AU pair in USA

Ha ha, brus :D :zcepanje: Tu je, tu je, tj stize za 2 dana na moja vrata! Bilo je ok na razgovoru i cak sam se i salila sa sluzbenikom :) Idem treceg decembra, mozda se i vidimo tu ;) Daj sad neki savet za prtljag, sta sme da se ponese (neki slatkis ili slicno tome)... I sve sto smatras da treba da ponesem odavde :)
I KAKO da spakujem 23 kg pretezno zimske garderobe?! :) Hvalaaaa! :*

Yeeeeesssss!:klap:
Cestitam, cestitam! :zag: :vatromet:
Pa vidis, sve super proslo! Drago mi je, radujem se :brus: (evo jos jedan brus :zcepanje::super: )

Mozes ubaciti poneki slatkis, a nemam pojma kako mislis spakovati sve debele jakne i dzempere :mrgreen:
Ja kada sam dolazila bilo je leto plus topli krajevi pa mi to nije ni trebalo. Ponesi ono neophodno, svega po jedno dvoje..npr. nemoj sada nositi 5 jakni, dosta ti 2..par dzempera, majica i sve tako po par, za pocetak.
Licne higijene isto tako, ovde je sve jeftino i brzo ces napuniti svoje police u sobi.
Ako mislis dva kofera, onda naguraj sve sto mislis da ce ti nedostajati :mrgreen:
Hajde pozuri dolazi, da slavimo praznike :veseljaci:

Caooo devojke.. :bye: i ja sam resila da se prijavim na au pair program... Moram da polazem za vozacku, a sad zbog novog zakona to traje 5, 6 meseci ni sama ne znam.. :evil: ali mene vec uhvatilo neko ludilo, zelim da znam sve o programu, pa sam procitala skoro sve poruke na ovoj temi.. :) Najvise brinem za vizu, da li moze da mi predstavlja problem to sto moji roditelji nemaju nikakvu imovinu na svom imenu? Micika sta si ti nosila od papira? Blago tebiiii kad si sve zavrsila :)

Cao devojke pozdrav svima ja sam se prijavila za Au Pair program i zelim da se druzim sa devojkama koje takodje zele da idu da razmenjujemo utiske i neke nedoumice koje imamo a ja ih imam dosta :) Javite se volela bih da se potrefi da idem sa nekim Iz Srbije:)
Inace ja sam se prijavila treba da popunim sva ta dokumenta. Zavrsila sam sa studijama pa su mi rekli da treba da nabavim potvrdu zbog vize da sam zaposlena i da to niko ne proverava! kako ste vi to odradile? Veliki pozdrav svima Jovana:)

Hvala draga Florrie, poslusacu savete zasigurno, a posto dolazim pocetkom decembra onda cemo moci da slavimo praznike, s tim da ja idem u Klivlend i ne znam koliko cemo biti blizu :) Ali bih volela da se druzimo, sa dragim ljudima cu sigurno biti u kontaktu! :brus: :gace: Nosicu jedan kofer da ne bih razmisljala da li cu da pogubim negde ili tako nesto, imam utisak da ce mi te tople stvari zauzeti ceo kofer :P

Pozdrav novim devojkama, dobrodosle u klub! :heart:
Za Happy girl: Imaces priliku da vidis sta sve treba da se nosi, to su sve dokumenta koja su pokazatelj da imas nesto sto te vezuje za Srbiju, a imovina je jedan od kljucnih faktora jer im tako pokazujes da imas gde da se vratis. Mozes bilo kakav komad zemlje da prikazes kao dokaz, objasnice ti vec u agenciji. Za vozacku ne znam sta da ti kazem jer ja imam ovu staru od 2006 godine, i nisam upucena u pitanje oko novih dozvola :) U program sam usla pre nepunih mesec dana i za to vreme sam nasla porodicu i ugovorila sve, najbitniji je kvalitet aplikacije :)

Za Jovanu: Za pitanje zaposlenja ce ti objasniti u agenciji, videces da nije nista komplikovano i uspeces to da odradis. :) Ako ti je to jedina prepreka, budi sigurna da nije nista neresivo.
Pozdravcic :bye:

Hvala Micika na brzom odgovoru:) inace dodala sam te preko skypa da se mozemo cuti inace sve devojke mi se mogu javiti volela bih da budemo u kontaktu jer kontam da je ovo lakse sve kad imas nekoga sa kim mozes da se posavetujes:) Ja sledece nedelje idem u agenciju da predam sve papire ostalo mi je jos da snimim svoj video sa decom:) inace one preporuke od roditelja kao ne smem da budem u srodstvu sa njima ali ako nemamo isto prezime oni to i ne proveravaju zar ne?
Pozdrav svima :)))) :bye:

Tamara90 ja mislim da nije obavezno posedovanje vozacke, al onda ces mozda duze da trazis porodicu, jer je Amerika bez auta prakticno nemoguca mislija. I mislim da bez vozacke mozes da cuvas samo bebe, jer su one u kuci stalno.

U istom smo problemu, obavezna je vozacka, zato sto cemo tamo sa nasom vozackom brze dobiti njihovu, tj polazemo sa nekim olaksicama.. Koliko sam ja obavestena kad polazes tamo iz starta dug je proces i ako sve zavrsis dobijas samo probnu vozacku a sa njom ne mozes voziti bez prisustva punoletne osobe koja vec ima vozacku i tako bi trebala voziti 9 mjeseci.. Tako da nam preostaje samo da sto pre krenemo na polaganje :)

meni je decko tamo. polagao je za kola i istog dana je dobio vozacku. tako da to ide vrlo brzo, nije kao kod nas... inace zvala sam agenciju `Vizantijana` rekli su mi da zavisi od porodice. Neke porodice i ne stavljaju to kao uslov. Proces malo duze traje, ali u sustini vozacka nije obavezna, ali je pozeljna.

Evo da se javim i ja. Pozdrav za sve. :bye: Valjda ce sad izaci poruka, jer prosli put nije.
Ja idem 10. decembra. Tek treba da odem do ambasade i malo sam zabrinuta oko tog razgovora. Micika, da li si imala imovinu koja se vodi na tebe ili na roditelje? Inace, stvarno je problem spakovati zimske stvari. Jedino da se natrontam dobro i da navucem gomilu stvari na sebe. :D
Savet devojkama koje biraju porodicu je da postavljaju dosta pitanja i da pazljivo biraju. I kao sto je neko rekao, lokacija je manje bitna. Doduse, za San Francisko bih pristala na desetoro dece. :p Ja sam zelela u Kaliforniju, ali zavrsila sam u Konektikatu jer mi porodica deluje super. Imali su au pair iz Srbije i pricala sam i sa njom. Dali su mi dosta informacija. Sve ove ostale porodice su bile mnogo vise usmerene na moje obaveze, dok su oni pricali sa mnom o svemu.
Nadam da se da ce ova poruka izaci. Pa se javljam opet kad bude novosti.

Pozdrav Mary,
u ambasadi je sasvim opusteno i brzo sve, ne sekiraj se vec budi smirena i skoncentrisana na pitanja koja ti budu postavljena :) Sto se tice imovine, ponela sam samo kopiju ugovora o vlasnistvu stana koji je na mog oca a pise da zivim i ja u tom stanu. Ali moze za bilo koji komad zemljista ili slicno, samo nesto sto pokazuje da imas gde da se vratis posle programa :)
Bas steta sto ne idemo istog dana, ja idem 3eg decembra i vremena je sve manje i manje, ubrzo moram da pocnem da se
pakujem ;) A na sebe cu navuci neka 3 sloja posto ipak moram da ponesem sto vise, ahahahaha.
Ako te zanima jos nesto, ti slobodno pitaj, a mozes da me dodas i na skajpu:milica.milosevic44

P.S. To vazi i za ostale kojima treba pomoc, pozdrav!! :*

Svaka cast, Makita. :klap:
Micika, bas steta sto ne idemo zajedno. Posto si prva, javi kako je. Sto se tice ovih papira, ja cu imati da me ceka posao, ali se od nekretnina nista ne vodi na mene, vec na majku. Ipak verujem da nece praviti problem.
Florrie, nije smesno. Zamisli samo te muke. :)

Nasla sam puno devojaka koje idu kad i ja tako da imam vec dosta drustva :)
Kad imas zakazan intervju? Florrie nas malko zeki jer je ona to odavno prosla, vidis da nam pokazuje samo neki :brus:, mora da je ona samo to i spakovala u kofer :P Ahahahahah:hahaha:

Back