novak ima standardno lak zreb? e ovo mi je novo da cujem... istina je da je imao dobar zreb na sljaci ove godine i mozda na jos 1-2 turnira... ali ga je zato svih prethodnih samo tako terao baksuz... nemam nameru da jurim i iznosim podatke kojih je za ovako nesto stvarno previse... ali takav utisak mi je ostao, a ubedjen sam da me ne vara... a da mu je sada lak... uh... al da zavrsim sa pocetim... nadal po meni takodje nije daleko od novakove srece poslednjih godina... dok je sa fedjom prica potpuno drugacija (na stranu to sto izbegava i noleta i rafu pre finala)...
i bas mi je drago da nole nailazi na fedju u 1/2f... i da izgubi- red je da i fedja malo oseti kako je imati maximalno ozbiljnog protivnika pre finala...
a sa obzirom da se sve igra u 3 seta... ova trojica stvarno imaju najvece sanse...
a uopste ne mislim da je novak najbolje prosao od trojke (voleo bih da me ubedite u suprotno, naravno argumentima).. znaci: vavrinka koji stvarno ume da bude dosadan i cesto je pravio probleme novaku... visoki iskusni berer u prvom kolu ciji servisi mogu da naprave probleme... karlovica ne moramo komentarisati- videlo se kako je namucio nadala u queensu... kveri- jel mu ijedna podloga lezi bolje od trave? bagdatis takodje dobro igra na travi, a poceo je da se vraca u formu... sepi- jel neko primetio da je protiv velikih imena drugi igrac? safin i nalbandian- sa njim se stvarno nikada ne zna...
a ko i kako moze da zapreti nadalu ili fedji?
jedino gulbisa vidim kao opasnog za rafu, ako bude igrao na nivou koji je pokazao na RG-u... a nista ne daje naznake da ce tako biti...
fedja ima zvucnija imena, ali nijedno od onih koji danas pruzaju nesto posebno... ferer je dobar igrac, ali na travi protiv fedje bas i nema sansi... monfils je, ja bih rekao- najvise zbog zreba i dosao do 1/2RG... ocekujem da brzo zavrsi svoje ovde... gonzales nesto bas i ne igra u poslednje vreme...
biljka ima odlican zreb i verovatno je po tome najsrecniji- srecniji i od fedje... cak mislim da ga zreb drzi na 4. mestu dosta dugo...
tipsa nije imao srece... u 2. kolu na rodika... coveka za koga ipak ne mogu reci da ima vise od 50% da dodje do 1/2 i odigra jednu sa rafom... mada, ipak ga smatram opasnijim od karlovica (za svakog igraca osim za rafu), koji, nadam se, nece moci da uzme 3 seta noletu (ako stignu do 1/4f)...
ni troicki nije prosao bolje... lapenti, pa stepanek, pa marej (ako ovog ne iznenadi blesavi santoro, i ujedno se popisa po borgovom lupetanju)...
ali da ne davimo previse- jer, novak je dobar primer onoga da zreb ne mora nista da znaci... mislim da je vise uspeha imao sa tezim nego sa laksim zrebovima.... videcemo kako ce ko vec odigrati

a na b92 opet imaju specijalku, pa koga zanimaju vesti vezane za nase, kao i za najvece favorite... verujem da ce ih tamo brzo naci...
http://www.b92.net/sport/wimbledon2008/