AU pair in USA

Cao devojke... ja sam napravila malu pauzu, pa sam sad konacno dovela aplikaciju kraju.
Do kraja sledece nedelje trebala bi da udjem u program, i nadam se pocnem sa intervjuima... ;)
Jovana puno srece sa tvojim i ostalim devojkama. Pozz svima :bye:

Hvala devojke kako vi napredujete? Ja cekam trenutno da mi se porodica javi vec treci dan imali smo 2razgovora do sad, i dva puta su me selektovali ali vec 10 dana mi oni stoje aktivni u interview i zbog toga ne mogu druge porodice da me vide izgleda jer mi se niko od tad vise ne javlja pa vec ludim! Bilo bi lepo kad bi i mi imali bar mogucnost da selektujemo porodice, ili da nam daju bar mogucnost da nas kontaktira vise porodica odjednom!!!! ovako samo vreme prolazi:(((
Nlove srecan pocetak:)
LolitaLemicka zao mi je sto tako sporo ide kod tebe, ali bas zato ja i hvalim ayusu
Litlleblondy, nikad cula za tu agenciju moj savet ti je da ides na provereno!!!
Srecno svima:) Ljubim vas

Cao devojke. Ja sam upravo usla u program. I vec mi se javila jedna porodica, poslala mi je mejl (a u mejlu milion pitanja :)...
Vidim da su me selektovale za intervju u au pair room-u, da li ce druge porodice moci da me vide i posalju mejl? Ili Jovana B. mislis
upravo na to kad kazes da drugi ne mogu da nas vide, i da li mozete da mi kazete kako je najbolje da odbijem porodicu ako mi ne odg,
odnosno sta je najbolje da kazem a da ih ne uvredim? :dontunderstand: Hvala unapred. :ok:
Litlleblondy i ja se slazem sa Jovanom B. po oneme sto sam videla i cula najbolja je aysa. Pozz svima :bye:

Nlove upravo o tome sam ja pricala i zvala sam cak i agenciju i rekli su mi da bi trebalo da me vide i drugi ali kad god me neko selektuje niko drugi mi se ne javi dok oni ne nestanu, cak me je jedna porodica selektovala na 10dana niko mi se nije ni tad javio rekli su mi u agenciju da se javim ako se to ne promeni a meni tako samo prolaze dani! ako ne budes imala takav problem javi mi onda cu opet da ih zovem, ok? Nemoj da se zaleces i da prihvatis odmah porodicu dobro pitaj slusaj sve sto ti govore i sve sto ti traze svi se oni prestave u najboljem svetlu nemoj da te to zanese jer je druga prica kad odes tamo, pitaj sve sve!!! Ako ti neka porodica ne odgovara jednostavno im reci da trazis nesto drugo i zahvali im se nema tu uvreda, veruj mi neki ti se nece ni javiti niti ti objasniti zasto su se odlucili za nekog drugog, ja sam cak imala razgovor 4x sa jednom porodicom super smo se skontali i onda se jednostavno vise nisu javili! tako da nece ni oni bas biti previse fini kad te odbiju, nemoj da se ustrucavas objasni sve iskreno i to je to! nadam se da sam pomogla! Pozz i srecno

Samo da se slozim sa Jovanom B.
Nemojte se nista ustrucavati pitati i da vam se objasni. Dobro vidite sta vam porodica nudi a sta ne, ukoliko niste sigurne napisite ovde pa cemo svi skupa pomagati u sto boljem izboru. Tako se nekad ranije radilo na ovoj temi :mrgreen:
Takodje komunicirajte sa agencijom! Zovite za sve sto vam nije jasno, njima je to posao i platile ste program da ne budete prepustene same sebi. Ako vam nije jasno da li vas vide druge porodice, zasto ste selektovane za intervju vec 10dana a niko vas ne zove niti se sta desava, odmah nazovite agenciju ili posaljite im email i neka vam objasne situaciju i urade sta treba.
Ne znam kako to sada ide, ali prije su te agencije stvarno bile susretljive, ja imam iskustva sa 3 i sa svima sam pricala gotovo svakodnevno, svako malo smo razmenjivali email sta se desava, tako da ne znam kako su sada te agencije takve, platis im apliciras i dalje ih bas briga za tebe, mislim ono... :roll:

Hvala Florrie i Jovana B. To je bas bzv, pricala sam sa jednom poznanicom ona je bila 2006 preko ayse, i nisu pravile ovakve aplikacije niti video, a svakodnevno je kontaktirala bar po jedna porodica... :eek:
Meni samo sto je prosla aplikacija ova porodica me vec selektovala... :(
Jovana B. nadam se da cemo zajedno putovati... :)
Pozz svima

Kad smo vec kod toga gde su nestale sve devojke pre je dosta njih bilo aktivno, sad se nista ne desava na forumu bas slabo devojke pisu!?? Pozdrav Florrie:)))
A stare devojke sa teme uzivaju u zivotu, sta ce drugo :lol: Ja sam moderator pa mi je obaveza biti prisutna na temama :)

pricala sam sa jednom poznanicom ona je bila 2006 preko ayse, i nisu pravile ovakve aplikacije niti video
Da, upravo to sam i ja gore spomenula. Nije pre bilo ovako komplikacija, a i devojke iz agencija su bile super susretljive, secam se da sam s njima pricala svaki dan kao sa drugaricama :lol:
Vidim sada po vama da su si kriteriji ostriji i zahtevaju vise, i takodje u agenciji se ponasaju dosta sluzbenije prema vama i niste bas na friendly zoni da vam sami daju savet ili vam preporuce sta je ok sta nije ili da vas sto vise spajaju s porodicama i slicno...

Uglavnom, drzite se i da sto pre dodjete u USA :zag:

Poslednja izmena:
Nlove to bi bilo lepo:) u svakom slucaju javljaj kako napredujes i sve bicemo u kontaku, a mozes me naci i na fb,ili skypu ako zelis poslacu ti pp.
Florrie, bitno je da si ti tu sa nama i dalje, ova tema je za svaku pohvalu:) Poslusala sam te i opet sam poslala mail agenciji da se to promeni da me ostale porodice vide, jer ovako mi samo vreme prolazi i polako gubim volju i zivce! Devojka iz Bg iz ayuse je super ne znam preko kojih agencija ste vi isle, ali nju kad god nazovem uvek je spremna i na savet i pomoc na stranu ovaj moj problem u au pair room-u.
Ja se nadam da se svi uskoro vidimo u usa:************

Hej Jovana B. vazi posalji mi pp, pa s obzirom da smo obe u potrazi mozda i odemo zajedno u sv slucaju ko zna mozda i tamo budemo blizu pa eto ;)
Cula sam se sa porodicom upravo, odbili smo se da tako kazem :think: pitali su me oko mog iskustva sa mladjom decom ranije i onda mi rekli sta njima treba i da im au pair devojka treba u junu ja sam rekla da sam ja planirala da odem ranije zbog nekih obaveza koje me cekaju kod kuce, da bi se vratila ranije, oni kazu a ok onda ti zelimo srecu u potrazi i gotovo.... iako su fora bili fini i trudili se da se smeju nekako su mi bas bili odbojni i poslovni.... tako da i bolje sto smo se odbili ;)
mada sam se malo obeshrabrila nadam se da ce biti boljih porodica, mozda zato sto mi je prvi intervju? hm :roll:

A stare devojke sa teme uzivaju u zivotu, sta ce drugo :lol: Ja sam moderator pa mi je obaveza biti prisutna na temama :)

Da, upravo to sam i ja gore spomenula. Nije pre bilo ovako komplikacija, a i devojke iz agencija su bile super susretljive, secam se da sam s njima pricala svaki dan kao sa drugaricama :lol:
Vidim sada po vama da su si kriteriji ostriji i zahtevaju vise, i takodje u agenciji se ponasaju dosta sluzbenije prema vama i niste bas na friendly zoni da vam sami daju savet ili vam preporuce sta je ok sta nije ili da vas sto vise spajaju s porodicama i slicno...

Uglavnom, drzite se i da sto pre dodjete u USA :zag:

Hvala Florrie nadam se da cemo sto pre naci (dobre) porodice :) ... Mada je devojka iz agencije super, ipak si u pravu ne mogu lako ni da dodjem do nje linija joj je cesto zauzeta :( pa smo dosta prepustene same sebi sto se tice odlucivanja, kao da i ne smeju mnogo da nam kazu i da hoce? :dontunderstand: Tako da je ovaj forum super, i zahvaljuci tebi i Jovani B. i nadam se jos ce se njih ukljuciti, meni je mnogo lakse uz savete i podrsku ... :super: :heart:

Nlove javi se na fb sta god ti zatreba nemoj da se ustrucavas, znam kako je to kad si nov i kad ti treba mnogo saveta i info. Nekad nisi siguran sta je ispravno a sta ne, ja sam imala gomilu pitanja ali zahvaljujuci nekim od devojaka koje su vec tamo mnogo mi je bilo lakse!!

Zdravo devojke, Au pair program je fenomenalan i preporucila bih svim devojkama koje zele da provedu godinu dana u Americi, proputuju, upoznaju njihovu kulturu, usavrse/nauce engleski jezik i zarade novac. Srecno! :)

Molim vas da mi odgovorite ako je neko bio u slicnoj situaciji kao ja sada. Prijavila sam se preko agencije da radim kao Au Pair u AMerici i nasla sam porodicu obavila razgovor ljudi su me odabrali da dodjem i radim kod njih,Znaci sve ide preko agencije poslali su mi papire zakazem razgovor za vizu odem u Ambasadu i ODBIJU ME.
Sada planiram ponovo da apliciram jos sljedece sedmice,iz agencije su me savjetovali da je najbolje da odma ponovo predam i cula sam se sa ovom porodicom iz Amerike i poslali su mi pismo podrske na engleskom i meni i za agenciju.Nisam student,ne radim..Sva moja porodica je tu znaci jedino to mi je garancija da nemam nikoga van granice. Cula sam da privilegiju imaju djevojke koje imaju momke i ja imam momka ali ne znam sta da radim sa njim .. za rukicu pa da ga povedem u ambasadu?!? MOLIM VAS da pomognete sa svojim primjerima i savjetima HVALA

ernaanre, uradi kako ti je agencija savetovala. Dobro je da si dobila pismo podrske od porodice, ali takodje agencija treba da stoji iza tebe i angazuje se za tebe pred konzulom.
Ukoliko agencija ne ucini nista, ponovo ces biti odbijena. Neke agencije se ne zele bas zamarati s tim, a neke se veoma angazuju i mogu ako zele ;)
To za momka nema privilegije i bolje ga ne spominji.
Zao mi je sto si odbijena, nemoj se stresirati, probaj ponovo uz podrsku agencije i srecno! :zag:

PS. - ne zaboravi traziti povrat novca za uplaceni program, ukoliko ne ucine nista.

Poslednja izmena:
Ernaanre, jako mi je zao sto se to desilo i nije mi jasno zasto su te odbili, jel si im odnela potvrdu na memorandumu o zaposlenju??? Preko koje agencije si isla???
Ja sam se mecovala danas, idem u Cikago i bas sam happy :klap: ali sad si me bas uplasila sa tom vizom :confused:

Poslednja izmena:
Ernaanre desavalo se da odbiju devojke za vizu ali to je vrlo retko! Pre par nedelja Americka ambasada je dovela novog radnika, koji uglavnom odbija jer nije upucen u sam program! Odma zakazi drugi termin pokusaj ponovo prolazis 100%! Devojku su odbili zakazala je za sledecu nedelju ponovo razgovor i dobila je vizu otputovala je pre par dana! Pismo porodice obavezno, takodje njihovi brojevi telefona ukoliko je potrebno da ih kontaktira ambasada. Potrvrda neke firme da si zaposljena i njihovo odobrenje da su ti dali neplaceno od godinu dana. Izvadi bruto plate roditelja! Na samom razgovoru u ambasadi sto vise price tipa... da upoznam kulturu Amerike, jezik, ljude, veru, da kad se vratim svom narodu prezentujem Ameriku u najbolkjem svetlu. Obozavam rad sa decom, moja buduca porodica je divna, zelim da usavrsim jezik kad se vratim znaci ce mi za posao u Srbiji, bla bla... Prolazis! POzdrav, srecno! :klap:

Florrie agencija uvek treba da stoji iza tebe sve zavisi koja je, moj primer Ayusa , oni imaju saradnju sa Americkom ambasadom odlicnu. Agencija ti daje jedan papir za viziranje sa njihovim memorandumom gde stoje iza tebe i programa Au pair koji spada u kulturno-obrazovnu razmenu i sa licencom same agencije koja je zavedena u samoj ambasadi! Ipak sve zavisi od agencije, ali i od devojke ukoliko nema svu potrebnu i potpunu dokumntaciju! :rtfm:

Anic@, imam iskustva sa 4 agencije ukljucujuci i Ayusu, htela sam reci da agencije u praksi se malo angazuju za svoje kandidate.

Btw, ernaanre nema ni fax ni posao ni nista i zbog toga je odbijena I ne moze ona sada izmisljati toplu vodu, otici za 10 dana ponovo pred konzula i reci da odjednom radi u nekoj firmi.

Jovana, dolazis u Chicagooo divno :klap:

Izvini Florrie u samom programu stoji da mora da si student ili da si zaposljen, ne znam sto je uopste pokusavala ako nema jednu od ove dve potvrde!!?? ja znam za dve agencije u Srbiji koje rade au pair aj reci mi koje su te 4? Ayusa, Wizantija...__??

Back