AU pair in USA

:heart: :cmok: Kad si vec tu, da te priupitam nesto.. Jel vredi nositi nesto od aparata za ulepsavanje (mislila sam na epilator i profesionalni fen za kosu) ili da se ne cimam dzabe? Znam da je struja drugacija, a ne znam koliko bi pomogli oni konvertori napona ;)

Zao mi je zbog fena a i navikla sam da se feniram bas tim fenom :( Aj epilator manje-vise treba ali kosa je kosa! :dash: Videcu jos za to, jel ima tamo da se kupi Babyliss marka fena, i koliko kostaju ti profi i te stvarcice za ulepsavanje? :) Ostalo je jos 17 dana do puta, joojjjj :klap:

A da, razumem. Opet ako zelis ponesi barem to sa konvertorom. Babyliss fen kosta oko $30-40, pa na dalje...cena imas kakve zelis od skroz jeftinih do kvalitetno skupih. Dobra stvar je ovde da uvek imas nekih popusta i mozes veoma dobro proci.
Ja se ne secam kada sam zadnji put kupila nesto po regularnoj ceni :lol: Ti bas dolazis u vreme vecih praznika, ima da ti pamet stane od snizenja i shoppinga :lol:
Praznici su vec poceli, sve jedan za drugim, a sada se najvise radujem black friday-u :zskace:

Jeeej, ja cu da nakupujem svasta nesto, od laptopa do garderobe, jedva cekam samo da krenem u pohod :)))))) Sta je taj black friday? Mora da je nesto sto ima 80 ili 90 posto popusta ;) Ma obozavam kupovinu, svasta ce se naci za moj ukus :*
Mogla bi da navratis do NJ da se vidimo(ako si u blizini naravno)! :cvet:

Mogla bi da navratis do NJ da se vidimo(ako si u blizini naravno)! :cvet:
Skontacemo nesto :D
Btw, da li si dogovorila sa porodicom oko transporta nakon programa? Dolaze li oni po tebe ili se trebas sama snaci?
I usput, taxi ce vas kostati oko $50+ od aerodroma do skole, podelite troskove vas 3-4 (upozna se jos devojaka na aerodromu ili cak u avionu) ;)

Wow, koji juris! Reklama je bas dobra :) Vidim da je 25, novembra, to cu propustiti :P
A za prevoz je vec sve dogovoreno, imamo od aerodroma do akademije i od akademije do aerodroma(ka porodici). Ja idem u Klivlend, verovatno ce moji tamo da me cekaju :)
Nasla sam par njih koje lete 3.eg i nasla sam za sad jednu koja ima isti let kao i ja :)
Dodjiiii ako budes mogla, tamo cu biti od treceg do sedmog :*****

Poslednja izmena:
Super :) Neke agencije pre nisu imale uopce organizovan prevoz pa se devojke same snalazile.
Cek, ti ces nakon NY skole, boraviti u Cleveland, OH? Cula sam da tu ima nasih iz ex-Yu, nisam licno nikada bila i nemam pojma kako je.

Sad skoro sve agencije imaju ugovoren prevoz i to je veliki plus u celoj prici kad prvi put krocis u US :)
Moja kuca je u predgradju grada,i ja sam cula da ima dosta nasih tamo, posle Cikaga najvise nasih ima ovamo :) A i cim krocim u neku nasu crkvu, ispasce neki maco Balkanac :P Lep je grad ali je jako hladno tamo, opet me tesi sto necu biti jedno vreme tamo vec na Floridi :D

:Jel vredi nositi nesto od aparata za ulepsavanje (mislila sam na epilator i profesionalni fen za kosu) ili da se ne cimam dzabe? Znam da je struja drugacija, a ne znam koliko bi pomogli oni konvertori napona ;)

Samo da kazem da od tih aparata ne nosite nista. Fen nece raditi ni sa adapterom kao ni epilator. Ponela sam adapter i on super radi za punjac za mobilni, za foto aparat i tako te uredjaje ali fen i epilator zaboravite. Ovo samo kazem da ne vucete stvari bezveze u Ameriku pa da ih bacate.

Devojke, blago vama sto idete, ja cekam da zavrsim fakultet pa cu onda da se prijavim :)
Kakav je taj psiho test? Je l' imate neke primere pitanja? Citala sam ovu temu i videla da jedna clanica to nije prosla. Koliko sam shvatila, to se polaze na kraju procesa, tako da mogu da zamislim kakav je osecaj kad propadne sve u zadnjem trenutku.

Hvala na pozdravu :D :D Ja se prijavljujem tek za nekih godinu dana (jer za godinu i po mogu da idem) ali vec me jako interesuje ova tema. :)
Micika videla sam da ces prosetati malo i do Floride :D Blago tebi. Nadam se da ce ti porodica biti dobra. :)

Hvala Avalanche, i ja se nadam da ce biti dobri, do sad su jako fini i pazljivi i nadam se da ce tako i ostati :) Zelim ti svu srecu, ovo je zaista divno iskustvo (takve sam bar komentare cula od ostalih devojaka) :) Do mog puta je ostalo jos 5 dana pa mozes da zamislis koliko je za mene vec sad divno, jaoooj!

Florrie, gde si ti? Aj daj neku lepu rec pred put :D

Skoro spremna :P Lekovi su tu, nisam kupila sve poklone a garderobu sam skoro odredila :) Ne mogu da verujem kako je brzo doslo, vreme naprosto leti :metla: Dok trepnem, bicu u NY ili vec kod host porodice :D

Kako je bilo za Black Friday? Jesi li nakupovala svasta, i bruseve naravno? :P :per:

Cao svima! :)

Ja vec pola meseca citam ovaj forum o Au pairu, i konacno posle "pravljenja liste za i protiv" u glavi, juce sam se prijavila
za program preko Ayuse. Ovo je nesto sto zelim iz istih razloga kao i vecina devojaka. Cuvala sam dosta dece, tako da tu imam iskustva,
jedino sto me brine jeste kako izabrati "dobru porodicu" :think: svesna sam da to ne mogu znati dok ne odem. Bilo bi super ako
bi mi vi koji ste vec tamo dali neki savet kako da "dobro izaberem"... :heart:

Takodje bih vas pitala za preporuke, ja sam cuvala decu kod svoje sestre od strica u Nemackoj, ona nosi strano prezime
posto je udata. Pa da li bi bilo ok ako bi mi ona napisala preporuku i sta je najbolje da navede, da mi je rodjaka ili sta vec?
Ona ima malu decu do 2 god, i ja sam ih cuvala vise od 400 sati da li to moze da bude validno kao dokaz da mogu da cuvam
decu do 2 god.
Hvala unapred! :hvala:

Drzim palcevima svim devojkama koje treba da odu! :ok:

Inace ovaj forum je super, i svaka cast svim devojkama koje su vec tamo i prenose nam svoja iskustva! Zaista ste mi mnogo
pomogle! Hvala :klap:

Cao nlove i dobro dosla :)

Kako odabrati porodicu najbolje znas sta ti zelis i sta bi tebi odgovaralo, ali evo na primer kada stupis u kontakt s njima slobodno ih pitaj sta god ti padne na pamet, takodje i u vezi njihove dece, kakve su im navike i slicno.
Pitaj kako ce izgledati tvoji dani, vikendi, odmori. Prati kako se ophode prema tebi i sta ti nude. Sta i oni rade i cime se bave, kakva im je bila stara au pair itd..
Iz svega toga ces lagano stvarati sliku o njima i sta bi tebe otprilike cekalo.
Ukoliko ti daju svoje auto da koristis u privatne svrhe, to je lepo. Neke porodice cak znaju i gorivo nasuti, ne moras uvek ti za sebe sipati i placati i ne gledaju na svaki cent.
Zatim, hoces li putovati s njima ili ne. Idu li gde vikendima ili ne. Obaveze oko dece. Kakva su im pravila po pitanju tvog slobodnog vremena, izlazaka, sta jedu/kupuju od hrane i tako te sitnice. Sve je to bitno i takodje jesu li onako lepi kao osobe, opusteni, veseli, dobrodusni. Nemoj da te zavara big smile, svi u USA se keze toliko i fol su veseli, lazno nasmejani. Posmatraj i vise od toga :) Eto, ukratko a ako te jos sta bude zanimalo budi slobodna pitati :D Osim toga, kada ti se bude javila neka porodica napisi nam ovde sta ti nude, pa cemo ti svi skupa reci koliko je to dobro ili nije. :)

Za preporuku, napisi da ti je neka rodica ili poznanica, prijateljica, neko te preporucio njoj itd.

Srecno i pisi nam kako sve tece z:girl:

Poslednja izmena:
Cao Florrie! Hvala na toploj dobrodoslici! :bye:
I hvala puno na savetima!!!! :heart:
Citajuci tvoje savete, sve mi se vise ide sto pre! ;)
U utorak idem u agenciju da predam dokumenta koja sam sakupila,
pa vam se javljam! :)
A jel ovaj Black friday, samo u NY ili ga ima jos negde u USA? :D
pozz

Back