AU pair in USA

POMOC!!!! Ne znam sta da radim, kontaktirali su me novi juce (sin 3 god i beba 2 meseca), i sada su me opet zvali iz Herdon Virginia (3o min od Vasingtona su) i deluju mi ok preko telefona, ali ja bih da idem u Kaliforniju... Nisam odusevljena ovim delom Amerike.. Koliko ima odatle do Filadelfije i NY..?
Ima li koga u Vasingtonu??
Dal da ih prihvatam ili ne?
-auto namam svoj , nego koristim njihov kada mi daju.., dete ja vaspitamo tako da ga stavljaju u timaout ako je bezobrazan - to je sam pitala i ok...

Ma samo opusteno, ti kad stignes na aerodrom trebas da uzmes onaj shuttle i da se sama odvezes do hotela, tako da ko ce tebe daviti kad si dosla i sto nisi dosla .... mozda si zaglavila u wc-u na aerodromu jos :) Svaka cura stize u razlicito vreme u zavisnosti od leta, jedna cura iz Crne Gore i ja smo stigle bas kasno nocu, a Rumunka koja je bila sa nama na letu je otisla kod decka i vratila se ujutru u hostel, cele nedelje se samo pojavljivala na predavanju ujutru i posle predavanja je isla kod decka... Tako da mislim da ces imati vremena za pice :)
Sto se kofera tice meni je sad zao sto sam ponela ovolike stvari, jer moram da pobacam neke koje volim :( Jednostavno nema mesta..sta reci z:((
Sad je najveca rasprodaja, ja sam juce opeljesila Tommy Hilfiger radnju u jednom outlet-u, farmerice su bile recimo 7$, dzemperi 7$, majcice 3... a preko puta u Nike clearance store..mmmmmmmm sta sam se nakupovala za par dolara :) Tako da vam preporucujem da ponesete dovoljno stvari, ali opet da ne pakujete ceo orman koji imate kuci!

uuu pa to je superiska! vidis, mogla bih i ja kao ova Rumunka z:mrgreen: jer draze mi je provoditi vreme s mojima tamo, nego u hostelu sa strancima!
cini mi se da je minapaw govorila kako oni proveravaju, valjda mozes u slobodno vreme (od 5 - 11pm) ici gde zelis, ali navecer valjda proveravaju u sobama i moramo svi biti tu, tj. spavati! mozda je to u zavisnosti od hostela jer je minapaw bila na drugom mestu. ali, ako ova rumunka nije imala nikakvu frku, onda cu videti ja sta mi je ciniti hehe.

poprilicno je glupavo ovo sto cu pitati, ali sta cu, moram z:mrgreen: jel u pristojno oblacenje za intervju u ambasadi se ubraja i obicne hlace (farmerice) i dzemper? z:mrgreen: jpg, zima je, ne znam sta bih pristojnije obukla! kontam ravne cizme, preko njih hlace, dzemper i kaputic...necu se puno sminkati...bas cu izgledati kao slatka skolarka z:mrgreen:

I jos nesto za intervju u ambasadi: sta ako ne budem znala sve pricati na engleskom? ne znam kako ste se vi snalazile..ja cu vezbati kod kuce razgovor, ono sto smatram da ce me pitati..ali ako slucajno upitaju nesto ''levo'' kao podpitanje i ne budem znala odgovoriti na engleskom?

Poslednja izmena:
Ehm, ovako...
Prvo pozdrav au-pairkama i izvinjavam se sto ulazim bez kucanja. :)

Ja sam ove godine imao planiran odlazak u SAD preko leta na sezonski rad (H2B), ali u medjuvremenu je ta viza stopirana za celu godinu sto naravno remeti sve moje planove za ovu godinu. Nedavno se pojavila druga mogucnost, jedni poznanici iz SAD su nacelno zainteresovani za moju au pair uslugu. :) Oko procedure vezane za mene sam vec imao priliku (nasiroko) da procitam ovde, a sada me zanima koliko kosta u SAD aplikacija za njih tj host porodicu i neka osnovna procedura?

Ehm, ovako...
Prvo pozdrav au-pairkama i izvinjavam se sto ulazim bez kucanja. :)

Ja sam ove godine imao planiran odlazak u SAD preko leta na sezonski rad (H2B), ali u medjuvremenu je ta viza stopirana za celu godinu sto naravno remeti sve moje planove za ovu godinu. Nedavno se pojavila druga mogucnost, jedni poznanici iz SAD su nacelno zainteresovani za moju au pair uslugu. :) Oko procedure vezane za mene sam vec imao priliku (nasiroko) da procitam ovde, a sada me zanima koliko kosta u SAD aplikacija za njih tj host porodicu i neka osnovna procedura?

Pa osnovna procedura za porodice je- oni tebe nadju na listi Au Pair (naravno u agenciji u koj si se prijavio) i onda de izaberu kao porichate preko maila neshto osnovno i onda oni plate agenciji oko 20 000 $ (mozda malo manje) za godinu dana. A kad se oni prijave u agenciju neko ce doci da ih upozna i da obave intervju... Ima agencija koje chak ni to ne rade. Tako da u sushtini to je to.

...ako hoces da ti bude toplo, moras negde juznije....u San Francisco-u je hladno...doduse, na toj obali, osim SF-a ne postoji ni jedan pravi grad koji lici na gradove na koje smo mi navikli...ono sto ameri zovu "evropski" grad....sve ostalo su prerasla sela.....doduse, juznije, bar je klima dobra....

Pa osnovna procedura za porodice je- oni tebe nadju na listi Au Pair (naravno u agenciji u koj si se prijavio) i onda de izaberu kao porichate preko maila neshto osnovno i onda oni plate agenciji oko 20 000 $ (mozda malo manje) za godinu dana. A kad se oni prijave u agenciju neko ce doci da ih upozna i da obave intervju... Ima agencija koje chak ni to ne rade. Tako da u sushtini to je to.

Ja mislim da je prijava za porodicu nekih 8 000$, mada mozda i to zavisi od agencije ne znajem ....

Blondes sto se tice garderobe za ambasadu nemoj da se opterecujes, njima je bitno da vide da si ti ok, da znas da progovoris koju na engleskom i to je to!!! Ja sam isla u farmericama, dzemperu, patikama i jakni najobicnijoj. Konzul me je pitao ( kako dobar frajer bese kad se samo setim :) ) sta studiram ovde, gde idem, dal se znam od ranije sa tom porodicom posto su oni isto iz Nisa i tolko! A ja se pogubila bila na ulasku u ambasadu posto trebas da povadis iz dzepova sve metale, tehnicke uredjaje itd itd, pocelo da mi ispada sve po podu, oni ljudi poceli da skupljaju ma uzas... ali je na kraju sve lepo ispalo.
Nadam se da ce ti dopasti ovaj moj konzul sa lepim plavim okicama :zaljubljena:

eh ovako, ja sam iz BiH, kod nas nema forum koji ima diskusiju u vezi sa Au Pair programom, pa sam trazeci po netu naisla na vas forum i ovu temu...super ste sto pisete o tome, pomazete mnogima...ja sam pocela da citam sve poruke, ali iskreno nije mi se dalo 200stranica da citam, pa sam to skratila, onako "okom preletila" i u sustini je sve isto...ja isto treba da postanem au pairka, moja host porodica je iz Bostona,Ma.inace super su, snimili su mi kucu u kojoj cu zivjeti, naravno ukoliko u ponedjeljak ako Bog da dobijem vizu jer imama zakazano u ambasadi...inace sam cula da vrlo mali broj djevojaka odbijaju, recimo one koje bas ne znaju da komuniciraju sa konzulom...da li neko od vas bio ljubazan da mi kaze koliko kod vas kosta ovaj program???kod nas u Bosni sve ukupno kosta bez vize 800eura+viza 110eura...znam da je to pljacka ali tako je kako je...eto, od sada cu da citam redovno ove vase spise, pa da se i ja ukljucim u diskusije...pozz svima

Ooooo ljudi , jeste li zivi.... ????

Pade mi nesto na pamet - u vezi one kartice od 5$ za telefoniranje.. negde sam procitala da oko 1h moze da se prica na fixni tel ako zovem. Pa, da li tih 1h moram da iskoristim odjednom, ili mogu da pricam vise puta (npr. zovem jedan br. pola sata i posle pola sata pricam sa nekim drugim) ??

Uzapred zahvalna!

...zavisi od kartice...neki banditi naplacuju connection fee, pa onda na svakih 24h jos neki fee i tome slicno ali ima i onih postenih sa kojim pricas sa kim god hoces, iz koliko puta hoces, sve dok ne potrosis kredit....

Odbicu i ove iz NY , jer su mi poslali njihovu sliku gde sam videla da je on Turcin , a ona neka Kineskinja, Koreanka.. ili nesto slicno....
Tako da.... cekam dalje...

Pa ne mora da znaci nista to sto je on Turcin a ona sta vec..mozda su jako fini ljudi. Ja sam recimo imala veoma lepa iskustva i sa Turcinom i sa Pakistancima. A sto se hrane tice, ne mora da znaci da se hrane tako kako ti mislis, ipak je ovo Amerika ko ima vremena da sprema takvu hranu, uostaom mozes pitati sve sto te zanima o tome.
Mozda tip jednostavno nije fotogenican :)
Hocu da ti kazem samo da ne pozurujes sa zakljuckom, mozda su stvarno katastrofa, ali daj im sansu..

Pa ne mora da znaci nista to sto je on Turcin a ona sta vec..mozda su jako fini ljudi. Ja sam recimo imala veoma lepa iskustva i sa Turcinom i sa Pakistancima. A sto se hrane tice, ne mora da znaci da se hrane tako kako ti mislis, ipak je ovo Amerika ko ima vremena da sprema takvu hranu, uostaom mozes pitati sve sto te zanima o tome.
Mozda tip jednostavno nije fotogenican :)
Hocu da ti kazem samo da ne pozurujes sa zakljuckom, mozda su stvarno katastrofa, ali daj im sansu..

pozdrav....
ja kad sam pre godinu dana birala i izabrala porodicu ...secam se da sam izabrala Indijce,pricali mi sve med i mleko ,jedno dete...oboje profesori na univerzitetu i skolovani i plus znaju kako je kad odlazis iz druge zemlje i bla bla bla....
i ja im dala sansu i tako ...
i ostala sam u toj kuci samo 3 i po nedelje....

ej bre pa mi dolazimo da upoznamo americku kulturu a ne dap o ceo dan gledamo i jedemo samo njihova jela....

i da vidimo kako to ide sa pravim americkim porodicama...
nisam rasista,ali ja sam imala bas ruzno iskustvo sa takvima Indijcima.....
ali ko zna....
ali vec kad dolazis u Ameriku idi bre u neku americku porodicu...ali i tu ima kretena....

ali ...svuda ima ali...

ti biras...tako da ti drzim fige za onu pravu i normalnu.....

Nisam rasista. Ne zelim nikog da vredjam... aliii jel znas kako se oni hrane.. , jel znas kako Kinezi smrde, kako Turci smrde (bez izuzetaka).... ???
Ne zelim u takvu porodicu sigurno!

A i sem toga - -dovoljno je da mu vidis facu (izopacenu) pa da ti sve bude jasno...

ne brini....ni sam ni ja rasista,ali biraj i gledaj neku koliko toliko normalnu i dobru porodicu....po mogucstvu americku...
ali svuda ima ali ...

Ja se slazem sa svim, ali mislim da to nije pravi kriterijum tj. ako je neko Indijac, Turcin ili ko zna sta vec, da je nuzno los. Uredu ako mu je faca "izopacena" i ako ti je prvi dojam los, ali mislim da ne treba tako klasifikovati ljude, a narocito ne u Americi. Ovde je to sasvim druga prica i ako cemo iskreno ovde svi smrde i takodje, bez izuzetka. Ja se slazem da treba biti pazljiv, ali ipak mislim da je presudna sreca. Ima svudge i losih i dobrih. Poenta jeste da se dobro nosis i sa jednim i drugim. Narocito, ovim prvim. I nikada ne mozes biti 100% siguran. Na kraju, zelim ti reci, ako je tvoja odluka odbijanje zbog njegovog izraza lica i prvog utiska, onda nisi pogresila, verovatno... Ali u zivotu ce ti se povremeno javljati stvari koje ne izgledaju tako primamljivo na prvi pogled, a ako budes imala takve povrsne kriterijume, mozes dosta toga da propustis. Ako pak, verujes u potpunosti svojoj intuiciji, onda sigurno nisi pogresila.

Back