra :P
Da, kako se uplacuje onih 585$? U dollarima, evrima, RSD?

pa ako si bila 3x, sta ces ponovo?:zcepanje:

Mozes upaltiti i u dolarima ,ako imas :per:,ako ne,onda ce ti oni obracunati iznos.

Nikada nisam bila na ovako nekom programu,a ovo mi je trenutno strava stvar. Tako da hocu da iskoristim ove mlade godine :lol: !

A koliko ste lekaru platile?

- - - - - - - - - -

A,ne brini,pratim ja vas,znamda vas ima spremnih za odlazak u jesen..Zato sam se sad i ukljucila na forum,da pitam za nejasnoce direktno sve vas!:))

Pozz za sve!!

Da li je moguce da lekarski obavi specijalista neke od grana,ili mora lekar opste prakse ( jer mi je spec. rod,pa bi mi tu lakse islo)??:))

Hej Cao Just Me! Jeste, meni je lekarski uradila spec.internista. Nikakve veze nema, samo je vazno da ima pecat, potpis, tako nesto i to je to. To je cista formalnost. Ali moja doktorka opste prakse mi trazila da vadim citavu istoru bolesti iz prethodnih ambulanta, i ja prosto odem kod privatnika i oni to zavrse za 10 min ;) bez ikakvih kartona od kulina bana....

Pouzdrav Just me! :)
Ja upravo pregovaram sa jednom porodicom,dopali su mi se,
Iz New Yorka su,točno,Pleasentville. Još nismo odlučili ništa..Moramo još pričati par puta na skypeu.Ako me prihvate letim prvi tjedan 8.mjeseca.
Gdje bi ti voljela zivjet u USA?

Postovanje svima,

odlucila sam da pred kraj leta idem na Au Pair ,pa me zanima koja je cena lekarskog pregleda,i kakva su vam iskustva sa nasim lekarima?Da li lako prihvate da popune formular?

Back