Mislim...jesam li pogodio za bazen ili sta![]()

Nisi!

Pogriješio si lokaciju! Bazen je uuuu kući!

šalim se, svaaaaka ti dala!!!! svaka čast majstore!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim...jesam li pogodio za bazen ili sta![]()

ja nisam sigurna, ali ne bih rekla da se brisemo iz programa.. opet pitaj svoju agenciju, to ti je najsigurnije. ja mislim da kad taj datum prodje, to znaci da smo porodicama dostupne odmah ( jer navodimo najraniji moguci datum kad bi isle, znaci od njega pa nadalje )
ahaa, ok. u mojoj agenciji se ne stavlja najkasniji datum odlaska, samo najraniji..
kako kod tebe napreduje, koliko vec porodica je bilo, jesi li i sa jednom trenutno u kontaktu?

E pa to je super, ovde mora.. Ne kapiram zasto, ali dobro..
Iskreno jako slabo napreduje.. A kod tebe? Posle one iz Bostona javila mi se jos jedna porodica koja je odmah i nasla drugu devojku, kako su me kontaktirali tako su i odustali
A ona jos jedna, juce tj. kontaktirala me je fondacija, ali ne oni putem maila.. A onda sam jutros naisla na jos jednu ponudu od fondacije i na mail od host mame, na koji sam odgovorila ali jos nisam dobila odgovor od nje..
Sve mi je zbunjujuce, prvo mi kazu da ide porodica po porodica, a sad mi se javljaju dve.. Nije mi jasno to uopste..
Ali valjda ce uskoro biti
Trenuto nisam u kontaktu ni sa jednom, ali nadam se da cu uskoro biti sa ovom od koje ocekujem odgovor.. Oni su isto iz okoline Bostona i imaju troje dece.. Toliko za sada znam..
Kako je kod tebe? Da li si sa nekom porodicom u kontaktu? Koliko porodica te je do sada kontaktiralo?
Pozdrav!!
E pa to je super, ovde mora.. Ne kapiram zasto, ali dobro..
Iskreno jako slabo napreduje.. A kod tebe? Posle one iz Bostona javila mi se jos jedna porodica koja je odmah i nasla drugu devojku, kako su me kontaktirali tako su i odustali
A ona jos jedna, juce tj. kontaktirala me je fondacija, ali ne oni putem maila.. A onda sam jutros naisla na jos jednu ponudu od fondacije i na mail od host mame, na koji sam odgovorila ali jos nisam dobila odgovor od nje..
Sve mi je zbunjujuce, prvo mi kazu da ide porodica po porodica, a sad mi se javljaju dve.. Nije mi jasno to uopste..
Ali valjda ce uskoro biti
Trenuto nisam u kontaktu ni sa jednom, ali nadam se da cu uskoro biti sa ovom od koje ocekujem odgovor.. Oni su isto iz okoline Bostona i imaju troje dece.. Toliko za sada znam..
Kako je kod tebe? Da li si sa nekom porodicom u kontaktu? Koliko porodica te je do sada kontaktiralo?
Pozdrav!!
nadam se i match uskoro.Nemoj da te to zbunjuje jer je proram takav. Moze da te gleda vise porodica u isto vreme, pa i prema tome kontaktira. Samo napred!
ja isto mislim da moze da te gleda vise porodica odjednom. meni su se dosad javile 4 porodice, jedna od njih mi je bila odlicna ali su nasli djevojku koja je vec tamo i odmah im je pocela raditi, jer im se zurilo. ove ostale 3 mi nisu bile bas nesto, nisu mi se svidjale, i odbila sam ih. sad cekam dalje. malo me ovo i umorilo, stalno dopisivanje, odbijanje. nadam se da ce naici neka koja ce mi u potpunosti odgovarati, ili barem vecim dijelom, kao i ja njima.
sada nisam ni s kim u kontaktu.
sretno ti dalje, pa se cujemo kad buse zanimljivih novostinadam se i match uskoro.
pozdrav
Pozdrav svima na forumu!
Mi smo porodica iz Amerike (ja sam Srpkinja a muz je Amerikanac) i mi vec imamo trecu AuPair iz Srbije. Sve smo ih doveli preko legalne Americke AuPair organizacije sa predstavnistvom u Beogradu (Wizantiana). Trenutno nema puno prijavljenih devojaka, pa nas interesuje da li ima zainteresovanih devojaka koje zele da dodju na godinu dana kao AuPair u Ameriku. Ako ste zainteresovani, mi cemo intervjuisati potencijalne kandidate krajem juna i pocetkom jula kada cemo biti u Srbiji.
Pozdrav svima na forumu!
Mi smo porodica iz Amerike (ja sam Srpkinja a muz je Amerikanac) i mi vec imamo trecu AuPair iz Srbije. Sve smo ih doveli preko legalne Americke AuPair organizacije sa predstavnistvom u Beogradu (Wizantiana). Trenutno nema puno prijavljenih devojaka, pa nas interesuje da li ima zainteresovanih devojaka koje zele da dodju na godinu dana kao AuPair u Ameriku. Ako ste zainteresovani, mi cemo intervjuisati potencijalne kandidate krajem juna i pocetkom jula kada cemo biti u Srbiji.
))LJUUUUDIII!!!!!
Iduću srijedu, 16.09. idem probat šarmirat konzula da mi da vizu!))
E sad...
Zanima me... putuje li netko 12.10. za NYC???? aaa??? da baš ne idem sama ko pas!

)) Hmh... Odakle da pocnem.... Bicu iskrena sa vama,mislim da se nikada u zivotu nisam osecala ovako izgubljenom,daleko od toga da nisam srecna zbog mog odlaska,ali me uhvatila trema i bezbroj nekih pitanja.... Dobila sam vizu 12.08,bez ikakvih problema mada sam bila jako nervozna,ali ambasada je zaista jedna od laksih stvari u celoj prici. Posebno zato sto u Ayusi nas jako dobro spreme za taj razgovor,sa svim dokumentima,razgovorima.... Zato bih ih ovom prilikom zaista preporucila svima!!! Izuzetni su u poslu koj rade! Ja idem u mali gradic pored SF,koji se zove Palo Alto,imam dve bliznakinje koje ce imati 9 meseci kad ja budem stigla tamo. Inace moje putesestvije pocinje 21.09,a 24 stizem u SF,imacu jedan dan razmene sa starom au pair devojkom!
) i tako...ako imate neka pitanja pisite!!! veliki pozdrav i sretno svima!!!Imam jedno konkretno pitanje. Da li bi neko mogao da mi kaze kakve su mi sanse za vizu ako sam diplomirala u martu, a zaposlena sam sa srednjom skolom dva meseca? Dakle, zaposlena sam regularno, imam radnu knjizicu, zdravstvenu knjizicu, racun, platu, sve neophodno. Imam imovinu, zapravo plac jer je kuca u procesu legalizacije, ali imam i potvrdu o kuci, a to je resenje o porezu i ponela bih neke racune za telefon i struju da se vidi da kuca postoji, ali nije legalizovana. Mama mi radi, tata ne.
Znaci, nosila bih:
- izvode iz maticne knjige rodjenih;
- izvod iz zemljisne knjige;
- resenje o porezu;
- neki racun za struju ili telefon za dokaz o kuci;
- mamin prosek plate i ugovor o zaposlenju;
- moj ugovor o zaposlenju i dozvolu odlaska na godinu dana;
- izvod mog racuna sa platama (za sada dve plate);
- moja diploma sa univerziteta.
Sta mislite? Hvala unapred svima na odgovorima!
Izvini,preko koje agencije bese ides??? Za dobijanje vize ti treba: Izvod koji si vec pomenula,dokaz o imovini roditelja(fotokopija ugovora o stanu,vlasnicki list,izvod iz zemljisnih kniga-DOVOLJAN JE JEDAN DOKAZ),potvrda o uplati za americku vizu,Licne karte ili pasosi roditelja (mogu i fotokopije),Indeks i potvrda sa fakulteta da si student ili potvrda o zaposlenju na memorandumu firmeuz odobrenje jednogodisnjeg odsustva,E_mail prepiska sa HOst Family ukoliko je bilo... TO je ono sto ti spremas ali ne znam kako je u tvojoj agenciji, Ono sto je meni Agencija odradila i spremila je: Popunjen viza formular,DS2019 formular,Host family information,i potvrda o placenom obrazovnom kursu!
Ja bih ti savetovala da diplomu sa faxa ne nosis,idi kao zaposleni,neka ti na memorandumu napisu da si zaposlena kod njih,vidi da to bude malko vise od 2 meseca jel ti to niko ne moze proveriti,i takodje da te pustaju da odsustvujes,i ne trebaju ti nikakvi racuni,dovoljno je to da imas plac na ime svojih roditelja! Najbolje da se posavetujes sa Agencijom,za to su placeni! Devojke ako se ne slaete sa ovim,ispravite me!
Hvala ti puno na odgvoru! Verovatno ces biti prva i poslednja koja ce mi dati neki savet!
Ja idem preko Au pair in America, agencija sve odradjuje takodje, ali ono sto sam ja pitala tice se dokaza za vizu. Dakle, diplomirala sam u martu, a kako mi se cini necu ici jos koji mesec, tako da cu imati vise od 2 plate tj. vise od 2 meseca radnog staza. Nadam se da ce sve to biti dovoljno. Trebalo bi...
Ocekivali smo te svi na forumu jer si napisala kada ides u ambasadu. Ali drago mi je da vidim da je bilo sve uredu. Nemoj da se brines, sigurna sam da ces se odlicno provesti. Kojom avio kompanijom letis? Reci mi da li znas da li ces morati platiti avionsku taksu od 7000 din i nesto vise? Ne znam da li se to odnosi na sve avio kompanije, ali moj decko i ja smo leteli ovo leto za Krit i taj trosak od 15000 din nam bas nije trebao.
Kako je bilo u ambsadi? Sta su te pitali?
Ne brini se, drzim ti palceve!! U kontaktu sam sa dosta devojaka iz Nemacke, Francuske, Australije koje su tamo i mogu ti reci da se izuzetno provode. Tako da, ne brini se!![]()
postoji varijanta u nekoliko banaka, znam sigurno za Bank of America, da mozes da "polozis" neke pare na poseban racun i oni ti daju kreditnu karticu sa tolikim limitom...mislim da je minimum $200....i onda kada posle 6meseci-godinu dana dobijes neki rejting placajuci redovno racune za kreditnu, onda ce ti vratiti pare sa tog racuna i verovatno sami povecati limit...kada se to jednom dogodi, posle ce ti bilo ko dati kreditnu...
Bice ti dovoljno da si zaposlena i da imas odsustvo.... Mislim da ti nece trebati radna knjizica,a mozes na memorandumu da napises da radis i godinu dana,kao da oni znaju,a i ne prijavljuju ovi kod nas tko brzo!!! heheheheeh...
Ambasada je super prosla,ali je to potisao jedan ruzan dogadjaj tako da se nisam ni poradovala... Ne znam o kakvoj avionskoj taksi pricas!!!??? Nisu mi u agenciji nista rekli vezano za to,a i nigde nisam procitala....U ambasadi su me pitali za skolu,koja sam godina iako je prvo uzeo da vidi moj index,da li idem kod te porodice,koliko dece imaju,da li imam nekog od blize rodbine u USA,ma bas nista spec... Ono osmeh i sve oki ce biti!!! Sretno i tebi!
, i fino dođem na aviona... budem 4 dana u new yorku, idem na aerodrom i sletim u svoju državu, dočeka me obitelj... I ŠTA ONDA?!E ljudi, jel može meni netko nešto reći...
Dođem ja u ambasadu, dobijem vizu, i fino dođem na aviona... budem 4 dana u new yorku, idem na aerodrom i sletim u svoju državu, dočeka me obitelj... I ŠTA ONDA?!
Šta prvo trebam napraviti???? Rekli su mi da međunarodna vozačka dozvola traje 5 godina i da ništa ne trebam nigdje polagat? :O
Račun u banci? Mobitel? Kako? Gdje? Pojma nemam ja!!!!! Pomooooć!

Zdravo svima.
Da li neko zna za neku english language school gdje mozes placati u nekoliko rata.Ja znam za jednu u Chichago (predgrade Chichago) ali ja ne znam tamo nikoga s kim bih mogla dijeliti troskove stanovanja.Uplasena sam do smrti jer nisam jos izabrala skolu a za 1 mjesec mi istice viza.Mislim izabrala sam skolu koja je nudila placanje u ratama u Floridi,,medutim do zadnjeg trenutka su mi govorili da mogu placati u ratama da bi me nazvali i rekli da se moram registrovati i platiti 4000 dolara 1 ratu.
Kao neko iz skole mi dao pogresne informacije.
Ima jedna u NJ ali kazu tamo je iznajmljivanje stana jako skupo.Ako ima neko neku informaciju bila bih zahvalna.