AU pair in USA

@garfild1985, disi :D nemoj se toliko brinuti :zag:

Ispunjavas sve uslove, odobrit ce ti aplikaciju :D Volonterski rad obavezno navedi jer se to jako postuje. Ukoliko se provjeravaju preporuke roditelja, to obavlja tvoja domaca agencija telefonski na domacem jeziku. :D
Samo ti sve fino prikupi sto traze, ispuni kako treba i nemaj brige :D

Iz kojeg BH grada se javljas? :bye:

@garfild1985, disi :D nemoj se toliko brinuti :zag:

Ispunjavas sve uslove, odobrit ce ti aplikaciju :D Volonterski rad obavezno navedi jer se to jako postuje. Ukoliko se provjeravaju preporuke roditelja, to obavlja tvoja domaca agencija telefonski na domacem jeziku. :D
Samo ti sve fino prikupi sto traze, ispuni kako treba i nemaj brige :D

Iz kojeg BH grada se javljas? :bye:

:super:

Uh, evo disem. Hvala ti mnogo!!! :heart:
Ma bas me frka uhvatila jer je toliko toga, pa zato, ali sve cu ja to vec nekako rijesiti...:)
Ja sam iz Banja Luke. Ti? Vec si u US, pretpostavljam... :)
A sto se tice tog psiho testa, u vezi cega su ta pitanja?

:hvala: Pozz!!!

Nesto se ne mogu sjetiti nikakvog psiho testa :think: Ako je i bilo nesto slicno u sklopu ljekarskog pregleda, to su onda pitanja tipa imas li kakvih poteskoca, trauma..a ako su pitanja od strane agencije onda nesto u smislu sta bi uradila ako djeca vriste, nece da te poslusaju, koje su tvoje osobine, kako bi te prijatelji opisali itd. Prelistaj ovu temu, o svemu smo vec pisali ranije.
Napisi dobro pismo, tj biografiju o sebi kroz koju ces se prezentovati potencijalnoj host family...pocni lagano spremati i slike zajednicke sa djecom pa ih umanji, isjeci nebitne dijelove i poslozi u Word doc, pored svake slike napisi kratak opis, slobodno ubaci neki cvjetic na primjer da izgleda simpaticno jer te slike ce gledati i roditelji i njihova djeca, a i djeci se moras svidjeti zar ne :) ja bih cak napravila i video snimak u kojem ces predstaviti sebe na engleskom, npr. setas parkom, vozis biciklo i uz osmjeh kazes nesto o sebi. U prevodu, sto bolje ''napucas'' aplikaciju, imas bolje sanse i vise izbora...javljat ce ti se vise porodica.
Javljaj kako ide i ako jos imas pitanja.

Puno pozdrava :bye:

PS.-Zivot je onako kako ga napravis sebi da ti bude :) Zavisi u koji grad/drzavu odes, dok upoznas prijatelje, malo se naviknes, pocnes uzivati i sve ce doci na svoje :D
Imas li neku zelju gdje bi voljela ici? Ja mislim da u aplikaciji imas i taj dio kao da naznacis gdje zelis ici.

Pa psiho test je kao i svaki drugi, nema pogresnih odgovora i nece te eliminisati na osnovu toga.:) Sto se tice rada sa decom do dve godine mislim da ti je cinjenica da si volontirala veliki plus ali da mozes da vidis da sredis nekako da te preporuci neki prijateljako ti mislis da si sposobna da radis sa tako malom decom.:) Najvaznije je da mislis na sebe znam da je svima nama cilj da odemo ali treba da se osecamo dobro tamo. Ne treba da te brinu preporuke sigurno meni su rekli da su najvaznije stavke video i slike sa decom kao i tzv. motivaciono pismo porodici (zasto nas tebe da izaberu).:)

Hvala na savjetima, zlata su vrijedni. ;) Da, vec sam pocela prikupljati slike, a video cu svakako da napravim jer agencija to trazi i smatram da je to odlican nacin da se u kratkim crtama predstavis porodici, na sto mastovitiji nacin... Vec imam neke planove kako cu da ga uradim... :) Slike su takodje tu, sve nekako lagano prikupljam tako da vec krajem naredne sedmice sve zavrsim. :) Jedva cekam da sve krene... :D

Da, slazem se sa tobom... manje vise sve je na nama... Pa ja zaista ne znam gdje bih. :/ Rado bih Cikago ili East coast, ali ko zna... Ne znam da li da to navedem jer se bojim biti "ogranicena" time pa da mi se nece mnogo porodica javiti... :/ Odakle su te porodice najvise koje traze Au Pair? Ja bih najradije voljela otici tamo gdje ce mi biti lijepo. :D :D ;)

Puno pozz i uzivaj!!! :)

Pa psiho test je kao i svaki drugi, nema pogresnih odgovora i nece te eliminisati na osnovu toga.:) Sto se tice rada sa decom do dve godine mislim da ti je cinjenica da si volontirala veliki plus ali da mozes da vidis da sredis nekako da te preporuci neki prijateljako ti mislis da si sposobna da radis sa tako malom decom.:) Najvaznije je da mislis na sebe znam da je svima nama cilj da odemo ali treba da se osecamo dobro tamo. Ne treba da te brinu preporuke sigurno meni su rekli da su najvaznije stavke video i slike sa decom kao i tzv. motivaciono pismo porodici (zasto nas tebe da izaberu).:)

Hej cao, jeste ipak bismo trebali sami sebi biti na 1-om mjestu, ali naravno da koretno odradimo nas dio posla, jer je to ipak ozbiljna stvar brinuti o tudjoj djeci, narociti u zemlji gdje je drugacija kultura... Sto se tice preporuka vidjecu sta mogu uraditi ali definitivno da bih bila sposobna za rad i sa manjom djecom... Uglavnom, hvala ti na savjetima... :) Pooozdrav!!! :)

Moja drugarica je npr bila u nekom malom mestu sat vremena od New York-a ali porodica moze biti i iz Kalifornije ili eto bas Cikaga. Mislim da je bolje da to ne navodis jer ces se ograniciti, kako i sama kazes. Bitno ej da otputujes a posle ces sa porodicom sigurno svuda ici a imas i svoj odmor od dve nedelje koji je placen.

Mozda nije u vezi teme,ali vidim da ima raznih iskustava i poznavanja raznih pravila i zakona pa bih htela da postavim sledece pitanje.
Ako neko zna ili ima slicno iskustvo da mi opise sledece.
Sa turistickom vizom na deset godina po dobijanju na ulasku u Usa boravka od 6 meseci,po iskotistavanju istog .Koje je vreme a da se ne prekoraci nikakav zakon kada se moze ici ponovo u Usa.Sledeca kalendarska godina?
Ili cekati 6 meseci u Srbiji i ponovo tek onda icu u Usa.
Unapred hvala svima

Cao drugari, evo mene opet sa pitanjima. :) Popunjavam ovu aplikaciju pa ne znam sta da stavim za iskustvo sa djecom. :/ Ako sam cuvala djecu od 2 do 5, i volontirala u vrticu, sta ponudjeno treba da odaberem? Nany, Babysitting, Day Care Center, Camps, Teaching/Tutoring, Sibilings/Family. Zaneke znam da sigurno nisu. Da li za vrtic da stavim Day Care Center? A za cuvanje djece Nany ili Babysitting? Vjerovatno Nany ali nisam sigurna. :/ Takodje me zanima da li je dobro sto sam 2 ljeta provela u US na W&T programu ili ne? To pitam u vezi dobijanja vize. Kako to u ambasadi vide, ima li iko neka saznanja o tome? :) Hvala mnogo! Inace, jos malo mi treba da popunim aplikaciju i da sredim video pa cu valjda u pon. ili utorak da posaljem ostale dokumente... :) Pozz veliki svima!!!

Da li za vrtic da stavim Day Care Center? A za cuvanje djece Babysitting? Takodje me zanima da li je dobro sto sam 2 ljeta provela u US na W&T programu ili ne? To pitam u vezi dobijanja vize. Kako to u ambasadi vide, ima li iko neka saznanja o tome? :) Hvala mnogo! Inace, jos malo mi treba da popunim aplikaciju i da sredim video pa cu valjda u pon. ili utorak da posaljem ostale dokumente... :) Pozz veliki svima!!!

Za volontiranje u vrticu napisi Day Care Center, a za cuvanje djece babysitting. U pismu ces svakako pisati detalje o sebi, tj. svom iskustvu pa fino navedi da si volontirala, koliko dugo, koji uzrast i koliko djece u grupi je bilo...koje su vam aktivnosti bile itd.
Pozitivno je sto si bila na W&T programu ukoliko si ispostovala vizu i vratila se na vrijeme, a vjerujem da jesi :)...tako da ti to moze biti jedino veliki plus i nista drugo u ambasadi. Kad dodjes na intervju, oni te svakako imaju u sistemu i ako ti postave koje pitanje normalno odgovori kako jest.
Sretno da sto prije zavrsis sa aplikacijom i da ti se pocnu javljati porodice, a onda ce sve ici brze :) Pozz

Hvala Blondes!!! :) Jesam ispostovala vizu... :) Sto se pisma tice, ja ne znam vise ni sta bih pisala. Dosta toga sam vec u videu rekla, pa cu se morati ponavljati... :/ Ja se najvise bojim da se meni niko nece od porodica javiti... :( To mi je najveci strah... Ili, da necu pronaci odgovarajucu porodicu... :/ Koliko je tebi trebalo da nadjes porodicu? Ja bih htjela da idem u martu, prvi termin... Valjda cu uspjeti naci do tada porodicu... Jao, ja sam bas dosadna... :) :/ Hvala mnogo jos jednom i cuvaj se! <3 :)

Ako hoces, napisi otprilike o cemu si pricala za video...pa ako si sta propustila da ti dodam i kazem sta mozes pisati u pismu, ili se posavjetuj sa agencijom pa vidi kako oni preporucuju. Jesi ti inace u kontaktu sa agencijom? Pitam jer ne znam kako to sada ide, hoce li pomoci savjetima ako gdje zapne i tako to? Jel ono kod tebe Ayusa iz Beograda?

Joj, ja mislim da je to bio najveci strah svih nas da nam se nece niko javiti :mrgreen::mrgreen: Ako imas vremena da prelistas temu pa da vidis da smo i mi kukale o tome :mrgreen: Ali ne bude tako, javi se po 5, 10, 15 porodica..Cim tvoja aplikacija udje u sistem da je mogu vidjeti potencijalni roditelji, vec ocekuj narednog dana email. Ako i prodje sedmica da se niko ne javi, nemoj dobiti napad panike :mrgreen: onda poslije navale pa ne znas sta bi :mrgreen: Ma bice porodica, ne brini...a hoces li naci odgovarajucu, to niko ne zna. Koliko si spremna da cuvas djece i zavisno od tvojih zelja i uslova...
Na kraju krajeva, cure koje su zeljele zarko da odu, prihvatile su sta im se ponudilo i nisu puno birale..pa onda kad su stigle, mijenjale su.
Znaci, posto ti zelis ici u martu imat ces vremena dovoljno da biras..obicno cure nadju porodicu za max. mjesec dana..neko nadje odmah, neko tek iz treceg, petog pokusaja...dakle, nema pravila. Kakve ponude dobijes i kako se dopadnete jedno drugom.

Nisi dosadna, nego si simpaticna sa svojom brigom i zbunjenoscu :mrgreen: kao sto je i svaka od nas bila. Drago mi je da pomazem i da se sada s osmjehom sjecam svog stresiranja :zcepanje: Jos si ti bila dva puta na W&T i znas sve kako ide :whistling::mrgreen:

Evo me napokon da malo pisem... :) Jos malo pa sam zavrsila, tacnije samo da dovrsim pismo i to je to. Sutra cemo da submit-ujemo aplikaciju, nadam se. :) iduce sedmice bih trebala uci u program, valjda. :) Eto, to je to. :) Od sutra mi ostaje samo da cekam da me ukljuce u program pa se nadam da ce sve biti OK. :) Pisem kada budu neke novine... :) Pozzzzzz... :)

:ok:Bravo Garfild!!!

Hvala koifish! :heart:

Moji dokumenti su proslijedjeni u cetvrtak u US, napokon...:D I sada mi samo ostaje da cekam da me koordinatroka pozove i da mi kaze sta je i kako je... A meni frka, bas... :sad2: Valjda kad nesto jako zelis, onda se tripujes oko svega. :( Joooj, jedva cekam da to sve vise krene. Ubi me ova neizvjesnost. :rida: I sta mi jos pade na pamet, glupost nevidjena, ali kontam ja ima li kakve veze sto sam ja iz BiH, a prijavila sam se preko AYUSA BG?... Dok ne udjem u program necu prestati razmisljati o glupostima. :( I da, niko nista na forumu ne pise u zadnje vrijeme... :confused: Pozdrav drugari... :cao:

I ja mislim da nema nikakve veze. I ja sam preko njih :) mada sam ja iz Beograda ali sam sigurna da bi ti rekli da ne mozes preko njih tj. da moze da postoji problem. Znam da za w&t i iz Hr i iz Bosne i CG idu preko Beograda i US ambasade u Bg-u. Moguce je da mozes i da ides u svoju ambasadu a preko njih si uplatila program:)

Pozdrav svim ovim finim devojkama na forumu. O Au pair-u mastam 4 godine (sve vreme tokom studiranja). To sam videla kao ostvarenje svih mojih zelja i kao bolje sutra. Medjutim, dosta sam iscitala ovu temu, smejacete se sto cu ovo reci, ali ja se plasim da ce mi moji jako, jako, jako nedostajati. Kako vi koje idete gledate na to? Ako neko ko je vec bio na programu moze da podeli iskustvo odvajanja od svojih najmilijih, bila bih beskrajno zahvalna.

:ok:Draga Victrola, ja se spremam za program i znam da ce mi moji nedostajati ali sam svesna koliko mi ovaj program znaci! To je smao godinu dana naspram citavog zivota i svako ko je bio sazreo je dosta i iskusio nesto u Americi o kojoj svi mastaju. Mislim da bi trebalo da pokusas i da das sve od sebe da istrajes jer ces posle imati nesto sto ce ti svakako biti znacajno za buducnost.

:ok:Draga Victrola, ja se spremam za program i znam da ce mi moji nedostajati ali sam svesna koliko mi ovaj program znaci! To je smao godinu dana naspram citavog zivota i svako ko je bio sazreo je dosta i iskusio nesto u Americi o kojoj svi mastaju. Mislim da bi trebalo da pokusas i da das sve od sebe da istrajes jer ces posle imati nesto sto ce ti svakako biti znacajno za buducnost.

Koifish, jesi li ti vec nasla porodicu? I koliko dugo si u programu? Ja sam od utorka i jos me niko nije kontaktirao... :( Znam da je tek par dana prosla ali se plasim da me niko nece ni kontaktirati... :/

Back