AU pair in USA

Evo i mene devojke..Ja sam izvadila radnu knjizicu,samo da bih dosla do zdravstvene ,kako bi mi doktorka popunila ovo uverenje..Medjutim,danas sam samo vreme bzvz izgubila jer nista nisam uradila..Znaci bzvz sam se cimala 5 dana kako bih sve to zavrsila,da bi palo u vodu na kraju! Zena koju inace privatno poznajem,nije htela da mi popuni uverenje na engleskom,kao ona moze na srpskom ali na engleskom nikako..pokusavala sam da joj objasnim,da sam to uverenje na srpskom dobila samo zbog nje,kako bi joj bilo lakse u snalazenju da popuni ono na engleskom,i ona ni da cuje...jos ni pecat nije htela da udari na kraju,kad je popunila ono na srpskom,kao ne zna ona koji pecat se stavlja tamo gde pise..i ja govorim da treba pecat od zdravstvene ustanove u kojoj sam izvadila,znaci medicine rada,i ona nece i nece..i sta reci na sve to??? Kad nekoga poznajete godinama,i on vam ne ucini tako nesto,sta ocekivati od ostalih?? Mada ,verovatno bi oni drugi pre nesto uradili!! Danas sam ispizdela,ali srecom tu je bila Makita86,pa mi u trenutku olaksala mnogo..Mucimo mukicu zajedno :)) Eeeee trnovit je put do zvezda... ;) samo nema predaje!! Otisla sam kasnije privatno u jednu kliniku ,medjutim,direktor je na odmoru ,a bez njega ne mogu nista da urade..Tako da,dolazi s odmora tek 9.og jula..pa cu tada nesto pokusati,ako slucajno ne nadjem ranije...Ne znam sta drugo mogu da uradim..Grrr...Jos me zena baca na trosak,terala me da idem kod sudskog tumaca,da ona prevede te dve strane,i da joj donesem sa njenim pecatom,da ona bude sigurna sta popunjava,a samo ta dva papira kostaju preko 2000 dinara..Pa da sam ovca za sisanje,mozda bi tako uspeo da me zeza kako ko stigne,al' sto reko Cirko ,,NECE DA MOZE''...;) i kao idi to prevedi i vrati se,karton ce ti biti ovde...naravno ,otisla sam ,i nece me videti vise!

Pozdrav svima! Ja sam danas uzela novi pasos i sad krecem sa videom i slikama, uradila sam vecinu stvari za aplikaciju, uzela lekarsko i cekam potvrdu o nekaznjavanosti (rece Sara iz Ayuse da treba samo jedna od dve navedene potvrde), tako da predajem sve do kraja meseca jer u julu idem na more. Lekarskom uverenju se slatko smejala doktorka :), rece da su mnogo zahtevni, a ja mislim na sve to: ,,Cccc, sestro slatka, kad bi znala sta sve pitaju u onim ostalim dokumentima, ovo je sitnica.." :worth: Cenim da cu navesti 29. oktobar za polazak, da se lepo oprostim od ljudi i od Beograda, a i da iskoristim sto vise lepo vreme ovde. Pisite i pitajte ako nesto treba, kissindzer.

Micika,kako mislis treba jedna od dve navedene??? Aj spasi me,pa mi reci da ne treba uverenje od lekara :)))

pocnes da citas lepo forum i dobijes sve odgovarajuce info,pisalo se sto puta..ako zaista zelis da radis ovo i ako si zainteresovna,to je najmanje sto mozes da ucinis-da se vratis unazad i vidis o cemu se radi...

Peripetije oko dokumenata, koliko vidim :) Moja aplikacija je skoro pa gotova, slike i video su ostali ali i to resavam, bicu u programu ako Bog da sledeceg meseca u ovo vreme ;)))) Pozdrav devojkama i javljajte kako ide :D

Drage devojke, ja radim u zdravstvu i znam sve oko tog lekarskog sto treba da uradite. I sama sam ga uradila! :) To lekarsko radite kod svog LEKARA OPSTE PRAKSE, ZNACI TAMO GDE IMATE ZDR. KARTON, gde idete kad se razbolite, kad vas zaboli glava ili dobijete temperaturu. Taj lekar vam to popuni uvidom u vas zdr. karton, ko je student moze i u studentsku, ako ide tamo kod lekara. Sto se tice prevoda na engleski, taj lekar ako je zavrsio tolike skole, zna toliko engleski valjda da samo prepise sve to isto na drugi papir! Papiri (lekarsko), potpuno su isti samo je jedan na srpskom, a drugi na engleskom. Videcete i same kad ga dobijete, jos je i manje-vise sve na zaokruzivanje ( 1. Da li je ta-i-ta osoba bolovala od tuberkuloze DA NE, pa onda on(a) da zaokruzi i tako redom...). Pozdrav i sve najbolje vam zelim, kao i sebi! :D :D :D

Drage devojke, ja radim u zdravstvu i znam sve oko tog lekarskog sto treba da uradite. I sama sam ga uradila! :) To lekarsko radite kod svog LEKARA OPSTE PRAKSE, ZNACI TAMO GDE IMATE ZDR. KARTON, gde idete kad se razbolite, kad vas zaboli glava ili dobijete temperaturu. Taj lekar vam to popuni uvidom u vas zdr. karton, ko je student moze i u studentsku, ako ide tamo kod lekara. Sto se tice prevoda na engleski, taj lekar ako je zavrsio tolike skole, zna toliko engleski valjda da samo prepise sve to isto na drugi papir! Papiri (lekarsko), potpuno su isti samo je jedan na srpskom, a drugi na engleskom. Videcete i same kad ga dobijete, jos je i manje-vise sve na zaokruzivanje ( 1. Da li je ta-i-ta osoba bolovala od tuberkuloze DA NE, pa onda on(a) da zaokruzi i tako redom...). Pozdrav i sve najbolje vam zelim, kao i sebi! :D :D :D
Ma znam ja sve to...Sve sam joj lepo objasnila..odnela sam joj i uverenje na srpskom da popuni i na engleskom,medjutim ,ona je popunila samo na srpskom,i nikako nije htela na engleskom..ja joj kazem da je sve to isto,i ona se zena uspanicila,ne znam sta joj bi..Strasno!! Napravila je frku oko onoga gde pise mesto pecata,na engleskom to drugacije pise,nisu u pitanju dve reci ,nego cetiri,i ona kao to ne znaci to,ko zna sta znaci itd..,,ne mogu ja to da popunim nikako,idi kod sudskog tumaca i neka ti prevede sve i potpise,ona u redu'',i ja naravno nisam otisla..samo taj prevod ce me kostati oko 2000 dinara,onda cu otici lepo kod privatnika i to ce mi uraditi kako treba..Kakvih ljudi ima,ne verujem!

Pozdrav, koliko sam shvatio kada odete u Ameriku na AuPair program morate da se odlucite za neki kurs u vrednosti od 500 dolara. E sad, interesuje me da li postoji kurs masaze i koliko on kosta, i da li se posle zavrsenog kursa dobija neka diploma? Da li ja sa tom diplomom, posle godinu dana ugovora sa AuPair porodicom, mogu da ostanem u Americi i nadjem posao masera?

Pozdrav, koliko sam shvatio kada odete u Ameriku na AuPair program morate da se odlucite za neki kurs u vrednosti od 500 dolara. E sad, interesuje me da li postoji kurs masaze i koliko on kosta, i da li se posle zavrsenog kursa dobija neka diploma? Da li ja sa tom diplomom, posle godinu dana ugovora sa AuPair porodicom, mogu da ostanem u Americi i nadjem posao masera?
ja sam neupućena totalno ali po nekoj svojoj logici kontam da su to malo drugaćiji kursevi. mada, ideja je interesantna, bilo bi sjajno kad bi to moglo tako. u svakom slučaju, simpatičan fetiš. ja recimo volim šake.

Drage devojke,
zelim da vas ovbavestim da sam se ja MECOVALA!!! :D :D :D Bicu u Sijetlu, tako da molim sve devojke, koje mi budu blizu, za druzenje i relaxaciju! :D :D Ljubim vas sve i zelim isto sto i sebi! @debosam: ne sekiraj se mnogo oko videa, ja ga nisam ni imala, pri tom sam pocetnik i kao vozac, pa sam opet lepo prosla za mesec i po dana. Mogla sam se i pre mecovati, ali kao sto sam pisala, htela sam blizu Njujorka, gde sam bila prosle god, ali sam shvatila da nije vazna lokacija, vec ljudi sa kojima cu biti. Ovi su jako fini, dobri su i sve su mi ponudili, sve opcije i moguce dogovore, tako da videcemo. Javljacu vam se i sve! :D Sada mi sledi ambasada. :/ Ali, najvaznije mi je da sam nasla odgovarajucu porodicu, jer je to stvarno pomalo stresno, kontaktiraju te neke porodice i onda te ispale, a ti moras da budes fin prema njima, da se kezis, da budes na skype-u u to i to vreme, i na kraju nista! Ili moras da sastavis mejl odbijanja za onu porodicu koja te je pitala za mec, a tebi se bas ne ide kod njih, jer su ne-znam-kakvi ili zive ne-znam-gde ili imaju gomilu dece... grozno! Tako da, drage moje, pozurite! Necu da budem sama tamo! :D Ne mlatite se oko videa, jer ga ni ja nisam imala, ni moje drugarice, ni pola njih tamo, oni citaju profil, tako da vam je najbitnije sta ste napisale u profilu. Javljajte seeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! :* :* :*

Cestitke timon za pronalazak porodice koja je po tvom ukusu!! Ja sam skoro zavrsila aplikaciju, ali se jezim od pomisli za snimanje videa, to mi je nekako najdosadnije :P Preko koje si agencije krenula u sve ovo i kad planiras da putujes?

Thanks, girls! :D :D :D
Vidi, video ce ti biti samo plus, videce kako pricas engleski, videce kakva si osoba (smejaces se, pricati o sebi, svojoj porodici, prikazaces ih u videu, pokazati kako se igras sa decom,...), ali vidis da se moze i bez njega. Sacuvaj te snimke, pa ako bas zaskripi ako te sad to nervira, ali mislim da nece... Ja sam isla preko Ayuse, to jest jos uvek sam. :D Mislim da su dobri, uvek su dostupni, sve ti objasne, ovi u NS su mi stalno pomogali oko mojih nesigurnosti, stalno sam trckala do njih! :D Sad ne znam za druge agencije, vidim da pisu na forumu da je i Wizantiana dobra... Vi odlucite, ali mislim u svakom slucaju da su obe ok i da ne treba da idete preko neke nepoznate agencije, samo zato zato sto su jeftinije ili imaju bolje uslove. Ipak je ovo ozbiljan program od god dana i treba izabrati proverenu aagenciju. Moja skype adresa je sanja_mitrovic_21 (nema slike), pa me dodajte, moj mail je sanja.mitrovic86@gmail.com, pa mi pisite ako mi budete blizu ili ako mi i ne budete blizu, pisite da se druzimo! :D Tamo je domace drustvo neophodno za opstanak! :D Ja bih, ako Bog da bude sve u redu, trebalo da krenem 06. 08. 2012. Ja cu vec biti tamo kad vi budete na programu, cekacu vas! :) LJUBIM VAS I PISITE MI! :kiss: :kiss: :kiss: :vatromet: :vatromet: :vatromet:

hej cure evo nakon 4 godine čitanja i proučavanja ovog programa napokon sam odlučila da ću definitivno u idućih pola godine krenuti sa programom.

Ja sam iz Hrvatske imam 21 godinu, imam vozačku od svoje 18 i volim djecu, no najviše me pati taj lječnički. Pa bih molila cure koje su to prošle ako bi mi mogle reći koja su pitanja u vezi lječničkog i zbog čega mogu biti odbijena, da li moram ići na nekakve preglede ili samo kao što je tu netko napisao moja liječnica opće prakse to popunjava.
Naime sa 14 sam imala dosta velikih zdravstvenih problema, ali trenutno sam zdrava i više nemam nikakvih zdravstvenih problemama, pa ne znam da li bi to što sam bila bolesna prije 7 godina moglo smetati kada se prijavim u program.

Zbilja bih voljela otići u SAD, a jedini razlog zašto još nisam krenila sa programom su moji roditelji koji me ne podržavaju u mojoj odluci jer ne žele da budem tako dugo toliko daleko od njih :( Ne znam kako su vaši roditelji reagirali na vaš odlazak, ali ja sam jako povezana sa roditeljima pa uopće ne želim o ovome pričati s njima jer me uvijek ubiju u pojam i svaki put kada sam htjela ići odustala sam zbog njih...

Back