AU pair in USA

ja imam problem,ne znam preko koje agencije da se prijavim.dvoumim se izmedju ayuse i wizantiane.
preko wizantiane sam cula da ti se javlja jedna po jedna porodica apreko ove druge valjda se sve porodice koje su zainteresovane javljaju istovremeno
ja bih sto pre da odem
i ne znam preko koje
da li je neko upucen koliko se cesto javljaju porodice preko wizantiane
za ovu drugu znam da sde dosta njih javlja za kratak period9A ja imam preko 9000h radnog iskustva valjda ce mi se javljati vise njih s obzirom na to)

Zovi agenciju i reci im sta je i kako je , i oni ce da ti kazu... , jer i meni je slicno biolo , ali ne mogu da se setim koje vakcine, jer znam da jednu - obavezno se stavlja da nisi primila, jer to kod nas se nije davalo...
Zovi agenciju opusteno i sve im reci sta i kako je da bi znala sta sada, da li da vadis novo lekarsko ili da primis vakcinu...!

Ja sam isla preko Ayuse i ja sam ih u tom periodu prikupljanja dokumenata svaki cas zvala da vidim jesam li dobro uradila i sta dalje.

Da, pozvacu ih. Hvala.

ja imam problem,ne znam preko koje agencije da se prijavim.dvoumim se izmedju ayuse i wizantiane.
preko wizantiane sam cula da ti se javlja jedna po jedna porodica apreko ove druge valjda se sve porodice koje su zainteresovane javljaju istovremeno
ja bih sto pre da odem
i ne znam preko koje
da li je neko upucen koliko se cesto javljaju porodice preko wizantiane
za ovu drugu znam da sde dosta njih javlja za kratak period9A ja imam preko 9000h radnog iskustva valjda ce mi se javljati vise njih s obzirom na to)

Sve agencije funkcionuisu na priblizno isti nacin . Da se ponovo prijavljujem prijavila bih se preko one agencije koja je najjeftinija . Nisam do sada cula da moze da ti se odjednom javi vise porodica , cak sta vise sam mislila da to namerno ne rade jer zamisli tek onda koji ce haos da naprave . Bar nije tako bilo u " moje vreme " :) Mozda nisam u pravu,ko zna bolje neka me ispravi .

Posto sam sad skoro morala da prolazim kroz niz administrativnih gluposti, htela sam da sa vama podelim svoje iskustvo i mozda vam dam ideju o papirologiji koju zelite da ponesete sa sobom pre odlaska iz zemlje .

Zavrsila sam neki kratki kurs proslog meseca, i da bih uopste mogla da krenem na isti trebala mi je diploma iz srednje skole, karton vakcinacije i tuberkulinski test .
Trebalo mi je jos svasta nesto ali ovo mi je nekako predstavljalo najvise problema.
Da ne bude zabune, samo da napomenem da je kurs iz oblasti medicine sto objasnjava ppd test .

Srecom, prevedenu diplomu iz srednje skole sam imala kod sebe. Prevela sam je jos u Srbiji tako da me ovde to nije papreno kostalo. Prosle godine sam prevodila izvod iz maticne knjige rodjenih i bar je mene, ovde u Cali to kostalo 50ak dolara .

Vec me boli glava od same pomisli da mi je diplomu neko slao postom, da je to putovalo brzinom puza, da se moglo zagubiti negde usput i pogotovo me boli glava od pomisli kroz kakve gnjavaze moras da prodjes da bi dobio novu diplomu ukoliko ti se sve ovo desi !!

Karton vakcinacije - S obzirom da mi dolazimo iz " onih zemalja " vec sam se vise puta susrela sa time da me neko ovde pita za ovo. Nazalost, morala sam da prodjem kroz gnjavazu sa Domom zdravlja da bih dobila kartoncic, i jako sam se pokajala sto ga nisam ponela sa sobom. Potvrda o vakcinaciji koju sam prilozila iz au pair aplikaciju nije bila prihvacena.

U srednjoj sam primila i Hepatitis B vakcinu, sto mi je isto bilo potrebno za skolu, ali nikom nije palo na pamet da to treba da upise u kartoncic vakcinacije. Zahvaljujuci tome morala da vadim krv da bi mi proverili nivo anti-tela . Za one koji nemaju zdravstveno osiguranje ovde, cifra za ove usluge je katastrofalna.

PPD - tuberkulinski test . Naravno ovo nisam nikako mogla da ponesem od kuce, ali htela sam da napomenem da sam i za ovo morala da platim. Srecom samo $22. Vise mi je trebalo vremena da pronadjem kliniku koja ce to da uradi za mene .

Upoznala sam sada skoro nekoga ko je dosao u "moj komsiluk" da bude au pair i kolega nije poneo internacionalnu vozacku dozvolu. Htela sam samo da kazem da mismim da ovo i nije neka steta . Mislim , kada vec ima priliku zasto da se ne domogne ovdasnje vozacke dozvole? Iovako ta internacionalna ne znaci puno. Nekako sam zakljucila da na to ne bih bacala novac u Srbiji. Sta vi o tome mislite?

Naravno naoruzala sam se svim mogucim izvodima, potvrdama, iskazima....

Eto. Nadam se da je bar nekom od pomoci ovo moje razmisljanje naglas.

Pitanje za nina_lion:
Koliko sam ja ukapirao dok sam citao ovaj forum ti si u Americi jos od kraja 2005. god? Kako si uspela da ostanes tamo tako dugo?
Jel se dobija SSN na AU PAIR programi? Nesto sam citao da se ne dobija, pa da proverim.
pozz

Pozdrav svima.Ovakva je sitacija.Porodica je spremna stviti novac na racun tako da mogu pokazti kao da imam od cega zivjeti...Spremna sam pokusati za studentsku vizu i advokati su rekli da je moguce....Sva radosna pomislih imam sanse kad ono trebam imati 12 -18 kredita a ja imam samo 6 i to sto sam uzela na C.W Post University for au pairs.Da li iko zna da li ti krediti vaze ili bilo kakvu informaciju.....Ocajna sam...

Dok si au pair tih 6 kredita ti je obavezno da zavrsis u toku godine. Mozes da napravis jos kredita, ali za to moras verovatno sama da platis , jer ne verujem da mozes da priustis od onih $500 .
Kada sam pitala kako mogu da postanem internacionalni student, niko mi nije pominjao ikakve kredite. Pricali smo o sponzorima, o $ 10 000 kojem oram da imam na svom racunu za svaki semestar, o tome kako za internacionalne studente ne postoje skolarine i kako mi za semestar, ne za celu godinu treba $ 7000.

Bila bih ti zahvalna kada bi mi rekla nesto podrobnije. Tipa koji su fakulteti u pitanju i gde se nalaze?
Moze i na privatnu adresu? Da li se to odnosi na kredite koje stices radeci kao AU PAIR?
Hvala puno !

Pitanje ti je isuvise generalno, moras da budes konktretnija.
Moras da napravis razliku izmedju fakulteta ovde, jer sistem skolivanja nije isti kao nas. Takodje skola ima na tone i bukvalno se nalaze svuda. Pogledaj na Wikipediji vise o ovome, ali mislim da ce te ovo objasnjenje najvise zanimati jer je najpristupacnije i verujem da ce najbolje odgovarati tvojim potrebama.

In the United States, community colleges are primarily two-year public institutions of higher education and were once commonly called junior colleges. After graduating from a community college, some students usually transfer to a four-year liberal arts college for two to three years to complete a bachelor's degree.

Before the 1970s, community colleges in the United States were more commonly referred to as junior colleges, and that term is still used at some institutions. However, the term "junior college" has evolved to describe private two-year institutions, whereas the term "community college" has evolved to describe publicly-funded two-year institutions.

Da li znas gde ces da putujes ? Odaberi mesto i onda na netu nadji skole koje su u toj oblasti. Pogledaj koje predmete nude, koliko kosta skola, gde se tacno nalazi...Samo da znas skolarine za internacionalne studente ne postoje,osim ukoliko ih ne dobijes od svoje zemlje. Kreni od toga, bolji savet nemam . Srecno !

Nisam do sada cula da moze da ti se odjednom javi vise porodica , cak sta vise sam mislila da to namerno ne rade jer zamisli tek onda koji ce haos da naprave . Bar nije tako bilo u " moje vreme " :) Mozda nisam u pravu,ko zna bolje neka me ispravi .

Mene su , u isto vreme, kontaktirale cak i tri porodice....
Za mesec dana ukupno 16 porodica je bilo zainteresovano za mene, od toga mozda mi se dve nisu javile...

A preko Ayuse sam isla.

Mene su , u isto vreme, kontaktirale cak i tri porodice....
Za mesec dana ukupno 16 porodica je bilo zainteresovano za mene, od toga mozda mi se dve nisu javile...

A preko Ayuse sam isla.

Eto vidis , iskustva su razlicita .
Mene su kontaktirele porodice ali ne u isto vreme - recimo u toku nedelje me je kontaktiralo cetiri porodice, ali me nisu sve cetitri porodice zvale istog dana. Pre nego sto su me porodice zvale, zvali su me iz agencije da me "upozore" na poziv i uvek su mi davali informaciju za jednu porodicu koju ocekuju da me pozove.
Znaci niko mi nije rekao "hey 5 porodica je zainteresovano za tebe,odaberi koju hoces".
Isla sam preko Mladost Turista.

Eto vidis , iskustva su razlicita .
Mene su kontaktirele porodice ali ne u isto vreme - recimo u toku nedelje me je kontaktiralo cetiri porodice, ali me nisu sve cetitri porodice zvale istog dana. Pre nego sto su me porodice zvale, zvali su me iz agencije da me "upozore" na poziv i uvek su mi davali informaciju za jednu porodicu koju ocekuju da me pozove.
Znaci niko mi nije rekao "hey 5 porodica je zainteresovano za tebe,odaberi koju hoces".
Isla sam preko Mladost Turista.

Mene je zvala samo jednom agencija iz Amerike (i to na pocetku da provere znanje jeyika) i vise nijednom, a ovi odavde iz agencije me u tom procesu uopste nisu zvali. Na mail sam obavestavana da li je neka porodica zainteresovana za mene ili ne, ali to nije znacilo da ce me i zvati - od 16 porodica 2 me nisu zvale... I sve ostalo je izmedju mene i porodice, agencija nije nista ucestvovala niti su me ikada pitali zasto sam neku porodicu odbila... Na kraju samo kada sam prihvatila porodicu, oni su javili agenciji i to je bilo to...

Vrlo prosto i jednostavno..

Dok si au pair tih 6 kredita ti je obavezno da zavrsis u toku godine. Mozes da napravis jos kredita, ali za to moras verovatno sama da platis , jer ne verujem da mozes da priustis od onih $500 .
Kada sam pitala kako mogu da postanem internacionalni student, niko mi nije pominjao ikakve kredite. Pricali smo o sponzorima, o $ 10 000 kojem oram da imam na svom racunu za svaki semestar, o tome kako za internacionalne studente ne postoje skolarine i kako mi za semestar, ne za celu godinu treba $ 7000.

Hvala na informacijama.Jap sto se vise raspitujem sve me vise boli glava:(.Mnogi su su upisali faks i dobili studentsku vizu.Naravno kao i svaka au pair ja imam J 1 vizu.Zvali su me s koledza i pitali da li ja imam J1 vizu ,ako imam moram provjeriti je li to vrsta vize sto se moram nakon 2 godine u Americi vratiti kuci.Moj prijatelj je bivsi au pair i on mi je rekao da imamo istu i da ne vidi razloga zasto ja ne bih mogla ostati i studirati.:think::think:.Moja host mom je zvala advokata i ona joj je rekla da mogu ostati u Americi ako studiram i da mogu se prebaciti s J1 vize u F 1 vizu) ili da se udam:dash.
A da zaboravim na radnu vizu jer je to nemoguce dobiti,Molim te reci mi kako si ti ostala ovdje i sta si sve uradila jer stvarno ne zelim ici kuci.:sad2::besna::

Hvala na informacijama.Jap sto se vise raspitujem sve me vise boli glava:(.Mnogi su su upisali faks i dobili studentsku vizu.Naravno kao i svaka au pair ja imam J 1 vizu.Zvali su me s koledza i pitali da li ja imam J1 vizu ,ako imam moram provjeriti je li to vrsta vize sto se moram nakon 2 godine u Americi vratiti kuci.Moj prijatelj je bivsi au pair i on mi je rekao da imamo istu i da ne vidi razloga zasto ja ne bih mogla ostati i studirati.:think::think:.Moja host mom je zvala advokata i ona joj je rekla da mogu ostati u Americi ako studiram i da mogu se prebaciti s J1 vize u F 1 vizu) ili da se udam:dash.
A da zaboravim na radnu vizu jer je to nemoguce dobiti,Molim te reci mi kako si ti ostala ovdje i sta si sve uradila jer stvarno ne zelim ici kuci.:sad2::besna::

Ovako su mi objasnili na faksu, ESL odsek - Moras da imas vazecu vizu. Dok ti je pokriven boravak, apliciras za studentsku vizu. Apliciraj minimum 3 meseca pre isteka vize koje imas. Pogledaj koji su ti papiri neophodni da apliciras za vizu. Kada ih prikupis, collage ce ti dati pismo kao dokaz da ce ti oni pruziti skolovanje kada ti imigraciono odobri vizu i tek onda apliciras za vizu. Ovu informaciju, ponavljam mi je dao ovdasnji college, posto si bila ovde mogu ti reci da sam zvala DVC. Apliciranje radis sama, i to nema veze sa skolom i sama, naravno, snosis troskove.
Pitaj u skoli i svog prijatelja za jos informacija. Verujem da je skolovanje ovde kako za druge, i za tebe izvodljivo. Nije med i mleko, ali pomuci se, isplatit se mora.

Takodje proveri svoju vizi na njoj sigurno pise TWO YEARS RULE DOES NOT APPLY sto znaci da ne moras da napustis zemlju kada se program zavrsi .

Nade ima, batali se kukanja, svi smo ostali pa ces i ti. Nece ti biti lako, al Boze moj bori se, plivaj, moras nesto time da postignes.

Poslednja izmena:
Ovako su mi objasnili na faksu, ESL odsek - Moras da imas vazecu vizu. Dok ti je pokriven boravak, apliciras za studentsku vizu. Apliciraj minimum 3 meseca pre isteka vize koje imas. Pogledaj koji su ti papiri neophodni da apliciras za vizu. Kada ih prikupis, collage ce ti dati pismo kao dokaz da ce ti oni pruziti skolovanje kada ti imigraciono odobri vizu i tek onda apliciras za vizu. Ovu informaciju, ponavljam mi je dao ovdasnji college, posto si bila ovde mogu ti reci da sam zvala DVC. Apliciranje radis sama, i to nema veze sa skolom i sama, naravno, snosis troskove.
Pitaj u skoli i svog prijatelja za jos informacija. Verujem da je skolovanje ovde kako za druge, i za tebe izvodljivo. Nije med i mleko, ali pomuci se, isplatit se mora.

Takodje proveri svoju vizi na njoj sigurno pise TWO YEARS RULE DOES NOT APPLY sto znaci da ne moras da napustis zemlju kada se program zavrsi .

Nade ima, batali se kukanja, svi smo ostali pa ces i ti. Nece ti biti lako, al Boze moj bori se, plivaj, moras nesto time da postignes.
Draga moja u mene na vizi pise TWO YEAR HOME COUNTRY PHYSICAL PRESENCE REQUIREMENT (SECTION 212 (e) OF THE IMMIGRATION AND NATIONALITY ACT AND PL 94-484,AS AMENEDED.
Reci mi da sve au pair imaju istu vizu:sad2:.Jer mislim da je tako i da su mnoge ostale.

Back