AU pair in USA

pozdrav....
ja kad sam pre godinu dana birala i izabrala porodicu ...secam se da sam izabrala Indijce,pricali mi sve med i mleko ,jedno dete...oboje profesori na univerzitetu i skolovani i plus znaju kako je kad odlazis iz druge zemlje i bla bla bla....
i ja im dala sansu i tako ...
i ostala sam u toj kuci samo 3 i po nedelje....

ej bre pa mi dolazimo da upoznamo americku kulturu a ne dap o ceo dan gledamo i jedemo samo njihova jela....

i da vidimo kako to ide sa pravim americkim porodicama...
nisam rasista,ali ja sam imala bas ruzno iskustvo sa takvima Indijcima.....
ali ko zna....
ali vec kad dolazis u Ameriku idi bre u neku americku porodicu...ali i tu ima kretena....

ali ...svuda ima ali...

ti biras...tako da ti drzim fige za onu pravu i normalnu.....

Hvala JO !

Pa ne mora da znaci nista to sto je on Turcin a ona sta vec..mozda su jako fini ljudi. Ja sam recimo imala veoma lepa iskustva i sa Turcinom i sa Pakistancima. A sto se hrane tice, ne mora da znaci da se hrane tako kako ti mislis, ipak je ovo Amerika ko ima vremena da sprema takvu hranu, uostaom mozes pitati sve sto te zanima o tome.
Mozda tip jednostavno nije fotogenican :)
Hocu da ti kazem samo da ne pozurujes sa zakljuckom, mozda su stvarno katastrofa, ali daj im sansu..

Dala sam ih sansu i zvali su me danas i baba i deda ne zive sa njima ali se brinu o deci.. a neko je vec pominjao da je imao babu u kuci.. :))
ne svidja mi se to nikako..
Auto ne mogu da koristim, radim 10 sati dnevno, ali gledace da to ne predje 45 sati nedeljno.., pricaju mi na tel oboje u isto vreme... Imali su Au Pair devojku izKoreje, do sada..
I nekako su malo cudni.. Na pola pitanja mi nije odgovorila..

Sacekacu jos par dana , da razmislima sta i kako.. Jedva cekam da dodjem , ali ne zelim da izaberem bilo koga samo da bih dosla.. .
I moguce je da su Amerui najgori, gori od svih drugih.. ali opet bih radije izabrala i njih nego nase ljude tamo , a ti si imala iskustva sa nasima pa onda znas o cemu pricam...

Ja se slazem sa svim, ali mislim da to nije pravi kriterijum tj. ako je neko Indijac, Turcin ili ko zna sta vec, da je nuzno los. Uredu ako mu je faca "izopacena" i ako ti je prvi dojam los, ali mislim da ne treba tako klasifikovati ljude, a narocito ne u Americi. Ovde je to sasvim druga prica i ako cemo iskreno ovde svi smrde i takodje, bez izuzetka. Ja se slazem da treba biti pazljiv, ali ipak mislim da je presudna sreca. Ima svudge i losih i dobrih. Poenta jeste da se dobro nosis i sa jednim i drugim. Narocito, ovim prvim. I nikada ne mozes biti 100% siguran. Na kraju, zelim ti reci, ako je tvoja odluka odbijanje zbog njegovog izraza lica i prvog utiska, onda nisi pogresila, verovatno... Ali u zivotu ce ti se povremeno javljati stvari koje ne izgledaju tako primamljivo na prvi pogled, a ako budes imala takve povrsne kriterijume, mozes dosta toga da propustis. Ako pak, verujes u potpunosti svojoj intuiciji, onda sigurno nisi pogresila.

Ipak cu da slednim svoj instinkt... Do sada me nije izneverio.. Pa na kraju sta bude neka bude...

Eeee, i da .. Javili mi se novi.. Jevreji... Dvoje dece, trece na putu, mama domacica, tata samo radi.... I eto...
neko je pricao o njima, ine secam se da je lose iskusvo imao kada su ovi normalni jevreji u pitanju...
----------------------------------------------------------------------------------
jooooooooooooooooj mama kod kuce,tu neces imati ni minut mira...i opustencije
veruj mi znam iz dobrog sopstvenog iskustva.....
tu ces uvek morati dap izas, sta,kako,gde...na detalje..uvek ce se motati okolo....

ja bas nisam imala lepo iskustvo sa time da je mama kod kuce....

ali polako imaj vremena,pamet u glavu....pa polako biraj ne zaleci se...

...............................................

----------------------------------------------------------------------------------
jooooooooooooooooj mama kod kuce,tu neces imati ni minut mira...i opustencije
veruj mi znam iz dobrog sopstvenog iskustva.....
tu ces uvek morati dap izas, sta,kako,gde...na detalje..uvek ce se motati okolo....

ja bas nisam imala lepo iskustvo sa time da je mama kod kuce....

ali polako imaj vremena,pamet u glavu....pa polako biraj ne zaleci se...

...............................................

Odbila sam ih jer bi oni da dodjem u maju, a meni je to kasno...
Javi li mi se novi , i isto mama kuci , samo ma;lo gora situacija - troje dece i cetvrto na putu.... :)))))))))))))))))))))))

Pa to zaista nema sanse da prihvatim, pa taman ne otisla u SAD..

Cure i dechki 'vako. Imam pitanje. Stigli su mi papiri za taxu koje treba da popunim, i to ce naravno da mi pomognu hostovci, nego rekli su mi da budem spremna da trebam platiti oko dve nedeljne plate shto mu dodje na oko 350 baka. Jel ste vi placali taxu i to, ne daju mi se pare na to pogotovo sad kad sam pred seljenje, dajte pomagajte. z:cry:

Cure i dechki 'vako. Imam pitanje. Stigli su mi papiri za taxu koje treba da popunim, i to ce naravno da mi pomognu hostovci, nego rekli su mi da budem spremna da trebam platiti oko dve nedeljne plate shto mu dodje na oko 350 baka. Jel ste vi placali taxu i to, ne daju mi se pare na to pogotovo sad kad sam pred seljenje, dajte pomagajte. z:cry:

z:hm:draga minapaw,,,kakvu taxu ,,trebas da platis za sta??to je sigurno nesto novo,,jer doka sam ja bila u programu to nije bilo nista,,jedino se placalo ako produzujes godinu,,,,stvarno bezveze i puno ti je para,,,raspitaj se malo bolje,,,zovi agenciju,,i pitaj njih.
POZDRAV ZA SVE CURE .. ,
ps.sjetim se je ponekad mojih AU PAIR -dana,,nekad bilo,,, sad se spominjaloz:poz:

z:hm:draga minapaw,,,kakvu taxu ,,trebas da platis za sta??to je sigurno nesto novo,,jer doka sam ja bila u programu to nije bilo nista,,jedino se placalo ako produzujes godinu,,,,stvarno bezveze i puno ti je para,,,raspitaj se malo bolje,,,zovi agenciju,,i pitaj njih.
POZDRAV ZA SVE CURE .. ,
ps.sjetim se je ponekad mojih AU PAIR -dana,,nekad bilo,,, sad se spominjaloz:poz:

Jeste to je izgleda neshto novo, valjda su nam uveli od ove godine.... Napichili se, kriza, pa bi da opeljeshe i nas uboge AuPairovce :azdaja:

Ma ne... nista... Poslednjih par dana manje mi se javljaju... A preko koje si agenc?

Ja jos uvek ni preko jedne, ali cim zavrsim sa predvidjenim obavezama, a to ce biti sredinom januara, apliciracu kod Wizanitane. Jedva cekam da vec sve zapocnem jer me ubi ova montonija. Nadam se dobrom, pa videcemo. A zasto toliko zelis ici u Kaliforniju? Imas tamo nekoga ili iz nekog posebnog razloga? U svakom slucaju, sretno i drzimo ti palceve.

Kalifornija je jedan od hajde na primer tri najbolja dela USA....Gledajte istocnu ili zapadnu obalu, nemoj da se zabadate u neke provincije pune rednecks...Dolazite ovde i nesto da vidite, a ne samo da cuvate decu...

I nemoj jellena nikakve Jeshe da prihvatash (za svaki slucaj) ima i dobrih,ali oprez! I da znate da vas deru za tih 200 dolara mesechno, jer njima za jedno dete ovde treba 800-900 za day care...a onda zamislite troje-cetvoro dece da placaju day care! A vama jednoj plate 800 dolara mesechno i coekuju da cuvate 16-oro dece, cistite po kuci i spremate jelo...Zato birajte pazljivo i cuvajte sebe devojke! Ne treba da ginete za te pare!

Bolje da mudro izaberes porodicu, nego da uleces na prvu ponudjenu!SRETNO!!!

Kalifornija je jedan od hajde na primer tri najbolja dela USA....Gledajte istocnu ili zapadnu obalu, nemoj da se zabadate u neke provincije pune rednecks...Dolazite ovde i nesto da vidite, a ne samo da cuvate decu...

I nemoj jellena nikakve Jeshe da prihvatash (za svaki slucaj) ima i dobrih,ali oprez! I da znate da vas deru za tih 200 dolara mesechno, jer njima za jedno dete ovde treba 800-900 za day care...a onda zamislite troje-cetvoro dece da placaju day care! A vama jednoj plate 800 dolara mesechno i coekuju da cuvate 16-oro dece, cistite po kuci i spremate jelo...Zato birajte pazljivo i cuvajte sebe devojke! Ne treba da ginete za te pare!

Bolje da mudro izaberes porodicu, nego da uleces na prvu ponudjenu!SRETNO!!!

Hvala puno ! I Nataly evo ti odgovora Kalifornije sto se tice.. ;)
Vreme nije lose, ima lepih gradova i sta da se vidi, kum mi je dole.... tako da bih dole naradije..

Jeste to je izgleda neshto novo, valjda su nam uveli od ove godine.... Napichili se, kriza, pa bi da opeljeshe i nas uboge AuPairovce :azdaja:

Pa to bi trebalo uvek da se radi na kraju godine ako se zaradi odredjena suma novca, sto mi za neki dolar premasimo hehehe sa au pair platicom. E sad to niko ne radi jer ode kuci i boli ga uvo. Jedini problem koji mozes da imas je ako ostanes dve godine recimo i nakon prve izlazis i ulazis u zemlju i onda te moze neko pitati da li si radio taksu. Drugi problem koji mozes imati je ako zelis ostati i sredjivati papire, onda to moze biti kao problem, mada ne znam... ja bih ti savetovala da odes kod nekog savetnika, imaju ovi iz IRS-a volontere koji ti daju besplatne savete sta i kako, cak mislim da ti mozes dobiti i novac nazad tu neki malo veci mada nisam sigurna, najbolje da odes na sajt IRS da vidis gde je free savetnik za tvoju lokaciju, odes i popricas i pitas koliko bi trebala platiti i koliki bi ti otprilike povracaj novca bio, mozda ti se i isplati da radis. Eto kobajagi pokusah da pomognem, kolko je tacno ovo sto sam ti rekla pojam nemam, neka se javi ko da pomogne:think:

Pa to bi trebalo uvek da se radi na kraju godine ako se zaradi odredjena suma novca, sto mi za neki dolar premasimo hehehe sa au pair platicom. E sad to niko ne radi jer ode kuci i boli ga uvo. Jedini problem koji mozes da imas je ako ostanes dve godine recimo i nakon prve izlazis i ulazis u zemlju i onda te moze neko pitati da li si radio taksu. Drugi problem koji mozes imati je ako zelis ostati i sredjivati papire, onda to moze biti kao problem, mada ne znam... ja bih ti savetovala da odes kod nekog savetnika, imaju ovi iz IRS-a volontere koji ti daju besplatne savete sta i kako, cak mislim da ti mozes dobiti i novac nazad tu neki malo veci mada nisam sigurna, najbolje da odes na sajt IRS da vidis gde je free savetnik za tvoju lokaciju, odes i popricas i pitas koliko bi trebala platiti i koliki bi ti otprilike povracaj novca bio, mozda ti se i isplati da radis. Eto kobajagi pokusah da pomognem, kolko je tacno ovo sto sam ti rekla pojam nemam, neka se javi ko da pomogne:think:

Thanx!

Ne mogu da verujem da i vama traze da file taxes????

Treba iskoritisti maksimalno moguce taj period koji cete provesti ovde, ucite jezik, upoznajte nove i borite se za sebe koliko god mozete. Da ne budem shvacena pogreshno, ali citala sam iskustva devojaka i iskreno bilo mi je bas zao. Neke su spremale poklopne, donosile razne stvari iz svoje zemlje, bile tako uzbudjene oko dolaska i porodice...ali ovde ljudi na sve to gledaju drugacije...Veliki broj njih gleda kako da iskoristi au pair maksimalno...Nerealno je ocekiati od jedne dvadesetogodisnjakinje zeljen zivota koja je stigla u USA, da radi deset sati dnevno zatvorena u kuci i cuva troje dece, kuva im, sprema, radi domace..I kad posle svega ode u svoju sobu jer ema ni gde ni sa kim da ode, da bude sretna i zadovoljna sto je u USA.

Devojke budite fine, al' ne i naivne. Cuvajte sebe, radite vredno, ali postavite finu i kulturnu granicu...

Sto se taksi tice zao mi je, nisam ni znala da treba da file taxes, tako da ne znam ni da pomognem oko toga.

Kakve veze ima ko je ko? Ne razumem... Ako su ljudi dobri, sta je problem? Hmmm...[/QUOTE

Slazem to uopste nije vazno ko je koje rase ili nacije.Vazno je da je porodica dobra.Ja sam napokon nasla super porodicu.Jako me podrzavaju u svemu i osjecam se jako ugodno s njima.:manikir::manikir:Na svaku zabavu pozovu me itd.:P:P:lol::lol::lol::D:D:DDjeca su preslatka ,twins su moja najslada i najdraza zanimacija u Americi.Luda sam za njima..:P

Poslednja izmena:
Nisam rasista. Ne zelim nikog da vredjam... aliii jel znas kako se oni hrane.. , jel znas kako Kinezi smrde, kako Turci smrde (bez izuzetaka).... ???
Ne zelim u takvu porodicu sigurno!

A i sem toga - -dovoljno je da mu vidis facu (izopacenu) pa da ti sve bude jasno...

Ne slazem se s tobom u vezi toga ali to je tvoje misljenje.Ako smrde neki pojedinci to ne znaci da svi ostali su isti.Sretno

Mozda ne smrde Kinezi, ali su neuredno do zla Boga! Stojim iza toga..Mozda ima izuzetaka....ali ja ih nisam srela do sada. Cak i kad su obrazovaniji i na visim pozicijama, oni su kinezi i od onog svog iskonskog ne mogu pobeci...Strokavi, neispleglani, neuredne im kancelarije...poneka kineskinja zna sebe da uredi, deluje vrlo uredno, ali zato joj je kancelarija i radni sto odvratan...a mogu misliti tek kuce! UZAS! Ne bih zivela sa njima, ako mogu da biram!

Inace i ja sam tako razmisljala, svi su ljudi jednaki, nema veze ko je koje rase i odakle...itd...Ali mi je onda Amerika oci otvorila!

Back