AU pair in USA

Koifish, hvala puno na ohrabrenju, zaista mnogo znaci. Planiram da na leto apliciram kada zavrsim sa master studijam, i onda da polako krojim svoju sudbinu.
Do ovog velikog koraka u mom zivotu ima jos dosta vremena, ali nije na odmet pripremiti se na vreme (mislim na psihicku pripremu) :)

Pozdrav! Planiram da se prijavim na program, zelela bih da odem u avgustu sledece godine pa me interesuje kada bi trebalo da se prijavim, tj koliko pre odlaska? Inace, studiram i radim, nemam podrsku roditelja koji bi me finansirali da odem pa me takodje zanima i koliko novca mi je ukupno potrebno za sve(agencija, viza, da ponesem...)? :think: Hvala unapred :heart:

kako bi bilo lepo da malo ozivimo ovaj forum..iscitala sam ceo i hvala svim devojkama koje du podelile sve informacije i pisale o svemu..ja jos nisam na programu,ali planiram da se prijavim za 1 god..vi devojke,koje ste tamo,kako ste? Jel vam napono? Jel se stvarno oseca kriza u Americi kao sto se prica? Pisite nam :) :)
@zlatokosa zavisi preko koje agencije ides ali ce ti trebati oko 600-700e za program i vizu + da poneses jedno 200e,dok ne primis prvu platu,pretpostavljam..
pozdrav za sve devojke :)

Zlatokosa, ja takodje planiram da idem sledece godine u to vreme, pa se mozda budemo i druzile ;) Otprilike treba nekih 700 evra, kazem otprilike. A kada treba da se prijavis? Hm, pa kada apliciras za program, pitanje je vremena kada ce te i koliko porodica pozvati, odnosno kada ce se javiti porodica koja ti odgovara... Neke devojke su cekale i po 5, 6 meseci. Naadam se da sam malo pomogla... Ovde mozes pronaci nesto sto te interesuje
http://www.ayusa-online.com/srp/aupair.php

Ja kad sam pricala sa devojkom iz Ayuse rekla je da je najbolje prijaviti se 4-5 meseci ranije,da bi sve islo lakse i opustenije..ako bi isla npr oktobra,treba da pocnes sa papirima u maju-junu..u svakom slucaju ti mozes da stavis da pre npr. 1. oktobra ne mozes da krenes zbog nekih obaveza,posla,faksa itd.

Hvala na informacijama drage :) Gledala sam preko Wizantiane, ona mi deluje najpovoljnije i cini mi se da uslovi nisu losi... Muci me jos jedna stvar, nemam zvanicno iskustvo u cuvanju dece, tj, nikada nisam to radila za novac ali vec godinama cuvam sestricine, obavljam sve poslove kao da sam dadilja, uzimam ih iz vrtica i skole, radimo domaci,.. pa ne znam da li se to moze racunati u radno iskustvo :think: Sto se apliciranja tice, ne bih bila nesto posebno zahtevna, da bih sto pre nasla porodicu... Victrola preko koje bi ti agencije?

zlatokosa, svi su ovde nahvalili ayusu, mozda ti je bolje da das malo vise para pa ides preko njih..ma,vazi se to iskustvo..:) bitno je samo da nadjes 2 preporuke,jednu moze sestra da ti napise i jos jednu bilo ko,mozes naravno da slazes..:zper:
garfild,jel si usla u program? Preko koje agencije ides? Jel ti se javila neka porodica? gde ces,east ili west? ili gde god te pozovu?
pozzz:D

Ja sam preko Wizantiane i sasvim sam zadovoljna. Upravo mi istice jedna godina i produzila sam na jos jednu. Nema potrebe placati vise. Preko Wizantiane cak vracaju depozit po zavrsetku programa dok to u ayusa ne nudi. Usluge su apsolutno iste.

p.s. na facebook-u ima grupa AU PAIR - EX YUGOSLAVIA postanite clan pa tamo mozda dobijete vise i brze odgovore na pitanja koja vas zanimaju
poooz i puno srece

Ja sam preko Wizantiane i sasvim sam zadovoljna. Upravo mi istice jedna godina i produzila sam na jos jednu. Nema potrebe placati vise. Preko Wizantiane cak vracaju depozit po zavrsetku programa dok to u ayusa ne nudi. Usluge su apsolutno iste.

Samo da i ja potvrdim ovo.:)
Wizantiana i Ayusa su jednako profesionalne i sigurne agencije tako da se nece pogresiti koja god da se odabere.

I ja sam cula da nema neke razlike u agencijama... Ma iskreno samo da odem, bas mi je potrebna ovako neka promena a volim decu i sve sto ima veze sa njima tako da mislim da mi nista nece tesko pasti :) Sad polako da polazem ispite i naprolece da se prijavim pa sta bude ;) A da, i ovo... Kakvo vam je bilo znanje engleskog kad ste otisle? Prilicno dobro ga govorim i razumem, pa se plasim da to ne bude razlog da me odbiju kasnije za vizu :( (ipak je cilj izmedju ostalog upoznati kulturu i jezik)

ja sam u new jersey-u. Cuvam dvoje dece, dva decaka. Prezadovoljna sam, imam super porodicu. Pisala sam o svemu ranije. Ali evo opet ukratko. Wizantiana, nasla porodicu i dosla za samo mesec dana. Uskro mi istice prva godina ali sam produzila i ostajem jos jednu godinu sa istom porodicom, plasim se da je menjam. Ne verijem da moze dva puta da mi se posreci da dobijem ovako super porodicu. Obozavam decu a i roditelju su divni prema meni, apsolutno nemam na sta da se pozalim.
Ako vas nesto zanima pitajte

zlatokosa, svi su ovde nahvalili ayusu, mozda ti je bolje da das malo vise para pa ides preko njih..ma,vazi se to iskustvo..:) bitno je samo da nadjes 2 preporuke,jednu moze sestra da ti napise i jos jednu bilo ko,mozes naravno da slazes..:zper:
garfild,jel si usla u program? Preko koje agencije ides? Jel ti se javila neka porodica? gde ces,east ili west? ili gde god te pozovu?
pozzz:D

Hej cao. Jesam usla, prije 15 dana, AYUSA, i javila mi se samo jedna porodica. Sa tatom sam pricala, sve bilo super i trebala sa mamom, a oni se uopste vise nisu javili. Ja im pisala, ne odgovaraju, tako da nema nista o toga. :( Pa ja bih rado East, ali ko zna, ako je OK porodica i mjesto onda mi je nebitno. Sta je sa tobom? Pozz

imelme,super,blago tebi..uzivaj :D jel imas drustvo,jel izlazis itd.?
garfild,polako,javljace se..najbitnije da nadjes neke normalne ljude,a mozda malo duze sacekas..ja tek planiram da se prijavim za jedno 6-7 meseci,planiram da odem za nekih god dana..treba da diplomiram itd.

Javila mi se ta porodica da su odabrali drugu djevojku jer im treba odmah, a ja mogu tek za nekoliko mjeseci. :( Sta reci? Koju posluku porati? :rotf: Pukla sam! :dash: Ja sam inace stavila datum polaska 5.mart 2012. pa se nadam da cu se do tada sa nekim i spojiti...:confused: Alpikacija mi je dosta dobra, tako kazu iz agencije, ali niko se ne javlja... :( I stvarno, sta reci? :( Please, rijeci utjehe... :(

Moram i ja da napisem par informacija koje ce mozda nekome biti od koristi. Moja sestra je isla preko BHV agencije iz Banja Luke www.eduka.ba
Ona je aplicirala kad je imala 19 godina i zaista imam sve pohvale za njih jer su joj puno pomogli oko svega. Ona je sad na programu vec drugu godinu i ja planiram ici jer nemam sta izgubiti. Punim 19 godina i vjerujem da ce mi ovo biti jedno veliko iskustvo. Sestra mi je pricala o svojim iskustvima i manje vise svako je isto, s tim da ona ima sjajnu porodicu koji nekad imaju svojih dana ali u globalu joj je ok s njima. Puno je proputovala!
Mada priznajem da sam i pored velikog iskustva koje imam kroz nju jakooo nervozna

Ćao, ćao! Evo, i ja da se javim! Nova sam na forumu! Učlanila sam se samo zbog ove teme! :)
Planiram u junu mesecu da idem u USA! Opredelila sam se za AYUSA-u! :) Drugarica mi je preporučila agenciju, kao najbolju i najsigurniju!
Prijavila sam se on-line (preko njihovog sajta) i dobila određene smernice.. Sada sam u fazi pripreme papirologije!
@Victrola, kada ti planiraš da ideš?!

citam wec duze wrijeme was forum i odlucila sam da wam se pridruzim.... znam dosta ljudi koji su otisli u SAD preko ayuse... S obzirom na to da zawrsawam tek u maju srednju,moci cu da se prijawim na program tek tada,nemam polozen wozacki ispit ali su mi rekli da mogu naci porodicu gdje cu cuwati djecu od 0-2 godine... Nadam se da cu naci porodicu za 3 mjeseca .:D

Back