AU pair in USA

PoDzdrav,

HITNO trebam vasu pomoc!
Naime i ja bi isla na au pair program u Ameriku,ali u agenciji su mi rekli da za dobivanje vize trebam imati status studenta ili zaposlene osobe.Ja nisam niti jedno niti drugo!!MOlim cure da napisu svoja iskustv,jeste i vi sve bile zaposlene ili studentice prije odlaska na program???

Hvala unprijed!!!

Hello svima na forumu.
Ja uskoro putujem i imam pitanje za cure koje su vec u USA. Koliko je novca potrebno za aerodromske takse? Znam da zavisi od prtljaga i ne planiram da nosim vise od jednog kofera.

Jel ima ko ideju sta odneti decaku od 11 god. kao poklon iz Srbije?
Ovo ispadose dva pitanja:-)
Hvala unapred na odgovorima

Hello svima na forumu.
Ja uskoro putujem i imam pitanje za cure koje su vec u USA. Koliko je novca potrebno za aerodromske takse? Znam da zavisi od prtljaga i ne planiram da nosim vise od jednog kofera.

hey Blondy02 kada si na orjentaciji??i ja putujem uskoro :D mozda je isti datum...

Hello svima na forumu.

Ako imas samo jedan kofer tezine do 23kg ne placas nista. Ali ti je najbolje da nazoves predstavnistvo u BGu avio kompanije sa kojom letis i njih da pitas. Ja sam imala 2 kofera i za drugi sam platila oko 50eura, oba su bila malo teza od 23kg (24 i 28) ali su mi progledali kroz prste :)

Za poklon ne znam, njega najverovatnije zanimaju samo video-igre.... :/ Nije ni bitno, tesko da ces naci nesto sto ce se njemu dopasti. Ali ipak uzmi nesto da host roditelji vide da si se potrudila ;)

zdravo, devojke! moze li mi neko reci da li host roditelji proveravaju preporuke? tj. da li kontaktiraju bivse "poslodavce", koliko dece imaju itd...
jer roditelji cije sam klince cuvala su moji rodjaci ... a inace ne govore engleski.. :confused:
a videla sam da treba da ostavim kontakt njihov...

zdravo, devojke! moze li mi neko reci da li host roditelji proveravaju preporuke? tj. da li kontaktiraju bivse "poslodavce", koliko dece imaju itd...
jer roditelji cije sam klince cuvala su moji rodjaci ... a inace ne govore engleski.. :confused:
a videla sam da treba da ostavim kontakt njihov...

Neke od mojih preporuka su takodje bile od rodjaka i nisam imala problema.Odnosno,to niko nije ni proveravao.NApisala sam da te porodice ne znaju engleski,kao sto i ne znaju:-))
Ako i proveravaju nemogu provaliti da li su ti rodjaci ili ne;-)

kajuska, hvala puno na odgovoru..
skroz brinem oko svih detalja... nemam problem sa time sta tamo da ocekujem, jer je to vec zivotna lutrija i nema pravila, prema kojima cu naci super, normalnu porodicu ili cu otici (ovo pricam iz iskustva drugih devojaka) u porodicu u kojoj ni njihovi medjusobni odnosi ne funkcionisu dobro... i sve ode po zlu... :(

ali sve ono sto je do mene, zelim da obavim korektno i zato puno brinem...
imam gomilu dilema, npr. i oko agencije, da li ce sve ici sporoooooo itd....
inace, mislim ici preko wizantiane... cula sam sve ok o njima...

ako neko ima neki savet, slobodno javite... :kiss:

iiiiiiiiiiiii jos jedno pitanje :?:
sta od dokumenata (znaci diploma o zavrsenoj srednjoj skoli, pisma preporuke, vozacka, uverenje iz suda o neosudjivanosti itd.) treba da se prevede na engleski jezik?
da li gresim ili mora sve?
i gde se to radi? da li mora kod sudskog tumaca? prevodioca?
heeeelp..

Nista od toga ne treba da se prevodi na engleski :) Bar u mojoj agenciji nije trebalo :)

sta od dokumenata (znaci diploma o zavrsenoj srednjoj skoli, pisma preporuke, vozacka, uverenje iz suda o neosudjivanosti itd.) treba da se prevede na engleski jezik?
heeeelp..

heeeelp..

To pitaj u agenciji.Oni ce ti najbolje reci sta i kako:-)
Ja sam samo prevela preporuke:-P

Hello devojke :)
Nisam se javljala dugo....od kad sam dosla ja mislim-3 meseca :D ali moram sa vama podeliti svoje iskustvo ;)
Moja porodica ima troje dece ali u stvari dvoje su u skoli i vrticu (5 i 7god) tako da sam ja sa najmanjim (2 god) od pola 8 do 5, koji je presladak :)
Porodica je jednostavno fenomenalna, ne znam koja je bolja rec od te da ih bolje opisem :) Host mamu vidjam jako malo jer puno radi ali to malo vremena koje je u kuci provodimo super. Zajedno idemo u shoping, pijemo koktele uvece.... Sto se nje tice ne moram da radim nista u kuci, samo da je deci ok :) Host tata je jedan vrlo zabavan i zanimljiv covek pored kog ti nikad ne moze biti dosadno. Odnos sa decom koji ima me odusevljava. Naucila sam dosta o njima upravo od njega jer dugo nije radio pa je bio sa mnom po ceo dan i zajedno smo cuvali jedno dete :) Obozavamo da gledamo filmove Ja i on volimo horor :evil: a mama neku romantiku pa je onda rat. Nas dvoje je smorimo hororom i ona ode da radi nesto dr :zcepanje: Posle me plasi po kuci, iskace iz mraka i tako-ma fenomenalan je.
Najmanjeg prosto volim :) naravno i ovo dvoje ali on je nesto posebno. Mozda zato sto najvise provodim vreme sa njim... ne znam, jedino znam da sam ga bas zavolela, kao i on mene naravno. Znaci ne da nemam problema s njim nego obozavam kad sam s njim. S devojcicom sam imala malih problema u pocetku jer nisam znala kako, pokusavala sam vikom i strogocom da je nateram da uradi nesto a ona se time samo jos vise ponasala razmazeno. Sad je ok jer sam skapirala kako treba :) Najstarijeg i ne cuvam, samo mu pripremim hranu ujutru, ali je on totalna flegma tako da mi za leto nece biti problem.
Vozim Vana i ko Shumaher sam, u pocetku sam plakala od njega jer nisam imala osecaj i plasila sam se, sad mi je super :D
Moja porodica i prijatelji cesto misle da ih lazem kada pokusavam da objasnim koliko sam prezadovoljna svime i koliko sam u stvari srecna iako cuvam troje dece :))))) Jedino mi se vreme ovde ne svidja ali ok. Ne moze sve biti idealno :)
Tako da devojke, po meni....sve ovo je lutrija. Nikada ne znas sta te ocekuje dok ne dodjes. Svi su pricali da su nasi ljudi nikakvi ovde i da nikako ne izaberem porodicu gde su roditelji sa Balkana, i pogotovu ne porodicu gde ima troje dece. Moja host mama je iz Srbije i kao sto sam vec rekla super je zena, a i troje ih je a ja se ipak hvalim :zcepanje: Tako da sve zavisi od porodice do porodice :)
Srecno devojke :)))

Cao devojke, nova sam na forumu, ali vas pratim od kad sam se prijavila za program.
Cekam da nadjem porodicu, pa me zanima, koliko ste cekale, koliko vam se porodica javilo i u kom vremenskom periodu pre nego sto ste se mechovale. Meni se javilo do sada 9 porodica, ali me nisu sve kontaktirale, a i ove sto jesu nekima se verovatno ja nisam dopala, jer me nisu zvali drugi, a neke sam ja iskulirala, jer mi ne odgovara lokacija ili imaju 4-5 dece, sto nemam bas nameru da cuvam... Ubija me ovo cekanje i jako sam nestrpljiva... Daj te neki savet, misljenje??? :)
:dash:

Back