AU pair in USA

Cao! Konacno i ja imam nesto iskustva pa mogu da odgovorim na ponesto! :klap:
Crvenkapice 018 u pismu pisi sto duze, o tvojim iskustvima u cuvanju dece o nekim iz preporuke, opisi sta ste radili, koje aktivnosti, koje su tvoje duznsti bile, po mao o svakom detetu, njihovoj licnosti (naravno sve pozivino:), o tebi kao osobi, da si pozitivna, vesela osoba, da volis da radis sa decom, da ti je na prvom mestu bezbednost dece, safty in first place, development i njihova sreca.... O aktivnostima koje volis da radis, da si aktivna, vredna, uredna osoba, organizovana da volis da budes van, to je jako vazno svim porodicama da si aktivna sa decom, da se igras sa njima napolju dosta i da ne volis televiziju i igrice i da to nije nacin na koji zabavljas decu, vec tako sto pravite crafts, igrate edukativne igrice, vodis ih u setnje na igraslista ali da uvek naravno radis po upsutvima i instrukcija roditelja sa kojima si imala odlicnu saradnju i iskustva, da su bili zadovljni tvojim radom i da ste se imali super komunikaciju... znaci samo se nahvali kao nikad u zivotu, i nista neces pogresiti ;)

Sanja '87 u svemu se slazem sa Jovanom B. ona ti je to lepo obljasnila. Ja sam izabrala porodicu na sat vr od NYC, ja nisam bas gledala lokaciju ali mi se ova nije svidela iz prve medjuim porodica mi se mnogo svidela i onda smo se tako izabrali. Ja sam apsolvent, zapravo meni se to vodi kao obnova :p i dobila sam vizu :klap: samo reci jos da ces posle toga upisati master, doktorat cisto da utvrdis da se vracas ;)
Puno srece, drzim vam palceve pa sve uskoro da putujemo! :ok: :bye:

nlove divnoooooo :D Sad si me smirila, pošto smo u istoj poziciji sa faxom :) Sat vremena od NY sjajno zvuči :per: Naravno da je bitno, zato ne bih da se zalećem, ipak treba birati pažljivo, mislim živeću s'njima 1 godinu a možda i više.. al' opet tu je i dečko... odkud znam :dash: Ali čitam dosta ih ide u okolinu NY pa valjda ću i ja imati sreće pa da ubodem nešto od toga :per:
E sad razumite me nova sam u svemu ovome, pa stalno imam nekih nedoumica :think: Naime, stigao mi je posle intervjua ubrzo mail da mi je aplikacija odobrena :klap: aliiiiiiiiii muči me mnogo šta, jer mi je devojka iz agencije rekla da ce mi profil u aupair room-u izgledati malo drugačije, kada me ubace u matchig, nego ovih dana, AKO sam ja nju dobro razumela :eek: A moja aplikacija tj kad odem na moj profil, stoje samo moji osnovni podaci, ime prezime kontakt, datum kada sam stavila da bih volela da putujem..? A kada odem na home stoji mi opcije za slike da prelistam, i opcija za video...? Koga NEMA!!! :dash: Da li to tako treba da izgleda, gde su svi oni odgovori i ona polja što sam popunjavala, pismo, i ostalo :sad2:

Sanja87 rekla sam ti da to nije nista strasno:))) Ako si se prijavila za infant onda ce ti se i javljati, naravno ako budes izabrala porodicu u Cikagu javi se:))) Meni se oduzilo jer sam ja upala u najvece praznike i jos sam imala problema sa au pair room, i tako svasta nesto, ali dosta sam ih i odbila jer nisam htela da cuvam bas 4 dece.
Evo i Nlove nam uskoro odlazi pa ce nam prenositi utiske:) bas sam happy zbog tebe draga:)))

Hvala Jovana B. i ja cu se uskoro radovati zbog tebe :) :heart: Naravno, jedva cekam da podelim sa vama predstojece dogadjaje! :D
Sanja '87 Slobodno biraj tu lokaciju koja ti treba, sigurno ces imati dobrih porodica iz okoline NYC ima tu dosta gradova, naselja, mozda naidjes na neke iz new jersey-ija, da bi bila sto blize deckicu :) samo nemoj da zuris da bi odabrala sto bolju porodicu, prelistaj forum ja sam pratila sta su devojke pisale na sta da obratimo paznju kad biramo porodicu, i dosta su mi pomagale Florrie i Jovana B. pa tako i ti slobodno kontaktiraj mene u privatnoj poruci ili ovde ako imas pitanja ili nedoumica... Pozz svima :zag:

Naravno ovo za lokaciju je moje misljene, pod uslovom da trazis dobru porodicu u toj oblasti, jer mozes naci mesta na sat, dva od NYC a da porodica bude super, ili mozda cak iz samog NYC ;) velika je to oblast, ti se samo nemoj zaletati ako ti neka porodica ne odgovara javice se jos njih, recimo meni su se najvise javljale porodice sa istocne obale odnosno sve iz gradova blizu NYC :) pa kontam da ih ima dosta ;) SRECNO!

auuu devojke, mene već noćas selektovala neka porodica sa Floride, iz Orlanda su ;) Deluje sve ok, mislim mail koji su mi poslali... dve bebe da tako kažem, jedna 6 meseci druga skoro 2 godine, dečaci, kuća na jezeru sa bazenom, kao u bajci :D Ali i preko slika izgledaju mi suviše fensi, on je neki doktor, ona neki menadzer, sve lepo zvuči ovako, ali bojim se da se ne zalećem tako na prvu loptu.. :roll: Trebalo bi posle vikenda da se čujemo... pa ću videti.. jako me to nervira što ne može više porodica da te kontaktira, šta ja se tako zabodem sa nekom, a možda je izbor dobrih porodica popriličan???:think: I NY mi promakne ispred nosa?! :dash:
Hvala vam svimaaa što ste tako divne i dajete odgovore, mnogo mi je lakše kada sa nekim podelim ove moje nedoumice, pogotovo što smo da kažem u istom sosu :hahaha:
Jooooš nešto, kad odem na sajt www.aupaircare.com ne vidim sebe,selektujem srbiju, deca ispod 2 godine, nema me nigdeee :/ a na mom aupair roomu, situacija ista... pozvaću Milenu u ponedeljak, da je pitam, mada nema izgleda komplikacija jer ovi su me našli tamo :D Pozdraaaaaaav svima!!! :brus:

Auu blago tebi, lokacija zvuci super :D mada znam da ti ne odgovara ali svakako obavi razgovor, mozda ti se svide. Ja sam moju htela da odbijem ali u toku razgovara sam se predomislila. Mada sam bila sva zbunjena na razgovoru jer sam se iznenadila :hahaha: pa im posle poslala pratece pismo, kojim sam ih odusevila. I tako na kraju odabrala njih i oni mene. ;) Hehe, zanimljivo mi je kako smo sve u istom tripu kada trazimo porodicu, prolazila sam kroz isto sto i ti, samo opusteno i polako ne zuri u odabiru! E da i obavezno pitaj porodicu sta tebe zanima, da li imas kola na raspolaganju u slobodno vr itd.... Srecno! :ok:

Ne znam ne znam :) Florida je florida, ali ljubav je ljubav :cmok2: Videću da se opustim pred prvi razgovor, da ih pitam sve, auto nisu pominjali ni na njihovom profilu ni meni sad kroz mailove...pomenuli su kao univerzitet na kom ću pohadjati časove engleskog je na 15-20 min. bicikloooom?? Biciklom??? :whistling: ali pitaću NARAVNO ;) Što se tiče slobodnog vremena, kontam da ga neću imati puno, pošto nešto rade po smenama nekim, jedne nedelje su prva druge druga smena, ali znaš kako ni preko slika mi ne deluju ono kako da se izrazim :think: normalno, nego su mi nekako na nivou, :whistling:

Devojke jedno pitanje jel ovo kad vam neka porodica više nije na opciji current interviews ona vas je skinula sa profila ili ovi sa au pair care-a? Pošto sam se sinoć čula sa ovom porodicom sa Floride, jako su zanitresovani za mene bla bla, sve je išlo kao podmazano, dogovorili smo da se vidimo u četvrtak. I sad videh da su mi u past interviews... nemam više pristup njihovom profilu. Pa ne razumem sad na čemu sam? :sad2:

Ne brini Sanja inace da znas posle 72h istekne i onda ti nestane porodica, a ako nije onda su te oni mozda sam skinuli da bi te i ostali mogli videti a da bi i oni druge kontaktirali, ali ako ste se dog.da cete se cuti ne brini javice ti se oni vec kako ste se i dogovorili! Pozdrav

Hvala , na informaciji,nisam nesto upucena,u ovo zato I pitam,da li mogu da dobijem informaciju da li taj gore navedeni program ima veze sa nasim agencijama jer imam negativno iskustvo sa nasim nazovi agencijama.
Zelela bih legalno da se prijavim za program ali samo ako to nema veze sa nasim agencijama

Poslednja izmena:
Sanja'87 bas kao sto ti je Jovana B. rekla ne brini nista :) ... to je normlano jos ti je bolje da mogu sad i druge porodice da te vide, a u medjuvremenu cuces se sa ovima sa Floride pa ces imati vise mogucnosti i bolju sliku o tome da li stvarno hoces da ih izaberes ako oni izaberu tebe.... ;) I ja sam tako sa mojom porodicom u medjuvremenu su mi se javljale dr porodice i tako sam zakljucila da su ovi najbolji. ;)

Hvala , na informaciji,nisam nesto upucena,u ovo zato I pitam,da li mogu da dobijem informaciju da li taj gore navedeni program ima veze sa nasim agencijama jer imam negativno iskustvo sa nasim nazovi agencijama.
Zelela bih legalno da se prijavim za program ali samo ako to nema veze sa nasim agencijama
Da, ovaj program ima veze sa nasim agencijama. Vi se zelite prijaviti kao host family?

Da ovo mi izgleda skroz interesantno, iz vise razloga, prvo mozete da izmete nekog ko je priblizno vaseg mentaliteta, za decu jako bitno.
Ako zelimo da nam deca znaju oba jezika je drugi jako bitan, razlog jer nasa daca ovde imaju problem sa nasim jezikom.
Ne zelim da budem negativna ali iskustvo mi govori da sve sto ima veze sa nasim poslovnim agencijama ,bilo da su turisticke , poslovne ili bilo koje pre ili kasnije dodje do velikih problema.
Vidim da tih programa ovde ima jakoo puno ali kao i sve ovde jako je veliki problem izabrati ono pravo.
Sad, da li neka od vas zna npr. ukoliko se nakon nekog vremena pojavi problem i recimo devojka ili porodica zele da izadju ili da napuste jedni druge kakva je procedura, da li postoje neki ugovori ili kako to vec ide da ne lupam dalje.
Za ono sto sam ja videla, ti programi nisu ni skupi a ni jeftini zavisno kako se gleda, ali poznajuci Amere mogu samo da kazem da oni kad daju novac za nesto oni to i debelooo naplate.

Vidi ovako: Vi kao host family se prijavljujete u USA americkoj agenciji koja saradjuje sa nasim agencijama i spaja vas. Vi kao host porodica prolazite aplikaciju, provere, ugovor i svu potrebnu proceduru kao i placanje, a host porodica placa mnogo novca za ovaj program.
Dakle, postoje ugovori koji se moraju ispostovati s obje strane. I ako jedna strana nije zadovoljna ili dodje do problema, svakako da mozete promeniti i resiti problem - za to je zaduzena agencija i sklapanje ugovora.
Licno vam ne savetujem to jer u mestu gde zivite ima mnogo naroda iz exYu i mozete lokalno pronaci devojku/zenu bez mnogo glavobolje, procedura i ogromnih troskova.
Ja sam u USA i da zivimo blize, javila bih vam se :)

E jeste izgleda da je isteklo, pa su mi nestali :D Nisu odustali od mene :zper: Ja sam se baš zagrejala za celu priču, jako su prijatni, dali su mi mail od njihove prve aupair devojke iz hrvatske pa da dobijem još neko mišljenje, devojka ih nahvalila samo tako :) Ali još ćemo se naravno čuti, eto, za početak ide dobro, jeste da nije lokacija koju sam htela, ali bitno mi je jako da budem u normalnoj porodici :ok: Čak host mama vuče neke korene iz Hrvatske, imaju kuću u Dubrovniku, mada ona ne priča ni ne zna naš jezik... Sve u svemu fino za sad :) Volela bih iskreno da me još neko kontaktira, čisto da se ne zalećem sa prvom porodicom, mislim ako me izaberu ;) Hvala Jovana i nlove na uvek ažurnim odgovorima :bye:

Hvala ti puno, ove mi informacije zaista znace puno,sto se tice programa jeste i nije puno jeste ako imas jedno dete, ali oni koji imaju dvoje ili vise dece gledano na godisnjem nivou razlika izmedju day care i ovog programa po mojoj gruboj proceni je oko 7000$ u korist programa, bar za Chicago gledano, a da ne govorim u odnosu na nanny.
Iz tog razloga je ovo interesantno.
Sto se tice nase zajednice kao sto si rekla puno nasih citaj puno problema, ali normalno nismo svi isti ima nas i dobrih.:)
Dok se ne odlucim sta bih da uradim, ukoliko ti znas nekoga ko je u nasem okrugu da je van programa ili da je ovde i da je ta devojka /zena voljna da radi to molim te prosledi informaciju, hvala unapred.
U svakom slucaju hvala na svim informacijama jos jednom..
Svim devojkama koje su u ovom programu zelim puno srece, i sto manje stresa ako je to moguce.
Program cu pregledati detaljno jer ovo deluje skroz ok.

Hvala ti puno, ove mi informacije zaista znace puno,sto se tice programa jeste i nije puno jeste ako imas jedno dete, ali oni koji imaju dvoje ili vise dece gledano na godisnjem nivou razlika izmedju day care i ovog programa po mojoj gruboj proceni je oko 7000$ u korist programa, bar za Chicago gledano, a da ne govorim u odnosu na nanny.
Iz tog razloga je ovo interesantno.
Sto se tice nase zajednice kao sto si rekla puno nasih citaj puno problema, ali normalno nismo svi isti ima nas i dobrih.:)
Dok se ne odlucim sta bih da uradim, ukoliko ti znas nekoga ko je u nasem okrugu da je van programa ili da je ovde i da je ta devojka /zena voljna da radi to molim te prosledi informaciju, hvala unapred.
U svakom slucaju hvala na svim informacijama jos jednom..
Svim devojkama koje su u ovom programu zelim puno srece, i sto manje stresa ako je to moguce.
Program cu pregledati detaljno jer ovo deluje skroz ok.

kakotako o programu se možete informisati na sajtu www.aupaircare.com :)

Hvala
Jedno kratko pitanje cisto kao informacija recimo, da li bi nekoj od vas recimo odgovaralo da bude u nekoj od nasih porodica
s obzirom da dolazite ovde pretpostavljam izmedju ostalog i zbog Engleskog jezika ili preferirate da budete u nekoj drugoj porodici

Hvala
Jedno kratko pitanje cisto kao informacija recimo, da li bi nekoj od vas recimo odgovaralo da bude u nekoj od nasih porodica
s obzirom da dolazite ovde pretpostavljam izmedju ostalog i zbog Engleskog jezika ili preferirate da budete u nekoj drugoj porodici

Ja sam čak priželjkivala našu porodicu :) A Engleski ću svakako životom u stranoj zemlji savladati... :) Mada sam razumela da vama treba devojka koja je već u USA?
Možete li nam napisati nešto o vama? Ja sam u procesu tj, tek pre nedelju dana sam ušla u čitav proces, kontaktirala me je istog dana jedna porodica i od tada mi se niko nije više javio, čula sam da dok si u intervjuu sa jednom porodicom ne možeš kontaktirati sa više... pa mi je malo krivo, jer se bojim da se ne zaletim sa ovima, a trebala bih im tek od jula... mada su jako fini... :) Ja sam htela u maju mesecu doći, da bi sledeće godine u maju završila sa programom, zbog nekih obaveza kod kuće... ali videćemo eto :)

Back