AU pair in USA

Caos citala sam poslednjih par strana ovog foruma ali nisam mogla sve,bas ste dosta pisale :) Zanima me koja je po vasem misljenju najbolja agencija kod nas(u beogradu) i najbrza,tj sa kojom imam najvise mogucnosti...Htela bih oko nove godine da odem ako ima sanse,pa ako mozete preporucite mi neku :)))

Nisam,ne :/ to ja pitam za unaprijed,hehe! Jao ja sam se prijavila u jos 3 agencije i u jos jednu cu sutra poslat papire,ali 3 agencije ne idu preko Hrv,pa nezz kako bi bas to islo. Evo linkova ako zna tko dal su te agencije sigurne i dal imam sanse kod njih. Inace ja cekam vec 2mj i nista,smrc! :(

http://greataupair.com/

http://www.expertaupair.com/ApplyAuPair.aspx

http://aupair-nanny-jobworld.com/?page=profile_add

Zna li itko ista o ovim agencijama,mozda poznaje nekog tko je iso preko ovih agencija ili ista slicno. Molim vas za info.
Hvalaa :)

Kanjuska htela sam da te pitam koliko si cekala od prijave do pronaska porodice u Karavanu?

Cao,
kada sam odnjela sve papire u agenciju cekala sam dva mjeseca da udjem u program,malo su odugovlacili,ne znam zasto.Nakon toga mi je trebalo oko 2 mjeseca da nadjem porodicu.
Ja sam prihvatila drugu porodicu koja mi se javila i PREZADOVOLJNA SAM.
Ne bih ti preporucila Karavan,jer nisam bila zadovoljna oko same procedure nakon pronalaska porodice.
Za sve su cekali poslednji dan da mi jave sta dalje i za sve sto mi je trebalo zvala sam po 2-3 puta,jer oni nisu bili sigurni sta i kako:-P
Nisam imala nikakvih problema,sve je islo kako treba ali kao sto rekoh nisam zadovoljna njihovim radom.
Druga stvar je da oni saradjuju sa InterExchange,sto znaci da nikada ne znas ko ti gleda profil i nikada ne znas ko i kada ce te pozvati.Neke druge agencije imaju bolji sistem-otvore ti profil na odredjenom sajtu tako da si u toku desavanja....
Mislim da je Ayusa ili tako nesto,nisam bas sigurna, dobra agencija i ona radi samo za Au Pair...
Pozdrav

Cao svima ja sam nova na forumu
moj trenutni status je da sam predala sve papire i cekam da mi jave da je sve ok......pa da mi se javljaju porodice....

KANJUSKA, imam par ptanja za tebe posto i ja idem preko InerExchanga (ali ne preko Karavana nego Wizantijane-saradjuju isto kao i Karavan sa IE iz NY ali su mooogo povoljniji) Ja zelim da dodjem samo ako mogu da nadjem porodicu koja zivi u NY city-u ili okolini (par sati voznje od NY). Pa me, ako znas, da li ima porodica koje traze devojku?

Pozdrav

Evo i mene sa novostima :zper:
Pocele su mi se ljavljati porodice i imam jednu oko koje se dvoumim pa mi treba mala pomoc :think: Da li neko zna nesto o Winchester, Massachusetts? Kakav je grad i to, da li ce mi biti dosadno ako odem tamo? Porodica ima troje dece :sad2: (6, 4, i 1 god), mama je Srpkinja (sto mi po malo i odg zbog jezika) a otac Amer. Skroz su ok i imala bi slobodne vikende a i petak ponekad :) jedino me brine ovo TROJE DECE :) Stvarno ne znam sta da radim, ko ima malo vise iskustva sa ovim neka pise a i ostali naravno svoje misljenje :ok: Hvala vam unapred :worth:

Pocele su mi se ljavljati porodice i imam jednu oko koje se dvoumim pa mi treba mala pomoc :think: Da li neko zna nesto o Winchester, Massachusetts? Kakav je grad i to, da li ce mi biti dosadno ako odem tamo? Porodica ima troje dece :sad2: (6, 4, i 1 god), mama je Srpkinja (sto mi po malo i odg zbog jezika) a otac Amer. Skroz su ok i imala bi slobodne vikende a i petak ponekad :) jedino me brine ovo TROJE DECE :) Stvarno ne znam sta da radim, ko ima malo vise iskustva sa ovim neka pise a i ostali naravno svoje misljenje :ok: Hvala vam unapred :worth:

Eji pa evo ja mislim da su ti to super uvjeti definitivno mislim da nisi mogla potrefiti bolje. Ja znam jednu curu iz Pule koja je isla bas u Massachusetts pa evo dodaj je na fejs ime Sara Smith mislim da ce ti ona najbolje znati reci kako sta se tice okoline i grada i svega toga. Ona je tami vec oko 3mj.

Jesi vec primila poziv od te obitelji ili samo mail dobila? Preko koje agencije si ti?

Eji pa evo ja mislim da su ti to super uvjeti definitivno mislim da nisi mogla potrefiti bolje. Ja znam jednu curu iz Pule koja je isla bas u Massachusetts pa evo dodaj je na fejs ime Sara Smith mislim da ce ti ona najbolje znati reci kako sta se tice okoline i grada i svega toga. Ona je tami vec oko 3mj.

Jesi vec primila poziv od te obitelji ili samo mail dobila? Preko koje agencije si ti?

Ja sam preko Ayuse iz BG-a. Porodica me zove svaki dan, bas su zainteresovani za mene :). Oni se meni cine skroz ok, dozvoljavaju izlaske, imacu auto, svaki vikend je moj i ako hocu mogu da putujem. Bukvalno ispunjavaju svaki moj zahtev, samo se meni ne svidja sto tamo stalno pada kisa i zima je bas duza. I dalje ne mogu da se odlucim, brine me kako cu se snaci s troje dece :sad2:

Ja sam preko Ayuse iz BG-a. Porodica me zove svaki dan, bas su zainteresovani za mene :). Oni se meni cine skroz ok, dozvoljavaju izlaske, imacu auto, svaki vikend je moj i ako hocu mogu da putujem. Bukvalno ispunjavaju svaki moj zahtev, samo se meni ne svidja sto tamo stalno pada kisa i zima je bas duza. I dalje ne mogu da se odlucim, brine me kako cu se snaci s troje dece :sad2:

Pa ja vjerujem da ces se snac,mozda u pocetku ti nece biti lako dok se ne uhodas. Kazem ti nemoj propustiti tako dobru priliku...jer ne vjerujem da ce ti itko ponuditi vise tako dobre uvjete,a bzvz ti ako i nades nekog sa 2 djece zabranjuje sve ostalo...biti ces jos vise opterecena nego sa 3 djece,razumijes? Kada te zovu pricas s njima na eng ili srpski??
Jao ja sam jos uvjek u sustavu :/ vec 2mj nisam dobila jos uvjek niti jedan mail ni poziv :( Mozda mi nije nesto dobro kod aplikacije ili neznam,ali bas sam tuzna :/

Pa ja vjerujem da ces se snac,mozda u pocetku ti nece biti lako dok se ne uhodas. Kazem ti nemoj propustiti tako dobru priliku...jer ne vjerujem da ce ti itko ponuditi vise tako dobre uvjete,a bzvz ti ako i nades nekog sa 2 djece zabranjuje sve ostalo...biti ces jos vise opterecena nego sa 3 djece,razumijes? Kada te zovu pricas s njima na eng ili srpski??
Jao ja sam jos uvjek u sustavu :/ vec 2mj nisam dobila jos uvjek niti jedan mail ni poziv :( Mozda mi nije nesto dobro kod aplikacije ili neznam,ali bas sam tuzna :/

Pricamo na srpskom :D Pa najverovatnije cu ih prihvatiti. Meni to jako cudno sto ti se niko nije javio toliko dugo. Meni je trebalo negde oko pola mececa od ulaska u program da mi se javi neka porodica a onda za nedelju dana su mi se javile tri :) Proveri ti to.

Pricamo na srpskom :D Pa najverovatnije cu ih prihvatiti. Meni to jako cudno sto ti se niko nije javio toliko dugo. Meni je trebalo negde oko pola mececa od ulaska u program da mi se javi neka porodica a onda za nedelju dana su mi se javile tri :) Proveri ti to.

Provjerila sam :/
Rekli su mi da bi mogla promjeniti sliku profila i jos neke sitnice u aplikaciji,sto sam i napravila,maloprije... pa cemo vidit kako ce ici dalje :/
Samo me brine kad me budu zvali na tel kako ce to ici jer neznam eng bas najbolje a koliko znam oni brzo pricaju,pa ako nista ne budem razumila ili znala rec umrijet cu od srama i tuge,ofc xD
Kakva pitanja su tebi postavljali??? Jao blago ti se sto mozes pricat na srpskom i ja biii :/

Cao svima ja sam nova na forumu
moj trenutni status je da sam predala sve papire i cekam da mi jave da je sve ok......pa da mi se javljaju porodice....

KANJUSKA, imam par ptanja za tebe posto i ja idem preko InerExchanga (ali ne preko Karavana nego Wizantijane-saradjuju isto kao i Karavan sa IE iz NY ali su mooogo povoljniji) Ja zelim da dodjem samo ako mogu da nadjem porodicu koja zivi u NY city-u ili okolini (par sati voznje od NY). Pa me, ako znas, da li ima porodica koje traze devojku?

Pozdrav

Cao,
ja znam jednu porodicu koja sada trazi djevojku-treba im u januaru-februaru.Oni imaju 3 djece skolskog uzrasta.Samo sto nisam sigurna preko koje agencije oni traze.
Provjerit cu pa ti javim.

Cao,
ja cu ti ukratko reci da ako zelis da naucis jezik bolje da ne ides u tu porodicu,jer zena vjerovatno zeli da njena djeca nauce srpski.Znam da je tesko u pocetku al udjes u stos nakon 7 dana:-)
Sto se tice djece,moj ti je savjet sledeci:ako moras da budes sama sa djecom onda ne prihvataj,jer je velika razlika izmedju njih i moze da bude nezgodno.Ako je majka sa tobom onda super.Ja ti samo govorim moje misljenje a ti najbolje poznajes sebe i znas sta zelis.
Srecno i javljaj kako teku pregovori:-)))
Pozdrav

Ja se u potpunosti slazem sa Kanjuskom. Troje dece, toga uzrasta je velika obaveza, a na ucenje eng.mozes zaboraviti. Ja sam cuvala dvoje dece (4 i 6 god.) pa sam se tesko snalazila. Bar iz mog iskustva, deca tog uzrasta su stalno nervozna, stalno nesto hoce, dodju iz skole valjda i umorni pa im covek ne moze ugoditi...Razmisli dobro, verujem da je to tebi sada ok, pogotovu ako prvi put dolazis u USA, oni pricaju srpski i kontas neces imati problema sa te strane. Da, a kad ih izvedes negde, a svi oko tebe pricaju engleski ti se nadjes u cudu, a ovako ako si u nekoj porodici koji pricaju engleski za mesec dana ima da se super snalazis koliko god da trenutno znas eng. Nemoj da se plasis zbog eng.,vecina nas misli da ne zna, a sami sebe iznenadimo kad dodjemo ovde. Tako da, moj ti je savet da dobro razmislis, jer po meni neces imati vremena da sednes...U svakom slucaju, srecno i ne zaboravi da samo ti donosis odluku na kraju i verujem da ces dobro izabrati :)

ja neznam sta da vam kazem :( ja jos uvjek cekam obitelj i to od 2mj 2010god sve mi se to nekako oduzilo,polozila sam vozacki samo zbog ovog,pauziram godinu radi ovog i eto nema nista...neznam vise sta da radim...ubija me to cekanje! Svaki dan provjeravam mailove 1000 puta na dan,tj ni ne zatvaram postu po cjele mi dane otvorena u nadi da mi se neko javi,jer stvarno to zelim. Cak sam se prijavila na par stranica online sta je ni nije sigurno jer se ne ide preko nikakvih agencija,totalno sam ocajna! :(
Ako netko mozda zna bilo koga da mu treba Au Pair u USA,molim vas me preporuci. Hvala vam najljepsa! : )

forum je definitvno utihnuo :confused:
Moguce da nema nekih desavanja kod svih cura pa niko nista ne pise.
Moj slucaj: konacno mi je prihvacena aplikacija a za to mi je trebalo...pa vise od tri nedelje :worth: da daaaaa (wizantiana)

Sad sledi cekanje da se dopadnem nekoj host porodici i da mi se jave. A ja sam trazila da to bude NYC i okolina, tako da moje cekanje moze da se oduziiiiiii

pozdrav svima sa foruma i piiiisiiiteeeee

i ja bi volila da to bude NY ili California,al prihvacam sve mislim sto se gradova tice,a uvjeti makar cekala jos 3god moraju biti zadovoljavajuci,nista extra al okay. Ja nisam dobila jos ni jedan e-mail od 8mj :(
Nitko nije zaintresiran za mene. btw lmelme preko koje agencije si ti?

Back